|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 03 2006
|
![]() Nie zastanawialiście się nigdy jak można dobrze zarobić niełażąc na żadne questy albo nie polować na potworki z bogatym lootem ?? Ja tak
![]() Był piękny słoneczny dzień (lało jak h.j ale prubuje zrobić atmosfere ![]() ![]() ![]() - brak kasy ![]() - fajny pomysł (bo nikt jeszcze chyba czegoś takiego nie zrobił) - idealne miejsce (jakby nie było to jest przedsionek pokoju gier a pozatym CIPki specjalnie takie miejsce zrobiły) - gracze by woleli gadać z człowiekiem (z humorem) a nie z drętwym NPC - noi wygoda graczy (bo przecież mogli sami sobie "polewać" ale wolą spoko barmana) Więc zwołałem kumpli z VIPa i zaczęliśmy użądzać i reklamować to miejsce (a zyskami się podzielić po pracy ). Zaje...iśmy tzn. pożyczyliśmy jakieś świecniki żeby więcej swiatła było, potem jakiś butelki, flaski po eliksirach, kubki i inne naczynia na trunki. Pierwsi klijenci niewiedzieli co się dzieje i przyszli tylko dlatego że ktoś hałasował o jakimś barze (moje ziomki ![]() ![]() ![]() ![]() Noi to by było na tyle ![]() Ostatnio edytowany przez Maxxel - 06-04-2006 o 21:56. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: De Gie ;]
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Poziom: 185
Poziom mag.: 75
![]() |
![]() No gz pomyslu a masz koncesje na sprzedasz alkoholu ?? :>
wiesz mozesz selowac jeszcze manasy po 60 gp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Poza tym to głupi pomysł, chyba ze sie napradę nudzisz i nie masz co robic....
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() No wiesz winko wygląda trak samo ja mana fluidy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Działoszyn
Stan: Aktywny gracz
Imię: Raziel the soul reaverr
Profesja: Druid
Gildia: Dark Power Soliders
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: 15/21
Poziom mag.: 26
|
![]() Niepowiem niezly pomysl.
Ja kiedys sam otworzylem sklep spozywczy ![]() Troszke zarobilem. Albo salon gier i mistrzostwa w szachach. np za wstep placi się z 20 gp a startowanie w turnieju 60gp. Na koniec nagroda dla zwyciezcy to 500gp. Troceh ja na tym zarobilem bo bylo kupe chetnych ![]() Przenies sie na Arcanie to zrobimy taki bar razem.(moge ci na poczatku pomoc i dac jakis set zebys sobie radzil i nabijal troche lvla a potem to pieniadze beda z tego baru) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Ciekawa propozycja ![]() ![]() ![]() PS: jakbyś sam zakładał taki bar to się licz że w pierwszych dniach n00by będom ci niszczyć wszystko co można zniszczyć. Oraz załatw sobie gości którzy będom cię zastępować |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() to sie nazywa jak ,,tibijska firma'' jesli takie pomysly cie interesuja znajdz odpowiedni poradnik i przeczytaj, polecam
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2006
Świat: Azura
|
![]() ja kiedys zorganizowalem mecz footbalu
![]() bylo 6 dwuosobowych druzyn kazdy kto chcial sie zapisac dawal 100 gp (zebralem 1.2k) z czego potem 500 gp dalem zwyciezkiej druzynie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
|
![]() Może zarobki nie są zbyt wielkie, ale należy szanować tych, którzy w tej grze widzą coś innego niż ciągłe zdobywanie leveli, widzą innych graczy i potrafią się z nimi dobrze bawić.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Rastaman Toxic
Profesja: Knight
Gildia: Justice Force Academy
Świat: Keltera
Poziom: 23+
Skille: 61/61
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Maximus tu nie chodzi o kase
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() No gratz pomysłu. A na jakim grasz swiecie to może pomoge...
![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2006
Lokacja: Wrzesnia
Imię: Dyskordian
Profesja: Elite Knight
Gildia: Kings of The Fly
Świat: Mythera
Poziom: 37+
Poziom mag.: 4
|
![]() Naprawde gratuluje pomyslu!
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zbanowany
|
![]() na infernie juz dawno cos takiego bylo... bardzo sprawnie szło właścicielom. to była nawet gildia do której dołączyłem. kupilismy taki sklep w carlin i tam sie osiedlilismy. bardzo fajny pomysl ale nie powiem zeby byl to duzy zarobek. po prostu fajna zabawa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kiedyś z kumplem otworzyliśmy na Aldorze "Dragon's Pub", miał nawet swoją historię
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
halo halo, ktoś tu traci rpgowy klimat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pomysł fajny, ale na dłuższa metę, to też się może znudzić, no nie?
Chociaż nie powiem żeby to był głupi pomysł, bo taki nie jest. Chętnie bym coś takiego założył, ale ten mój słomiany zapał i brak czasu... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Lokacja: W łodzi pływam...
Imię: Bamargera on Antica
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 24
Skille: 66/66
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Fajny pomysl my z kumplem kiedys kupilismy duzy dom(mielismy nadzieje ze interes sie rozkreci zebysmy mieli z czego splacac) kupilismy stoliki wystawilismy pare rzeczy (plate sety, dark sety bo mielsimy tego duzo itp) i interes sie rozkrecic w godzine zebralismy ponad 10k potem zatrudnilismy dostawce (ponad 130 lvl ^^) dostarczal nam glownie c sety z hero placilismy mu ale mielismy obnizke (duuuuuzaaaaaa) rozkrecilismy biznes ale potem zamknelismy sklep
![]() Pewnie myslicie ze jestesmy idiotami ze nie pisalismy na trade co mamy do sprzedania... wlasnie o to chodzi ze jak otworzylismy sklep to o wiele lepiej szly rzeczy niz na trade... ![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
|
![]() @UP
Wow! to żal taki sklepik zamykać. Sam bym taki sklepik założył ale ja wole jak ludzie do mnie przychodzą, rzucają 100gp na lade i mówią : "10 piw i 10 win bo musze się zaje.ać ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 04 2006
|
![]() Sorka Ziom nie jesteś sam. Próbowałem założyć coś w tym stylu tyle, że jeszcze z żarciem na Secura. Niestety plan się nie powiódł bo to był rook: brak ochrony
![]() |
![]() |
![]() |