|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
|
![]() Pytanie moje brzmi...jak długo opłaca sie Wand of Inferno używac??Expie na Tombach na 2 poziome(ghoule,mumie,stalkery shamblery itp)no i problemu nie ma...tylko jak długo??Mam 40 lvl i 46 mlvl i to chyba czas sie z różdzkami pozegnac tak??Nie wiem sam czy hmmy juz będą opłacalne...
No i pytanie drugie ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2006
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
|
![]() Wandy są opłacalne do 40 levela około. Przynajmniej tak zaplanował CipSoft. Na scaraby zbytnio nie opłaca się chodzić z Wandem. Na scaraby możesz:
a) Chodzić z dwoma monkami. Kasa świetna. Exp średni. b)Z wandem/exori vis. Exp świetny ale kasa nie zawsze się zwróci za manasy. Ogólnie to na 40 levelu to lepiej na Drefi expić se na vampach/necro. Sposób to już sam wymyśl. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() z woi bardzo oplacalne staly sie hydra hunty. jezeli wezme sie dodatkowo druida do leczenia to koszt wielogodzinnego hunta sklada sie jedynie za manasy. postac z takimi statami jak twoje spokojnie moze brac poludniowa czesc necro na dara.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Gąbin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Korpos The Allmighty
Profesja: Elder Druid
Gildia: Children of Chaos
Świat: Refugia
Poziom: 194
Skille: xx/29
Poziom mag.: 84
|
![]() Jak chodzisz na scaraby to stawiaj 2ds siedzisz 4h i moze jeden padnie al zajebiscie duzo kasy tuylko exp nie najlepej
a jak idzesz do tomba to mozesz isc na tym lev co msz na vampy stawisz dsy walsiz wanda i hmm-y tez robisz problermiki dzieciak ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2004
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
|
![]() Z WoI można spokojnie do 70 lv na guardach biegać, jeśli masz pacc to jeszcze dokładasz exori vis. Na tombach też jest bardzo dobrze, tak samo na necro ( tylko tutaj to już konieczne runy ). Wiem z doświadczenia że do 55 lv z WoI idzie dość szybko- można 2 lv w dzień zrobić jeśli ktoś dłużej gra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() a ja powiem cos za co mnie pewnie polowa osob wybluzga
![]() a mianowicie nie rozumiem tej wielkiej eufori w sprawie rozdzek owszem sa dobre ale uwazam ze do lvla okolo 20+ (zalezy oczywiscie na jakich potworach) ale mowie tu o rotach swampach larvach itp bardziej oplaca expic sie z war hamerem pozniewaz nie jest on stosunkowo taki drogi a zadaje obraznia wiecej niz rozdzka ktos zaraz wyjedzie ze rozdzki spalaja mane...owszem ale czy nie lepiej ta mane wykorzystac na czary lecznicze albo robienie runek??ja wandami expie owszem ale na potworach ktorych nie bede blokowal na takim lvlu typu guard itp a co do tematu mozesz dalej expic w tym tombie ale polecam uzywac wanda+vis exp szybszy no loot wyjdzie skromniejszy bo placisz za manasy ale exp duzo szybszy ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Celtharis
Gildia: Animus Necandi
Świat: Julera
Poziom: 116
![]() |
![]() Powiem tak ja sprzedalem swój miecz.
Poniewaz Sorc +Wand = Jest git i latasz tak do konca Z wandem mozesz expic pekowac wszystko a miecz tylko duzo warzy i drogi. a co do Hydr to to jest piekne Drut plus Sorc mozna expic caly dzien i stracisz z 7 bp of mana fluids moze. A co do expienia polecam Necro ale nie tlyko wand tylko jak sa 2 necro jednego normalnie z hmm a drugiego z wanda i dsów ![]() Ogólnie WAND FoR EVER !!
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() ,,jak dlugo z roda?''
mam kumpli 60++ i dalej z roda expia ![]() owszem z hmm mozesz sobie pomoc co do scarabow to 2fire debile i ty bloczysz, jak jest za duzo na raz to vis, exp calkiem taki sobie ale kasa duzo w plusie
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: 5:!
Stan: Niegrający
|
![]() moim druidem na 30lvl~ ladowalem na 1 kopalnie 1 ds + Volcanic Rod
exp :12k/h Ostatnio edytowany przez Mikhalov - 13-05-2006 o 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn
Imię: Ard Carraigh
Gildia: Black Company
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() Różdżki są przydatne na każdym poziomie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 05 2006
|
![]() Popieram!Wreszcie ktoś ma zdanie o różzkach podobne do mnie.Mnie wkurzyło jak skiluje na trolach a tu nagle 25 lvl SORCA Z PACEMM przyszedł z wand ofd Pluaqe na trole!!Nie dosyć że na tym lvl WH to nic(koszty) to do tego pac i trole,po prostu spadłewm wtedy z krzesła.ZNałem też goscia,któremu kolega dał war hamera(typ ma 14lvl) a on pothxował i poszedł z rodem na bugi a potem trole -.-
PS-Mówie o gosciu o imieniu Thomasi i typ co napisał post za nim up.Tak,150lvl sorca bedzie dobijał cyclopy z wand of inferno -.- nie masz akuraty o tej sprawei pojecia to nie pisz!! Ostatnio edytowany przez Dragone1 - 14-05-2006 o 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Imię: Hidetaka
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Dragonek1 = Dragonit? Bo poziom podobny -.-
150 sorc zapewne się nawet nie zbliża do cyców bo to dla niego żaden exp... Na 14 lvl nie da się robić przydatnych run więc można ganiać z wandem/rodem i nic się nie stanie... Jak dla mnie rody/wandy są przydatne na każdym poziomie. Szybsze zabicie potwora to szybszy exp, a na potworach typu wampir/mumia/shambler/dragon to mniej straconego hp podczas visowania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Głuchołazy
Imię: Bhaal Tavian
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Selena
Poziom: 65
Skille: 78/75
Poziom mag.: 6
|
![]() @Dragone1
Jeśli chciałeś błysnać to uwierz mi ,ze jeszcze szybciej zgasles. @szymon287 Jasne ziom.Tylko zakladajac ze koles gra na No Pvp :>
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Początkujący
Imię: Ka sia czek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Immortal Fighters
Świat: Celesta
Poziom: 77
Skille: 83/80
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ponizej 25 lvl`u nierobi sie uzetecznych run ... Hmm od 25 ... UH`y od 24 ... (wyjatek od reguly ponizej 25;p) SD od 40 ... to co ma ten biedny sorc robic ponizej 25 lvl`u ? LMM`y ? Sprawdzalem swojim druidem ... 20 lvl ... war hammer secret larwa cave 9k expa/h Volcanoid Rod 14kexp/h ... roznica 5k to duzo ... ;] loot gorszy bo mf`y ale 1/3 szybszy exp ... wiec dla mnie prosty wybor ;].
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() potwierdzam srednia przydatnosc rozdzek jako takich
dobre sa na poczatek bo nie trzeba duzoinwestowac i mozna od razu biec na trole ale zaczynajc juz od wand of cosmice energy poprzez wand of inferno - srednio oplacalne po 1 sa drozsze niz odpowiednie bronie po 2 zuzywaja duuuzo many po 3 maja zasieg 1sq o ile wand of vortex, dragonbreath i plague maja zasieg > 1 i mozna przed potworkiem uciekac, o tyle te 2 najlepsze oznaczaja praktycznie blokowanie potworka - ds nas sklepie, guard nas sklepie, shambler nas sklepie, o szybszych potworkach mozna tylko pomarzyc dlatego dobrym rozwiazaniem jest f-axe, ss, bs roznica miedzy bronmi a wandami jest taka, ze te 1 nie zuzywaja many
![]() |
#19 | ||
Użytkownik Forum
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytuj:
![]() najgorszym moim zdaniem co do rozdzek i jest moment gdy postac magiczna ma lvl 19-26 poniewaz co tu duzo mowic rozdzka bijaca z trucizny to zupelna porazka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() Cytuj:
wand of pague jest najwydajniejsza na roty - zuzywa malo many, a zadaje duze obrazenia sorc z promocja non stop bijac rota za rotem nie straci nigdy calej many - chyba ze uzywa jakies inne czary
![]() |