|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Dnia dzisiejszego jakiś sprytny małolat podsuwał wszystkim linki do ściągnięcia pliku .html obiecując wspaniałą zabawę oraz zaznaczając, że plik trzeba otworzyć na własnym dysku.
Samo otworzenie pliku w przeglądarce nie infekowało nas żadnym keyloggerem/wirusem trojanem/itp. Jednak, kliknięcie na umieszczony tam button powodowało otworzenie forum.tibia.pl oraz wygenerowanie nowego tematu w dziale "O Wszystkim i o Niczym". Temat ten jako że zawierał link do strony o charakterze "chakierskim" był natychmiast usuwany o osoba banowana. Z racji tego, że to nie była wina tych osób(nie bezpośrednia)-bany zostały usunięte w momencie kiedy team tibia.pl zorientował się o co w tym wszystkim chodzi. Jako, że osób tych było kilka-mogły one umknąć przy odbanowywaniu. Osoby takie proszone są o kontakt(dotyczy banów wystawionych przed godziną 11 dnia dzisiejszego). Pamiętajcie -Nie ściągajcie plików o rozszerzeniach .html , ***** , .bat , .dll od osób których nie znacie. =Jeżeli koniecznie musicie obejrzeć plik .html róbcie to w trybie offline(np, wyciągając kabel sieciowy z gniazdka). -Nie ma czegoś takiego jak darmowy pacc - to zawsze jest próba wyłudzenia hasła do waszego konta. (wyjątkiem jest nasz konkurs sms.tibia.pl) -Jeżeli na stronie oferującej darmowy pacc podałeś swoje dane - przeczytaj ten poradnik
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez bosal - 23-06-2006 o 21:31. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() niektórzy nie maja co robic
ja nie rozumiem jak ktos mógl na to wejsc ja wszedlem na storne o darmowym pacu wypelnilem ja bluzgami (robie tak ze wszystkimi) Ps uważam ze powinniscie przy zakładaniu nowych tematów zrobić obrazek z kodem Zabezpieczylo by to przed podobnymi sytuacjami |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() To ci Cwaniaki
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale Dwim szybciutko wykasował
![]()
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Barad dur
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark lord sauron
Profesja: Sorcerer
Gildia: Goblins of moria
Świat: Galana \m/
Poziom: <?>
|
![]() hahah nareszcie jakis oryginalny pomysł na hack ^^
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Heh, że też jeszcze są tacy naiwni co wierzą w darmowego pacca...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2006
Lokacja: Piaseczno
Imię: Denoder Xantera
Profesja: Druid
Gildia: Dark Masters
Świat: Luminera
Poziom: 46
Skille: 17/18
Poziom mag.: 51
|
![]() Phi to mi nie nowina na luminerze prawie codfziennnie słyszę hasła
freee items www.tibia.omg.pl lub inne ;P jeśłi chcecie się pozbyć keylogerów proponuje kupić sćągnąć nortonanty virus 2005 lub 2006 są to nallepsze anty wirusy na rynku według mnie wchodziłem na stronę z takim chamskim programem umyślnie sćągnołem żeby sprawdzić mojego anty wirusa nic odrazu anty wirus wykrył keyloggera -.^ |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
|
![]() Ten koleś co tak robi to u mnie by szans nie miał. Wziąść IP no i dalej wiecie co ...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() A to sprytna bestia
![]()
#11 |
Born to Ban
![]() |
![]() @kołbaś
No, to przecierz nie jest za darmo. Coś musisz zrobić, coś przedstawić. A nie tylko wpisać parę numerków ![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Polska
Imię: Simel Alus
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 18
Poziom mag.: 13
|
![]() I tak zawsze będą osoby, które na to nie będą zważały. Nie raz rekomndują się , żę za 1 gp masz pacca na 1 dzień. OSZUŚCI!!!
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
|
![]() Widocznie ktoś chciał się wyżyć na forum za złe oceny na koniec roku
![]() Btw. Zapewne osoby nie używające funkcji "Zapamiętaj mnie" nie były na to podatne. Co do przeglądarki to chyba działało to na każdej. Nie wiem, bo nie sprawdzałem ;p |
![]() |
![]() |
#14 |
Born to Ban
![]() |
![]() Działało na pewno na FF i IE. Śmiem przypuszczać że na każdej innej też.
Oczywiście, ci co nie używali 'zapamiętaj mnie' nie byli na to podatni. W takim wypadku wyświetlała się strona logowania do forum. Temat byłby założony w momencie zalogowania się tam. @down A wtedy już napewno nie jest to darmowy Pacc. ![]()
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 23-06-2006 o 14:25. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() @up to zalezy czy to koma rodzicow/kolegi czy twoja
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. Ostatnio edytowany przez kołbaś - 23-06-2006 o 14:35. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() To ja ze swej strony pragnę przeprosić osobę którą posądziłem o próbę naciągania na na 'fri pac'.
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wejdźcie Tutaj i wpiszcie takie coś.
Tam są dopiero cwaniaki. A przecież wiadomo: nie dawać swoich passów nikomu, nie ściągać żadnych botów, nie dać się nabrać na darmowego pacca, nie wchodzić na podejrzane strony (np. Exploit )..... Najlepiej grać uczciwie, a strony internetowe otwierać na innym kompie. Np. ja robię tak, że na jednym kompie gram tylko w Tibię, a na laptopie u ojca wchodzę na Internet ( gram 3 lata, nie haknęli mnie nigdy xD ).
#19 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#20 | |
Guest
|
![]() Cytuj: