|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
![]() |
![]() Jak dla mnie to raczej się nie opłaca PKować dla zabawy. Jak dla mnie to można czasem PKnąć kogoś jeśli ten ktoś zrobił ci coś (ale mi się rym ułożył
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Pkowanie nie opłaca się finansowo (zwykle, chyba że ma się szczęście). Nie zdobędzie się też w ten sposób przyjaciół. Ale to jednak niezła zabawa.
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2004
|
![]() Jak jestes lama to PKujesz, co inego jest zabic kogos z sensownego powodu strasznie cie obraz, zabil kumpa itp ale tak bez powodu istny kretynizm. Przez takiego ciecia tracisz expa i czesc eqip. Niechce mi sie wiecej pisac... Dzieciak dostal w dupe w rzeczywistym swiecie to sie puzniej msci na kazdym w grze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Cytuj:
"Nie PKjesz nie zyjesz" pewnie nie jeden z was sobie pozabijal. @Ghost Moim zdanie sam sie wybierz do psychiatry.Pierw zeby cos stracic trzeba to miec.Ja Preferuje Axe nie sword i bym b-sworda nie stracil. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() jak dla mnie zpkowac mozna kogos kto cos ukradl,zabił za nic...
ale takich pk co zabijaja za nic,dla zysk/zabawy.. zabic i zbanować
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 07 2004
![]() |
![]() Ja myślę, że opłaca się Pk-ować ale na nowych śwatach, tam gdzie nie każą za to.... Jeszcze tego nie robiłem ale bede PK-ował
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Do topicu - nie lubię PK... PKnąłem chyba tylko jednego gościa, brazylijczyka który za mną łaził i rozwalał mi potworki, a co jakiś czas na rozgrzewkę przesuwał mnie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Buuuuu
|
![]() re: Temat
Dla pieniedzy PK zadko sie oplaca w jakiej kolwiek grze (chyba ze trzymamy z kims wladze i wymuszamy kase na slabszych). Dla zabawy szczegolnie slaba postacia na teoretycznie mocniejszych to super zabawa i dobre szkolenie jak sie pozniej samemu zachowac w przypadku PK.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() wg mnie pk to zbrodnia i nie należy pkować ale sam mam ochotę to zrobić i napewno kiedyś kogoś zabije a zresztą czasem są takie sytuacje że pkować trzeba
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2004
|
![]() Ja wbrew pozorom żadko PKuje. Z 2 powodów. A) Mam 15 lev.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() ech pierona... jakims cudem zginolem w carlin z rak elfa arcanisty...w sumie rzecz czasem normalna, ale gram na pacerze...
kilku gosci zabilem za thiefing/pkilling/noobing... niektorych trzeba zrookowac nawet... jednego goscia zabilem kiedys z 6-8 razy pod rzad bo mnie wyzywal...
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2003
|
![]() PKowanie jest słuszne wtedy, gdy jest uzasadnione. Np. za kradzierz, zabicie kumpla, wyzwiska, zabijanie stworków itp. Ale PKowanie dla zabawy to dla mnie czysty idiotyzm i debilizm. Tacy PK odbierają chęć gry słabszym, nieraz rozpoczynającym swą przygodę z Tibią graczom. Sprawa ma się inaczej w przypadku nowych serverów z wymuszoną walka PvP. Ale tam walczą równi ze sobą, a kiedy gość z 20lv zabija 10, to jest on dla mnie większym NOOBem niż ten, który dopiero zaczyna. Zabijać można tylko przy dobrych powodach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Mythera , Kapitan Popo
![]() |
![]() Cytuj:
1. pkuja ludzie na 15-35lvl ludzi ktorzy mają 15- lvlami 2.Załużmy że z takim eq masz powiedzmy 60 lvl!!Cieżko by cię było ubić 3.High lvl nie pkują za nic!!!! IMO Pozdro
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2004
Lokacja: Gottingthing
![]() |
![]() Coz, ja osobiscie jestem przeciw PK, bo uwazam, ze jesli mnie ktos zabije, to bez podstawnie. Chyba mam racje, bo:
1) Nikt mnie jeszcze nie zabil ![]() 2) Nie zabijam cudzych potworow 3) Nigdy nie powtarzam wiecej niz 2 razy jak kogos prosze i nie powtarzam czesciej niz 1 raz na 5 sekund 3) Nikogo nie obrazam 4) Nikomu nie groze 5) Nikogo nie zabijam itd. swoja droga, PK czasem jest dobre, ale zalezy w jakim stylu. Pewnego dnia siedzialem sobie na Solerze, wychodze przed depo i patrze, jak ok. 12 osob tak samo ubranych blokuje i nawala jednego goscia. Nie wiem za co ale nie mial czachy, wiec chyba dla zabawy. Mnie tez ktos zaatakowal, z fballa, wiec zwialem do depo. Swoja droga, zabijanie ludzi z czachami to tez nie zawsze "czyszczenie swiata ze zlych". Bialych napewno nie bo wystarczy missclick i juz jest czacha (mialem to). Z czerwonymi itd. tez nie wiadomo bo wystarczy, ze idzie gostek z 1 hp do depo bez czachy ze slabym eq i zrobimy missclick. Czacha jest, i to na stale. PK sie powinno robic zlodziejom, zabojcom kumpli itd. Jak cie ktos obrazi - wyzwij go na pojedynek. Boi sie - PK. Nie boi - to do party mode i rozwalaj. Tak moim zdaniem bedzie uczciwiej. PS Jestem przeciw PK bo bylem kiedys zabity za: lurowanie, bo lurowalem, co prawda z czerwonym zyciem wrzeszczac help ale lurowanie to lurowanie; i za chodzenie, na Amerze przez Vohimabi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Cóż,po wprowadzeniu systemu banów PK przestało się opłacać
![]() Czasem tylko jakiemuś master sorcowi lvl 50+ może się poszczęscić jak zSDkuje jakiegoś high levela...Mówie tu oczywiście tylko o regular-pvp,bo światy enforced to zupełnie inna bajka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Na emeryturze
|
![]() PK'owanie bez powodu jest bez sensu. W zwiazku ztym bedac na rooku robilem sobie liste postaci ktore mi cos ukradly. Lista ma 31 pozycji. Jak tylko goscia spotkam na mainie i ma mniejszy lev to ginie (chyba ze jest sorcem to czuje respekt). Jest to fajna zabawa. Natomiast mam taka zasade ze jesli PK'uje kogos celowo (tzn. nie on mnie wczesniej udezrzyl albo kumpel prosi zebym go zabil) to zazwyczaj robie to w party. Mam wymowke przed GM (jesli by sie czepili), nie mam bialej czachy, gosc nie moze zwiac do depo.
Ale NIGDY nie zabijam: - postaci na lvl 8,9 - polaków - magikow (a nuz ma przy sobie SD'ka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny gracz
Imię: Tyberiusz Wielki
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Astera
Poziom: 8xD
Skille: 20/20
![]() |
![]() Ten kto zalozyl ten temat chyba nigdy nie zostal PKniety.
|
![]() |
![]() |