|
Notki |
Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2006
Lokacja: thais
Stan: Początkujący
Imię: chcialbys wiedziec?
Świat: rownolegly
Poziom: zan
![]() |
![]() czesc!
no wiec na naszym cudownym, choc wcale nie odbiagajacym od innych, swiecie Kyra doszlo do tego, do czego dochodzilo i bedzie dochodzic tez i na innych swiatach, ze ktos juz po raz wtory(dla nie wtajemniczonych to znaczy ze po raz kolejny ![]() autorem tej jakze szlachetnej i niezbednej do funkcjonowania kazdego przyzwoitego swiata listy cen, byl rownie szlachetny, nader przyzwoity ow chlopiec o ktrym jest mowa w tytule niniejszego tamatu. dla opponentow listy cen, a zwolennikow jakiegos wyimaginowanego argumentu zwanego czesto free market/wolny rynek, ktorzy to nie rozumiej, ze to nie jest rl life i tutaj kazdy gracz chetnie przeplaci/sprzeda taniej byle tylko dogodzic wciaz niezaspokojonym pragnieniom h lvl powiem: wara wam! ludzi skoczcie po rozum do glowy i zrozumcie, ze price lista jest konieczna, bo ja to tak moze byc, ze jakis koles przychodzi na swiat i kupuje k arma za 10k, kiedy jeszcze miesiac temu kosztowal 20k, albo 10 lvl ma taki ekwipunek jaki ja mialem bedac na 25 lvl?! toz absurd. tak byc nie moze. jelsi jeszcze was nie przekonalem to czytajcie dalej. jak to tak moze byc, ze jelsi jest duzy popyt na hmm to zamiast kosztowac 1,5k kosztuja np 1,8k?! no zrozumcie noby, ze ja jako h lvl musze sprzedwac drozej i kupowac taniej bo mam wyzszy lvl i wieksze potrzeby. zreszta ja tu walcze o wladze, a wy to mi najwyzej mozecie stopy calowac - tylko mnie nie denerwujcie bo zabije, shuntuje, zrokuje a pozniej jeszcze kaze wam placic! jesli jeszcze nie mozecie pojac potrzeby istaniena price listy to jestescie noby i tam ten tego ..no, zle z wami. ale ja jestem koles ktory wam pomoze zrozumiec, bo ja jeestem koles. pisze zatem dalej. jest taka price lista na kyrce tj kyrze gdzie crown helmet kosztuje 5k. i tak tanio, w koncu mogl kosztowac nawet i 7k bo to dla dobra serwera no nie ziomy?! i teraz noby mniejsze badz wieksze musza sprzedawac c helmet wlasnie za 5k, bo jak nie to zabije, zhuntuje, zrokuje a potem nawet ich wykasuje! no i te noby ten tego sprzedaja sobie za 5k na trade i drą sie gdzie tylko mozna, spamuja i w ogole robia zamieszania o jakies 5k. no ale moze znajdza jakiegos pazdzierza ktory kupi. w koncu sa jeszcze wieksze noby, co nie?! a ja, jako ze jestem szlahetny i ze wogole jestem zajedwabisty i choc nie kazdy mnie kocha - nie rozumiem dlaczego - to ja kocham kazdego, nawet kiedy zabije, zhuntuje, zrokuje i a nawwet potem wykasuje, to i tak was wszystkich kocham i ja w dordze wyjatku - ktos musi decydowac kiedy mozna wyjatek zrobic a kiedy nie - sprzdam wam taniej c helmeta, powiedzmy za 4k. no bo przeciez sam siebie huntowac nie bede, nie jestem glupi co nie?! ![]() to i tak dobra cena bo od innych kupicie za 5k ![]() i tym samym jak tu nie bic mi braw. nie dosc ze poswiecam sie w szlachetnym celu, dbam o dobro serw, o ekonomie (nie wiedziec czemu ktos moze pomyslec ze mojej kieszeni) swiata to jeszcze pomagam spolecznosci kyry. az sie wzruszylem ![]() dalej wam malo? no to kolejny argumentus maiorus. runki panowie szlachta, runki. tyle osob chce je kupowowac, a wcale nie tak duzo sprzedaje. no a co to znaczy? ze my dbajacy o dobro serwa musialibysmy kupowac ze tak zlodziejsko drogo, ze bysmy zbankrutowali. jakby nam sie mialy oplacac hydra hunty, dl hunty, po co mielibysmy isc na hero? cala gre by szag trafil. ale na szczescie jest hipokritus ze swoja price lista. runki np hmm za 1,5k i nie