|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Pomyślmy logicznie:
Jeśli deadniesz jest szansa straty eq, ale jeśli zakładasz słabe eq są większe szanse, że deadniesz. Jaki z tego morał ?? Bierz normalne eq ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
![]() |
![]() nie chcesz tracic dobrego eq ? mam na mysli blue robe c-legi bohy royal helmet na przyklad? kup aol'a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Buuuuu
|
![]() Wszystko zalerzy od tego na co idziesz:
Jesli idziesz na smoki/dl to wez tylko tarcze jakas i dragon necklate. Bo bija przedewszystkim z ognia. Jesli idziesz na demony wez tylko tarcze i jakis amulet ochronny bo i tak musisz siedziec na mana shield a bez sprzetu masz wiecej cap na runy. Jak idziesz na hero/bk/behemoty to koniecznie wez pelny sprzet (aol to tez nie glupia sprawa ![]() Do sprzetu nie licze roznych ringow z affectami (energy, life, stealth, itp).
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() Ta zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami i dodam tylko:
Jeśli idziesz z grupą to możesz brać wszystko bez aola oni ci to zwrócą nie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 07 2004
![]() |
![]() Dzięki za wypowiedzi idę na Dle wiec za rada wezme taki sprzecik jaki trzeba.
Czy ktos z was padl na wiezy co jest 1Dl?? ?( |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jasne że tam ktoś padł
![]() ja tam dostałem 789 hp w sekundę, ale przeżyłem. Tower jest banalne. Dasz lekko rade. Bloker starczy na 25 lvl i k set. A co do tematu. To jeśli stworki bija magią to rzeczywiście nie ma sensu brać zbroi dla sorca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() @UP : w tym momencie przyczyniles sie do smierci wielu knightow
![]() ![]() @Topic : Ja radze wziasc cos w stylu plate set, bh shield i najlzejsza bron z axe/clubow/swordow.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
|
![]() Moim zdaniem lepiej chodzic na hunty z normalnym eq bo jest mniejsza szansa na to ze zginiesz poniewaz masz wiecej arma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Na wiezy nie raz sie zdazalo ze bloker wchodzi na gore i od razu schodzil na dol bo zostalo mu ponizej 100hp (knight lvl 62). Na 25 lvl to mozesz smoki blokowac a nie DL, oczywiscie ze moze sie zdarzyc ze nie zginiesz nawet na 20, ale szansa ponizej 50 lvl jest raczej zbyt duza zeby oplacalo sie ryzykowac. Cytuj:
Bloker lvl 62 na lagu (mialem exousted i nie udalo mi sie go UHnac). 2 razy paladyni ~40 lvl Na dolnym spawnie 2 razy paladyn na 66 (raz sie zagapil drugi raz DL go odcial od schodkow i przywalil cambo na wprost siebie jak stali). Z kolegami raz jeszcze druid na 50 lvl (mana shield mu sie skonczyl). Cytuj:
![]() Btw Na PvP radze wziasc pod uwage mozliwosc spotkania PK (mowimy tu o huntach na slabsze stworki, bo nikt chyba ekipy idacej na warlocki nie zaatakuje ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
|
![]() neima róznicy jaki eq zalozysz i tak takie same obrazenia od magi dostajesz ale jak idziesz na jakies potworki które normalnie bija (np. zerk) normalnie to aol i jak najlepszy eq<::>to jest moja opinia
![]()
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() nalezy brac eqp ktory jak najmniej wazy.... sorc musi miec duzo run
jesli chodzi o polowania na dl drag neckle wskazane na bk hero nie sa potrzebne zbytnie eqp jesli sie na ciebie przerzuci uwierzcie mi ze na slabym lv padasz bardzo szybko jesli nie zwiejesz ;p Dobry eqp dla maga na niskich lv to b-robe c-legs Wh (c-helm) BoH Pozniej mozna zmieniac tak zeby jak najwiecej cap pozostawalo na runy |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() blokowanie dl'a na 25 lvl ? powodzenia ... moj kolega ostatnio polegl na dl'u z 50 + bo minal sie z uhem ....
25 lvl to dl zabija 1 combo chyba ze dl'e pomyliles ze zwyklym dragoiem... ostatnio bylem na 25 na dl'ach oczywiscie z blokerem 61 lvl i innym pallem dostalem z f wave za prawie 200 i sie schowalem xD wiec mi nie mow ze na 25 lvl blokujesz dl'e ![]() (no chyba ze idziesz z ekipa w 20 osob i zabija dl'a zanim do ciebie podejdzie)
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() Skozystam z okazji i sie spytam. Co to jest DRAGON NECLATE bo wiem, ze jest potrzebne, aby isc na smoki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
![]() Sprawdz sobie na stronce o jakze tajemniczej nazwie www.tibia.pl w dziale bodajze naszyniki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2004
|
![]() Wszystko jest zalezne od umiejetnosci gracza i na co huntuje. Jak sie phasz na pewna smierc to lepiej wziasc slabsze przedmioty ake jak wiesz jaka obrac stategie to w tym wypadku najlepszy eqip. Proste prawda??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
|
![]() @Almexian
ten amulet zmniejsza obrazenia od ognia o 10 %(chyba o tyle..dokladnie nie pamietam) @Elvian w swoim poscie zaprzeczyles sam sobie... raz dostajesz combo 700+ hp a potem mowisz ze tam jest latwizna itp i ze moze go bloknac 25 lvl rycek pomysl zanim napiszesz- pamietaj myslenie nie boli...