|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
|
![]() Mam wielki problem , w wtorek dostalem nowego kompa
![]() weszlem na mirca i sie okazalo ze koles ktory ma 2,4 ghz i xp tez ma ten sam problem po prostu wlaczam tibie i zaczyna sie strasznie ciac windows/procek ( daje ctrl alt del zeby zobaczyc zuzycie procka ) a tu jest 90-100 % , i sie rznie , tibie wylaczam i znow 0-10 % procent wie ktos moze o co z tym kurcze chodzi i pamietajcie xp suck! ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() XP będzie się pieprzył z tibią dopóki nie wejdziesz w opcjach tibii Graphics|Advanced i nie przesuniesz paska "max FPS limit" w lewo (szkoda że nie podałeś jakiego masz geforce'a, ale zakładam że czwórkę, tak więc jak przesuniesz max fps limit na 50 to powinno być git)
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm zaraz sproboje , thx
przesunolem i nic , to samo ;/ czekam na dalsze odpowiedzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Ja mam XP i nie mam problemu mam też geforca 4 titanium 4200(słaba ale to nic) i również procka P4 2,4GHz i mi działa i mam tam w opcjach ustawione na maxa...
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2004
Lokacja: SzczecineK
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() btw moim zdaniem to problem zwiazany only na ATHLONY :/ poniewaz kumpel ma 2,4 ghz athlonka i xp i rznie
! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() mi sie zdaje że tak jakoś działa athylon + XP
mam athylona XP 2200+ i mialem windows xp prof pl to tibia chodzila ale wszystko inne cielo strasznie (gg,winamp,exploer) a teraz mam win 98 SE i mi wszystko z tibią włączoną chodzi jak burza polecam sprobować przeinstalowac win na 98/98 SE
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Ja mam procka chyba 2500+ XP Athlon Barton i Geforce 2
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Sorry, że się przyczepię, ale ostatnio bardzo łatwo mnie zdenerwować. Tak więc: - co to do cholery jest "zwykły" Windows? Windows 3.1? A może Windows 95?! A może jeszcze Windows 2003 Server?! Wyjaśnij mi to, bo nie rozumiem. - tekst ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ topic Faktycznie, zainstalowanie Windowsa 98 SE (a następnie uruchomienie Windows Update) usuwa 90% problemów z wadliwym działaniem oprogramowania.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja ten sam problem mialem, i okazało sie ze mialem wirusa.:rolleyes:
Prawie mi cały system zeżarł ![]() Zrobiłem re-install system iiiii... TIBIA chodzi jak marzenie ! ![]()
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() a może to przez neta ja mam e-wro jest to miejska sieći jak o 14 wbije na tibie to mam lagi jedna kratka na 1 minute
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() od wczoraj mam to samo
![]() cel 500,196ram,TNT2 z najnowszym detonatorem,Win Xp. a teraz jak uruchomie tibie to 100% procek uzywany i jak gram to jakby w zwolnionym tempie ![]() ![]() ma ktos skuteczne roziwazanie na to ??? |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jasne.
Patrz: 4 posty powyżej.
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw
![]() |
![]() Ja mam Athlonka 1700+ i win 98 i tibia mi dziala dobrze! Win98 roksi! ;D
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2004
|
![]() O kurde czlowieku powiem ci ze masz przerabane
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmmm sproboj wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy , wcisnij ctrl+alt+del kliknij na procesy/tibia*****/ustaw priorytet/wysoki - zwiekszy to ilość FPS , ale znacznie spowolnia prace innych programow wiec o winamie zapomnij.
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() nic nie pomaga :/
to nie wina sprzetu bo na 5X lepszych kompach tak samo chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() NA 98 tibia śmiga jak rakieta
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Nie wiem dlaczego masz ten problem :\ mam AMD athlon 2000+ GeForce 4 MX 440 i XP, wszystko mi chodzi jak trza... poza tym ze jak wlaczam kompa to wciagu 30 minut sie zawiesza -.-""""""""""" ale pozniej juz dobrze jest
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Tibia ogólnie nie lubi windowsa XP/2000/2003 i chodzi pod nimi o wiele gorzej, niż pod 9x
Proponuję wejść w opcje grafiki, jak już ktoś wspominał, i okroić Tibię do ~25-30 FPS. Ja mam nawet 20. Oko ludzkie i tak widzi max ~25fps, więc większa ilość nie ma żadnego znaczenia. Po prostu z blizej nie znanych mi przyczyn Tibia ciągnie procka ile wlezie i jeszcze więcej nie zostawiając nic innym programom, i trza jej ręcznie wyjaśnić, żeby trochę się z tym przystopowała.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |