|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Brzęczki City =)
Stan: Usunięty
Imię: Spongyfhy
Profesja: Knight
Gildia: Association Club
Świat: Astera
Poziom: 102
Skille: 87/85
Poziom mag.: 7
|
![]() Co jest lepsze dla rycerza: Używanie jednoręcznego miecza i tarczy, czy walczenie mieczem dwuręcznym? Wiem, że gdy walczy się mieczem dwuręcznym nie awansuje się w shieldingu i wydaje mi się, że wtedy obrażenia które zadają potworki są dużo większe, prawda? Gdy się natomiast jednocześnie walczy mieczem i zasłania tarczą zadawane przez stwory obrażenia maleją?
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Trenisz shielding na chama, gdy będzie już wysoki i myślisz że odpowiedni, to skill shieldingu będzie dla ciebie jak tarcza, potem możesz sie bawić w dwuręczne mieczyki.od czasu do czasu znowu poskilluj, żeby jeszcze mniej cie biły potworki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 1. temat walkowany dziesiatki razy
2. zalezy od skillow 3. w wiekszosci przypadkow bron dwureczna jest na tyle silniejsza od jednorecznej, ze jej uzycie skraca czas zabijania potworka kilkakrotnie, przez co znacznie zmniejsza obrazenia otrzymywane ( eg.: 65/65 i sprobujcie zabic draga z bs / gs ). 4. brak awansu w shieldingu nadrabia sie treningiem, chociaz zazwyczaj nie jest to konieczne.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Jesli expisz na potworach uzywajacych magii ofensywnej to uzywasz dwurecznej, a jesli wolisz te co zadaja fizyczne obrazenia to miecz i tarcza. Jesli jestes bogaty i stac cie na UHy to uzywaj tylko dwurecznej - szybszy exp
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
![]() |
![]() 73/75, zestaw ss+demonka / wh. Max obrazenia na pojedynczym guardzie z tarcza = 384 ( sam sie zdziwilem, walka trwala ~2 minuty -.-V ), srednio okolo 140. Max obrazenia z wh - 150, srednio okolo 70 ( guard padal na 4-5 hitow ). Identycznie wygladalo to na 2 poprzednich postaciach o zblizonym eq i skillach.
edit: jak z 2handa walisz 200 a z f-axe 150 srednio to wypada pogratulowac. Ja jak na razie z ss pociagnalem powyzej 140 tylko w slima i scouta, pojedyncze hity w granicach 200 z wh wchodza regularnie nawet na guardach.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 26-01-2006 o 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
DMG otrzymywany od potworów nie maleje bez względu jaką tarcze nosisz. Czy nosisz wooden shield czy blessed shield , i tak oberwiesz tak samo. Tarcza służy do parowania ciosów. Po prostu jak masz 2-handa , to masz mniejszego defa , a co za tym idzie , częściej dostajesz hity fizyczne. Albo inaczej - jak masz broń/tarcza , to częściej blokujesz ciosy , ale nie znaczy , że jak oberwiesz to stracisz mniej hp. edit : Bronie mają współczynniki att/def , ale nie mają arm. Helm/zbroja/spodnie/buty + scarf/platinum amulet mają współczynnik arm , który wpływa na otrzymywany dmg. Ostatnio edytowany przez DRoN - 26-01-2006 o 11:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Głuchołazy
Stan: Aktywny gracz
Imię: Bhaal Tavian
Gildia: Brak
Świat: Selena
Poziom: 65
Skille: 78/75
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
Aha i jeszcze słowko do Pana Evul Tibian , wydaje mi się ,żę expienie z dwu-ręczną bronią jest bardziej opłacalne na guardach :> Mi np schodzi mniej uhów na 100 k expa z gsem niż na 100 k expa z bsem ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() @ Bhaal24 : Nie wiem czy jesteś idiotą , ale napewno nie zrozumiałeś tego co napisałem.
PATRZ : pytanie w topicu -> Cytuj:
Rozumiesz ? Nie chodzi mi o to , że nie opyla się nosić tarczy , ale o to , że tarcza nie służy do zmniejszania dmg , ale do jego unikania. Przykład : masz skille 70/70 MMS , SoV i nic więcej. Idziesz na GSa , a ten nie może Cię trafić i wszystko idzie spox. Nagle HIT 200+ , mimo że masz tę tarcze. Porównanie : masz skille 70/70 Wooden shield , knife + MPA , Demon helmet , Golden legs , Steel boots i plat. amulet. Idziesz na GSa , a ten odrazu omija Twoją tarcze , bo jest gówniana , ale uderzając w Ciebie , Twój stuff redukuje otrzymywany DMG i tracisz ~100dmg. Rozumiesz juz ? Shield - unikanie ciosów Lepszy shield - większa szansa na uniknięcie ciosu o takim dmg Arm - redukcja otrzymywanych dmg Lepszy arm - mniejszy otrzymywany dmg przy tej samej szansie na unik |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Wez Nie Kozacz
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() tylko zauwaz ze ilosc def w tarczy nie zmienia szansy na udany blok calego ciosu, tylko zwieksza szanse na blokowanie obrazen. Dajmy na to ze guard "wylosowal" hita za 100. My jestesmy w samym powiedzmy demon shieldzie. Demon shield ma jakas tam szanse na blok i blokuje jezeli mu sie uda caly hit, a jezeli nie to blokuje np 40% tego hita i w ten sposob reszta idzie na nasz arm (ktorego w tym przypadku nie ma) i dostajemy hita za 60. w tym momencie mamy na sobie demonke i k-set. znowu hit za 100, demonka blokuje nam te powiedzmyu 40% i reszta hita idzie na arma, ten albo calego zredukuje, albo przepusci 10%. W ten sposob dostaniemy hita za 6. Nie mam tylko pojecia jak dziala def z broni, czy sie sumuje z defem shielda, czy blokuje drugiego potwora... nie wiem, nie wypowiem sie
![]() edit: Up: Na vampa tez bym wzial dwureczna ![]() Generalnie na solowki knightem, jezeli mamy zamiar w ogoel podczas tej solowki bic glownie z miecza a nie z exori czy explo, bierze sie gsa. bo z bsa Dlowi malo zrobisz... Wiadomo, ze anni items pomijam.
WWW.RZALIBUL.PRV.PL - macie niepowtarzalna mozliwosc wyrzalenia sie i wyrazenia swoich buluw xD Ostatnio edytowany przez ciemne dropsy - 09-08-2006 o 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Jakiekolwiek dowody czy opierasz sie tylko na domyslach ? Rownie dobrze mozna powiedziec ze przy rzutach k6 czesciej wypadaja parzyste. Skad bedziesz wiedzial, nawet spedzajac 1xxx godzin na badaniach, ze guard wylosowal hita 100, tarcza zabsorbowala 40 i weszlo 60 a nie wylosowal 60 i caly hit zostal niezablokowany ?
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 09-08-2006 o 12:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Wez Nie Kozacz
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() hmm, ale patrzac i wysredniajac, to mniejsze hity dostajesz (nie codzi mi o to ze rzadziej, to wiadome) z demonka, niz z wooden shieldem. W sumie prawie kazda mozna obalic pytaniem "A skad wiesz, ze akurat wylosowal...", ale patrzac troche dluzej wydaje mi sie ze jednak dostajesz mniejsze hity.
edit: Demonki nie posiadam, testowalem na wooden i dragon shieldzie.