|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: daleko...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord von Shadow
Profesja: Elite Knight
Gildia: Angels of Silence
Świat: Isara
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Jest to system operacyjny wydany przez IBM niestety w sklepach juz go nie ma od ponad roku (Bill G. Ty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Razem z Shadowem znaleźliśmy (w sumie on znalazł) na Allegro jest do sprzedania, 2 dni do końca, 15 zł, niestety, wersja Szwedzka.
I tu mam pytanie do Ciebie bosal, widzę, że użytkowałeś ten system operacyjny. Nie orientujesz się może, czy jest możliwość zainstalowania innego języka? Nie wiem czy rozumiesz o co chodzi, podam przykład. Niektóre programy, oczywiście o wieeele mniej rozbudowane od systemu operacyjnego, nawet na głupiego Windowsa, mają kilka wersji językowych, które możemy instalować. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest taka możliwość w TYM systemie operacyjnym ![]() Co ja co mi też w sumię (ciupeńkę) zależy, aby skołować ten OS ![]() Pozdrawiam, LK
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() To jest na autorskim jądrze IBMu? Szczerze mówiąc wygląda jak lekko podrasowane stare windowsy. Choć pewnie nie sypie się tak jak winy.
@down: I chyba źle przepisywali ![]() Ostatnio edytowany przez Ryłek - 24-04-2006 o 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nieobecny.
|
![]() Raczej windowsy są przerobionym OS/2 :>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() @up
Słuszna uwaga, początkowo IBM i Microsoft pracował wspólnie na OS/2, (między innymi powstał ten interfejs graficzny, który znamy do dziś i obsługa tzw. myszki) ale z racji tego, że Windows stawał się co raz bardziej popularny Microsoft skupił sie własnie na nim, a IBM miał dalej robić swoje. Microsoft pracował nad wersją 3.0, a IBM nad 2.0. Billowi Gates'owi z tej wersji 3.0 wyszedł znany już nam Windows NT. Współpraca z Microsoftem została przerwana i IBM robił konkurencję Microsoftowi. Ciekawostką w najnowszej wersji tego systemu jest sterowanie dźwiękiem (wydajemy rozkazy i nasz sługa komputer je wykonuje ![]() To tak trochę historii (nie wiem czy dokładnie opisałem, jakby co Shadow popraw mnie ![]() Niestety, według doniesień CNETU, Microsoft potajemnie wysłał coś koło 800 mln $ IBM'owi, aby ich system zszedł z drogi Windowsowi. 23 grudnia 2005 nastąpiło wycofanie ze sprzedaży a 31 grudnia 2006 OS/2 Warp przestał być wspierany przez IBM... I właśnie dlatego się Was pytamy, czy nie wiecie skąd zdobyć egzemplarz tego OS'a! ![]() Pozdrawiam, LK
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 24-04-2006 o 21:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: daleko...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord von Shadow
Gildia: Angels of Silence
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Taaak LK dokładnie tak to było
![]() Naprawde nam zależy (w szczegulności mi) na tym systemie wiec kto wie cos na jego temat pisac tutaj plx ![]() |
![]() |
![]() |