Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-02-2006, 10:52   #1
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005

Cor Tibiarz ma numer GG 8630524
Domyślny Baldur's Gate: Opowieści z wybrzeża mieczy

Mam problem: gdy dodalem do drużruny Minsca z chomikiem boo i edwina tego maga z nashkel to musze z oboma isc do twierdzy gnolli i uwolnic przyjaciolke minsca i zabic wiedzme dla edwina. Bladze bo calej twierdzy wszedzie i nie moge ich znalezc. Moze ktos by mi pomogl plx, gdzie oni sa?!
Cor Tibiarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-02-2006, 11:45   #2
Whitr Mas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 09 2005

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Hiberna
Poziom: 12
Skille: 17+/20+
Poziom mag.: 32
Domyślny

jest problem : wiedźmą jest przyjaciółka minsca, więc jeśli przyłączy się do drużyny to Edwin odejdzie, a jeśli ją zabijesz to Minsc odejdzie (ale najpierw może jeszcze zrobić berserk i wytłuc sporą część drużyny). Radze Minsca wziąść Edwin dopiero w BG II dobry.
Whitr Mas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 12:10   #3
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

Hmm.. osobiście nie miałem nigdy nie miałem Edwina w teamie, ale jak chciałem się pozbyć Dynaheir to szedłem nią do jakihś potworków i good bye. Jak nie możesz jej znaleźć to ona jest w którymś z tych dołów, nie wiem jak to nazwać inaczej.
Harven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 12:40   #4
Xan Arcanist
Użytkownik Forum

Xan Arcanist's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...

Profesja: Sorcerer
Xan Arcanist ma numer GG 7442973
Domyślny

Są takie dwa doły do których można zejść po wbitych palach... W jednym są klimatyczne trupy a w drugim Dyna~...
Btw. Edwin Sux... Dyna~ też sux ale i tak jest najlepszym magiem w grze...
Xan Arcanist jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 15:09   #5
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Lol! Edwin jest najlepszym magiem w grze, ma bodajze +1 do slotow na czary(czyli po prostu zapamietuje ich wiecej)... Dyna sux, bo nie ma zauroczen(Edwin nie ma identyfikacji), a zauroczenia w bg1 to potega jest. Osobiscie wole olewac Minsca i Dyne, bo Minsc dopiero w bg2 jest niezly, a Dyna sux forever... Jest w jednym z dolow dla wiezniow, ale MUSISZ zejsc na dol po palach zeby ja zobaczyc. Niezaleznie co z nia zrobisz - zabijesz czy uwolnisz - dostaniesz 800 expa, i tylko musisz wybrac, czy wolisz Minsca i Dyna(odradzam - zamiast Minsca lepiej wziasc Kagaina), czy Edwina i dodatkowe wolne miejsce w teamie Oczywiscie, zalezy tez od charakteru druzyny.
stary 19-02-2006, 15:26   #6
Whitr Mas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 09 2005

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Hiberna
Poziom: 12
Skille: 17+/20+
Poziom mag.: 32
Domyślny

lol? Minsc rządzi, najlepszy woj w bg... nikt się z nim nie równa, Edwin sux sorci w jedynce to raczej słabe są (naweet sekwencera nie mogą ani oddechu smoka) Minsc ma jedną wadę : przez chomika mniej miejsca na uleczajki.
Whitr Mas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 15:59   #7
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Nie rozumiem czemu macie takie problemy z jakimiś dwoma magusami, najmniejszy problem jest jeśli
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 17:03   #8
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

dzieki wam znalazlem ja i wygnalem edwina a przywódce mam bardzo dobrego bo wbilem w mission pack save i exportowalem tamtego na 8 czy tam na 7 lvlu (eq jego rox)
stary 20-02-2006, 17:39   #9
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

muheheh, jak sądzisz że jego eq rox to widać że grasz w Baldura 1 raz
Harven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-02-2006, 09:28   #10
Therus Mroczny
Użytkownik Forum

Therus Mroczny's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Therus Mroczny ma numer GG 3559475
Domyślny

Exportowales postac na 8lvlu, i grasz nia na etapie twierdzy gnolli? No to ubawisz sie swietnie...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matheous
...a zauroczenia w bg1 to potega jest.
Plaszcz Algernona...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matheous
...Minsc dopiero w bg2 jest niezly...
Zeby byl 'niezly' trzeba go doprowadzic do 2 bieglosci w dlugich mieczach, a tak poza tym to nic szczegolnego w nim nie ma... Tzn, biorac pod uwage potege postaci, bo fabularnie to on wymiata
stary 24-02-2006, 15:19   #11
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

@Therus - wlasnie o fabule mi chodzi, bo w jedynce nie ma banterow, a Minsc jest nieco 'ssaco' dubbingniety W dwojce jego RRRRRAAAAAAAAGHHHHH dopiero ma MOC!
Co do Plaszcza Algernona - ano. Ale kto, grajac w BG 1szy raz, w ogole ODKRYJE ten plaszcz? Mi tam szkoda tracic czasu na udana kradziez(jak na tym etapie masz moze ~30...) albo reputacji na zabicie tego gnojka za kazdym razem...
@Cor - granie importowana postacia to czyste pojscie na latwizne. olej ta gre i zacznij grac od nowa, bo takie cos w ogole nie ma sensu. Na serio.
stary 25-02-2006, 14:09   #12
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Domyślny Mat

Jak grałem pierwszy raz w BG 1 bez dodatków to grałem w to bardzoooo długo i znalazłem większośc magicznych przedmiotów.
Samą gre dla przyjemności przeszłem 4 razy i nie żałuje. Póxniej jeszcze 2 razy jak dostałem dodatek.

Do autora tego tematu: Minsc taki super nie jest a ta wiedźma też. Edwin jest zły co dobrze nie wróży jeśli masz dobre postacie w drużynie. (Sam preferuje charakter chaotyczny dobry). Najlepiej weź poszukaj Kivana(dobry łucznik)
i tego maga z kopalni Naskhel(nie wiem jak się pisze bo dawno w to grałem)
KIvan+ten mag+Imoen+Braven+ty i ewentualnie ktos jeszcze najlepiej wojownik
powinniście wytłuc all. Życze sukcesów w zabiciu Sarevoka Ancheva czy jak mu tam

Pomóż głodnym dzieciom!
Alora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2006, 19:52   #13
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

Sory ze refresh ale pytam sie co sie robi po kopalniach w neshkel? Kiedys w to gralem raz i tez sie zatrzymalem na tym momencie. Nie wiedzialem co dalej. Tak samo mialem w icewind dale po zdobyciu klejnotu serca (ale mniejsza z tym) po prostu dlugo siedzialem w grach typu gothic gdzie ciagle masz wzkazowki co robic. Po prostu nie wiem co jest po neshkel a i jeszcze cos, znal;azlem kurczaka ,,czarodzieja" i jego mistrz kazal mi znalezc czaszke to ja masowo te szkielety zabijam a czaszki nie ma o co w tym chodzi? trzeba ta czaszke zdobyc jakos?
stary 01-03-2006, 07:23   #14
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004

Domyślny

Czaszka powinna wypaść z pierwszego lepszego szkieleta w wysokim żywopłocie.
Po 1: Jak przeszedłeś kopalnie idziesz do beregostu ( A jak nie przeszedłeś to masz problem )Do jakiejś karczmy masz iść pisze w jednym z listów (niepamiętam dokładnie do której) ale do tej w której sprzedajesz skalpy. I idziesz na góre, później klepiesz maga i idziesz do obozu bandytów. Więcej niepowiem ale powinieneś sie domyślić(Zawsze czytaj Listy!)
Polny Lowca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2006, 17:57   #15
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

Dzięki wam jestem znowu w kendlkip szukam oznak sarvcia w bibliotece bez waszych wzkazowek by mi sie to nie udalo dzieki wam

PS mam minsca i nie mam dyny: po prostu odwolalem ja i jak mnie gonila zeby odwolac minsca jej ucieklem z twierdzy Szprytne ale skuteczne

EDIT: a tak przy okazji gdzie znajde glebokie piwnice? blądze i ni ma plz help

Ostatnio edytowany przez Cor Tibiarz - 04-03-2006 o 19:57.
stary 05-03-2006, 12:06   #16
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

Sory za lekki oftop (bo chodzi mi o BG 2). Ale jaki jest optymalny team w 2 rozdziale?? Ja mam siebie(maga przywołań) jaheire minsca Yoshimo i Earmie(czy jakoś tak, chodzi o tego maga\kapłana z cyrku). I jak zdobyć licencje na czary??
@edit: Tera mam o wiele większy problem!! mam już różdżke(całą) i niemoge wejść na góre żeby rozwalić bezokiego! Zamiast przejścia jest znam zapytania i jak na niego biore to pisze że szczeliny są za strome i niemoge wejść na góre!!Prosze o pomoc

Ostatnio edytowany przez Polny Lowca - 05-03-2006 o 16:25.
stary 07-03-2006, 12:48   #17
Pabak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 10 2004
Lokacja: Ruda Śląska

Stan: Na emeryturze
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pabak Pabak ma numer GG 5459497 Pabak ma login Tlenu tuminure@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polny Lowca
Sory za lekki oftop (bo chodzi mi o BG 2). Ale jaki jest optymalny team w 2 rozdziale?? Ja mam siebie(maga przywołań) jaheire minsca Yoshimo i Earmie(czy jakoś tak, chodzi o tego maga\kapłana z cyrku). I jak zdobyć licencje na czary??
@edit: Tera mam o wiele większy problem!! mam już różdżke(całą) i niemoge wejść na góre żeby rozwalić bezokiego! Zamiast przejścia jest znam zapytania i jak na niego biore to pisze że szczeliny są za strome i niemoge wejść na góre!!Prosze o pomoc
W sumie to nie ma optymalnego teamu... grasz tymi osobami które lubisz . Ja osobiście preferuje team Ja (zazwyczaj Czarownik), Minsc, Yoshimo, Aerie i to wszystko. Jeżeli potrzeba mi kogoś kto jest dobry na dystans biorę Jana Jansena. Reszte miejsc w drużynie zostawiam dla osób które zlecają questy (np. Nalia).

Licencja na czary nie jest przydatna... czary możesz rzucać w budynkach, a z ulicznymi walkami powinieneś bez problemu sobie poradzić.

Co do tej różdżki to nie bardzo mogę Ci pomóc.
stary 07-03-2006, 15:23   #18
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

Ja tera mam 4 rozdział i jestem w labiryncie Tylko tera mam problem :\ Mam zdobyć 3 kamyczki 1 zdobyłem, i tera jakaś zagadka z ręką budowniczego że tylko ona może otworzyć drzwi. a do 3 wejścia jeszcze nie wchodziłem
stary 07-03-2006, 16:47   #19
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

@Polny - kamyczki:
-jeden jest w tym pokoju, gdzie jest Torba Przechowywania(na prawo od miejsca gdzie zostawila cie Bodhi)
-jeden jest w tym pomieszczeniu, gdzie jest parenascie statuł, z ktorych kazda mowi ci rzeczy w stylu 'Jestesmy dwoma bracmi, dzwigamy wielki ciezar, caly dzien jestesmy razem costam' - jesli wlozysz do odpowiednich statuł odpowiednie przedmioty ze skrzyni, w skrzyni pojawi sie kamyczek
-jeden jest w pomieszczeniu ze Statua Zagadek - musisz odpowiedziec poprawnie na wszystkie 12 zagadek
Potem idziesz do tego portalu, gdzie jest Rakshasa i mefity i uzywasz go - wychodzi dzin i masz zbroje
Co do reki budowniczego - musisz zejsc na 2gi poziom, po pewnym czasie spotkasz Koboldy wokol czerwonego krysztalu, to sam sie kapniesz, co robic, a pod koniec tego etapu spotkasz wampira, ktory ma upragniona reke... MUSISZ miec osinowy kolek, ktory znajdziesz przy jednym z koboldow.
Jak bedziesz mial problemy z ktoras zagadka, to wal
A odnosnie rozdzki - otoz ona pojawia sie w ekwipunku glownego bohatera(tego stworzonego przez ciebie), wiec jesli on stoi na drugim koncu mapy, to musisz sie dowlec do tego miejsca, skad wziales drugi fragment rozdzki - wracajac stamtad spotkasz Bezokiego. Uzyj na nim rozdzki i finito... Nie zapomnij zuzytej rozdzki odniesc temu bozkowi z zapomnianej swiatyni
stary 07-03-2006, 16:54   #20
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

@edit
JUPI!!!ODGADŁEM!! Ale był hardkor;p ale jakoś sie udało;p ja rozwaliłem te koboldy ale sie wampir nie pokazał, tylko kawałek kryształu jakiegoś dostałem :\

Ostatnio edytowany przez Polny Lowca - 07-03-2006 o 18:31.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania