|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
The Witcher
|
![]() Ostatnio postałem troszke swoim knightem pod depo .. od tego co się tam nasłuchałem to aż się chce płakać
![]() Oto jedna z rozmów jakie obesrwowałem w ciszy: 18:25 You see Pogromca Szczypiorku (Level 28 ). He is a knight. .. wyprosił kase na plecak pusty od kogoś i dalej łazi pod depo .. 18:29 Pogromca Szczypiorku: a line masz pozyczyc ? 18:29 Pogromca Szczypiorku: bo nie mam jak 18:29 Pogromca Szczypiorku: z Kazo 18:29 Pogromca Szczypiorku: wyjsc .. po co komu lina aby wyjść z Kazordoon, da się to zrobić szybciej i bez liny .. 18:30 Pogromca Szczypiorku: ile tu kosztuje ? 18:31 Pogromca Szczypiorku: lina ? 18:31 Gwynth Bleith: masz na dole sklep tam mozesz sobie kupic line za 50gp 18:31 Ewelka: nie wiem 18:31 Ewelka: 50 ? .. Ewelka dała mu 18gp .. 18:31 Pogromca Szczypiorku: thx 18:31 Ewelka: np 18:31 Ewelka: chcesz 18:31 Pogromca Szczypiorku: nie tylko 18:31 Pogromca Szczypiorku: line che 18:31 Pogromca Szczypiorku: plx 18:31 Pogromca Szczypiorku: pozyczysz 18:31 Pogromca Szczypiorku: 32 18:31 Pogromca Szczypiorku: gp ? 18:31 Gwynth Bleith: to idz i sobie kup 18:31 You see Pogromca Szczypiorku (Level 28 ). He is a knight. 18:31 Pogromca Szczypiorku: mam 18 gp 18:31 Pogromca Szczypiorku: i puste 18:31 Pogromca Szczypiorku: depo 18:31 Pogromca Szczypiorku: w Wszystko 18:32 Pogromca Szczypiorku: do Venore 18:32 Pogromca Szczypiorku: wysyalem 18:32 Pogromca Szczypiorku: pzrez 18:32 Pogromca Szczypiorku: przypadek .. jak mozna wymyślić tak głupią ściemie, jakby to było wciśnięcie przycisku albo coś .. ale paczke trzeba do skrzynki wrzucić i raczej nie da się tego zrobić przez przypadek !! .. 18:32 Gwynth Bleith: ta jasne 18:32 Pogromca Szczypiorku: no qrcze 18:32 Pogromca Szczypiorku: bo jest Test 18:32 Gwynth Bleith: przez przypadek 18:32 Pogromca Szczypiorku: Server 18:32 Pogromca Szczypiorku: i chcialem 18:32 Pogromca Szczypiorku: miec 18:32 Pogromca Szczypiorku: wszystko 18:32 Pogromca Szczypiorku: w Venore 18:32 Pogromca Szczypiorku: bo tam mieszkam 18:32 Pogromca Szczypiorku: uwiez 18:32 Pogromca Szczypiorku: mi .. nawet jak to co za gracz line zdejmuje z siebie :/ .. może był na tyle sprytny, że cały sprzęt też z siebie zdjął i wysłał .. 18:32 Pogromca Szczypiorku: no to jak pozyczysz 32 gp ? 18:33 Gwynth Bleith: nawet jak .. skocz sobie do kopalni ... 20 minut i masz kase 18:33 Pogromca Szczypiorku: KURWA 18:33 Pogromca Szczypiorku: ale jakom 18:33 Pogromca Szczypiorku: musze 18:33 Pogromca Szczypiorku: z 18:33 Pogromca Szczypiorku: tej 18:33 Pogromca Szczypiorku: kopalni 18:33 Pogromca Szczypiorku: wyjsc 18:33 Pogromca Szczypiorku: no nie ? 18:33 Gwynth Bleith: nie 18:33 Gwynth Bleith: umiesz 18:33 Gwynth Bleith: napisac 18:33 Gwynth Bleith: wszystkiego 18:33 Gwynth Bleith: naraz ? 18:33 Pogromca Szczypiorku: nie 18:33 Pogromca Szczypiorku: kurwa 18:33 Pogromca Szczypiorku: nub .. no i tu skończe tą rozmowe .. Kolejna rozmowa .. tylko tutaj to chyba tłumacza trzeba: 09:43 Ewelka: ile masdz 09:43 Pakerek on Secura: 18 ryb i 7 hlebuw .. hlebuw - co to kurna jest ?!?!?! .. Ta para Ewelka i Pakerek często razem chodzą .. Ewelka z tego co wiem ma 13 lat .. Pakerka aż bałem się spytać ale pewnie -> ![]() Rozumiem, że można się pomylić jak się nie używa polskich znaków .. czasem zamiast "ą" napisać "om" ale pisać "hlebuw" .. kto jak kto, ale Polak powinien umieć pisać po polsku ! Kolejna rozmowa: .. pod depo w Kozordoon kręci się koleś o nicku Bez Bazara, jest to Rosjanin albo Słowak chyba .. nie wiem dokładnie .. 22:56 Gwynth Bleith: bazar nie jest polakiem 22:57 Jikig: a ty jestes Poprostu tego nie skomentuje ... No i na koniec dam jeszcze: 13:02 Polak of: kto doloncy do gildi potreba vice liderowszybko potrzeba pac Tak jak wyżej pozostawie - no comment .. Rozumiem jak Polak pisze koślawo po angielsku .. ale to co wy robicie ludzie nie jest śmieszne, ale jest żałosne !!
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() W zupełności się z Tobą zgadzam. Wypadałoby uszanować ojczysty język, to wstyd nie umieć się nim posługiwać. Ja jak niektórych słucham to normalnie wytrzymać nie mogę.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2004
|
![]() Ta pomyślcie sobie jak taki Szwed nauczy sie troche po Polsku i potem pogada z polakiem a polak bedzie mu odstrzeliwał takie słowa
![]() ![]() ![]() Zresztą nie tylko w grze tak jest, na forym także mnie razi takie pisanie, a mało takich osób nie jest. Niektórzy najlepiej jakby nic nie pisali tylko niech zabijają te trolle albo niech pogadają sobie z kimś na ich poziomie- NPC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() ja nienawidzę gdy stoję pod depo a ktoś gada: kupie hlep. Mysłe że go zhituję do czerwonego i się uspokoi
TAKICH POLAKÓW NIEP POWINNO BYĆ NA TIBII (innych narodów też!)!!!
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
|
![]() Młodzi ludzie nie uznają w dzisiejszych czasach szkoły, a to duży błąd. Nie ważne jaka to szkoła, niech będzie na niskim poziomie, ale na pewno nauczy przynajmniej używania znaków przystankowych. Młodzi nie przykładają wogóle wagi do czystości wysławiania się i posługiwania się językiem polskim. Jeśli się tego nie nauczą w młodym wieku to potem będzie im ciężko w życiu znaleźć jakąś prace, porozumieć się z ludźmi itd.
Dobrą metodą na naukę ortografii jest czytanie książek ze zrozumieniem. Dużo osób tłumaczy się dyslekcją, a to po prostu lenistwo przez nich przemawia.
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2004
|
![]() @ topic
Faktycznie nie błysneli, ale przyznam że o wiele gorzej bywa na niektórych forach . . . szczególnie irytują mnie te zwrotu typu: kwiatków -> kfiatkoof dobrze -> topse @ up masz rację - problemem jest także to że ludzie nie czytają teraz książek. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Szczerze mogę powiedzieć ze przez takich delikwentów wstydzę się mojej narodowości. Najgorsze jest to ze choćbyś ich codziennie upominał po 10 razy - nic sobie z tego nie robią (to samo dotyczy forumowiczów). Kiedyś zapytałem jednego takiego "dlaczego chociaż nie starasz się pisać poprawnie?", odpowiedział: "po co ja mam dopiero czynascie lat".
Ręce opdają ![]() I pomyśleć ze tacy bezmyślni ludzie stanowią przyszłość narodu........płakać się chce. Innym razem podszedł do mnie jegomość z typowo "polskim nickiem" (nie chce go tu przytaczać wiec powiedzmy ze było to cos w rodzaju 'franek zabijaka') i pisze mi tak: franek zabijaka : polak ja : Pytasz czy oznajmiasz? franek zabijaka : oco ci hodzi ja : -.-" franek zabijaka : lol nub No i co zrobić? Kiedyś bym zabił ale teraz trzeba uważać by nie przekroczyć "licznika". Można by to wszystko tłumaczyć tym, że są to w większości ludzie bardzo młodzi, żeby nie powiedzieć dzieci ale to wszystko bzdura. Znam kilku 14 latków, z którymi pogadasz niemal jak z dorosłym. Zatem wniosek nasuwa się jeden: na pytanie w temacie analfabetyzm czy głupota ?? należy odpowiedzieć jednoznacznie lenistwo lub jak kto woli - brak ambicji. Przykre. P.S. Wszelkie orty itd są celowe i maja na celu oddanie 'klimatu' zaistniałej sytuacji.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Moim zdaniem jest to jedno i drugie. Głupota, czyli danie dziecku przez rodziców, które przynosi do domu szmaty z polskiego, komputera z internetem, prowadzi albo idzie "wprost proporcjonalnie" (<-- nie nawidzę tego zwrotu :[ ) z analfabetyzmem. Nie trzeba grać w Tibię, żeby to zawuażyć. Spójrzmy chociażby na pana Słonika z forum (a co! wymienię go, bo on podchodzi pod obie kategorie w pytaniu).
Cytuj:
![]() Moim zdaniem powinno się wprowadzić dodatkowy rodzaj upomnienia "Kretyńskie powtarzanie tych samych durnowatych błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, nawet po otrzymaniu dokładnych instrukcji od forumowiczów, jak się ich pozbyć." SO czekam na MORE takich KFIATKOOF AND bzdur COBYM MUGŁ się LAFF z NIH
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 05 2004
![]() |
![]() Jak bym nie znala tego kolesia i nie wiedziala jakiej jest narodowosci to napewno nie wiedzialabym o co mu chodzi z tym "hlebuw"
![]() Btw. Do modkow >>> wczoraj wypowiadalam sie odnosnie tego tematu, czemu moj post zostaw usuniety? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Takie lamki to powinno sie zabijac do rooka. Moze chociaz troche spokojniej by bylo
![]() A co do pana Slonika to proponuje mu walnac dozywotniego bana bo nie wydaje mi sie zeby on kiedys nauczyl sie poprawnej pisowni ![]() Pozdro
![]() |
#11 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Zapomnij ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() niekiedy tez mi sie zdarza pisac z bledami ale az takich bledow to (chyba) niepopelniam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() pochwa lam takie posty! je tesz nie na widze jak ktos nie umije pisac po polsku!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Witcher
|
![]() @Miszcz Tibji - Skoro ty tesz nie na widzisz jak ktoś nie umije pisać po polsku .. więc powinieneś wstać od kompa, znaleźć jakieś drzwi i przyciąć sobie nimi głowe 10-20 razy .. jak bardzo nie na widzisz to możesz sobie przyciąć również coś innego.
Widać, że niestety są osoby, którym analfabetyzm i głupota imponuje (do tego stopnia, że sobie nowe konto robią aby napisać coś tak idiotycznego). Naprawdę nie jesteś śmieszny .. jesteś żałosny. PS. twój post został dodany o 22:41 .. moim zdaniem przedszkolaki powinny spać już o tej godzinie ![]()
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
|
![]() Hmm mi się wydaje, że Miszcz Tibji ułożył taką ciekawą grę słów ;P
Pozdrawiam
Jam jest nooga ![]() 13:21 Perl Haskell [30]: Isn't that a conversation for RL-Chat? xD 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: lol 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: how? 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: it's tibia related 13:21 Perl Haskell [30]: I won't argue ;p xD Tak, to ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Blah...co do slonia, ktory slownik ortograficzny czyta slon/zyrafa ortograficzny/a
To ja mam 11, a staram sie poprawnie pisac... Tylko polskich liter nie mam, bo cos schrzanilam z oprogramowaniem, a dokladnie wywalilam pare plikow wedlug mnie "zbednych" z folderu Windows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I rzeczywiscie to jest plaga !! Blah... raz spotkalam Kanadyjczyka chyba.... co mu kolega powiedzial pare slow po polsku np. Daj mi hlep.; holera;huj i wszytskie wyrazy byly zle napisane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
|
![]() ........ n/c oO wspułczuje że musiałeś tego słuchać :/
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytuj:
Moze polski znasz, ale angielskiego, ani rusz... Jestem dziewczyna.... balh... tak trudno przetlumaczyc wyraz "she" czyli ona?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2005
Lokacja: Noobcave called Poland
Poziom mag.: 99
|
![]() Powiadacie ze to wina rodzicow tak?
Imho wcale tak nie jest.. to jest poprostu lenistwo .. "po co mam zwracac uwagi na bledy ort skoro jestem taaaki fajny!!!11111 " "je~bc to i ih HHEHEH" najlepszym rozwiazaniem byloby ostrzeganie (warning) za robienie blenduff ortografficznyh.. wkoncu wiele osob zrozumialoby ze jednak poprawna pisownia JEST wazna : ) To samo w przypadku jez ang.. kaleczymy go tak samo jak polski, a najlepszym przykladem jest Paladinka z Danbuii "I was be losser but i im back" no to jest poprostu smiech na sali =/ |
![]() |
![]() |