Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-08-2004, 10:31   #1
Kubakapica
Użytkownik Forum

Kubakapica's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2004

Domyślny To już jest koniec...

NIedawno kupilem sobie pacca.... Wczoraj sie aktywowoał. Popłynąłem na edron kupiłem czary polatalem sobei z utani hur a potem poszedłem expic na fibule... Po jakimś (krótkim jak mi się zdawało czasie) przyszła do mnie bliska mi osoba i spytała czy wiemm ile tu już siedze... Godzine? Nie 3,5... Kuba.. Podejdź do lustra. Zobacz jak wyglądasz. Podchodze... Czerwona twarz żyłki w oczach.... Potem wyłączyłem tibie i zacząłem rozmawiać z tą osobą... Miała racje... Ta gra to choroba... To nałóg... Coś co was niszczy... ZObaczcie ile czasu MARNUJECIE grając w tą durną gre... Ona nie jest darmowa.... Nie jest... Nie ma graczy bez pacca na lev 50... Za bardzo sie wciągaja... To wszystko jest dokładnie zaplanowane... Ktos gra powie kolegą połowa z nich się w ciagne.... Ile ludzi sie zniszczy, zgłupieje... Ile potężnych umysłów zostanie zdegenerowanych.... Przez durną gre w która grając nei ma sie poczucia czasu, nei jest sie wrazliwym na bodźce słuchu, smaku węchu.... Nie czuć zmęczenia... Odchodze bo zrozumiałem, że sam siebie zkazuje na degeneracje... Wole Sie jednak spotkać z prawdziwym przyjacielem niż tym z Tibi... Pyatcie czy mi nie żal pacca... Nie nie żal mi. Oddałem postać koledze... On już sie wciągnął i nei moze odejsc... Ja mam 15 lat... Niewielu na tym forum jest starszych i niewielu zrozumie co napisałem. Ale może po tym co napisałem ktoś przemysli to wszystko... Z formum chciałbym podziękować Raynoldowi za kilka drobnych spraw oraz MAtkusowi za słuchanie moich żędzeń o błedach na stronie... Odchodze z formum, z tibii z tego cholernego wirtualnego świata. Wole żyć na prawdę...
Żegnajcie i przemyślcie
Kubakapica jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-08-2004, 12:21   #2
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

nie pierwszy i nie ostatni który wreszcie to zauważył.
Jakby to powiedzieć: Szczęść Boże na nowej drodze życia!

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 12:27   #3
Master Of Dragon
Użytkownik Forum

Master Of Dragon's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2004
Lokacja: Barlinek

Master Of Dragon ma numer GG 1906892 Master Of Dragon ma login Tlenu voltex200
Domyślny

Tak,kończyłem z tibią już 2 razy , nie wytrzymałem więcej niż 2 dni...
To jest pojebany nałóg,ale gdy mam lagi to sie z niego uwalniam niestety kiedy nie mam - musze zagrać , nie bede taki głupi żeby jeszcze za to płacić! Przed Tibią siedze jakies 1-5 dziennie!! To jest tak jak papierosy,tyle ze psuje oczy a nie serce;/ Za duzo czasu na nia poswięcam!
Cya
Master Of Dragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 13:20   #4
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny

ja nie traktuje Tibi tak bardzo powaznie spedzam przed nia duzo czasu (kilka godzin)ale jezeli tylko jest jakis mecz albo co to wylaczam Tibie i ide grac nie stanowi to dla mnie problemu poniewaz wiem, ze to tylko gra a gram w nią bo sprawia mi to przyjemność i chyba o to chodzi
stary 07-08-2004, 14:03   #5
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Kubakapica
Ja mam 15 lat... Niewielu na tym forum jest starszych i niewielu zrozumie co napisałem.
Uważaj, żebyś się nie zdziwił... Wbrew pozorom w Tibię nie grają tylko małe gówiarze :>
Dabek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 14:13   #6
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Tak jak to p.l zauwazyl nie pierwszy i nie ostatni to odkryles

Przekrwione oczy sa od nadmiernego siedzenia przed kompem ogolnie, tak wiec nawet jak rzucisz tibie pamietaj ze przed kompem nie zdrowo duzo siedziec.

W sumie madra decyzja, Tibia nie moze zastapic ludzia prawdziwego zycia, jednak na swiecie mozna sie od wszystkiego uzaleznic od Tibi takze.

