Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-05-2006, 22:22   #1
Makevelli
Użytkownik Forum

Makevelli's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Siedlce

Stan: Początkujący
Świat: Czekam na nowy.
Pytanie Knight na nowym Świecie.

Witam!
Jeszcze nigny nie miałem przyjemności zagrać na nowym serverze, zupełnie od początku. Jako iz idą wakacje, nowy update i nowe servertki, postanowiłem skorzystać z okazji i zacząć grać na nowym Wolrdzie knightem. Mam natomiast kilka pytań:
-po wyjściu z Rooka co robić? Skillować czy może iść expić?
-jaką broń kupić na początek ( musi być tania i mająca jakąś konkretną ilość ataku ).
-gdzie expić na początku na arenie PACC ( nigdy wcześniej nie miałem PACC'a )?
-jeżeli skillować, to do jakich skilli? Jaka przedziałka skillowa na lvl?
-jak sie miewa sprawa ekwipunku? Co i od kogo kupić na początek ?? < -- edit.
-A właśnie, zapomniałem o najważniejszym JAKIE MIASTO WYBRAĆ ???
No więc to by było chyba na tyle... Wybaczcie, że pytania są takie troszke idiotyczne, ale nie mam zielonego pojęcia o grze knightem na nowym śwecie .

Użyłem opcji szukaj, lecz nic nie znalazłem!!! Bardzo prosze o nie usuwanie tematu!!!

Ostatnio edytowany przez Makevelli - 20-05-2006 o 23:11.
Makevelli jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-05-2006, 22:51   #2
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Broń- polecam Barbarian Axe,590gp w sklepie na edron

Exp-na samym poczatku jakieś trole(edron), roty(edron,darashia,cormaya), larvy(ankrahmun), pozniej tomby na poziomach -1(ankrahmun), jeszce pózniej niższe tomby, scaraby.

Skile- tutaj nie jestem expertem, ale na twoim miejscu po wyjsciu zrobilbym skile okolo 50/50 poexpil, nastepnei znowu troche potrenował powiedzmy do 65/65 i pozniej znów exp itd.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 22:55   #3
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Służę uprzejmie:
ad.1. Jeżeli zamierzasz być PGerem to idź expić. Jeżeli podchodzisz sceptycznie do Wyścigu Szczurów to i tak z początku polecam expienie (brak miejsc do trenowania, wszystkie 10 lvle będą się tłuc z początku na rotach/trollach)
ad.2. Najtańsze są cluby. Tak więc nie polecam, ponieważ w perspektywie czasu okazuje się to kiepską inwestycją. Na nowy serv do Wyścigu polecam axe bądź sword fighting.
ad.3. Na początek polecam Troll cave i Goblin cave na Edron (choć z początku mogą być mocno zajęte)
ad.4. Nie ma przedziałki, która każdemu by pasowała, ale powtarzam: Jeżeli się ścigasz o lvl to exp, nie patrz na skille.
Dodam, że piszę o nowym - nowiutkim świecie z racji iż nie gram już w Tibię i nie wiem na jak nowym świecie grasz i czy jakiś ostatnio wyszedł.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 09:15   #4
Tysiu
Użytkownik forum

Tysiu's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Gliwice

Profesja: Sorcerer
Gildia: -----------
Świat: Secura
Poziom: 20
Skille: ---
Poziom mag.: 17
Tysiu ma numer GG 1023544
Domyślny