wolno wiecej(chyba ze minej ![]() czy to nie cudowne?! sprzedawac droga eq i kupowac tanie runki? no teraz to ja sie tez moge poswieciac dla dobra servera i jego/naszej ekonomii. teraz to ja tez moge byc filantropem i juz wiem ze nie gram w te gre dla przyjemnosci tylko po to by pomagac innym...tj niekiedy tak zaczynam myslec ![]() aaa, zeby nie bylo watpliwosci. od providerov to my runki kupujemy za 1k co nie tetrus. no bo wlasnie ja...no mnie zostawmy juz w spokoju ![]() i znowu spiesze z pomoca gdyby ktos nie czail. toz to nie jesttak ze tetrus autor price listy sam jej nie przestrzega(jak juz to robi wyjatki). juz wam tlumacze jak to dziala. provider dostaje hojne 1k za bp hmmow(przeciez powinna mu wystarczyc satysfakcja ze tetro go w ogole zna, ze provider jest jego providerem, no w ogole to jest takie fajne ze powinien narobic w porty z radosci ze dostaje jakakolwiek kase), dostaje rozniez ochrone. wtedy ten provider moze chodzic i stosowac pa wobec innych ludzi/ tj nobow oczywiscie. jelsi ktos mu podskoczy to tetro pomoze. napisze do takiego noobka ze podskoczyl jego providerowi i ze teraz musi za to zaplacic. w ten sposob pomaga znowu spolecznosci kyry tj providerovi i sobie. no a za hmm sie troche zawsze zwroci. takze podsumowywujac, price lista to super rzecz. do tego jeszcze ludzim sie wmawia ze to cos fajnego i wszyscy sa heppi, a ja robie kase za kasa. no i dodatkowo rosnie dysproporcja mniedzy mna a reszta graczy. no ale wladza musi miec za co rzadzic. zreszta gdybyscie wiedzieli jaki to ciezki kawalek chleba, to pewnie cieszylibyscie sie ze sami nie jestescie w tej sytuacji. viva la prcie lista, viva la dobro serva, viva la zysk, viva la noby....!! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() .........................................noob plz
Ostatnio edytowany przez Merkyon - 23-01-2006 o 17:28. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() ale noob z Ciebei czlowieku
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() ................................
Ostatnio edytowany przez Merkyon - 23-01-2006 o 17:27. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
brawo! tam nizej zacytowales sam siebie ![]() ![]() a teraz do rzeczy(ja sobie powklejam co napisales dla porzadku) 1)"ale noob z Ciebei czlowieku ![]() - czy ja napisalem ze jest albo ma byc tanie? ja pisalem o priice liscie, nie o drozyznie. kapisz? 2)"jakby takie nooby jak ty sprzedawaly eq za bylejaka cene np C arma za 10k na nowym swiecie to by sorki nie mialy czym expic ![]() - jelsi takie noby jak ja maja wole za tyle sprzedac, lub zwyczajnie nie sa takie zachlanne jak ty, to nasza sprawa i i nasze prawo. nie kazdy musi byc zlodziejem i jeszcze to uprawomocniac jakas p.lista a tym bardziej jakimis wyzszymi pobudkami jak czyjes dobro, no chyba ze wlasne. kwestie expienia jest prosta. jesli sie nie oplacaja hydra hunty to sobie mozecie isc na guardy. i nie zmuszajcie innych by placili za waszego expa. tak jak wy macie wybor czy isc tu czy tam, tak inny chca miec wybor gdzie i za ile kupic. 