|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Szalony Nalesnik
|
![]() Dzis sie loguje na swoje konto na www.tibia.com, aby zobaczyc czy juz pacc doszedl. I ku mojemu zaskoczeniu widze:
Banishment Information: Type: Notation - A Notation in the criminal record as a warning. Character: xxx Reason: offensive statement Comment: insulting another player with a sexual related statement in his comment Date: Feb 27 2006, 20:05:16 CET Tak wiec, pierwsze co mnie zdziwilo to to, ze w Comment jest napisane ogolnie - najczesciej jest w nawiasie slowo/zdanie ktorej jest przyczyna. Drugie, juz bardziej powazne to, ze w swoim opisie chara na www.tibia.com mialem nastepujacy tekst: "Stolc Power" Na pierwszy rzut oka moze sie wydawac, ze dostalem slusznie warninga, ale.... Nie ma takiego slowa jak "Stolc". Czesto jest mylone ze swoiskim slowem "stolec", ktore juz moze obrazic czyjes uczucia religijne itp. Moj opis nawiazywal do Bartlomieja Stolca, piłkarza Lechii Gdansk i calkowicie nie rozumiem przyczyny warninga : insulting another player with a sexual related statement in his comment ("obrazanie innych graczy przez seksualne nawiazania w komencie".) Warning zostal mi dany przez Costume Center ( nie widze mozliwosci napisania complaina). Tak wiec moje pytanie brzmi: Czy mozna wyslac e-maila z wyjasnieniem tej sprawy np na [email protected] lub/i na jakis inny adres?? Nie to zebym sie jakos przejmowal tym warningiem, ale jestem idealista i wierze w sprawiedliwosc ![]() Z gory dziekuje za odpowiedz i prosze o wstrzymanie sie z pisaniem postow nic nie wnoszacych do tematu. Pozdrowienia Karwal
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Naprawde nie istnieje zadna kompetentna osoba, ktora by mi pomogla??
![]()
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Imię: Mistrzunio Magii
Profesja: Sorcerer
Gildia: Bazyliszek Team
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() Powinieneś napisać maila z wyjaśnieniem, lub inaczej się skontaktować.
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Profesja: Royal Paladin
|
![]() nie wiem czy wysyłanie maila przyniesie zamierzony rezultat
![]() GMi maja problemy z systematycznym rozwiązywaniem spraw z gm board a co dopiero jakies maile ![]() Napisze jak ja załatwiłem powazniejszą sprawe i moze Ci to pomoze ![]() pewnego pięknego ranka przyjaciel prubuje zalogowac sie na swoje konto i niestety widzi info ze ma bana ... szybko sprawdził powód ... namefake mojego nicka ![]() ![]() ![]() a teraz zastanów sie czy jest sens walczyć o usunięcie tego warninga , rozumiem bana ... wątpie zeby komuś chciało sie kombinować ... jeśli nie planujesz w najblizszej przyszłości zostać tutorem walcz , inaczej sobie odpusc bo i tak nic z tego nie bedzie Pozdrawiam~ Lemar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Jak znam życie, to odpowie Ci automat... Ale sprubować nie zaszkodzi.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Tak, na [email protected] odpowiada zawsze automat. Ale na [email protected](lub [email protected], nie jestem pewien, dawno słałem tam maile) juz odpowiada Ci żywa osoba. Chociaż czasami wklei Ci kawałek FAQ, to jednak jeśli pytanie jest sensowne, dostaniesz sensowną odpowiedź.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Chyba juz wiecej z tego tematu sie nie wycisnie. Tak wiec mysle, ze topic do zamkniecia
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() Ja wam opowiem lepsza historie, napisalem na forum ze mam 2 ownerow (6 level do flamowania) dostalem bana na account sharing. Zaczelem sie klocic z Cipami i napisalem "i will to everything to destroy cipsoft" i deleta na nastepny account dzien pozniej dostalem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@Gregoire: na twoim miejscu napisalbym mejla do cipsoftu/zalozyl nowa postac i napisal na help channelu z prosba do tutora o interwencje w tej sytuacji, podajac sensowne argumenty. Ktos wyzej po interwencji tutora powinien sie zainteresowac ![]() @edit, up : ta, baje wciskasz. Czy slon przejmuje sie, ze mala mrowka mu grozi? ![]()
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 04-03-2006 o 22:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() Nie mam zamiaru ci udowadniac ale sprawdz charakter Calgi lub zobacz na 3-4 gm board. Moim zdaniem ten ban nie byl fair dostalem bana na miesiac za ironie dajcie spokoj :|.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tutaj, tez sie pojawia problem odpowiedzialnosci CipSoftu za bledne decyzjie.
Bana/warrninga bardzo latwo dostac, ale trudno jest udowodnic, ze dostalo sie go nieslusznie (wogle nielogiczne to jest - to na graczu spoczywa ciezar udowodnienia tego. troche to system sredniowieczny - dowodzenie rzeczy negatywnych - co juz sam w sobie jest chore, rzeczy negatywnych nie mozna udowadniac lub jest to bardzo ciezkie i na calym swiecie dopuszczone w bardzo szczegolnych przypadkach). Przez to ze jakis Pan z CipSoftu bez doglebnego sprawdzenia sprawy rozdaje roznego rodzaju bonusy (czyt. bany), ja ponosze konsekwencje a tamten osobnik X premie. Teraz musze pisac jakies complainy, wysylac maile, spamowac forum GM, zeby ktos przyznal sie do bledu - choc jesli bana dostalo sie od GM, to po dobrym compleinie najczesciej zalatwi sie sprawe. Jesli ban/warning pochodzi od Customer Center, to jest to praktycznie niemozliwe do osiagniecia - osoby tam pracujace chyba naprawde uwazaja sie za nieomylnych "GODow"