Według mnie knight na nowym swiece to zły pomysl bo kijowo ci sie będzie expilo z słabymi skillami a nie możesz na skillowanie tracic czasu jezeli chcesz byc jedneym z najwyzszcyh levelow na danym swiecie.Według mnie najlepsza profesja na nowym swiecie to druid sorc nimi poprostu wychodzisz z rooka bierzesz wanda/roda i expisz nie potrzebujesz do 33 lev jezeli korzystasz z wandow a pozatym powinien ci w miare jak na nowe swiaty wskoczyć mlv do tego 33 potem bierzesz wand of inferno ewentualnie runki i jezli massz pacca to tomby a jak niemasz pacca to ciagle na guardach mielisz można tez użyc sumonkow ale to według mnei strata expa poniewaz sumonek zgarnie połowe expa a wracacac do tematu jeżeli chcesz grac knightem na nowym swiecie to powodzenia mówiąc prawde
kolejny wyjscie ale bardzo ryzykowane zeby byc najlepszym knightem to bot expisz w dzin w nocy skille ale tego nie polecam latwo o banek albo deda jezeli to pvp tio by było na tyle mam nadzieje ze pomogłem ci rozwiązac kilka pytan pozdro

Hmm a miasto tio najpierw polecam Ab troole potem wyspy lodowe potem zamek ale przeludniony bedzie może kopalnie nie bedą zaludnione
Tysiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 10:08   #5
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Makevelli
-po wyjściu z Rooka co robić? Skillować czy może iść expić?
Biorac pod uwage twoje doswiadczenie nie ma roznicy co zrobisz, bo do czolowki i tak raczej sie nie wbijesz. Na twoim miejscu posiedzialbym do 60/60 na rotach, ceny eq troche spadna, wybor sie powiekszy ..

Cytuj:
-jaką broń kupić na początek ( musi być tania i mająca jakąś konkretną ilość ataku ).
barb axe

Cytuj:
-gdzie expić na początku na arenie PACC ( nigdy wcześniej nie miałem PACC'a )?
jak ktos wczesniej powiedzial - troll cave / gobliny

Cytuj:
-jeżeli skillować, to do jakich skilli? Jaka przedziałka skillowa na lvl?
jesli chcesz szybko wystartowac - 40/40 lub 50/50 max, na larvy wystarczy spokojnie, potem przed 30 levelem doskillowac do 70/70 i jechac dalej.

Cytuj:
-jak sie miewa sprawa ekwipunku? Co i od kogo kupić na początek ??
tarcze, zbroje, jakies inne smiecie, broni pod zadnym pozorem.

Cytuj:
-A właśnie, zapomniałem o najważniejszym JAKIE MIASTO WYBRAĆ ???
edron na start, potem darashia/ankh
stary 21-05-2006, 10:33   #6
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
Domyślny

A wiec moja kolej wypowiedzi.
Na samym poczatku zrob 40/40, na trollach (Najlepiej kolo thais, bo wszyscy na samym poczatku pchaja sie na paccowskie expowiska z najdzieja ze tam nikogo nie bedzie). Walcz clubem bo jest o latwo dostepna bron na poczatku, i co wazne War Hammer (45 atk) wypada z wild warriora, ktory napewno nie jest bardzo mocnym celem. Jezeli chcesz bron jednareczna to mozna kupic Clerical Mace na edron za 540 Gp. Co do expienia to po zrobieniu 40/40, polecam war hammer w lape i roty na Darashi, nastepnie na okolo 15 lv zrob 50/50 i mozesz isc spokojnie robic lootbagi na mino tower (Ale tylko na poziomach 3+, 2+, 1+, 1, -1). I Przy okolo 20 lv zrob spokojnie 60/60 a wtedy expic mozesz spokojnie w tombach lub na larvach. Nastepne skillowanie polecam dopiero przy 30+ lv.

Pozdro
stary 21-05-2006, 10:43   #7
paior
WIDZEWIAK

paior's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2005
Lokacja: Carlin

Imię: Awer Fast
Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Poziom: 104
Skille: 89/82
Poziom mag.: 7
Domyślny

Wbij szybko skille 50 potem idz do dc roty + guhole do 20 lvl od 20 slimy do 40 potem larvy i jak jzu uwazasz

Tibia .. ssie Twoja dusze gdy biegniesz po lvl i
loot..
Zaslania Ci oczy na swiat, otworzy dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego.
Nie używaj tych slów , bo naprawde Go zranisz , a potem zatracisz samego siebie.Wracasz do niej bo jest rozrywka ale co jest jej celem ? 100 lat zycze Wam ! bo przez Tibie tracisz dziecinstwo.
paior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 10:45   #8
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

hmm dodam swoje 3 grosze.
jak juz vil powiedzial w czolowke sie nie wbijesz, ale jesli masz zamiar zostac juz na tym swiecie to odradzam cluby. moze to i neprawda ale moim zdaniem cluby sux

po 2 nowe swiaty sa przez 1 miesiac otwarte tylko dla pacow, wiec wybor miasta az tak wielkiej roznicy nie zrobi, biorac pod uwage rzesze nobow okupujacych w kilka osob expowiska dla pac, gdzie na facowych respach wbijesz wiecej expa..

co do skilowania max 60/60 i mozna juz sie bez treningu obejsc na wyzyszch lv zwalniasz z expem ale i tak nie ejst to wielka tragedia..ja swoim najtem bije sobie cyce na balanced i zle mi to nie wychodzi uzywam sworda i dostaje mniejsze hity niz inni z axe czy clubem (mniej uh = mniejs traconej kasy na expa) tyle ze minusem swrdow na nowych serwach jest to ze bedzies zprzez dluzszy czas skazany na longsworda:> albo 2 hande dsword lub broad sword bo to sa te latwiej dostepne miecze na poczaku. scale armor polecam zabrac z questa przy thais (jakies koszty sie zmniejsza) i to by bylo na tyle.

lub 2 rozwiazanie na low lv skilujesz dluuuggoo do ~75-75 np i jak skonczysz trenowac ceny swordow spadaja, pojawia sie spike serpent i pewnie bright swerdy beda (ale te pewne drogie beda) i miejsca dla low lv sie zwolnia troche wtedy szybciej udezysz z lv..2 rozwiazanie ma jeden minus latwo mozna zostac hunted i w wojnie o wladze nie powalczysz
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 12:52   #9
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Deaf Scream
moim zdaniem cluby sux
przy wyscigu zbrojen wieksza roznice robi koniecznosc czekania tydzien az ktos zrobi OFQ ( fs/ ka ) lub koszt ( por. wh i gs :> ) niz 1-2 pkty ataku. Do 100 levela ten wybor tak naprawde zmienia niewiele.

Cytuj:
po 2 nowe swiaty sa przez 1 miesiac otwarte tylko dla pacow,
nieco krocej ;p

Cytuj:
co do skilowania max 60/60 i mozna juz sie bez treningu obejsc na wyzyszch lv zwalniasz z expem
zalezy na czym expisz - sa miejscowki na ktorych spokojnie mozna wbic 60-70 level startujac z niskimi skillami, i to wcale nie wolno.

Cytuj:
lub 2 rozwiazanie na low lv skilujesz dluuuggoo do ~75-75 np i jak skonczysz trenowac ceny swordow spadaja, pojawia sie spike serpent i pewnie bright swerdy beda (ale te pewne drogie beda)
za cene spike/ serpenta w momencie jego pojawienia mozna kupic kompletny eq dla knighta, wybor swordow na nowym serwerze oplaca sie tylko jesli planujemy na starcie dluuuugo trenowac..
stary 21-05-2006, 14:58   #10
Makevelli
Użytkownik Forum

Makevelli's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Siedlce

Świat: Czekam na nowy.
Domyślny

DZIĘKI ZA WSZYTSKIE ODPOWIEDZI! BARDZO MI POMOGLIŚCIE!!

A co wy na to, żeby odrazu po wyjściu z Rook'a dorwać jakąś broń do treningu ( będą to axy ) i skillować do 75?
Później, jako iż skillowanie zajmie mi troszkę czasu , zakupić sobie EQ i pójść na Scraby, Larvy i expić do końca PACC'a wbijając ~60 lvl ?

Myśl o tym, że będe a h-score nawet nie przychodzi mi na myśl, bo jestem jeszcze raczkującym graczem .
Makevelli jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 16:27   #11
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Domyślny

plan nie jest zly... ale jedno ale

na nowych swiatach nie oplaca sie zabardzo duzo skilowac... ceny itemow sa astronomiczne dlatego warto jak najszybciej wbijac lv zeby muc lotowac te itemy albo z questow albo z potworkow i moc je odsprzedawac innym za duza sumke, dziek iczemu szybko uzbieramy finanse na pozniejsze exp.

ale skoro nie masz zamiaru brac w tym "wyscigu szczorow" o lv to plan z wyskilowaniem nie jest zly bo gdy inni z hlv beda juz sprzedawac czesto te itemy mozna kupic za dosc niska cene . za sparawa power gamerow po 6 miesiacach ceny na "nowych" serwerach nie roznia sie od cen na "starych" serwerach..fakt ze to chore bo popyt na dane itemy nadal jest i mogli by sprzedawac drogo..ale nobki chca jak najszybciej sprzedac zeby meic na runki i dalej lotowac i znowu jeszcze taniej sprzedawac... normalnie przypomina to konkurencje doskonala, ktora jak wiekszosc wie w normalnej gospodarce nie istniej (konkuruje sie tylko cena) ale ok znowu off zrobilem

jesli nie masz doswiadcenia w szybkim bicuiu lv i nie masz zamiaru przez pierwsze 2 tyg serwa byc bardzo dlugoo online nonstop expiac to tak wybor skilowania jest odpowiednim wyborem dla ciebie.
stary 26-05-2006, 12:26   #12
Develo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 05 2006

Brak ikony Knight na nowym Świecie

Wow to jest naprawde super poradnik : zaimponowaliscie mi....chyba mam do czynienia z profesjonalistami....ALe moim zdaniem najpierw skille z level da sie odrabic szybko
Develo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-05-2006, 22:53   #13
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Develo
.ALe moim zdaniem najpierw skille z level da sie odrabic szybko
no tak ale wszystko z umiarem bo nawet przy skilach 100/100 na 20 lv taki 30 sorc cie rozwalic moze lup padniesz na jakims freezie wiec skilujac lepiej to robic z umiarem. mysle ze skile 85/85 to max gdzies do 70 lv pozniej mozna czasu troche potrwonic na trening np jak sie pac skonczy to z miech-2 potrenic i pozniej znowu paca kupic
stary 27-05-2006, 06:02   #14
DAROZAMOSC
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 05 2006

Domyślny

Witam mam 36 ek to cos o tym wiem sam gram na serwerze kyra ktory powstal pare miesiecy temu lecz wtedy był nowy.
Po pierwsze trzeba zadac sobie pytanie czy chce byc w pierwszej najsilniejszej 300 czy po prostu chcesz byc w tabelkach.
Odp-chce byc w tabelkach-ok skilowanie nie jest najważniejsze ALE..
Pytanierzez ile chce być w pierwszej 300?
Odp-tyle ile da rade bez zbyt duzego skila-nie potrzymasz długo
Odp-kilka miesiecy-radze najpierw poskilowac a pozniej poexpic
15-50/50
20-60/60
25-65/65
30-71/71
dalej jak chcemy
Co do broni.
w sumie jeżeli chcesz szybko wystartowac to club może byc dobrym rozwiazaniem:kupujesz war hamera i mozesz sie obronic np przed taki sam lvl druid albo sork na niskim poziomie.Jednak jest to rozwiazanie na Krotka mete.Uważam i słusznie że to najgorsza bron.
AXE-cóż to już lepsze rozwiązanie ąxe mające duzo ataku co prawda nie są tak tanie jak cluby ale tańsze od swordów kupujesz fire axa i problem broni masz już z głowy ... no chyba że jakis stonecuter ale to troche bujanie w obłokach.
SWORD-Broń z duża obroną i w miare dobrym atakiem świetna d oblokowania potworów jednak są to bardzo drogie bronie ale w sumie wszystko zależy od świata-na kyrze mimo że jest on młodym serwerem BS kosztuje tam 10k co dla przecietnego tibijczyka nie jest zbyt duża kwotą

Ale gdybym ci mial cos poradzic to żeby się wybic na nowym serwerze najlepiej jest zrobic sobie sorka <nie musisz skilowac> pozatym na nowych serwerach jest zazwyczaj duzo ludzi co jest duzym minusem jak latasz 2h szukając wolnej cave z rotami na darashi

No to by było na tyle
DAROZAMOSC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 08:13   #15
WardanceR
Użytkownik Forum

WardanceR's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Sojcze

Świat: Pandoria
WardanceR ma numer GG 7185582
Domyślny

Cytuj:
A co wy na to, żeby odrazu po w
yjściu z Rook'a dorwać jakąś broń do treningu ( będą to axy ) i skillować do 75?
Później, jako iż skillowanie zajmie mi troszkę czasu , zakupić sobie EQ i pójść na Scraby, Larvy i expić do końca PACC'a wbijając ~60 lvl ?

Myśl o tym, że będe a h-score nawet nie przychodzi mi na myśl, bo jestem jeszcze raczkującym graczem .
I tu sie rodzi pytanie czemy wybrales nowy swiat... Dajmy na to Kyre, ktora zaraz po wejsciu facc byla bardziej przeludniona niz Antica Ciezko Ci bedzie znalesc miejsca do treningu a juz tym bardziej bedzie ciezko expic, bo podejzewam wszystkie expowiska dla pacc beda pozajmowane od sejva do sejva Takze mysle ze najlepszym miejscem dla Ciebie na "przetestowanie" pacca bedzie jakos malo zaludniony serv. gdzie ceny nie sa juz tak wysokie, a eksopiska nie zatloczone Pozdro.
stary 27-05-2006, 12:17   #16
Diego'Odin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Ustka

Gildia: MON
Domyślny

@up
czyli na przykład premia
Tanio max 200osób online często na 8 lev dostaniesz fri itens (ja np. dostalem p seta i pare innych rzeczy)
Diego'Odin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 14:03   #17
Szkut
Zbanowany

