|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 05 2005
Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
|
![]() Jakis czas temu pewien haker na tibii.pl wysylal link do strony. Jesli sie na nia weszlo mialo sie keyloggera. Wiele osob mowi ze wykorzystwal on luki w starej wersji Internet Explorera. Dlatego do nie pewnych stron uzywam Mozilli, jednak dzis mam watpliwosci czy jest ona pewna - do kumpla jakis koles napisal na gg ze chce go poznac i dal link do zdjecia -_- to byl na pewno key, ale ja na ta strone weszlem MOZILLĄ - jesli nic nie sciagalem to czy moge miec intruza w kompie?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Możliwość na przejście jakiegoś świństwa zawsze jest. Mam Firefoxa, a i tak skanuję co jakiś czas komputer i coś wyłapuję. Szczerze jednak wątpie żeby czysty link do pliku jpg mogl w sobie cos przytargać. Uważać trzeba jednak zawsze i regularnie oczyszczać komputer.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Ja używam maxthona z powyłączanymi wszystkimi bajerami typu flash czy inne pierdółki, a i tak raz na tydzień robię skana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
|
![]() To był link do .php :/
Ok fajnie , że skanujecie kompa ja też czesto to robie, ale mam podejrzenie, że mam intruza , a mks i ad-aware nic nie wykryly ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Witch
|
![]() Proponowałabym program Spybot - bardzo dobrze wykrywa dialery, keyloggery i inne tałatajstwo łączące nas po cichu z innymi komputerami.
Jeżeli to nic nie wykryje, to raczej byłabym spokojna. Nie panikuj, bo stracisz radość z gry.
![]() |
#6 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() No i firewall duzo daje...zawsze wiesz, co chce sie z czym polaczyc. Nieznana aplikacja - blok
![]()
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() SpyBot Search & Destroy nic nie znalazł
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Zainstaluj NOD'a 32, Kaspersky'ego, a na niepewne strony podobnież (tylko "podobnież") najbezpieczniej wchodzić pod Operą. Tak czy inaczej w necie jest wiele programów anti, więc dla chcącego chronić swe dane nic trudnego. Ostatnio edytowany przez Thero - 21-12-2005 o 06:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() Cytuj:
![]() Edit: Aha;p a gdzie to widać?
Ostatnio edytowany przez Shein Silvershadow - 21-12-2005 o 09:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() To nie jest żaden .JPG, tylko WebServ. Koleś (a właściwie bot) wysyła wam linki do pliku z jego komputera. Jak stworzyłem nowe GG mojej młodszej siostrze i jej przysłalo to świństwo, to prawie kliknęła... dobrze, że byłem obok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nieobecny.
|
![]() Mozilla mozilli nierówna. Chcesz mieć pewność bezpieczeństwa przed keyloggerami? pokaże ci mój zestaw:
Firefox 1.5, Plug-iny: Adblock DOM Inspector Download Statusbar NoScript - defaultowo wszystkie skrypty zabronione O systemie nie wspominając: Linux Scorcerer 2.6.14.2-Gentoo #2 PREEMPT Sat Dec 17 20:31:19 CET 2005 i686 Intel(R) Celeron(R) CPU 1.70GHz GenuineIntel GNU/Linux Ale i to na nic sie nie zda, gdy nie będziesz myślał co robisz. Pamiętajcie, że najsłabszym ogniwem wszystkich zabezpieczeń jest człowiek, więc jak ty coś spierniczysz, to wszystko sie sypnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Olsztyn
Imię: Flora Flower
Profesja: Druid
Świat: Lunara
![]() |
![]() W Komputer Świacie kiedyś było poruwnanie Mozillii FireFox i Internet Explorerera. Otusz im wyszło, żę IE ma 18 luk a FireFox 22. Ja osobiście używam Avan Browsera (Mianownik: Avant Browser), ponieważ zawiodłem się na obydwu przeglądarkach (IE i FireFox).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nie hoom. W pewnym okresie FF mial wiecej krytycznych dziur niz IE. Tylko teraz 3ba zobaczyc ile czasu zalatanie tychze zajmuje ekipie FF a ile ekipie m$;]
![]() |
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chodzi o pozbywanie się spyware'u - Tauscan na active i Spybot do niszczenia, chociaż sam Tauscan powinien sobie poradzić.
![]() |