|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Oddajemy dziś do waszej dyspozycji dwa nowe działy.
Pierwszym z nich są, powracające po długiej nieobecności, Tutoriale - zbiór poradników na wszelkie mozliwe tematy, napisane przez autorów wielu, a zebrane w całość przez Dwimenora. Znajdziecie tam między innymi porównanie profesji, wskazówki na temat ochrony swojego konta, odpowiedzi na najczęsciej zadawane pytania, tłumaczenie Tibia Rules i wiele innych. Drugi, to pierwsze i jedyne pełne polskie tłumaczenie Manuala (przetłumaczone przeze mnie, czyli Dabka) - kompendium wiedzy o Tibii, w którym znajdziecie odpowiedź na praktycznie KAŻDE pytanie jakie może przyjść wam do głowy, a także na wiele takich na które nigdy byście nie wpadli. Bo kto z was na przykład wiedział że bogactwem Darashii jest miód, a ulubioną rozrywką arystokracji Thais polowanie na trolle? Mamy nadzieję, że poradniki te pomogą wielu początkującym, i nie tylko, graczom, oraz radzimy, aby teraz dwa (albo i trzy) razy zastanowić się nad zadaniem na forum pytania na które odpowiedź znajduje się w tutorialach lub instrukcji. ;). Ostatnio edytowany przez Dabek - 04-03-2006 o 22:53. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() nono musze pogratulować Dwimenorowi.
Odwalił naprawdę wilczy kawał roboty. przeleciałem samo o magii i jestem pod wrażeniem ![]() Jestem pewien ze te poradniki pomogą każdemu kto je przeczyta (teraz tylko zachęcić do tego ludzi ![]() Edit: Teraz obejrzałem manuala - big GZ dla ciebei Dabek tak samo ![]()
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. Ostatnio edytowany przez eerion - 05-03-2006 o 16:33. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Gratuluję. Kolejny objaw rozwoju tibi.pl. Jeszcze raz Gz
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kolejne pokazanie klasy ze strony zespołu tibia.pl
![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
#6 |
Master Alucard
|
![]() Pozdrawiam wszystkie osoby twierdzące, że tibia.pl się nie rozwija :*
Dabkowi gratuluje wytrwania przy tłumaczerniu, Dwimenorowi gratuluje napisania FAQ(ów), reszcie tibia.pl team gratuluje użerania sie z osobami, ktore nie potrafia poszukac. /Yours Shinjix
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 04-03-2006 o 23:11. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Poland (Gdańsk)
Świat: Nova
Poziom: 150
|
![]() oj , Dabek, wierze ze bedziesz Gamemasterem w niedalekiej przyszlosci
![]()
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Dabkowi i Dwimowi browarek się należy ;p
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() ... co pokazuje, że newbie co wybiorą? Tibia.pl^^
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() Eh, to mysle, ze na forum zrobi sie ciszej bo ten manual jest obszerny i zawiera wiele ;p
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#12 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() @Instynkt.
Poprawi się. Już dawno widziałem tamtą wersję, ale czasu brakowało na korektę(te tabele to udręka). Pozwole sobie tylko lekko zmodyfikować treść. Dabek jednak więcej się narobił. Tłumaczył i tłumaczył. Ja tam tylko posklejałem to co już było.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 05-03-2006 o 12:16. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() Dabek gratulacje dla Ciebie - zapewne nie łatwo przetłumaczyć taki obszerny tekst. Również kawał dobrej roboty. Mówiąc ogólnie GZ dla Was. P.S tibia.pl idzie w coraz lepszą stronę ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Andrychów
Świat: Nova
Poziom: 93
Skille: 89/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Dabek spoko kolo co ma za dużo czasu i się męczy, aby przetłumaczyć poradnik, który sam rozumiałem w 90 %. Tak na serio to uczcie sie angielskiego a nie grajcie nonstop w tibie.
#15 |
Guest
|
![]() No fajnie te działy mi się nieprzydadzą ale nowym graczą napewno
![]() |
![]() |
#16 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
Zero instynktu samozachowawczego...
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() Cytuj:
A pomijając to co napisałem powyżej ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na emeryturze
|
![]() Toż to rekord! Dwóch modków zjechało jednego usera pod rząd!
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: Głuchołazy/Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Virgo the Wise
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia