|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No i przyszła pora na to, żebym się tłumaczyła. Już dawno niczego nie wrzucałam, bo moje ostatnie prace robie tylko na formacie 50x70 centymetrów i nie mogę ich skanować. Do tego wszystkie są ćwiczeniami typowo architektonicznymi. Jednak, żeby nie zostać uznaną za lenia wrzucam troche moich wypocin. Jakość pozostawia wiele do życzenia, bo są to zdjęcia. Do tego robione bez statywu (pare jest mocno poruszonych) i pod kątem (wszystko zrobiło się krzywe - nowy punkt zbiegu
![]() Tyle z tłumaczenia. Standardowo - kliknąć na thumbnail. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Baniuele 13
Stan: Na emeryturze
|
![]() Piękne :+...
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Gliwice
Stan: Na emeryturze
Imię: Szlachetny rookslayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Rozpadła sie ;(
Świat: Iridia
Poziom: 20
Skille: 19/23
Poziom mag.: ^^
![]() |
![]() wszystkie bardzo ładne ale ten dwór i te bryły
Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Super.
Mam pytanie- co jest lepsze do nakładania tuszu na pracę: rapitograf czy piórko? @down Dysponuję i jednym i drugim, więc najlepiej będę przeplatał je w pracach. ![]() Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 07-05-2006 o 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
The Witch
|
![]() Ależ wy, cholera, rozpisani jesteście. Zamiast co tak, co nie tak, to oni mi tu pojedynczymi zdaniami nadają.
Cytuj:
IMHO nie ma zadnych przeciwskazań ani dla jednego, ani dla drugiego. A sama najczęściej korzystam ze zwykłych cienkopisów xP
![]() |
![]() |
#7 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Damn You! :-P Przez rysunek nie pójde na architekture, tylko na lądówke ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
|
![]() Najlepszy jest chyba ten portal, pierwszy z lewej
![]() Wiem, że przy ćwiczeniach architektonicznych najważniejsza jest bryła i perspektywa, ale zaufaj mi, że te prace zyskały by naprawde DUŻO, gdybyś zaczęła modelować przestrzeń walorem. Osłabiaj kreskę w miarę oddalania się obiektów, zmniejszaj ilość detali, upraszczaj cieniowanie, zobaczysz jak prace zyskają na trójwymiarowości. Ta praca z wieżą przy zboczu góry jest ciekawa właśnie przez "cofnięcie" ściany lasu, ale 2 plany zamiast jednego to jeszcze nie to ![]() PS Ile do egzaminów? ![]()
![]() |
#9 |
The Witch
|
![]() Blacko
![]() Af. z tą przestrzenią nie jest tak łatwo. Dopiero uczę się w ogóle rysować na takich dużych kartkach. Zawsze bazgrałam na małych A4, gdzie niewiele trzeba by postawić prostą kreskę. Daj jeszcze troche poćwiczyć ![]() Co do portalu: najświeższy. Przedostatni jest zamek ujazdowski (na skarpie) a jeszcze wcześniejsze szklane klocki. A egzaminy jeszcze ho, ho. Ja dopiero za rok podchodzę. Poprostu już ćwiczę ![]()