|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2006
|
![]() Nie tak dawno miałem haka i straciłem całe eq i kilka lvli :/
Teraz jestem uczulony na punkcie zabezpieczeń. Zainstalowany dobry firewall blokuje wszelkie niepożądane połączenia. Dzięki jednemu z tematów na forum wiem jakie są IP poszczególnych światów i prawie przy każdym logowaniu się do gry sprawdzam czy gra łączy się tylko z login-serverem i serverem świata. Wszystkie inne adresy podejrzane. Sprawa wygląda o tyle nieciekawie że w tym temacie o IP światów była zmianka że po kiedyś mogą się one zmienić. Wszystko było dobrze dopuki nie chciałem się zalogować na swoją starą postać na titanii. Na początku musiałem zrezygnować z pewnych funkcji firewalla bo nie chciał mi się wogóle połączyć :/ Jak się już połączył zobaczyłem że IP tego świata nie zgadza sie z tym podamym w tekście który czytałem. Rozumiem że kiedyś mógł/musiał się w końcu zmienić ale najgorsze jest to że zamiast login-servera łączy się z czymś innym ![]() To wygląda tak: - loguje się na moją główną postać i wszystkie IP się zgadzają - loguje się na titanie (bo o niej mowa) to zamiast z IP podanym w tym tekście z forum łączy sie z 193.47.187.135 - a zamiast normalnego login-servera (62.75.179.72) mam 72.36.150.235 - firewall za przyczyne łączenia się z tym dziwnym 72.36.150.235 podaje: "Allow GRE protocol" O CO TU @#$%& CHODZI ??? !!! Czy to możliwe że dla wszystkich starczych servów powstał osobny login-serv ?? Mi się wydaje że te "GRE" ma wspólnego coś z niemcami a w końcu większość servów jest w niemczech. Czy mam się czego bać ?? Macie coś podobnego ?? To normalne ?? Boje się kolejnego haka :/ BAAAAARDZO PROSZE O ODPOWIEDZI, Z GÓRY BIG THX ! PS. No po prostu bajer. Przed chwileczka stwierdziłem że logując się nawet na inne servy ten podejżany login-serv zostaje ![]()
OTSy są dla noobów, którzy na rl Tibii sobie rady nie dają... Taka smutna prawda :> Ostatnio edytowany przez dukos - 02-04-2006 o 20:06. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Po pierwsze to proponuje ci dać na luz, bo to już jest paranoja. Zrób formata i nie ściągaj nic podejrzanego lub związanego z Tibią a nie bedziesz miał sie czego bać. A jeśli chcesz tak robić dalej to zawsze zasłaniaj żaluzje przy wpisywaniu passów żeby nikt przez okno nie podejrzał.
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Według mnie przesadzasz z zabiezpieczeniami. Ja zabiezpieczam sie tylko tak, że nic nie ściągam. Większość kradzieży kont jest wykonywana przez keyloggery i inne programy wychwytujące numer twojego konta. Jeśli ,aż tak się boisz to po prostu przestań grać w tibię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() a jak zlapales tego pierwszego haka? nielegalne stronki? www.free-eqandpacc.pl -.- czy moze programiki nielegalne? Ng , Tbi ?
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() siara sie przyznać ale kiedyś ściągnełem MC i chciałem grać swoim druidem i skilować najtem jednocześnie. Firewall od razu coś wykrym przy próbie samego uruchamiania. później wszystkie zabezpieczenia wskazywały że z tibią coś nie tam, ukryte procesy itp.
zmierzam do tego że jeśli haker przez takie coś uzyskał choć chwilowy dostęp do kompa i miał mój IP to nie odpuści. Wszystko było ok do dzisiaj. Musiałem coś ściągnąć przez emula i wylaczyc pewną blokade w firewallu, cały czas wszystko było nadal dobrze chronione. i po tym zwolnieniu blokady w kompie znowy syf :/ jakiś dziwny login serv. w końcu dla dobrego hakera to nie problem. czy uważacie że coś w tym jest??
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Shokei (sold)
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
|
![]() więc tak nie wchodz na dziwne strony typu XXX gołe.pl ;p itp zainstaluj jakiegos antyvira przeglądarke typu Opera, Mozilla, Firefox (mozilla i mozilla firefox to co innego ;] ) i nie bój żaby nie hakną ;] nie podawaj passów kolegom itp ;]
@down polecam dać formata i jechać na zwykłym Win xp ;p bo te łatki to Gawno jakich mało ;p a tak ogólnie to pewnie w Szkole był jakis keylogg ;p
![]() Ostatnio edytowany przez Shokei - 03-04-2006 o 14:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() pierwszy hak to pewnie za sprawą tego że grałem w szkole.
Mam oczywiście zainstalowaną Opere i Kasperskiego a Windows posiada wszystkie najnowsze aktualizacje. i nie wchodze na żadne strony typu XXX i z jakimiś programami do tibii. wszystko co mnie z tym łączy to raz ściągnięte MC którego i tak firewall zablokował i sie nie włączył.
![]() |
#8 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Zdefiniuj w firewallu adresy ip z którymi tibia***** może sie łączyć, najczęściej są to 1-2 różne serwery logowania + serwer świata na którym grasz. Tyle.
A jeszcze jedno, jakiego firewalla urzywasz? Mogłbyś podać nazwe. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez emilok - 03-04-2006 o 14:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mój firewall to: Outpost Firewall Pro 2.1. wcześnej miałem inne ale zawodziły :/
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() facet.. 'dobry haker' nie będzie sie na ciebie nawet patrzył, bo nawet jak co to ile zarobi za twoją postać? 50 zł? 100?
nie lepiej mu takim samym nakładem pracy zhakować 100+ i mieć 500-1000 zł? takie lvl jak ty najczęściej łapią hacka przez keylogger,zapisywanie pass na kompie w pliku pass.txt i wpuszczenie kumpla na chwilkę,granie w caffe/szkole,sharowanie, a nie przez hackerów którzy tygodniami cie śledzą, skanują, czekają ...
![]() |
#11 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Czyli bardzo dobry program masz.
Ustawiasz w 'aplications' wszystko na zero, znaczy wszystko wyje..... ztamtąd, przełanczasz go w tryb nauki i już nic nie może Ci się stać, ponieważ każdorazowo musisz stwarzać reguły które się stwarza banalnie a mogą Cie uchronić nawet przed syfem jeśli już zostałeś zainfekowany. Ostatnio edytowany przez emilok - 04-04-2006 o 09:11. |
![]() |
![]() |