![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Moja Bamicka Pochazi z Chrzanowa
![]() |
![]() co według was jest najgorsze w MMORPGach ???
dla mnie jest to "samotność" nie ma z kim grać tak chodzisz są i nic !!
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() ee właśnie MMORPG czyli Masive Multiplayer~ polega na tym, że gra w to multum gracyz i rozgrywka raczej nie jest samotna -.^
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co mnie wkurza w MMORPG? TONY noobów, które sprowadzają MMORPGI - gry, co jak co, przy odpowiednich funkcjach pozwalające na dobre role play - do poziomu Diablo, czyli nawalaj, nawalaj, kupuj sprzęt, sprzedaj sprzęt, nawalaj, nawalaj. A szkoda.
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Cytuj:
np. w takim CONQUER wkurza mnie zbieranie gemów nawet 2 dni mozna kopac w MU łajzy prz wyjsciach z miasta ( PK) a ogólnie ? no ze chyba sie placi za dodatkowe rzeczy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Mnie wkurza noobostwo.
Jedyna gra w jakiej się NIE spotkałem z takim procederem to Ultima Online na freeshardach.
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Nazwa. mmoRPg
RP role playing - granie roli Niczego takiego nie widze w mu, tibii i wiekszości nowych gier. WoW ostatnio podratował troche sytuacje, rodzynek... Porównajcie sobie liniowość (tak, liniowość, kupujesz, expisz, wracasz, sprzedajesz, kupujesz, expisz...) wiekszośc mmorpg-ów, a taką np. ultime. Czasem pykam w ultime tylko ze względu na głód zagrania roli. Tma jest klimat, ludzie mówia specyyficznym językiem (lol = ban, plx = ban, daj mi jakieś itemki = ban), i robisz co chcesz. Kowal? Nie ma sprawy. Rybak? Nie ma sprawy. Grałeś sorcem, chcesz zostać wojem? Nci trudnego, obniżasz danego skilla i podwyższasz innego. ![]() ps. Diablo to nie mmorpg
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Początkujący
Imię: Ka sia czek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Immortal Fighters
Świat: Celesta
Poziom: 77
Skille: 83/80
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Wiekszosc gier po prostu niezasluguje na miano mmorgp lub rpg.
W wiekszosci to tlko H&S. Gry ktore opieraja sie tylko i wylacznie na ambicjach graczy (jak np taka tibia) Gdzie nieliczy sie rola. Nieliczy sie kultora osobista nie liczy sie NIC PROCZ EXP`a ... On ma 170 lvl i co z tego ze zabija n00bow bez powodu. Obraza innych na prawo i lewo ON JEST PR0 BO MA 170 LVL ![]() ![]() ![]() ![]() Ktos przytoczyl Ultime. Dobry przyklad. Tam trzeba znac RPG ! tam trzeba odgrywac role ! Ale nie tylko Ultima ma taki klimat !. Gralem tez na kilku serverach L2 gdzie rowniez to bylo wazne ! (allseron dla przykladu) rejestracji nieprzejdzie 90% tego forum ! Dlaczego ? Trzeba napisac krotkie opowiadanie RPG o swojej postaci ! Bledy ort niema konta ! Bezsensowne opowiadani niema konta ! Brak klimatu NIEMA KONTA ! i tak dalej ... ![]() Tam jeszcze przed zaczciem gry trzeba wykazac sie znajomoscia jezyka !. Czy WoW ratuje sytuacje ... coz nie do konca ... :|. Niestety jak dla mnie w dalszym ciagu jedyne prawdziwe RPG to tylko i wylacznie spotkanie z banda znajomych wybieramy GM`a I gramy ;> bez kompow itp ... kartka i olowek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
3 znaki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Tony noobów. A co do klimatu RPG... niewielu ludzi w grach MMORPG na to stać. Dla większości liczy się tylko kasa i ultra-mega-evul-666 itemy. Aczkolwiek grałem ostatnio na fajnym serwerze w WoW'a... i klimacik był pierwsza klasa ;]
![]() |