3)"czy wyjasnic ci to na patyczkach ?! " - zrob to, to moze byc zabawne. ale tak naprawde mysle ze znowu pieprzysz trzy po trzy i tylko tyle. ze nawet w tej kwesti nie bedziesz slowny i nie zrobisz tego na patyczkach. zalosne. no ale mze pokazesz, ze jak cos powiesz to juz powiesz ![]() 4)"iprzstan pisac tak beznadziejnie dlugie kolosy bo nudzisz " - analfabetyzm to wiekszy problem niz ci sie zdaje ![]() jestes idiota czy tylko laske mi robisz|? alez to zbytek, nie trzeba mi twojej laski tak samo jak nie trzeba mi idiotow w okolo mnie. takze dzikuje, to wszytsko zbyteczne ![]() 5) "PIRCE LISTA jest po to zeby sytuacja na servie byla unormowana a nie nooby z 10 lvl lataly po pierwszym miesiacu serva z C seta !" - jednak ty jak cos pwoiesz to juz powiesz! ale jelsi piszesz o jakiejs "Unormowanej sytuacji" to powiedz co to znaczy? czy norma jest to ze kto jest slaby musisz sluchac sie silniejszych? czy norma jest to ze jelsi istnieje price lista to obowiazoje wszytskich tylko nie autorow kiedy im jest nie na reke? gdzie jest ta norma kiedy tetro kupuje hmm za 1k? a co ci przeszkadza 10 lvl w c shieldzie? to jak sobie go spekujesz, a powod zawsze jakis sie znajdzie, to bedziesz mial lepszego loota. alway look on the bright side of life la la lalalala ![]() i ja ciebie drogi Makaronie nie bede nazywal nobem, bo wg mnie jesli slowo noob pochodzi od slowa newbie a tych sie czesto wlansie nazywa noobami, to nie zaluzyles na to miano. kazdy ma prawo sie uczyc i slabo sie na czyms znac,a mimo to robic to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() omg on mnie kocha jupi xDD btw jestes idiota to na serio:|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
nie no stary, nie gadaj tak. make peace not war. a tak btw to strasznie mine zabolaly twoje slowa. to tak jakby analfabeta powiedzial lektorowi ze ten nie potrafi czytac. a na przyszlosc odnos sie do tego co pisze przy pomocy jakiejs argumentacji. moze wtedy sie przejme, ba moze mnie przekonasz ze sie myle. a to ze nie rozumiesz co ja pisze, to naprawde nie jest moja wina. pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
|
![]() Doors czym zajmujesz sie w rl?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Romdiru
Profesja: Knight
Gildia: Children Of Chaos
Świat: Refugia
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Oj widze ze masz wysokie mniemanie o sobie, high lvl jestes ? ktory 30 , 40? No to ostro....sprzedawajcie runy tanio kupujcie eq drogo no i co tego maja ci biedni sorcowie? Niby dbasz o ekonomie...ale widac ze wszystko zagarniasz dla siebie ![]() ![]() POzdro
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Tak żeś tu nasrał że nawet nie chce mi się tego czytać, no i jest za długie to 2 powod
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() a tak serio to ucze sie(przy okazji odniose sie do postow ze za dlugi ten post - czasami jednak warto bylo pojsc do budy, to wcale nie taki idiotyczny wynalazek ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
skoro nie przeczytales(co tez przyznales) to "nasral" znaczy duzo napisal , czyli ze ty napisales cos takiego: "tak żeś tu duzo napisał że nawet nie chce mi się tego czytać, no i jest za długie to 2 powod ![]() hm, to jaki mial byc ten pierwszy powod? hehe ps.nie odpowiadalbym na tego posta, ale wydalo mi sie to dosc zabawne, ze koles sam sie smieje z tego co napisal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 10 2005
Profesja: Knight
|
![]() w tym temacie niech sie nooby wypowiadaja bo tu niema co mowic jak komus nie pasuje price lsit to i tak bedzie za swoja cene sprzedawal bo kto shuntuje 10 lvl (ktos zrobi chara zeby np hmm sellowac)
a tu wylookalem filmik z tetro w roli celu http://rapidshare.de/files/11660060/Tetro_ar.rec.html milego ogladania |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() Przeczytałem tylko część tego co napisał doors bo więcej mi się nie chciało. Pisze jakieś pierdoły z które zmieżają do niczego. Fizolofa zgrywa
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() wyraze sie specjalnie dla panow jasniej.
to nie sa *******y bo 1)ludzi sa huntowani z powodu price listy.nie kazdemu sie chce specjalnie robic chara, a inni nie chca bo uwazaja ze nie musza sie ukrywac pod pseudo zeby robic to co wg nich jest w porzadku 2)jesli ktos robi price liste to nich sam jej przestrzega zamiast miec pretensje do calego swiata, ze inni tego nie robia raimel, delikatnie mowiac, to tu nie ma zadnej filozofii. a jelsi moj post jest bezsensowny, to co powiesz o swojej odpowiedzi?! ps. film widzialem, bylem bardzo zaskoczony jak szybko potoczyly sie sprawy. Ostatnio edytowany przez doors - 23-01-2006 o 20:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
|
![]() Niesadzicie ze te "rozowki" nie prowadza do nieczego?
Doors pytalem o to czym sie zajmujesz bo pierwszy raz widze osobe ktora potrafi wydziergac tyle tekstu i to z sensem. Za to twoja odpowiedz "ucze sie" jest zbyt ogulna. Chyba rozumiesz o co mi chodzi? A co do tej price listy wokol ktorej jest tyle zamieszania to jest ona poprostu.... zbedna. Niekorzy beda jej chcieli przestrzegac inni nie. Jesli komus hunty sie nie oplacaja to niech na nie poprostu nie chodzi. Zamiast ustalac price listy lepiej zastanowic sie nad tym jak zmiejszyc koszt i efektywnosc huntow oraz zachecac nowych graczy do gry na tym serverze, bo to wlasnie naplyw swierzej krwi(tak zwanych nobkow)pozytywnie wplywa na gospodarke w tibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() te rozmowki wynikaja z tego, ze chce mimo wszytsko odpowiedziec na merytoryczne wypowiedzi innych w stylu "idiota, *******y, noob". niestety tego typu teksty to typowa dla tego i nie tylko forum dyskusja. moze nasteonym razem ktos sie zastanowi zanim cos napisze. o sobie nie chce za wiele tu pisac bo to prywatne sprawy i nie widze powodu by pisac o nich szczegolnie w tak malo zyczliwym gronie. a lwasnie co do grona. moze ty, moze takze troche i mi uda sie zachecic ludzi piszacych z sensem i nie bluzgajacych non stop do ujawnienia sie ![]() czasami wydawac sie moze ze takich w tibii nie ma, a ja jestem przekonany ze na pewno sa i wciaz takich szukam ![]() a w ogole nie bylo by rozmowy na temat listy cen gdyby nie fakt, ze wiekszosc graczy szuka pretekstu do wyludzenia od innych jakiegos siana, i price lista czesto takim jest. czestopadaja slowa "masz kupic ten armor za tyle, albo bedziesz hunted", to znowu innych zmusza sie do sprzedazy runkow. wg mnie nie powinno byc w ogole price listym ale hest i wiele sie o niej mowi, i sa gracze ktorym sie przez nia dostalo. swieza krew to nowy rynek zbytu, to prawda, ale nie traktujmy wszytskich graczy jak chodzacej kasy ![]() pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2005
Lokacja: Noobcave called Poland
Stan: Niegrający
Poziom mag.: 99
|
![]() lol Padl jak noob (Tetro)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() Założycielowi tego "topicu" hmm inaczej to ujmie tego steku bzdur jest człowiek któremu sie nudzi bycie noobem
![]() ![]() ![]() btw cieło mi neta i dlatego zle cytowalem , wiec sie odp*** od mojego sposobu obslugiwania sie na tym forum "pajacu" |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Jak to mozna nazwac price listem?
Price List-Lista Cenowa? a tu jest jak ktos powiedzial "nasrane" aż sie odechciewa czytac
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |