Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-02-2006, 19:33   #1
Rithien
Użytkownik Forum

Rithien's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2005
Lokacja: SłubicE

Stan: Na Emeryturze
Imię: Beer~
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Domyślny Wojna AR vs. Domnesticus

Otóż dziś (19.02.2006) gildia Domnesticus składająca się wyłącznie ze Szwedów wypowiedziała wojne innej, polskiej gildii Apocalypse Riders.

Gildia Szwedów liczy około 55 ownerów i składa się z 3 innych Gildii, Polaków zaś jest jak narazie 18 =/...

Więc jeżeli ktoś gra na Xeranie mógłby nam pomóc =/ Gdyż zaczną się prześladowania Polaków....

Dotychczasowe fragi:

~*~ Zdoyte przez Domnesticus ~*~

1. Tygrysek de'Ver
Feb 19 2006, 17:31:58 CET Killed at Level 24 by Zwid
and by Lavius
2.3. Bard De'jabol
Feb 19 2006, 16:54:20 CET Killed at Level 22 by Phy Praefectus
and by Beriah Alatin
Feb 19 2006, 16:02:56 CET Killed at Level 23 by Lavius
and by Melzin
4. San'Driel
Feb 19 2006, 16:48:00 CET Killed at Level 28 by Bante Emberius
and by Alfizz
5. Glagladiusz
Feb 19 2006, 16:54:49 CET Killed at Level 17 by Bante Emberius
and by Fux'net
6. Korun Dore
Feb 19 2006, 18:47:28 CET Killed at Level 30 by Phy Praefectus

~*~ Zdoyte przez Apocalypse Riders ~*~

0.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-02-2006, 19:54   #2
dzg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny gracz
Imię: ~
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Domnesticus
Świat: Xerena
Poziom: 70+
Skille: 83
Poziom mag.: 16
Domyślny

Co za glupoty xD
Skoro domne~ sklada sie tylko, ze szwedow to dlaczego jest tam paru Polakow?(conajmniej 4)
Gdy zaczela sie wojna liczylismy >30 memberow, pozniej dolaczyly do nas inne gildie, ktorym nie podobalo sie wasze panoszenie
Przesladowania Polakow? Zostalem wyrzucony z tomba i zaatakowany jako lider domne~, mysleliscie, ze to ujdzie na sucho?

cya ;*
dzg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 20:14   #3
Rithien
Użytkownik Forum

Rithien's Avatar

Domyślny

Tak amsz racje.
Sorry za pomyłke..

nie mam czego wam gratulować moge powiedzieć tylko.... Do domu z Polakami i ich PvP.
Rithien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 20:50   #4
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rithien
Tak amsz racje.
Sorry za pomyłke..

nie mam czego wam gratulować moge powiedzieć tylko.... Do domu z Polakami i ich PvP.
Nowy śwait a juz się wybijajom , eh i po co to wam? 20lvl z sd za 50 walą i wielcy kozacy. Troche spokoju i to jeszcze poalcy z polakami .. . . bez komentarza
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 21:17   #5
dzg
Użytkownik Forum

Domyślny

@Rithien, a czy ktos napisal, ze chcemy zeby nam gratulowano? Bijac naszych ludzi sami wybraliscie wojne - proste.
@Tallur, wedlug Ciebie, powinnismy dawac sie Polakom, ktorzy padaja i wyrzucaja innych z expowisk bo chca odrobic swoj smieszny levelek? Nie dzieki, wole sie bic "sdkami po 50".
stary 19-02-2006, 21:17   #6
Aonik
Użytkownik Forum

Aonik's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tallur
Nowy śwait a juz się wybijajom , eh i po co to wam? 20lvl z sd za 50 walą i wielcy kozacy. Troche spokoju i to jeszcze poalcy z polakami .. . . bez komentarza

Dziwisz sie? polacy jak zwykle wielkie kozaki co oni nie potrafia... szwedzi chca tylko grac i expic a ze jakis polak sie napatoczy i sie fura to dostanie w ****de logiczne nie? Jestem za szwedami tylko prosba nie mowcie mi ze nie jestem patriota bo wy wyjdziecie na rasistow .. Spogladam na to obiektywnie a tak jest niestety prawda -.-
stary 19-02-2006, 22:48   #7
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aonik
Dziwisz sie? polacy jak zwykle wielkie kozaki co oni nie potrafia... szwedzi chca tylko grac i expic a ze jakis polak sie napatoczy i sie fura to dostanie w ****de logiczne nie? Jestem za szwedami tylko prosba nie mowcie mi ze nie jestem patriota bo wy wyjdziecie na rasistow .. Spogladam na to obiektywnie a tak jest niestety prawda -.-
Oj mało grasz w tibie , ja gram pare lat nie na jedym serwerze bylem hlvl i ci powiem ze jak szwedzi dojdą do władzy to polacy mają przeje**** jednym słowem. A jak dojdą poalcy do władzy to szwedzi , no chyba ze gildia z jednych i drugich się składa. Ja osobiście wole polaków co z tego że będziemy robili PA?! Liczy sie TU I TERAZ I MY a nie szwedzi. Może przypomne wydarzenia z przeszłości , kto wtedy się pytał polaków co myslą? Zrobili "Potop szwedzki" i tyle nie zebym ja rasista ale tu chodzi o władzę. Wiem że dlamnie lepiej jak polacy będą rzadzić
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 22:50   #8
Veltaxio
Użytkownik Forum

Veltaxio's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Wpisy bloga: 2

Imię: Imargam
Gildia: Ekipa Misia
Świat: Furora
Poziom: 327
Skille: 104/102
Poziom mag.: 10
Domyślny :)

http://rapidshare.de/files/13658440/war.rec.html
Filmik z dzisiejszej walki i wcale bym nie powiedzial ze owa gildia Domnesticus sklada sie tylko i wylacznie ze szwedow. :>

Tygrysek de'Ver
Feb 19 2006, 17:31:58 CET Killed at Level 24 by Zwid and by Lavius

Ostatnio edytowany przez Veltaxio - 19-02-2006 o 22:52.
Veltaxio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 23:22   #9
Elberos
Guest

Domyślny

Ehh... przykre, wogóle nie rozumiem ich. Zamiast expić, to będą niszczyć serwer...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 23:34   #10
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elberos
Ehh... przykre, wogóle nie rozumiem ich. Zamiast expić, to będą niszczyć serwer...
No walczyć zawsze na początku serwera trzeba;] ale żeby polacy na siebie;/eh polacy ze szwedami na polakow to już jest tragednia a potem tych polakow co polamgali szwedom szwedzi wywalą z serwera to już jest prawda i tak jest na prawie każdym serwerze , no nie na każdym swe i pl ale albo br i pl albo swe
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 04:06   #11
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Dla mnie liczy się człowiek a nie narodowość.
Tak samo potępie Polaka jak i Szweda czy Brazylijczyka.
Tak samo też danego człowieka będę cenił nie patrząc wogóle z jaiego kraju pochodzi.
A czyż nie można byłoby se normalnie pograć zachowując równowagę sił?
Najspokojniejsze światy i bez więszkego PA są takie gdzie gildie z sobą żyją i jakoś to się toczy.
Oczywiście większość z was nie wie pewnie o czym mówię , ale kiedyś tak było. Kiedyś była inna gra ( zawsze zdarzało się PA i wojny) lecz więcej było RPG i gry for fun.
Teraz dzieciaki tłuczą 20h/dobę w jednym miejscu expa ( aby szybciej aby więcej) i zachodzę w głowę jaką można z tego czerpać przyjemność.
Dlatego nie dziwię się tym co grają na non pvp - tam jeszcze jakieś szczątki , okruchy dawnego RPG się zachowały choć i to się zmienia.
Na jednym świecie non pvp kiedyś po pół roku gry byłem w pierwszej 10 w skilach teraz na innym też po pół roku ( też od początku zaczęłem) mimo że mam 4 skile więcej niż na poprzednim świecie non pvp strudem mieszcze się na 1 stronie na tibia.com.
CIPSOFT już dawno wykopał groby RPG widząc w jakim kierunku gra zmierza - można je nawet zobaczyć

Wracając do wojny.
Mam nadzieję że PA przegra w tej wojnie i ludzie naiczą się troszkę pokory , choć nie wydaje mi się by ludzie się tak szybko zmieniali szczególnie jeśli są frustratami z innych światów na których im nie poszło ( no chyba że się mylę to wtedy jeszcze gorzej o nich świadczy - typowi PA którym psucie gry innym ludziom sprawia przyjemność).

Ostatnio edytowany przez mago - 20-02-2006 o 04:12.
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 07:42   #12
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago
Dla mnie liczy się człowiek a nie narodowość.
Tak samo potępie Polaka jak i Szweda czy Brazylijczyka.
Tak samo też danego człowieka będę cenił nie patrząc wogóle z jaiego kraju pochodzi.
A czyż nie można byłoby se normalnie pograć zachowując równowagę sił?
Najspokojniejsze światy i bez więszkego PA są takie gdzie gildie z sobą żyją i jakoś to się toczy.
Oczywiście większość z was nie wie pewnie o czym mówię , ale kiedyś tak było. Kiedyś była inna gra ( zawsze zdarzało się PA i wojny) lecz więcej było RPG i gry for fun.
Teraz dzieciaki tłuczą 20h/dobę w jednym miejscu expa ( aby szybciej aby więcej) i zachodzę w głowę jaką można z tego czerpać przyjemność.
Dlatego nie dziwię się tym co grają na non pvp - tam jeszcze jakieś szczątki , okruchy dawnego RPG się zachowały choć i to się zmienia.
Na jednym świecie non pvp kiedyś po pół roku gry byłem w pierwszej 10 w skilach teraz na innym też po pół roku ( też od początku zaczęłem) mimo że mam 4 skile więcej niż na poprzednim świecie non pvp strudem mieszcze się na 1 stronie na tibia.com.
CIPSOFT już dawno wykopał groby RPG widząc w jakim kierunku gra zmierza - można je nawet zobaczyć

Wracając do wojny.
Mam nadzieję że PA przegra w tej wojnie i ludzie naiczą się troszkę pokory , choć nie wydaje mi się by ludzie się tak szybko zmieniali szczególnie jeśli są frustratami z innych światów na których im nie poszło ( no chyba że się mylę to wtedy jeszcze gorzej o nich świadczy - typowi PA którym psucie gry innym ludziom sprawia przyjemność).
PA nieprzegra bo kto wygra będzie robił PA pozdro
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 08:00   #13
dzg
Użytkownik Forum

Domyślny

@tallur, skoro jestes taki mega pro hlv na niejednym serwerze, to chyba powinienes wiedziec, ze po pierwsze primo sa Polacy, ktorzy graja ze szwedami od paru serwerow, po drugie primo, gdy polacy dostana sie do wladzy to jest duzo gorzej. Sam odczulem to na wlasnej skorze.
stary 20-02-2006, 08:14   #14
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dzg
@tallur, skoro jestes taki mega pro hlv na niejednym serwerze, to chyba powinienes wiedziec, ze po pierwsze primo sa Polacy, ktorzy graja ze szwedami od paru serwerow, po drugie primo, gdy polacy dostana sie do wladzy to jest duzo gorzej. Sam odczulem to na wlasnej skorze.
Na Xenterze wystartowałem wczoraj;]
Polacy są lepsi dla nas polaków niż szwedów;]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 08:45   #15
Soulicitour
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 12 2005
Lokacja: Warszawa

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: TheVils
Świat: Askara
Poziom: 45
Poziom mag.: 52
Domyślny

heh, Polacy przy władzy to coś najgorszego co może serwer spotkać, tak jak jest np. na Kyrze. 90% high lvli to Polacy i co z tego wynika? Protekcje ma 40% serva i to oni dostają najlepsze expowiska, etc. Ale fakt faktem, że w tym wypadku na Xerene poszło największe pa szwedzkie (patrz Weliax Aslet z Askary, Lucrum Ira z Kyry, etc.), więc nie wiem co będzie, ale i tak zawsze będzie pa .
Powodzenia na nowym serwie i żeby wygrać to wojnę to mniej więcej musicie mięć albo 2 razy więcej wojska, albo 30 zgranych i mających dobre pvp graczy, inaczej nie da rady.
See ya.
Soulicitour jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 08:47   #16
Tallur
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Soulicitour
heh, Polacy przy władzy to coś najgorszego co może serwer spotkać, tak jak jest np. na Kyrze. 90% high lvli to Polacy i co z tego wynika? Protekcje ma 40% serva i to oni dostają najlepsze expowiska, etc. Ale fakt faktem, że w tym wypadku na Xerene poszło największe pa szwedzkie (patrz Weliax Aslet z Askary, Lucrum Ira z Kyry, etc.), więc nie wiem co będzie, ale i tak zawsze będzie pa .
Powodzenia na nowym serwie i żeby wygrać to wojnę to mniej więcej musicie mięć albo 2 razy więcej wojska, albo 30 zgranych i mających dobre pvp graczy, inaczej nie da rady.
See ya.
08:39 Zylak Terius: HI SWE?
08:39 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
08:39 Zexif Nagani: HI NO
08:39 You see Zylak Terius (Level 25). He is a sorcerer.
08:39 You see Zylak Terius (Level 25). He is a sorcerer.
08:39 Zylak Terius: from??
08:40 Zexif Nagani: egipt
08:40 You lose 9 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:40 Zexif Nagani: pl
08:40 Zexif Nagani: PL
08:40 Zexif Nagani: utevo lux
08:41 You advanced in sword fighting.
08:44 You advanced in shielding.
08:44 You lose 10 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 You lose 13 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: why
08:44 You lose 12 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: pay
08:44 You lose 7 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: ok
08:44 You lose 9 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: money
08:44 Zylak Terius: more
08:44 You lose 12 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zexif Nagani: i dont have
08:44 You lose 10 hitpoints due to an attack by Zylak Terius.
08:44 Zylak Terius: eq

i mnei zostawil na 5hp... i co to ma być to ze POLACY muszą być razem;]

Ostatnio edytowany przez Tallur - 20-02-2006 o 08:59.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 09:13   #17
Rithien
Użytkownik Forum

Rithien's Avatar

Domyślny

Nie wszscy Polacy/Szwedzi są zli....
Ale...
Popatrzcie na Furore (Imargam) sam doznałeś tego na wlasnej skórze, zresztą ja też... Taifun~ i jego lizaki, protecktują noobów... Wy*******ają z huntów pod byle pretextem... Zabijają lduzi którzy szybko expią.... Ehhh... To my Polacy...
Można też dać przykład Elysi. Gdzie przez dłuższy czas Polska była razem ze Szwedami (oczywiście nie wszscy).
Na Xeranie owszem AR postąpiło żle, bijąc Bobby'Ace dwa razy... Wyżucając ludzi z expowisk, ale czy tylko oni tak robili ? Niektórzy Szwedzi także tak postępowali.
Rithien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 10:15   #18
Lisu
Użytkownik Forum

Lisu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ

Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
Domyślny

Server zapowida sie interesująco....

A co do PA.... Kto ma władze tej jej używa/nadużywa.... tak to juz jest i tego nic nie zmieni... Na początku servera jest to uwidocznione, gdy "wyścig szczurów" jest szczególnei intensywny

Cya.

Brutalna agresywność jest dla słabeuszy imytacja siły.
E. Hoffer

Respect to be respected.
Lisu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 11:39   #19
SicMaggot
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 02 2006

Domyślny

Gadacie ze po co te wojny i PA ale moim zdaniem gra bylaby nudna expiac ciagle zdobywajac lvl i nie robic nic innego bo bedzie spokoj. Tak przynajmniej gra jest troche "urozmaicona". Po prostu gdyby na kazdym servie mialbyc spokoj byloby nudno jak w piz__ie
SicMaggot jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2006, 12:52   #20
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

W pi__ie nie jest nudno .
Wierz mi
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania