Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-07-2004, 20:23   #1
Fan Pazdziocha
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 07 2004

Fan Pazdziocha ma numer GG 2964746
Domyślny 20 lv, 40 m lv Dlaczego ?

Dlaczego tak wiele sorcow i druidow, ma np: lv 20, mlv 40, wedlug kalkulatorow na tibi.pl lepiej jest miec np: lv 30, mlv 30. Prosze o wytlumaczenia.

Re:down

Zazwyczja podczas expania nie używa się runków.
Fan Pazdziocha jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-07-2004, 20:38   #2
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Im wyzszy mlvl tym obrazenia zadawane z czarow i runek sa silniejsze. Wiec gracze pakauja jak najwiecej mlvli by zuzywac jak najmniej runek. Oczywisciwe jest to strata czasu, bo przez ten czas poki zrobimy 40mlvl mozna spokojnie zrobic kolo 35lvl'a a sila naszych czarow bedzie owiele silniejsza i ciagle bedziemy pneli sie w gore(sila czarow rowniez zalezy od lvl'u).
stary 27-07-2004, 20:47   #3
Thorinek
Guest

Domyślny Kwestia wyboru

wszystko zalezy od stylu gry. Jedni wola miec wysoki mlv a mniejszy lv na poczatek. Dopeiro pozniej biora sie za expowanie 8)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2004, 20:52   #4
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

ogolny wzor wygladal bodajze (lvl*2+mlvl*3) +/- 1/6 procent, czyli mlvl sie bardziej liczy....

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2004, 21:08   #5
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Na moj gust wynika to z tego ze nie wszystkim sie chce ciagle siedziec na rotach np.
Wtedy siedza pod domkiem, depo, jeziorkiem i robia runy.

Moga tez miec lagi dlatego siedza i robia runy i maja potem taki magic level.

Ale na moj gust to wiekszosc nie ma tyle zaparcia zeby siedziec i expic na rotach ciagle. Nie mowie tu o wylacznie expieniu na rotach ale ludzie skoro juz nie ida na nic konkretnego to by mogli siedziec na tych rotach zawsze to exp do przodu. Tyle ze nie zawsze sie chce
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2004, 21:09   #6
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Wiesz powodem tego ze ktos ma 20 lv i 40 magiczny jest to ze zarabia na eq.Ja osobiscie teraz robie magiczny do 40 a potem expie.Ale to zalezy od stylu gry,ja tam wole miec magic na wyzszym niz wszystko na takim samym poziomie(a niby mam chronic rownowage ).
Villen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2004, 22:06   #7
Fr1d0m
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 07 2004

Domyślny

A ja naprzyklad mam lv 16 i m lv 37 ... i bede siedzial po dp az nabije m lv 40 .. pujde na hg i biedze lepiej lecial exp niz na rotach ... (kazdy robi co kce , wolny kraj )
Fr1d0m jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2004, 23:40   #8
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

hmm to zalezy , z ogólnie przyjętego wzoru (scor podawal) , ze na lvl nasze czary są silniejsze 2% a na mlvl o 3%.Wiec jak dla mnie dobrze jest robic tak -
lvl,mlvl,lvl,mlvl i tak w kolko.Chyba ze zbierasz kase na cos poważnego (polecam blue robe dla maga ),to stoisz pod dp bo jak idziesz expic to zazwyczaj tracisz kase na runki.
stary 28-07-2004, 00:07   #9
Cainghorn
Guest

Domyślny

Jak mi sie zdaje glownym powodem tego ze sa postacie na 20 lvlu z 40 mlvlem jest to ze sa to byli lub dalej aktywni rune makerzy. Czasami ludzie zaczynaja grac swoim na przyklad uh makerem. Oczywiscie granie na mc raczej legalne nie jest
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2004, 08:37   #10
Kaczor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2004

Domyślny

Odpowiedz jest prosta, zeby robic m level wystarczy stac i nic nei robic (ewentualnie lowic ryby). Expienie wymaga jakiegos wysilku i umiejetnosci.Dla mnie taki sorc, ktory ma 20 zwykly i 40 magiczny to parodia,strasznei latwo go zabic no i strata w m levelu bardziej bolesna.Do 40 levelu powinno sie jak najszybciej dobijac imo:>
Kaczor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2004, 09:13   #11
Makrela
Użytkownik Forum

Makrela's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
Makrela ma numer GG 2195634
Domyślny

Prawda, niektórym się nie chce expić, ale na przykład mi nie chce się stać nad jeziorkiem i łowić, bo to się staje nudne, więc expię, dlatego mam dość niski mlvl jak na swój lvl. (32 mlvl na 25 lvl)
stary 28-07-2004, 12:07   #12
Eter
Użytkownik Forum

Eter's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie

Eter ma numer GG 5314427 Eter ma login Tlenu mortyx
Domyślny

ja naprzyklad chodzilem na 8 lvl na swamp trolle do 12 lvl obecnie siedze na rotach i jest to dla mnie odpoczynek .. od swampow na 25 lvl wybieram sie na smoki ( na pojedynczy respawn ) lecz poszukuje jeszcze innej formy aby szybko lapac exp WYSOKIM NAKLADEM KASE TEZ >>>> WAZNE JEST EXP I MLVL kasa drugo planowa ..
mialem druida majatek przepadl PAMIEC ZOSTALA .... 21 lvl shakowany zrokowany

POzdro

Powodzenia w nowym życiu
Eter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2004, 22:17   #13
Xaz
Guest

Domyślny

Eno, ja sam Xaz'em mam 30 level i 40 level, a prawie NIGDY nie stalem pod depo i nie robilem runek. Z reszta niektorzy z mojej glidii wiedza cos na temat szybkosci mojego levelowania, cenie bardziej LEVEL nad MAGIC level. Po kiego grzyba mi 40 magic level ?? Podejdzie mi taki 30 sorc pociagnie mi z SDka i poprawi explozja i po ptakach

Nie lubie tego, spotykam kogos
"Hiho"
"Hiho"
"Magic level??"
"40"
"weak"

i to mowia nooby na 15 levelu wpienia jak cholera

XAz
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2004, 09:31   #14
Amera Trooper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 06 2004

Amera Trooper ma numer GG 5421194
Domyślny

A wiec to jest po ruwno zalezy od lvl i m lvl ale playerzy jednak wola m lvl czemu? tego nikt nie wie ale lvl jest tak samo wazny co m lvl.
Amera Trooper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2004, 11:46   #15
Caspius
Użytkownik Forum

Caspius's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..

Domyślny

A ja wiem dlaczego. Historia taka sama jak z ludzimi, ktorzy np. palkiem na 8 lvlu maja skille 70/60 czy knightem na 8 lvlu 70/70 (znam sporo takich ludzi). Odpowiedz prosta: PK!. Ja osobiscie mialem 22lvl i 44 mlvl (teraz widac jakie mam w podpisie) i juz mnie probowali pknac (jakis knight na 30 lvlu). I wiecie co sie stalo? Ano ten knight, ktory byl mass pk i przyzwyczail sie ze sorc na lvlu ~20 z SDkow napierdziela po ok 100, a tu nagle ja mu zaczolem napieprzac po 130-150, kretyn nawet nei zdazyl uciec, a uhnac sie nie mogl bo byl zbyt zszokowany. Poza tym na moim obecnym lvlu/mlvlu zuzywam o wiele mnie run na hunty niz moi kumple ktorzy maja o kilka lvli wyzej, poniewaz maja cienki mlvl.

Inne powody? oczywiscie duma nie ma to jak powiedziec kumplom ze masz h-mlvl ^^. zreszta nei tylko kumplom, innym takze ile to razy widzialem jak ktos mi puszczal msg w stylu "O.o" czy tym podobne. A na lvl zawsze jest czas.

Jeszcze malo? no to ci powiem ze to jest o tyle dobre, ze jak na poczatku masz wysokie skile/mlvl, to potem mozesz expic bez ograniczen. nie musisz sie rpzejmowac tym, ze masz za niskie, poniewaz potem bedzie wskakiwac samo
Koncze z tibia... Ciekawe ile wytrzymam
Caspius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2004, 18:25   #16
wazz
Użytkownik Forum

wazz's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

wazz ma numer GG 4510242
Domyślny

imo to tez dlatego ze ludzie robia roznych runemakerow.... nabija sobie wysoki mlvl robiac runki dla glownej postaci lub na sprzedaz a pozniej zaczyna im sie podobac ta postac bo ma wysoki mlvl i zaczynaja nia grac
wazz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2004, 20:12   #17
Xifuzal
Użytkownik Forum

Xifuzal's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2004

Xifuzal ma numer GG 5019921
Domyślny

bo mag tak juz ma . Siedzi robi runy i magi w gore
Palek expi , Knight skiluje ,ot caly moral
Xifuzal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2004, 21:31   #18
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny rob jak chcesz

hrrh to zalezy od ciebie jakiego chcesz miec chara, mozesz nabic wysoki lvl. ale niski mlvl. wiec potem mozesz zaczac nabijac mlvl., albo na odwrot mozesz miec nabijanie mlvl. z glowy i zaczac expic 8)

ja robie troche mlvl. i troche lvl., aktualnie mam 16 lvl. i 26 mlvl. )
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2004, 21:12   #19
Almexian
Użytkownik Forum

Almexian's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl

Domyślny

Ja inaczej do tego podchodzilem. Chcialem isc na 12 lvl na dwarfy i zeby byc tam bezpieczny musialem sobie zarobic na porzadny sprzet ( jak na moj lvl oczywiscie ), a ze sprzecior nie jest za darmo musialem robic runki. Kupilem sobie nooble armor(6k) c mace(1k) i na zapas p armor(1k na moim swiecie). Musialem troche zrobic tych bp hmm i zaten czas wzrosl mi mlvl. Aktualnie mam prawie 16 lvl oraz 24 mlvl( teraz beda SD ), a mlvl zrobilem nie z przymusu bo chcialem miec szybko sd, tylkoi dlatego, ze zbieralem na d hamer i c helmet. Ale najwazniejszy jest lvl bo jak jakis Pk zobaczy, ze masz wiekszy od niego lvl to nie podejdzie
Almexian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2004, 18:17   #20
Szuuki
Użytkownik Forum

Szuuki's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Olecko

Szuuki ma numer GG 2532193
Domyślny

Ja malo gram i mam 22 lvl (dzis: 12:04 You advanced from Level 21 to Level 22. ) i 36 mlvl i jestem dumny z moich lvl-i xD

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania