|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Z powodu problemów technicznych w Niemczech kilkanaście europejskich światów oraz strona gry były dziś wyłączone przez pewien czas. Problem został jednak już rozwiązany i ponownie można bez obaw grać.
Drugą wiadomością jest ostateczne "rozprawienie się" z pozycją counsellora. W dzisiejszych czasach obowiązki dawniej do nich należące są wypełniane przez senior tutorów, dlatego zdecydowano w końcu o usunięciu tej funkcji - część z nich przejdzie do grona senior tutorów, inni odejdą na zasłużoną emeryturę z tytułem senatora. Ostatnio edytowany przez Dabek - 16-05-2006 o 17:11. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
|
![]() Counsellor ładniej brzmiało niz senior tutor ;p ale cóz taka wola cipsoftu
![]() I nadodatek byly cofki na wielu servach ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() I dobrze że przejdą na emeryture , będzie większa szansa na GM'a xD
Dobrze że gram na amerykańskim servie ^^ 3rd ![]() Ostatnio edytowany przez Trichondrius - 16-05-2006 o 17:16. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Kępno
Stan: Aktywny gracz
Imię: Brak
Profesja: Royal Paladin
Gildia: New server
Świat: New server
![]() |
![]() Kurde po zalogowaniu po cofce "nie dzialaly" runy i moja kumepla (74 ek) padla =/
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Za granica
Stan: Niegrający
|
![]() Ciekawe co taki senator będzie robił, będzie sie zachowywał jak normalny gracz czy coś bedzie miał jeszcze wspólnego miał z cipem...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() Odnośnie wyłączenia serwerów - ciekawe co im znów nawala
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Hmm co prawda, to smutne ze niektorzy na tym ucierpieli(nawet bardzo =/ ).
Ale myśle tez ze bez względu na to co sie stało, nie powinniscie patrzec na sprawe tak jakby ,,surowo'', jak robią to niektorzy . Chodzi mi o taki sposob podejscia do naszego problemu, NP ,, Kiedy to wrescie poprawia!'' ,, Kiedy bedzie mozna grac'' ,,Znowu cos spieprzyli '' ,,Niech mi oddadza to co stracilem'' (bez wątpienia sa tacy ktorzy tak mowia i uwazają ) No trochu nabroili, to fakt nie zaprzeczam ; P Powinni poinformowac wszystkich ze wystąpily jakies problemy, albo wylonczyc dostęp do gry graczom dopuki wszystko nie bedzie O.K. Ale wkoncu to tez ludzie, nie sa idealni ![]() I mam nadzieje ( raczej tak jak wiekszosc graczy ) ze juz wiecej problemow tego typu sie nie pojawi . Pozdrawiam wszystkich , Majtuś mowił ![]() |
![]() |
#8 |
Amor Patriae Nostra Lex
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Jaworzno
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 289
Poziom mag.: 10
|
![]() a co do Counsellora to oni i tak gó.wno robili
![]() U mnie nie było cofki za co bogu dziękuje ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Cytuj:
![]() Przepraszam od kiedy grasz?? Pozycja Senatora zostawa wprowadzona okolo 9 miesiecy temu ps. " What are senators? CipSoft bestows the honorary title of a senator upon former volunteer helpers who served the Tibian community well. Senators retain an advisory function but they no longer hold any active powers of, e.g. gamemasters. They are considered to be regular players in all other respects. Please note that only retired gamemasters or long-term tutors may become senators. The decision as to whether or not a former helper is invited to become a senator rests with CipSoft. "
01.10.2005-22.10.2006 Senior Tutor Teraz Emerytura... Senator ![]() Ostatnio edytowany przez Platonikus - 17-05-2006 o 13:41. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Cytuj:
Glownie byli go GM'i lub CS'i. Teraz nazwe tego kogos po 2 stronie okienka do raportowania zmnienili na Gamemaster <tzn po tym update zmienia>... A to ze kiedys bylo napisane Counsellor nie oznaczalo ze tylko oni <osoby trzymajacy ta pozycje> mogli tam pisac. Counsellor z ang. to doradzca/prawnik/pracownik poradni....
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Siemka ja mam pytanie troche z innego tematu. Jestem tu nowy wiec wybaczcie mi spam. Mianowicie wyskakuje mi blad video surface allocation failed(error code 12)... i nie weim jak zrobix zeby tibia mi chodzila. Wiem ze na glownej stronie jest podany sposob "Options --> Graphic --> Advanced --> wybieramy inny (DirectX5, DirectX9 lub Open GL)". Ale ja nie weim jak i gdzie to zrobic bo tibia mi sie wcale nie wlancza. Pomozcie plz
|