|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Otóż sprawa wygląda tak że kupiłem se internet 256 kb z multimedi z ograniczeniem do 10 gb na miesiąc , chciałbym wiedzieć czy jest może jakiś licznik który mówi mi ile Mb mogę jeszcze sciągnąć , jeśli niema takiego specialnego już w windowsach albo w tych internetach które instaluja to czy jest może jakiś program który liczy ile w określonym czasie sciągneliśmy Mb?
Jest to dla mnie bardzo ważne iż mam ograniczenie a niechce np tydzień niegrać w tibie dlatego że przekroczyłem limit. [EDIT] : Problem wciąż nie rozwiązany + doszedł jeszcze jeden , zamiast tematu pisze tutaj. ( Programy podane niżej mi nie działają , poprostu instaluje i odrazu po włączeniu się wyłaczają ) Nowy problem jest taki iż mam w wiekszości gier zwiechy grafiki , zapewne przez karte graficzną , albo dlatego że niemam directx , do tibi używam opcji Directx 5 bojak ustawiam Directx 9 mi się zwiesza w niektórych miejscach grafa w TIBI. Ponadto , na komputerze nigdzie niemoge znaleść directx 9 mimo że kilka razy instalowałem i mówiło że jest gotowe do pracy to nigdzie niemoge znaleść. Pozdro~ Ostatnio edytowany przez PharadoX - 20-05-2006 o 12:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Proponuje sprobowac z Bankrutem. Jest to program przydatny dla uzytkownikow modemu, gdyz zlicza impulsy, czas polaczenia i takie tam. Nie jestem pewny czy jest tam rowniez licznik download/upload, ale warto sprawdzic. Lepsze to, niz nic.
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() @up
Sprawdziłem , nic jakieś małe kwadratowe w koncie i pokazuje : 0,00 zł i jakies 2 zera na dole , jak wczodze na strony nic nie idzie , iż niemam modemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 05 2004
|
![]() tu masz parę programów do monitorowania łącza
![]() http://neostrada.info/download/pafil...=category&id=4 mam nadzieje ze jakis bedzie tym czego szukasz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Z tych które działały najlepszy Netorb , ale on troche mały jest pokazuje ile w jednej sekundzie wysłano ile odebrano , i ile totalnie wysłano i odebrano. Niby powinno mi starczyć ale to nawet się nie instaluje , tylko trzeba właczać za każdym razem jak się wchodzi na uzytkownika. Moze są jeszcze jakies inne propozycje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Wiesz? dobry pomysł ale to hyba nie zapisuje ile się sciągneło / wysłało i zawsze trzeba od nowa , a czasami zapomne zapisać ile użyłem z 10 gb ograniczenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bandwidth Monitor, którego używa drodz zapisuje dane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() Próbowałem go ale odrazu po instalacji mi wyskakuje że bw***** coś tam nie działa i się wyłacza. Ta strona to coś z neostradą ma , może te bw to tylko na neostrade działa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Działa niezależnie od łącza jak większość takich programów, jeśli nie wszystkie. Co do błędu, to wróżek tu nie ma, więc jesteś zdany na siebie albo na jakieś forum komputerowe, opisując dokładnie błąd oczywiście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() Problem z internetem wciąż nie rozwiązany , i doszedł jeszcze jeden problem. Wszystko w pierszym poście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Start>Uruchom> dxdiag
Tam sprawdz jaki masz DirectX. A jak zmieniasz tryb (DX5, DX9, OGL) to zmniejsz na maxa framy a potem zwiększ. Bo to takie niedopracowanie CipSoftu. |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Pisze tam że mam wersje directx 9.0c , problem w tym że wygląda tak jakby tego nie było , niema jak usunąć , niema w panelu , i czy ta wersja directx dobra jest?
Nadal mam problem z tym internetem , prosze o pomoc. ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() A slyszałes kiedys o "usuwaniu DirectXa"? No ja szczerze mówiąc nie. DirectX 9.0c z tego co wiem jest najnowszą, stabilną, dostępną wersją DirectXa.
Przykro mi, ale reszty Twojego posta rozszyfrować nie umiem. |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź
Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
|
![]() Kalendarz XP - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=41&id=993
Posiada on wiele funkcji, które musisz sam odkryć. ![]() Btw: Też chciałem kiedyś założyć neta w multimedii, ale nie mogłem znaleźć czy we wszystkich możliwych pakietach (od 256 do 2mb) jest ograniczony transfer. Zastanawiałem się nad 512 lub 756, ale jak są z limitem to dziękuję. ;> Ostatnio edytowany przez chesek - 20-05-2006 o 16:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Fajne to! Tylko jedno pytanie , gdzie to pokazuje ile w ciagu dnia/tygodnia/miecha ściągnełem i wysłałem danych? Tyle tu opcji że niemoge znaleść ![]() [Edit] O już mam , Thx ;] Ostatnio edytowany przez PharadoX - 20-05-2006 o 17:54. |
![]() |
![]() |