|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Witam,
Nazywam się Radosław Polański, choć częsciej ludzie znają mnie jako "Galaharda". ![]() Piszę by podzielić się z Wszystkimi nowym projektem, nad którym pracuje wraz z 3 innymi osobami już od ponad 4 miesięcy. Projekt ten mianowicie zakłada stworzenie pełnowymiarowego, oryginalnego świata fantasy, który nazwany został "Celhornem". Trudno byłoby mi streścić wszystkie dotychczasowe nasze osiągnięcia, ustalenia i pomysły w krótkim poście który zostałby przeczytany przez zwykłych użytkowników... Powiem jednak, że nowy świat, tworzony przez rodzimych pisarzy i rysowników, ma przełamać dotychczasowe wyraźne schematy, które widzoczne są w niemal wszystkich istniejących światach fantasy a także przełamać zbytnią przesadność i wręcz przesłodzoną hiperbolizację wszystkiego. Chcemy wprowadzić zupełnie nowe, niekonwencjonalne rozwiązania, stworzyć jniepowtarzalny świat, ciekawy, wciągający, a także taki, do którego swoją cegiełkę-pomysł będzie mógł dorzucić każdy. Naprawdę potrzebujemy i zależy nam na: - waszych pomysłach, - waszych opiniach, - waszych krytycznych uwagach, - pomocy jakiej moglibyście nam udzielić w dalszej pracy, - wszelkich pracach plastycznych, grafikach komputerowych, jeśli ktoś z Was zdecyduje się na stworzenie takowych. Będziemy wam bardzo wdzięczni. Zapraszam więc Serdecznie Wszystkich na założone jakiś czas temu oficjalne forum: The Undiscovered Celhorn. ![]() Proszę Was też jednocześnie o zajrzenie do działu "Ogłoszenia", gdzie rozpisałem się nieco szerzej "o co nam dokładnie chodzi" oraz do działu "Regulaminy" i przeczytanie znajdujących się tam dwóch tematów. Główny pomysłodawca i admin, Galahard. Kontakt: [email protected] / gg. 6724969 EDIT: Dziękuje za pomoc, stara znajomość się przydała, jestem dłużnikiem. O ile jest krytyka jest konstruktywna, buduje i dobrze wyrabia opinię, ma nawet wpływ na wygląd projektu, i taką zniosę.
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard Ostatnio edytowany przez Galahard - 27-03-2006 o 00:24. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Autor ma zgode na umieszczenie tutaj tego tematu.
Wszelkie offtopicy i flamy beda karane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
|
![]() Chetnie pomoge przy rozwijaniu projektu, ale mam pare pytan.
Czy tworzysz wlasny swiat fantasy, czy strona jest zbiorem dotychczasowych wytworow polskich pisarzy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie kompiluje niczego, choć pewnie część naszych pomysłów
![]() W każdym razie główne założenia mają być oryginalne (np. konstrukcja świata: trzy bieguny magnetyczne, specyficzne pułkule, specyfika kontynentów; bogowie na stałe chodzący po ziemii dodatkowo w naszej wizji, nieco odbiegającej od tych która czasem choć rzadko, można spotkać; i ogólne połaczenie magii (również próbujemy wyjść na przeciw temu co już jest, chyba skutecznie) z technologią; a także ogólny rys świata, który pozostawia sporo "białych plam" czytelnikowi (całąpołudniową pułkulę, która jest nieznana mieszkańcom północnej, oraz spory świat podziemny, tylko po części zbadany)). Tyle w skrócie.
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Szczerze polecam.
Sam zacząłem wspierać ten system i mój pierwszy projekt został już wstępnie zaakceptowany ^^
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Pomysł ogólnie mi się podoba, świat szczegółowo przedstawiony, piszę się na to, ale (zawsze musi jakieś być ^^) czy ten system jest oparty wyłącznie na klasach magicznych? Dla niektórych granie okrutnym wojem z 4 metrowym mieczem to sprawa życia i śmierci ^^ W ostateczności mogę się zająć wojowniczymi klasami podstawowymi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() jak dla mnie niewiele istnieje światów fantasy inwencji czysto własnych
![]() a te 'stereotypowe' na pewno na samym początku własnymi też nie były - gdyż to wszystko jest zaczerpnięte z mitologii (i bardzo często tak sknocone, że aż ręka boli widząc co się stało z pierwowzorami XD) jeśli będę mieć wolną chwilkę to rzucę na to okiem ![]() i za pewne sporo ponarzekam moje zdanie na temat mag - wojownik jest takie, że zacytuję podsumowanie jednej mojej krótkiej opowiastki ![]() „Miecz i słowo równie cięte, to, które ma większe znaczenie, zależy wyłącznie od prędkości.” d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nigdznie nikt z nas nie pisałe że magowie stanowią większą część społeczeństw świata... i nie będą...
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zapraszam w imieniu redakcji i własnym na nową stronę Celhornu w systemie portalowym:
The Undiscovered Celhorn *** ![]()
![]() |
![]() |