|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
Stan: Aktywny gracz
|
![]() zapewne 95 % z was gra nia swiatach PvP ale sa tez ludzie co graja na non PvP.Jesli chodzi o plusy non PvP to glownie to ze nikt z high lvl nie ruszy takiego z malym lvl a wlasnie wiele na tym forum jest tematow typu "pomozcie szantaz " albo "'jestem scigany przez 60 lvl-owca" ale z drugiej strony jak noob Cie wkurzy na non Pvp (np ty 40 lvl on 8 lvl) to nic mu nie zrobisz 8) wydaje mi sie ze na PvP wieksze szanse maja ludzie ze znajomosciami wyzszych lvl bo moga sie czuc prawie bezkarnie a na non Pvp twoimi wrogami sa tylko....stworki
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nie wiem co ma na celu twój temat, ale sie wypowiem. Według mnie n00by ;P na światach non pvp, nie zawsze pozostają bezkarni, czasami wystarczy zrobić tylko screena gdy n00b np. blokuje Ci resp potwórów, naśmiewa sie z twojej narodowości itp. i przesłać do jakiegoś gm;a lub cons'a, i to powinno załatwić sprawe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 09 2003
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fallen Angel
|
![]() Sprawa wygląda tak. Na świecie PvP zawsze silniejsi pk-ują newbie, a na Non-PvP Jest to nie możliwe. Z drugiej strony dużo mniej kradziezy itp. jest na PvP, bo każdy się boi że go utłuką, a Non-PvP to jeden wielki rook.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Piła
|
![]() Już jakiś rok gram na serwerze non PvP i całkiem mi się tam podoba. Przedewszystkim nie ma PK i niewinni nisko lvl'owcy mogą spokojnie się rozwijać. Z drugiej strony jednak jak jakiś noob cie wkurzy to nawet nie możesz go postraszyć, że go za..bijesz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Swiat PvP to szkola przetrwania
![]() ![]() Btw Nie ma to jak zapierdolic n00ba ![]() Pozdro
![]() |
#7 | |
The Witcher
|
![]() Cytuj:
Na non-PvP wcale jakiś lvl 8 nie jest bezkarny, wystarczy poganiać za nim chwilke zabijając wszystkie potwory jakie znajdzie i zabierać mu expa i loot. Przeważnie po 10-20 minutach taki koleś daje logouta. Tak samo wysoki lvl nie może być bezkarny .. przykładem na Securze jest Soda Popinski .. nie wiem jaki miał dokładnie lvl ale był to 100+, był znany jako złodziej, pk i wszystko inne. Nikt go nie lubił, nie miał z kim chodzić na hunty więc wreszcie samotna gra i ciągłe wyzwyska mu się znudziły, z tego co słyszałem, zabił się 40 razy aż przyszedł GM i mu skasował postać. Na PvP możesz zginąć tylko dlatego, że jakiś koleś kręci filmik o PK a ty akurat masz niższy lvl .. ?( Moim zdaniem dużym plusem światów non-PvP jest to, że tam twój lvl nie ma znaczenia i jak ktoś ma wyższy lvl niż ty to nie może tobą pomiatac jak mu się podoba i ci grozić. Znowu na PvP możesz zabić kogoś jak coś ci zrobi albo jak ci podskoczy. Zarówno PvP jak i non-PvP ma swoje plusy i minusy. I jak ktoś wybrał PvP to nie może pisać, że ci inni to lamusy i nieudaczniki bo pewnie g**** wie na temat gry na non-PvP, a pisząc coś takiego widać kim on jest.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Chodzenie za 8 lvl nie ma sensu ![]() ![]() CO do krecenia filmikow sam jestem jednym z autorow tego typu filmow. Wierz mi super ubaw jak tniesz wszystko co sie rusza a film konczy sie tym ze dorwala Cie zgraja 40-50 lvl ![]() i napisem "You are dead" ![]() ![]() Pozdro and dont call me lame plx ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() PvP:
Zalety:-mozliwosc potrenienia z kolega -mozliwosc zabicia wkurzajacego nooba -mozliwosc zabawy z fieldami, runkami itd.(czyli robienie rozpier**lu na srodku maista ![]() Wady:-znajomosci daja az ZA DUZO... ![]() -High lvle moga cie rookowac za nic...I nie masz szans... -ciezkie zycie dla ludzi dopeiro ZACZYNAJACYCH kariere na Tibii... -im starszy server, tym gorzej-na ANtice to nie mozna ujsc kroku zeby cie nie zabili ![]() Non-PvP: Zalety:-bezpieczenstwo przed innymi graczami!!! Wady:-thiefostwo na OGROMNA skale:/ -noobstfo sie szerzy, bo jest bezkarne... -glupia banda 8 lvli moze zenichecic uczciwego 100 lvla(beda go blokowac, wyzywac, spamowac mu na priv itd az w koncu skonczy z Tibia ![]() ![]() -nie mozna potrenic z kolegami(profesje walczace-ciezkie zycie, ciankie skille) No chyba wszystko ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2004
|
![]() gram tylko na światach PvP i jest mi dobrze, wole troche być zabijanym przez pk (prawie wcale mi to się niezdarza
![]() a na nonPvP to grają prawie same n00by ale są też porządni ludzie oczywiście ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Grałem troche na PvP ale to mnie nie bawi ... wszędzie pełno PK .... widzisz kilka skuli przed depo boisz sie wyjść i wogóle ... teraz gram na None PvP i jest mi z tym dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Buuuuu
|
![]() Zwykle ludzie ktozy zaczynaja grac na PvP zostaja na PvP i na odwrot, sa pojedyncze przypadki, ale z regoly znajdujemy cos co bedzie sie nam podobac w obojetnym przypadku i dostosowujemy sie do tego.
Cytuj:
2. Przypomnij mi jak sie nazywa najmocniejsza gildia na Isara i powtorz jeszcze raz to z dochodzeniem do 15 lvl - jesli masz lvl 100+ to uwierz mi bedziesz mial znajomosci szczegolnie jesli jestes zainteresowany mokra robota. Co do bicia noobow na PvP... swojego czasu zalozylem postac na Amera, expujac sobie spokojnie na dwarfach i rotach zaczal mi sie wbijac do walki jakis koles na 8 lvl, troche sie klucilismy a skonczylo sie na tym ze strzelilem w niego pare razy z luku i uciekl... 10 minut pozniej koles na 40+ lvl pisze ze mam placic 20k albo Rook bo okradlem jego kolege... po pasjonujacej ucieczce i stracie kilkunastu UH udalo mi sie zlapac dywan na Edron. Wiec zastanowil bym sie jeszcze raz nad tym argumentem ze mozna zabic nooba na PvP ktory przeszkadza. Na PvP za to sa sposoby zeby sie pozbyc low lvl, wystarczy wykozystac fakt ze wiekszosc potworkow sie przerzuca i taki koles na 20 lvl nie ma zwykle szans z potworkami na ktory poluje lvl 50+ (fajnie sie pozniej tlumaczy takiemu komus czemu nie przyniesiecie mu ciala) No i sprawa kradzierzy: 1. Po ostatnim update zostaly dodane takie fajne skrzynki pocztowe gdzie mozna wyslac loot prosto z miejsca expienia - jeszcze nigdy mi nie ukradziono lootbaga od czasu jak one sa (trzeba byc PAC) 2. Czesto na Edron na Secura ciagne lootbaga z orkow do domku lub depo (czyli przez cale miasto prawie), zwykle albo mnie ludzie ignoruja albo sie grzecznie pytaja czy moga zajrzec (tak samo tutaj tez nigdy nie stracilem lootbaga). A lazenie za kims jak to ktos tu wczesniej sugerowal jest skuteczniejsze niz sobie wiekszosc ludzi wyobraza, jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby nawet osoba ktora wielokrotnie zabijala mi potwory treningowe wrocila po tym jak przez 10 minut za nia lazilem.