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew

Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

knight dobry wybor na nowy swiat poniewaz wszyscy biora druty i sorki zeby expic, knightow jest malo wiec kto bedzie im bloczyl potwory podsumowujac zapotrzebowanie knightow na nowych swiatach jest bardzo duze wiec moze okazac sie dobrym wyborem
Szkut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 20:41   #18
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Nie jestem doswiadczony w grze na nowych swiatach, ale moge pochwalic sie tym, ze ze slabymi skilami potafie wbijac znakowity lvl w krotkim czasi. Kilka porad ode mnie:
1)Rozwijac sie w axe->do 40lvla wytrzymasz z barbarianem, a potem z questa ma sie k-axe(chociaz swordy nie sa wcale gorsze, bo mozna zdobyc szybko BSa)
2)Skilowanie: do 30lvla powinno wystarczyc 65/65, skilowac nalezy wtedy gdy nie ma wolnych expowisk i gdy nasz lvl nie jest zatrwazajaco maly, skile 75/75 wystarczaja spokojnie, aby nie musiec trenowac juz nigdy wiencej nawet do 100lvla
3)Najwazniejsza sprawa: hunty, zarabianie expa:
a)gdzie expic:
-Dworci- sa smiesznie slabe, nie przebijaja sie nawet przez p-arma, exp jest znakowity(expie tam sam pomimo mojego 56lvlu) leczenie mamy prawie za darmo, ja uzywam 1bp manasow na 1.5h. Najlepiej expic tam jesli mamy juz jakas bron powyzej 30ataku, lub w przypadkow clubow w-hammera
-minosy-Senja na nowym swiecie to kopalnia gotowki na uhy i dobre eq, exp jednak jest slaby, minosy obok kaz sa niezle, ale czesto zajente
-roty-darashia, fibula na pewno benda zajente ogolnie uwazam za przereklamowane, gotowki malo w porownaniu do dworcow a expa rowniez na dworcach bendzie lepszy
-larvy-no coz raczej benda wolne, ale zarobek maly(no chyba ze bendzie sellowac sie food)
b)gdzie NIE expic:
-kopalnie guardow-slabe eq, lvl oraz przeludnienie nie sa dobrymi okolicznosciami do expienia tam
-scaraby-j.w
-elfy-na starszym swiecie gdzie ma sie jakies eq to jedno z najlepszych expowisk, jednak bieganie w p-secie z k-axem to szalenstwo
-cyce na pohu, cyclopolis-zostawmy lepiej palka i sorca
-tomby-na nizszych pietrach bendziemy za slabi, na wyzszych bendzie albo zajente, albo exp bendzie zalosny
c)Hunty grupowe- na nowym swiecie warto huncic nawwet na niskim lvlu, poniewaz za glupiego dragon shielda dostaniemy duza sumke, k-arm lub legs przedadza sie napewno a zlootowanie pierwszych BoHow bendzie zaszczytem
Na co polowac?
-w pierwszych dniach dragi i gsy, mozna blokowac kolega sorca i palka,
-necro-gdy ma sie wystaczajaca ilosc HP i kasy na uhy oraz team naprawde warto
-hydry-raczej bendzie zajente, ale gdy uda sie wbic nawet wielu shooterow moze zarobic, a eq zachowac mozna dla siebie
-Hero-no to juz puzniej, bo troche silne jesli ma sie cienkie eq, a pozatym hunci sie glownie z palkami a wienc trzeba bendzie czekac az oni wbija skile
4)Miasto:
odrazu na poczatem lepiej isc do miasta 4 FACC, bo nawet wielu ludzi z PACC jest noobami, a expowiska dla PACC benda zajente od sejwa do sejwa
5) Dobor eq, questy:
na poczatek wystarczy scale armor+brass legs, do tego dwarvenka i barbarian axe jesli nas stac mozna kupic na edron w sklepiej viking shielda, pozniej zmieniac na odpowiednio: p-arm, p-legs, beho/guardian/dragon shield (najlepiej samemu pujsc na hunta i wylootowac)
Lepsze eq nalezy raczej zdobyc, bo bendzie drogie a wienc siedzenie na GSach jako bloker moze nie byc glupie(nie wazne ze uhy ida jak szalone)
Questy ktore warto zrobic:
-Devil's Helmet quest(latwy w teamie, bramka od 30lvl bodajze) nagrody sie przydadza
-DTD (tego nie musze opisywac)
-OF(jak uda sie wbic do ogromnego teamu to jaknajbardziej)
-BS(jesli bijemy swordami warto, jesli nie to robimy i sellujwmy za niezla sumke)

No i to chyba all,dlugi post... Prosze o komentarze! negatywne i pozytywne, musimy sie uczyc nawzajem!
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 21:00   #19
Xenturion
Guest

Domyślny Może moge ci Pomóc.

Myślę, że na nowym servie Warto by było kupić Barbarian Axe za 590 GP

Co tyczy się skilli to myśle, że lepiej trenować bo i tak za bardzo nie stracisz do innych bo oni pewnie będą expić, żeby być pierwszymi na Servie, a ty w tym czasie wyskoczysz z wysokimi skillami i ich ominiesz .

20 lvl- 65/65
30 lvl- 70/70
40 lvl- 80/80
50 lvl- 85/85
potem to już jak kto Woli.

Może komus pomogłem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 21:03   #20
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xenturion
20 lvl- 65/65
30 lvl- 70/70
40 lvl- 80/80
50 lvl- 85/85
potem to już jak kto Woli.
No super to ja na Eterni na 56 lvlu mam 77/75 i jakos nie nazekam, miales kiedykolwiek skile powyzej 75? Wiesz ile trwa trening powyzej skili 80? No wlasni....
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania