|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 07 2004
![]() |
![]() Dlaczego tak wiele sorcow i druidow, ma np: lv 20, mlv 40, wedlug kalkulatorow na tibi.pl lepiej jest miec np: lv 30, mlv 30. Prosze o wytlumaczenia.
![]() Re:down Zazwyczja podczas expania nie używa się runków. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Im wyzszy mlvl tym obrazenia zadawane z czarow i runek sa silniejsze. Wiec gracze pakauja jak najwiecej mlvli by zuzywac jak najmniej runek. Oczywisciwe jest to strata czasu, bo przez ten czas poki zrobimy 40mlvl mozna spokojnie zrobic kolo 35lvl'a a sila naszych czarow bedzie owiele silniejsza i ciagle bedziemy pneli sie w gore(sila czarow rowniez zalezy od lvl'u).
![]()
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() wszystko zalezy od stylu gry. Jedni wola miec wysoki mlv a mniejszy lv na poczatek. Dopeiro pozniej biora sie za expowanie 8)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nieobecny.
|
![]() ogolny wzor wygladal bodajze (lvl*2+mlvl*3) +/- 1/6 procent, czyli mlvl sie bardziej liczy....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Na moj gust wynika to z tego ze nie wszystkim sie chce ciagle siedziec na rotach np.
Wtedy siedza pod domkiem, depo, jeziorkiem i robia runy. Moga tez miec lagi dlatego siedza i robia runy i maja potem taki magic level. Ale na moj gust to wiekszosc nie ma tyle zaparcia zeby siedziec i expic na rotach ciagle. Nie mowie tu o wylacznie expieniu na rotach ale ludzie skoro juz nie ida na nic konkretnego to by mogli siedziec na tych rotach zawsze to exp do przodu. Tyle ze nie zawsze sie chce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Wiesz powodem tego ze ktos ma 20 lv i 40 magiczny jest to ze zarabia na eq.Ja osobiscie teraz robie magiczny do 40 a potem expie.Ale to zalezy od stylu gry,ja tam wole miec magic na wyzszym niz wszystko na takim samym poziomie(a niby mam chronic rownowage
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 07 2004
|
![]() A ja naprzyklad mam lv 16 i m lv 37 ... i bede siedzial po dp az nabije m lv 40 .. pujde na hg i biedze lepiej lecial exp niz na rotach ... (kazdy robi co kce , wolny kraj )
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm to zalezy , z ogólnie przyjętego wzoru (scor podawal) , ze na lvl nasze czary są silniejsze 2% a na mlvl o 3%.Wiec jak dla mnie dobrze jest robic tak -
lvl,mlvl,lvl,mlvl i tak w kolko.Chyba ze zbierasz kase na cos poważnego (polecam blue robe dla maga ),to stoisz pod dp bo jak idziesz expic to zazwyczaj tracisz kase na runki.
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Jak mi sie zdaje glownym powodem tego ze sa postacie na 20 lvlu z 40 mlvlem jest to ze sa to byli lub dalej aktywni rune makerzy. Czasami ludzie zaczynaja grac swoim na przyklad uh makerem. Oczywiscie granie na mc raczej legalne nie jest
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Odpowiedz jest prosta, zeby robic m level wystarczy stac i nic nei robic (ewentualnie lowic ryby). Expienie wymaga jakiegos wysilku i umiejetnosci.Dla mnie taki sorc, ktory ma 20 zwykly i 40 magiczny to parodia,strasznei latwo go zabic no i strata w m levelu bardziej bolesna.Do 40 levelu powinno sie jak najszybciej dobijac imo:>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Killer Teddybears
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() Prawda, niektórym się nie chce expić, ale na przykład mi nie chce się stać nad jeziorkiem i łowić, bo to się staje nudne, więc expię, dlatego mam dość niski mlvl jak na swój lvl. (32 mlvl na 25 lvl)
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie
![]() ![]() |
![]() ja naprzyklad chodzilem na 8 lvl na swamp trolle do 12 lvl obecnie siedze na rotach i jest to dla mnie odpoczynek .. od swampow na 25 lvl wybieram sie na smoki ( na pojedynczy respawn ) lecz poszukuje jeszcze innej formy aby szybko lapac exp WYSOKIM NAKLADEM KASE TEZ >>>> WAZNE JEST EXP I MLVL kasa drugo planowa ..
mialem druida majatek przepadl PAMIEC ZOSTALA .... 21 lvl shakowany zrokowany ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() Eno, ja sam Xaz'em mam 30 level i 40 level, a prawie NIGDY nie stalem pod depo i nie robilem runek. Z reszta niektorzy z mojej glidii wiedza cos na temat szybkosci mojego levelowania, cenie bardziej LEVEL nad MAGIC level. Po kiego grzyba mi 40 magic level ?? Podejdzie mi taki 30 sorc pociagnie mi z SDka i poprawi explozja i po ptakach
![]() Nie lubie tego, spotykam kogos "Hiho" "Hiho" "Magic level??" "40" "weak" i to mowia nooby na 15 levelu wpienia jak cholera ![]() XAz |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2004
![]() |
![]() A wiec to jest po ruwno zalezy od lvl i m lvl ale playerzy jednak wola m lvl czemu? tego nikt nie wie ale lvl jest tak samo wazny co m lvl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() A ja wiem dlaczego. Historia taka sama jak z ludzimi, ktorzy np. palkiem na 8 lvlu maja skille 70/60 czy knightem na 8 lvlu 70/70 (znam sporo takich ludzi). Odpowiedz prosta: PK!. Ja osobiscie mialem 22lvl i 44 mlvl (teraz widac jakie mam w podpisie) i juz mnie probowali pknac (jakis knight na 30 lvlu). I wiecie co sie stalo? Ano ten knight, ktory byl mass pk i przyzwyczail sie ze sorc na lvlu ~20 z SDkow napierdziela po ok 100, a tu nagle ja mu zaczolem napieprzac po 130-150, kretyn nawet nei zdazyl uciec, a uhnac sie nie mogl bo byl zbyt zszokowany. Poza tym na moim obecnym lvlu/mlvlu zuzywam o wiele mnie run na hunty niz moi kumple ktorzy maja o kilka lvli wyzej, poniewaz maja cienki mlvl.
Inne powody? oczywiscie duma ![]() ![]() Jeszcze malo? no to ci powiem ze to jest o tyle dobre, ze jak na poczatku masz wysokie skile/mlvl, to potem mozesz expic bez ograniczen. nie musisz sie rpzejmowac tym, ze masz za niskie, poniewaz potem bedzie wskakiwac samo
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() imo to tez dlatego ze ludzie robia roznych runemakerow.... nabija sobie wysoki mlvl robiac runki dla glownej postaci lub na sprzedaz a pozniej zaczyna im sie podobac ta postac bo ma wysoki mlvl i zaczynaja nia grac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
![]() |
![]() bo mag tak juz ma . Siedzi robi runy i magi w gore
![]() Palek expi , Knight skiluje ,ot caly moral ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() hrrh to zalezy od ciebie jakiego chcesz miec chara, mozesz nabic wysoki lvl. ale niski mlvl. wiec potem mozesz zaczac nabijac mlvl., albo na odwrot mozesz miec nabijanie mlvl. z glowy i zaczac expic 8)
ja robie troche mlvl. i troche lvl., aktualnie mam 16 lvl. i 26 mlvl. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() Ja inaczej do tego podchodzilem. Chcialem isc na 12 lvl na dwarfy i zeby byc tam bezpieczny musialem sobie zarobic na porzadny sprzet ( jak na moj lvl oczywiscie ), a ze sprzecior nie jest za darmo musialem robic runki. Kupilem sobie nooble armor(6k) c mace(1k) i na zapas p armor(1k na moim swiecie). Musialem troche zrobic tych bp hmm i zaten czas wzrosl mi mlvl. Aktualnie mam prawie 16 lvl oraz 24 mlvl( teraz beda SD ), a mlvl zrobilem nie z przymusu bo chcialem miec szybko sd, tylkoi dlatego, ze zbieralem na d hamer i c helmet. Ale najwazniejszy jest lvl bo jak jakis Pk zobaczy, ze masz wiekszy od niego lvl to nie podejdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() Ja malo gram i mam 22 lvl (dzis: 12:04 You advanced from Level 21 to Level 22. ) i 36 mlvl i jestem dumny z moich lvl-i xD