![]() |
![]() |
#15 |
The Witcher
|
![]() -nie mozna potrenic z kolegami(profesje walczace-ciezkie zycie, ciankie skille)
Byś się zdziwił ![]() -thiefostwo na OGROMNA skale:/ Tak samo jak PKujesz kogoś na PvP to okradasz jego ciało .. więc moim zdaniem na PvP jest złodziejstwo na dużo większą skale niż na non-PvP. -noobstfo sie szerzy, bo jest bezkarne... To chyba jakiś mit .. Moim zdaniem noobów jest wszędzie tyle samo .. czyli zbyt dużo ![]() -glupia banda 8 lvli moze zenichecic uczciwego 100 lvla(beda go blokowac, wyzywac, spamowac mu na priv itd az w koncu skonczy z Tibia[i depresja]) Nie widziałem jeszcze aby jakiś 8-lewelowiec dogonił kogoś kto ma lvl 100+ .. Blokowanie - raz widziałem jak jakiś natrętny noob chciał zablokować statek wysokiemu lvlowi .. za chwilke pojawił się GM i po noobie zostaly tylko wspomnienia ![]() ![]() Nie rozumiem też dlaczego niektórzy nazywają non-PvP wiecznym rookiem. Bo co niby questy mamy łatwiejsze ?? Potworki są gorsze ?? Ceny na non-PvP są przważnie wyższe gdyż tam nie wystarczy zabić kogoś aby mieć sprzęt. Więc prosze tak tego nie nazywac ![]()
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Miło że jest kilka osób za "nonPvP" ;]
@Matheous "thiefostwo na OGROMNA skale:/ " Gram na nonpvp sporo czasu... ciężko jest lootbag przepchać przez Carlin czy Thais, ale reszta miast zbyt wrogo nastawiona nie jest ;] "noobstfo sie szerzy, bo jest bezkarne..." Carlin, depo, 15 osób, jedna spamuje "i sell katana msn me pls"... nooba mamy tylko jednego, ale że go najwięcej widać, to od razu Carlin miasto noobów, a nonPvP ich server. "Ignore" to wspaniała opcja, jak umiesz z niej kożystać, to nie ma problemu ;] "glupia banda 8 lvli moze zenichecic uczciwego 100 lvla(beda go blokowac, wyzywac, spamowac mu na priv itd az w koncu skonczy z Tibia[i depresja])" spam/wyzywanie = wyżej wymieniony "Ignore" :] blokować = nie widziałem jeszcze żeby któryś z highleveli miał z tym problem. "nie mozna potrenic z kolegami(profesje walczace-ciezkie zycie, ciankie skille)" jak wspomniał pebe, trening z potworkami, i są miejsca, gdzie potworków na dwie i więcej osób starcza [we dwóch zawsze raźniej ;]] Niestety, fakt że nie można trenować przed depo/domkiem/w oczekiwaniu na spawn, wpływa na obniżenie średniej skilli :P @xim "a na nonPvP to grają prawie same n00by" już o tym pisałem, nooby nie stanowią nawet 50% społeczności, w więkrzośći "nieporozumień" nawet z 8lvlem potrafiłem się dogadać... był człowkiek który wybił mi raz trenerów, przemówiłem mu do rozsądku, przeprosił, i gdy tylko widział że trenuje, nie podchodził nawet, ew. rzucał mi coś żarcia... jeżeli zaczoł bym od razu jechać mu po rodzicach, do nieczego bym nie doszedł... @Podpalacz "swiat non PvP czyli swiat takich samych nieudacznikow jak on" nikt mnie nie zrookował na pvp, żeby zacząć grać na Calmerze, jest to pierwszy server na jakim stworzyłem postać [byłem newbie do tego stopnia, że nie kojażyłem co to znaczy "nonpvp"], mam tu mase znajomych, i nie uważam żeby któryś z nich był nieudacznikiem. Gra mi się tutaj dobrze, nie narzekam na noobów/złodzieji, znajomych mam tylu, że w 90% przypadkach, gdy ktoś mi przeszkadza w trenowaniu/huntowaniu, po max 5 minutach przeprasza, bo stwierdza że jestem kumplem kumpla jego kumpla -.o Jedyne co mnie czasami odrzuca, to hacki, ale to nie jest problem typowy dla nonPvP, lecz dla całej społeczności Tibii. pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() powiem tak na nonpvp jest trudniej niż na pvp , a karzdy wie , im gra trudniejsza tym leprza , a dlaczego trudniejsza kilka przykladów :
trudniej nabic lvl trudniej nabic dobry skill wieksze ceny i dużo dużo wiecej |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 06 2004
![]() |
![]() Na No PvP mozna sobie niezle na taskeze levlow magicznych na tluc , dla mnie wlasnie to to torche lamersto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Secura w wielu miejscach przegania Antica w najnizszych cenach ![]() Cytuj:
Druidowi na 11 lvl ktory bierze tylko BP blankow i ryby po ~2h zabraknie jedzenia, a ustawiajac sie nad woda masz praktycznie 100% szanse ze ktos zluruje na ciebie chodzby szczura, wilka czy pajaka (moj rekord to 1 poison spiderem zabilem 6 macro, MC kolo Carlin) Jedyny plus przy afkowaniu to to ze moge sobie spokojnie czytac forum/ogladac TV (co reklame powrot) w czasie gdy druid stoi i laduje mane w bezpiecznym miejscu.
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2003
![]() |
![]() Na kazdego znajdzie sie sposob jezeli grasaz na no pvp to moza sie rozprawic z delikwetem w inny sposob troche ryzykowny ale jest :O
Pomagasz stworkom w zabiciu delikweta troche duzo Uh zejdzie ale da sie zrobic |
![]() |
![]() |