|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 11 2003
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Witam. Mam cholerny problem od poczatków grania w tibie lecz wcześniej nie przeszkadzał mi tak bardzo jak teraz. Mianowicie chodzi o klatki w tibi i płynne chodzenie calej tibi, zawsze mam ok. średnio po 8 klatek na sekunde jak kumple maja po 20-30 i u nich naprawde zajebiście chodzi. To pewnie nie wina internetu bo mam neostrade i chodzi super a kumple na swoich stałkach tak graja i im chodzi plynnie. Próbowałem wszystkiego format instalacja 98 nie pomogła, zainstalowanie sterów starych też, mam poinstalowane wszystkie update windowsa i nie wiem co mam robić. POMOCY !! Z góry wielkie dzięki
![]() Mój komp: 400 MHz Celeron 256 Ram Dimm GeForce 2 MX400 64 MB Monitor 17' Hyundai - stary (to może wina jego) Pracuje na Windowsie XP Professional |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() menu/graphics/advenced/adjust framerate limit: daj 35
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Thx ale teraz mam tylko 10 klatek na sekunde to więcej niż bylo ale to jeszcze nie to bo różnicy dużej nie ma.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Z takim procesorem to się nie dziw.
Możesz też spróbować zainstalować najnowszą wersję DirectX (jeżeli jeszcze takiej nie masz), wystarczy odpalić Windows Update. Ściągnij też najnowsze detonatory do karty graficznej z www.nvidia.com
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Thx thx wszystko mam najnowsze poinstalowane i wszystkie updaty. A jak to wina procka to zostało mi zmienić kompa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nieobecny.
|
![]() Tibia ma ten niemily blad programistyczny ze na Win2k i XP zżera 100% zasobow, jakie byś nie miał, to i tak wsunie całego proca...
Tak więc radze zmienić system... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Może to prawda ale kumple na XP mają normalnie. Jeden pracował na duronie 800 MHz i chodziła ma tibia elegancko a teraz ma 1.7 GHz to już wogle. To raczej nie wina systemu, bo przeinsalowywałem na 98 SE i tak samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 08 2004
|
![]() Moze sprubuj wzucic full screena, ja tez mialem taki problem a pozniej zaczelem grac na full screnie to poprawilo mi o 100%. Napisz czy to pomoglo.[wiem ze full screen troche utrudnie inne zeczy (gg, winamp) ale cos trzeba wybrac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Niestety też nie pomogło
![]() |
![]() |