|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard
![]() |
![]() Dobra zaczne od poczatku. Mam takie problemy z Tibia.
Zauwazylem ze kiedy mam ja odpalona to zrzera mi ona 97% wydajnosci procka. Dzieki temu wszystko co odpalam ma ok 10sec "laga" i otwiera sie bardzo powoli oraz czesto jest "opoznione w rozwoju". Da sie tem jakos zaradzic ?? Zauwazylem u kumpla ze u niego jakos to dobrze chodzi, mimo iz ma gorszy sprzet. Drugi problem to jest taki iz Tibia mi sie w niektorych momentach wiesza, i nastepuje automatycznie restart kompa. Wyglada to tak. Gram sobie -> niby zwiecha, ale moge ruszac kursorem (widze jak sie porusza) -> nie moge odpalic zadnych programow (kursor nadal dziala) -> nieoczekiwany restart kompa. Po restarcie wyskakuje mi komunikat ze to spowodowane jest niby przez stery do grafy. Zauwazylem takze ze jezeli mialem odpalone GG to mi sie wieszalo z 9razy na 12h (spox nie gram tyle ale dziele kompa z bracmi z czego jeden to maniak ![]() Na koniec moje dane techniczne kompa: Plyta Epoxa (moze tez cos winna ale jest nowa wiec nie) 512mb ddrram Duron 1ghz GF4 400MX Stery pod GF te najnowsze System: XP Moze poradzicie takze ktore strery do GF sa najlepsze. Z gory dzienks za wszelaka pomoc. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() zeby tibia nie zrzerala calej mocy procka sproboj ograniczyc liczbe fps w tibii jest w menu/graphips/ (czy jakos tak) do 25 mi umozliwilo to zwolnienie 50% uzycia procesora
co do restartow mozliwe ze procesor sie przegrzewa albo windows sie jebie (czesty przypadek) a sterowniki sproboj zainstalowac najnowsze
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Oki sprubuje z tymi klatkami
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Problem ten mają często posiadacze Windowsa XP...
Radze zróbić porządek na dysku no i jak powiedział poprzednik najnowsze sterowniki , łatki itd to podstawa. Najlepiej zrobić formata i wszystko zainstalować pokolei... chociaż nawet i to może nie rozwiązać problemu. Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobra klatki pomogly (tnx ahaw). Teraz uzywanie procka to ok 50% przez sama tibie. Mam odpalone GG to zobaczy sie czy sie bedzie wieszalo (przeznacze ten czas na trening).
Co do samego systemu. To niedawno mialem formata i mam all latki + najnowsze stery do mego GF. |
![]() |