Goodluck na nowej drodze zycia
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 14:40   #7
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

I bardzo dobrze, ja również jakiś czas temu przestałem grać... teraz pozostaje mi sprzedać postacie i kupić sobie za to coś nie związanego z kompem... Ale nie jestem od Tibii uzależniony i nigdy nie byłem. Mogę nie grać. Więc z Tibią skończę, ale na forum pozostanę do czasu znalezienia jakiegos nowego, lepszego o innej tematyce. Tutaj się już zadomowiłem, ale myślę, że do wszystkiego można się przyzwyczaić. Zresztą ograniczam moje siedzenie przy kompie. Prawdziwe życie jest lepsze od tego... ech... wirtualnego czegoś... Nie mówię, że kończę z kompem. Po prostu będę przy nim siedzieć z umiarem i mam nadzieję, że ci którzy teraz są uzależnieni zrozumieją co mają robić i odejdą od tego ich gniazda. Szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim życzę.
stary 07-08-2004, 14:58   #8
NightFog
Użytkownik forum

NightFog's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2004

Domyślny

Graleś tylko 3,5 godz? stary jestem wlasnie w kaliszu na urlopie...znaczy na wakacjach i co? internetu w domu nie mam więc właśnie korzystam z kafei. Już od 4 dni codziennie przychodze i siedze raz po 5 raz po 6 godzin, co w efekcie robi ze mnie prawdziwe zombie...
NightFog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 15:14   #9
Faxero paladyn
Użytkownik Forum

Faxero paladyn's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Widdershins

Faxero paladyn ma numer GG secret Faxero paladyn ma login Tlenu Wole gg Adres Jabbera do Faxero paladyn
Domyślny

Macie racje tibia to nałóg, tylko że ja na tibie przeznaczam najwyzej 3 godz, a na kompa maksymalnie 5 godz (liczac z tibia). Oczy mi se nie psuja.....
Faxero paladyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 15:29   #10
bykuu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Imię: Bykuu Mawr
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
........... Nie ma graczy bez pacca na lev 50... Za bardzo sie wciągaja...
Nieprawda, i nie tylko ja jestem wyjatkiem ;p
bykuu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 16:11   #11
Afinor
Użytkownik Forum

Afinor's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala

Afinor ma numer GG 2349632 Afinor ma login Tlenu groomowladny@tlen.pl
Domyślny eh..niestety

Niestety macie racje duzo razy juz nad tym myslalem
Czasem jak mnie PK zabili 4 razy nadzien myslalem ze koncze z Tibia...ale nie. Wstaje o 10 rano ide spac o 24.
Gram caly dzien w tibie (z przerwami na posilek)
Jak mam lagi to trenie, bez lagow expie....sam sie zastanawialem nad tym duzo razy i doszedlem do tego samego wniosq jak wy...to jest nalog

www.grzes.prv.pl
Grzesiu przeprowadza sie i postanawia zostac blokersem
Afinor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 16:12   #12
Kubakapica
Użytkownik Forum

Kubakapica's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Faxero paladyn
Macie racje tibia to nałóg, tylko że ja na tibie przeznaczam najwyzej 3 godz, a na kompa maksymalnie 5 godz (liczac z tibia). Oczy mi se nie psuja.....
To o 3 za duzo... Przez 3 godziny mogłbyś przejechać 60 km na rowerze, poznać dziewczyne czy namalować dobry obraz...
stary 07-08-2004, 16:48   #13
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Cytuj:
(...) poznać dziewczyne czy (...)
Ooo, zapewniam Cię że dziewczyna potrafi stać się większym nałogiem niż tibia. Miałem tak ostatnie 1,5 miesiąca szkoły. Bywałem u niej najrzadziej co 2 dni, siedząc po ~2-3 h. Potrafiłem wracać do domu 23, 24 mimo iż następnego dnia wstawałem o 6 do szkoły. A do tego ile taka dziewczyna może kłopotów przysporzyć?!
No ale oczywiście z tego związku czerpałem nieporównywalnie więcej przyjemności (niekoniecznie fizycznej) niż z tibii

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 17:05   #14
Master Of Dragon
Użytkownik Forum

Master Of Dragon's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2004
Lokacja: Barlinek

Master Of Dragon ma numer GG 1906892 Master Of Dragon ma login Tlenu voltex200
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dabek
Cytuj:
Ja mam 15 lat... Niewielu na tym forum jest starszych i niewielu zrozumie co napisałem.
Uważaj, żebyś się nie zdziwił... Wbrew pozorom w Tibię nie grają tylko małe gówiarze :>
Btw ja nie znam nikogo kto ma mniej lat niż ja na forum jak-i w Tibii!
Na forum chyba nie ma 10-latków czy 11-latków ?
Ja mam 12 xD A wszystkich co poznałem mają ok. 15 ;D
Cya
Master Of Dragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 17:08   #15
Riwimi
Użytkownik forum

Riwimi's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004

Domyślny

Tibia jest jak "Narkotyk" kiedy się wciagniesz masz bardzo male szanse aby sie z tej gry "odciągnąc"
Riwimi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 17:13   #16
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Nie rozumiem Was, i nie wiem w jaki sposob mozna sie od tego <cenzura> uzaleznic. To Tylko gra i do tego beznadziejna. Gram czasem, glownie po to by pogadac ze znajomymi.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 17:32   #17
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

A ja powiem inaczej
Następny który chce odebrać przyjemność z gry to znaczy ze siedziałeś 12h dziennie jak pg ja siedzie czasami 4 czasami 8h i nie mam czerwonych oczu itp
Lepiej grać w tibę niż ćpać.Błagam cię człowieku nie pisz takiego czegoś bo jeszcze ktoś przestanie grać Żartowałem...;p
Porównaj ćpuna albo alkocholika do tego który gra w tibię czy nawet do palacza wole grać w tibię.
Powodzenia w życiu.
Lol jakie głupoty ty piszesz o 3h za dużo hahaha to jest w sam raz nie można cały dzień jeździć na rowerze to też szkodzi!!
P.s-jeśli chcesz pójść na porządny hunt musisz to potrzeba 6h niekiedy 4h
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 17:53   #18
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Staryy.. Troche demonizujesz imo...
Zauważ że Tibia to gra. Jeżeli grasz za dużo, to sie uzależnisz, ale nie tylko od tibii można sie uzależnić. Od książek, dziewczyny, palenia, ćpania, biegania, szybkiej jazdy, łamania przepisów, picia alkoholu, podróży, sprzątania, spania, oglądania telewizji, słuchania radia, kupowania ubrań i szydełkowania też. tak więc od WSZYSTKIEGO można się uzależnić.

Więc grunt to NIE PRZESADZAĆ. Pograć można, ale nie za długo. Tak jak z wszystkim innym, trzeba po prostu umieć podzielić sobie czas na wszystko. Więc nie mów prosze że tibia jest be, bo uzależnia, bo prawda jest taka że twoja psychika nie wytrzymała, i musiałeś grać. A właściwie to wydawało ci się że musisz. Więc nie demonizuj tak tego, bo niedługo wyskoczysz z textem tak jak expert RadiaMa.Ryja:

Weźmy słowo >komputer<. Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbomw alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła.

Tak więc umiarkowanie i optymizm.

A skoro już wybrałeś drogę to życzę Ci powodzenia. Będzie ci potrzebne.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 18:05   #19
Duunadan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 05 2004
Lokacja: Darashia

Duunadan ma numer GG 1546654 Duunadan ma login Tlenu duunadan
Domyślny

Rowniez mysle ze przesadzasz... ja lubvie grac w tibie i moze to jest nalog ale nie odbiera mi to niczego z zycia rl. przykladowo przychpdza kumple to nie mowie ze nie moge bo cos tam tylko ide grac w noge czy na rower czy cos innego. ostatni kilka dni prawie wogole nie gram bo jest cieplo na dworze i siedze ciagle na basenach albo na rowerze ale wieczorem sobie pogrywam bo mi sie nudzi. i nie jestem 10 lvlowym graczem. czasem chodze na hunty 3-4 godzinne ale czasem nie gram wogole. to zalezy od wielu czynnikow: pogoda, humor, lags or no
to na tyle co kcialem napisac .
pozdro
Duunadan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2004, 19:01   #20
Kubakapica
Użytkownik Forum

Kubakapica's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
A ja powiem inaczej
Następny który chce odebrać przyjemność z gry to znaczy ze siedziałeś 12h dziennie jak pg ja siedzie czasami 4 czasami 8h i nie mam czerwonych oczu itp
Lepiej grać w tibę niż ćpać.Błagam cię człowieku nie pisz takiego czegoś bo jeszcze ktoś przestanie grać Żartowałem...;p
Porównaj ćpuna albo alkocholika do tego który gra w tibię czy nawet do palacza wole grać w tibię.
Powodzenia w życiu.
Lol jakie głupoty ty piszesz o 3h za dużo hahaha to jest w sam raz nie można cały dzień jeździć na rowerze to też szkodzi!!
P.s-jeśli chcesz pójść na porządny hunt musisz to potrzeba 6h niekiedy 4h

Ale lepiej żyć normalnym życiem niż grać w tibie... Nie chodziło mi, że te 3 godziny to starsznie duzo... Na hunta masz racie 6 nawet 8 godzin. Ale chodzi o kontekst... Czytaj uważnie... "Godzina? Nie 3.5" Chodzi o poczucie czasu... Czytajcie uważnie... Oczywiście można grać z umiarem ale do kiedy? 30 lev? 40? Potem juz gorzej, nie? Nie mam zamiarau nikogo zniechęcać... Mówie, że lepsze prawdziwe życie od wirtualnego. Lepszy kolega ktorego moge poczuc, zobaczyć czy chociaż strzelić w mordę a nie spekować (wiem, durny przykład ale zrozumcie mnie) Nikogo nie zniechęcam... A raczej zachęcam do przemyśleń... Świat jest piękny... Ale ten prawdziwy. Zycze powodzenia w przemyśleniach.

Cytuj:
ale wieczorem sobie pogrywam bo mi sie nudzi
Ineligenty człowiek sie nigdy nei nudzi. Nie, nie obrażam cie... Mowie jak jest.

A co do wieku 15 lat to... Spójżcie kto dziś obchodzi urodziny.. Średna wieku 14 lat...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania