|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Z mojego pokoju
Stan: Na emeryturze
Imię: Xan druid from refugia
Profesja: Druid
Gildia: śmuta a nie gildia :P
Świat: Refugia
Poziom: 17
Skille: 18/21
Poziom mag.: 13
|
![]() Na wstępie zaznaczam, iż jest to mój pierwszy fake więc proszę o wyrozumiałość.
Był sobie kiedyś chłopak o imieniu Marek. Żył sobie spokojnie, aż pewnego dnia postanowił iść nad strumień łowić ryby. ![]() Połów okazał się b. obfity, aż nagle Marek usłyszał dziwne dźwięki dochodzące z kierunku, gdzie był jego dom. ![]() Kiedy Marek przyszedł na miejsce, zobaczył iż jego dom stoi w płomieniach. ![]() Napiszcie, czy dobrze i czy mam robić kolejne odcinki. Poszukuje też pełnego* downloadu GIMPa. Biały ludek był zrobiony celowo. *chodzi mi o takią wersję, aby nie trzeba było dosysać innych plików i nie było błędów. Do czasu, kiedy zaopatrzę się w GIMPa, nie będe mógł robić dalej. PS. takie samo dałem w temacie "mój pierwszy fake", ale uznałem, że tam niewiele osób go zobaczy.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
![]() |
![]() OK skoro pierwszy fake to powiem co zle zrobiles.
Raz: Nierówno sklejona podloga,sciany i koniec drozki (czemu akurat biała ?/) Dwa ![]() Trzy obrazki to trudno ocenic wiec nie wsytawie mojej oceny.Poswiec troche wiecej czasu na sklejanie tych scian zeby bylo rowno a nie na szybciora. Pozdr0 ![]()
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() ok postaram się w następnych odcinkach mam już jeden obrazek, ale do następnego potrzebuje GIMPa
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
|
![]() Nierowna podloga sciany ta woda jakas dziwna O.o
ale jak sie postarasz w wykonaniu to moze byc fajnie ![]() wiec rob dalej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Imię: Top Secret
Profesja: Elite Knight
Gildia: =)
Świat: Thoria
|
![]() posklejaj lepiej w kolejnych fake'ach
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Katowice, stacja kolejowa nr 8 peron 3 rząd 5 ławka 4 miejsce 7 ;P
Stan: Aktywny gracz
Imię: A co cie to? ;P
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam
Świat: Harmonia
Poziom: 15+
Skille: 40+/25
Poziom mag.: 6+
![]() |
![]() 3 obrazki... -.- brak fabuły -.- w niektórych miejscach źle powklejane ściany -.-
jak tak dalej pojdzie tto sobie odpuśc lepiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Trzy metry od domu
Imię: Parabelum
Profesja: Elite Knight
Gildia: - - - - - - - -
Świat: Aldora
Poziom: ---
Skille: 85/84
Poziom mag.: 7
|
![]() Co to w ogóle niby ma być...
1.Koleś wybiera się na ryby. 2.Poszedł łowić ryby. 3.Wraca i mu się dom pali O.o To tak jakby się kupy nie trzyma. Daj jakąś fabułe -.-" I niech główny bohater nie będzie miał białego outfita O.o Ale jeżeli się postarasz w następnej części to Rób Dalej ![]()
![]() ![]() ![]() --------------------------------------------------- Moje forum o wszystkim...w szczególności o tibi ![]() --------------------------------------------------- Moje forum --------------------------------------------------- Click for my Ikons. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() thx i jak zaznaczyłem to mój pierwszy fake, ale później postaram się lepiej tylko musze mieć GIMPa, a nie wiem skąd ściągnąć
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
|
![]() Mam link do gimpa jak chcesz to Ci dam
http://www.komputerswiat.pl/download...d.asp?sid=2650 <- gimp ![]() Ostatnio edytowany przez Przemcio Zencio - 09-04-2006 o 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() wszystko fajnie, ale jak robisz fake to plx daj wiencej obrazków
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
dobra ten odcinek był na próbę. w następnych mam zamiar prowadzić to w nieco inny sposób. PS.mój pierwszy fake można znaleźć w temacie "moje pierwsze fake" i to jest bitwa. EDIT: Przemcio Zencio thx za link ale jest problem, że jak zainstaluje to wyskakuje mi że brakuje plików .dll. ściągnąłem je ale teraz jest taka sprawa, że jak próbuje włączyć, to otwiera mi się wiersz poleceń (mam XP) i pisze takie coś: <gimp-2.2*****:1916>:GdkPixbuf-WARNING **: Can not open pixbuf loader module file 'C:\Documents and settings\Reszta]Moje dokumenty\fake\Fake\GIMP-2.0\ETC\gtk2.0\gdk-pixbuf.loaders' : No such file or directory ** <gimp-2.2*****:1916>: WARNING **: No builtin or dynamically loaded modules were found. Pango will not work correctly. This probably means there was an error in the creation of: 'C:\Documents nad settings\reszta\Mpje dokumenty\fake\Fake\GIMP-2.0\etc\pango\pango.modules' You may be able to recreate this by running pango-querymodulese. <gimp-2.2*****:1916>: GLib-Gobject-CRITICAL **: file gobject.c: line 1561 <g_object_ref>: assertion 'G_IS_OBJECT <object>' failed ** <gimp-2.2*****:1916>: CRITICAL **: file pango engine.c: line 68 <_pango_engine_shape_shape>: assertion 'PANGO_IS_FONT <font>' failed wyskoczył też komunikat: **ERROR**: file shape.c: line75(pango_shape): assertion failed: (glyphs->nym_glyphs > 0)aborting.. takie były dwa komunikaty, a dla jasności to podam jeszcze, że wszystkie pliki potrzebne umieściłem w katalogu o nazwie "bin" jaki się pojawił po instalacji
Ostatnio edytowany przez Soul Xalibour - 09-04-2006 o 15:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Człowieku, najpierw naucz się porządnie sklejać obrazki, a dopiero później efekty dodawaj, niedługo będziemy rzygać fejkami z kiepską fabułą ale oczywiście z efektami... -.-
Nie obraź się za to , ale już mi się słabo robi, musiałem się wyżyć.
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() odswerzam temat i informuje, iz udalo mi sie odpalic GIMPa, ale musialem przereinstalowac system wiec obrazki moga miec inny format. zmienilem outfit Marka(teraz jest kolorowy) i za niedlugo beda kolejne odcinki.
@up mi GIMP jest potrzebny tylko do koloryzacji outfitow, a nad nauka tworzenia efektow popracuje kiedy indziej. ale oczywyscie nie obrazam sie i thx za krytyke ;-)
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Na razie nie mam zamiaru ocenić, prznajmniej do czasu kiedy się nie poprawi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() dobra, dobra nareszcie po wielu trudach jest...
prosze o werble... drugi odcinek przygod Marka!!! XD zmienilem outfit Marka. to lecimy: 1.Marek idac przez las szukajac pomocy uslyszal znowu dziwne odglosy. ![]() 2.jak Marek poszedl zobaczyc co to bylo, jego oczom ukazal sie przerazajacy widok(w koncu on sie wychowal w pokoju i harmornii ;-) ) ![]() 3.kiedy wodz zarzadzil odwrot, wszycy razem z Markiem uciekli (wczesniej jeden rycerz i 2 lucznikow padlo ale nawet i Marek walczyl) daleko od demonow, i dowodca zaczol wypytywac Marka. ![]() 4.potem wszyscy odpoczeli i rozpoczal sie marsz do kanionu, gdzie znajdowala sie baza ludzi. ![]() 5.pozniej wszycy doszli do kanionu ![]() c.d.n.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Bosh...
Ile razy ja bede marudzil o nowa grafike? ROBCIE NOWA GRAFIKA FFS! Plusy: Chyba sie starales... Minusy: Outfit... Krzywo Pusto Woda+trawa (polaczenie) Stara grafika
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Nie powiem...
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Caduro Silverarrow
Profesja: Rookstayer
Poziom: 24
Skille: xx/xx
![]() |
![]() Blah...
Denne... Przynajmniej nie białe outfity... Ale i tak.... <spada z krzesła> @OFFTOP: Bar zwolnij miejsca w skrzynce bo ci pw nie moge puścić...
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() @Up
Juz ![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Darashia
Imię: Kash Azrio
Profesja: Sorcerer
Gildia: Calmerian Alliance
Świat: Calmera
Poziom: 16
Poziom mag.: 9
|
![]() Widac ze sie starałeś i jak na pierwszy fake to b.dobrze zrób troche wiecej krzaczków to powinno być ok.Rób dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() dobrze, postaram sie jeszcze lepiej ale potrzebuje kogos na miejsce dwoch ziomow Marka i slugusa glownego zlego demona. napiszcie jakie chcecie miec nicki i jakie outfity.
ps. na starych graficzkach latwiej mi sie pracuje ![]() ![]() ![]() ![]() ps. powiedzcie jakie mam dac outfity ![]() koncze bo ide grac w Tibie ![]()
![]() |
![]() |