|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Otóż od ładnych kilku dni mam problemy z internetem. Prędkość downloadu spadła przynajmniej o połowę. Strony otwierają się jakby chciały a nie mogły. Problem występuje zarówno na ff jak i ie. W Tibię, gdzie nigdy nie miałem lagów, nie da się teraz grać. Im dłużej jestem połączony z internetem tym prędkość bardziej spada, aż wogóle nie kontaktuje. Niby jestem połączony a strony się nie ładują, dziwne, że akurat komunikatory (gg, msn) działają bez zarzutu.
I tu chciałbym się Was poradzić czy może się domyślacie na czym ten problem polega, lub spotkaliście się z czymś takim w przeszłości. Wykluczam jakieś awarie w tpsa, bo koledzy nie mają u siebie z neo żadnych problemów. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby format, ale zanim to zrobię chcę się upewnić, że nie ma innego wyjścia. Wiem, że to forum nie jest od porad technicznych, ale możliwe, że akurat trafię tutaj na kogoś kto wie o co chodzi. Dzięki za wszelkie porady. ;]
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 24-06-2006 o 16:23. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() a limitu neo przypadkiem nie przekroczyles?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Mój qmpel też to ma. Komunikatory mu działają ale stronki właśnie po jakimś czasie nie chodzą
![]() ![]()
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Profesja: Elite Knight
Gildia: High Guard
Świat: Secura
|
![]() Nie jestem jakimś specjalistą od komputerów ale jeżeli masz neostrade to sprawdzałeś na http://www.neostrada.pl czy nie przekroczyłeś limitu pobranych danych? Bardzo możliwe, że to jest źródłem problemu. Sam przekroczyłem limit niedawno i miałem podobne problemy...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
|
![]() Też tak miałem. W moim przypadku była to wina Wirusów. Strony po krotkim czasie przestawaly chodzic, a gdy sie wczytywaly nie dawaly oznak zycia. Nie wiem czy masz wirusy czy nie, bo moze byc to ich wina.
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
2. Sprawdz czy USB ci dziala - podlacz np PenDrive'a i zobacz jak tam z transferem 3. Przeinstaluj sterowniki USB na firmowe, nie te z windowsem.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Miałem to samo, w moim przypadku były to problemy w centrali, które zostały rozwiazne po miesiacu...
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() A działa ci alt+ctrl+del? Też miałem taki problem i nie działały mi niektóre 'programy' systemowe.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Co za problem format zrobić? Zostawiasz na noc, idziesz o 10.00 na dwór zostawiając instalke windowsa i tyle, masz pewność że system kompa jest jak nowy
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Dzięki za rady, ale poszedłem na łatwiznę i już sformatowałem kompa. Internet śmiga jak kiedyś, czyli to była wina czegoś w systemie/wirusa/konfiguracji łącza.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |