![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Niewiem czy w odpowiednim dziale zalozylem ten temat no, ale coz skoro jest to niech bedzie.
Wiec mam pytanko przegladalem ostatnio forum i co widze program do edytowania grafiki z Tibii WOW. Natychmiast zabralem sie do ich przegladania i co widze elfa arcaniste, i tak sobie mysle fajnie by bylo miec taki outfit w tibii. Wiec podniecony tym faktem przegladam je dalej i ogladam podstawowe outfity i widze ze sa dwa typy jedne normalne (biale) a inne kolorowe (czerwony, zolty, zielony i niebieski). Wiec wzialem sie do tuningowania elfa, ale nie wiem czy robie dobrze (czy nie jest to syzyfowa praca). Bo pozniej chcialem wyrzucic outfit knighta i wkleic arcaniste tak wiec niewiem czy mialem dobry pomysl. Pomozcie !!! Jakbyscie mieli gotowy taki outfit by wrzucic go odrazu do Tibia.spr to piszccie tez |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Nikt ważny
|
![]() hmm dobre pytanie http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7963 tutaj jest faq do tego programu i zaraz dodam odpowiedz na twoje pytanie.. daj mi 5 minutek
![]() Edit: Już jest to w faq, które jest ponownie przyklejonym tematem ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 10-08-2004 o 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2004
|
![]() oka, gotowego outfitu nie mam
![]() a wiec tak. outfity musza byc robione w specjalny sposob, jest to po to zeby potem w grze mozna bylo dowolnie zmieniac kolory postaci. Zatem masz grafike outfitu (szare) oraz maske ktora pokazuje ktore miejsca jak maja byc przekolorowywane (inny kolor dla spodni, koszuli i wlosow. wszystko logiczne jak sadze ). Elementy ktore nie sa obiete maska (kolor rozowy na masce) w grafice outfitu moga byc kolorowe, te kawalki nie bede przekolorowywane przez tibie. Zatem, na bialo/szaro musisz przekolorowac ubrania i wlosy, a reszte elfa zostawic tak jak jest. Potem dorabiasz do tego maski. Mozesz tez zrobic nastepujacy trick. maski robisz cale rozowe, a elf zostaje kolorowy bez zmian. Dzieki temu w grze bedziesz mial takie same kolorki, natomiast nie bedziesz ich mogl zmieniac ![]() wlepiam grafike z mojego outfitu dla przykladu (mozliwe ze nie dziala perfekcyjnie ![]() ![]()
jaja uwlaczaja mezczyznie, prorocy je amputowali rane zalewajac stopionym maslem w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny Ostatnio edytowany przez yon - 10-08-2004 o 20:12. |
![]() |
![]() |