|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2003
|
![]() Wlasnie zrobilem sobie maga. Mam 8 lvl, niezly sprzet, zapas runow. Mam na tym serwerze inna postac wiec pieniadze nie sa dla mnie przeszkoda w rozwoju. Mam odnosnie tej profesji kilka pytan:
1. Dlaczego przewaznie magowie uzywaja clubow? Ja mysle o mieczach. Czy to zly wybor? 2. Gdzie na poczatku mam chodzic ekspowac? Musze maksymalnie szybko nabic lvl. 3. Ma ktos linka do jakies strony gdzie jest tabela, ktora pokazuje ile many trzeba spalic na dany mlvl? 4. Jak dlugo dziala czar niewidzialnosc? Czy mozna go przedluzyc? 5. Jak dziala czar Ultimate Explosion. Jakie obrazenia zadaje? Na jakim mniej wiecej magowie lvl-u osiagaja ten 40 mlvl? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi i porady. Przypominam, ze nie musze sie martwic o kase. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 1. Chyba jakoś się tak przyjęło.. może ma znaczenie, że cluby są nieco tańsze i taki SS jest też dodatkowo dosyć lekki
2. Masz pacc? - roty na darashi (na sensowny sprzęt wspominałeś, że srodków nie zabraknie, gdyż przydadzą się wtedy nieco mocniejsze), jeśli nie to kopalnie, ostatecznie choćby i trolle. Natomiast jeśli z runkami, to ja od początku polubiłem ghoule w hg, tylko aby tam pobiegać, ktoś musiałby Ciebie poduczyć, jak biegać, aby nie wyciągać ds'ow gdyż aktualnie to byłoby dosyć nieopłacalne. 3. na głownej jest kalkulator on-line 4. Jeśli się nie mylę to 2 min, można przedłużyć ponownie zużywając 210 many ![]() 5. co do ue to się nie wypowiadam (Druid), a 40 mlvl.. to całkowicie zależy od stylu gry. U mnie pojawił się on w okolicach 25 lvl, inni zrobią na jeszcze niższym,a tacy co głównie expią, zrobią może i na 35-40 lvl
![]() |
#3 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() 1. Swordy to dobry wybor dla maga, pod warunkiem ze wybierzesz Fire sworda, jest on rownie lekki co poreczny a do tego swieci.
2. Na poaczatek polecam rotowisko w hellgate - malo ludzi, dosyc szybki resp, w poblizu 3 ghoule. Potem darame(roty) / zachod Kazo(dwarfy i roty). A najlepiej to przeczytaj poradnik dla maga na forum ![]() 3. Nope (ten na naszej stronie tego nie liczy, ale nie martw sie to przyjdzie samo, nawet nie zauwazysz kiedy. 4. Jesli dobrze pamietam to ~3 minuty. Jego dlugosc nie zwieksza sie wraz z levelem czy mlvl. Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 11-08-2004 o 09:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia
Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 312
|
![]() Witam.
Na wszyskie inne pytania dostałeś wyczerpujące odpowiedzi, dlatego nie bede sie powtazać. Ale na 3 pytanie mam link oto on: http://tibia.gamigo.de/en/library/maglvl.wot ![]()
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Bebilon - 11-08-2004 o 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
|
![]() @up
Maguś aby uzyć UE potrzeba jeszcze PACCa oraz wykupionej promocji ![]() Ostatnio edytowany przez Kasushi - 11-08-2004 o 10:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2003
|
![]() Zapomnialem dodac, ze do pomocy mam dobrego blokera. Czy dobrym pomyslem sa dwarf guardy? Na co innego moglibysmy sie wybrac?
Dzieki za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Mm...Najlepsze dla magow z broni sa Axe, tzn. Fire Axe
![]() ![]() Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2004
![]() ![]() |
![]() 1. Dlaczego przewaznie magowie uzywaja clubow? Ja mysle o mieczach. Czy to zly wybor?
Dlatego , że cluby są najtasze, a mag musi oszczedzać kase na czary. 2. Gdzie na poczatku mam chodzic ekspowac? Musze maksymalnie szybko nabic lvl. Gdzie ? To zalezy w jakim miescie. _________________________________________________ Coś nie wyszlo to miało być cytowanie to co napisał Orzeldp a coś takiego wyszlo. Jestem na Forum nowy ![]() Ostatnio edytowany przez Grzechu - 21-08-2004 o 18:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2003
![]() |
![]() 1. jak masz duzo kasy i sie o nia nie martwisz idz w sowrd jak odwrotnie to cluby
2. jak chcesz szybko expic polecam np carlin folda, ab trole lub ghule, venore oczywiscie rooty niedaleko elf camp ,Thais acient temple lub przyboczne trolowiska , darama rooty , edron gobliny lub trole , kaz drwafy lub rooty w jednej z kopalni mozesz isc np do pierwszej 3. nie znam zadnej sorry=/ 4.3 min i 10 sek mozna ja pzredluzyc zucajac nowa ale dopiero jak ta zacznie sie konczyc. 5.zeby uzyc UE musisz miec 800 many to jest 34 lvl postaci w tym czasie napewno osiagniesz 40 m lvl obrazenia zaleza od twojego m lvla i lvla postaci mam nadzieje ze napisalem przejzyscie=) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
|
![]() Jak masz kase wybierz swordy bo cluby wybieraja magowie bo sa tansze!!!
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Jako bron proponuje Warhammera....idealny do exterminacji dwarfow i rotow a silniejszych stworkow i tak z lapy niebedziesz bił wiec ta bron zdaje byc idealna. A sorc i tak z zalozenia ucieka przed potforkami wiec poco shield? i tak taki shielding malo daje, jaki ma sorc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec
![]() |
![]() Ja napiszę tylko a propo clubów.
Tu nie chodzi tylko o cenę, to jest rzecz drugorzędna. Jak wiemy mag z każdym lvl dostaje 10cap to mało w porównaniu z palem lub rycerzem. Więc mag dąży do tego aby zdobyć Skull Staff, który ma atc.36 def.12 i waży tylko 17cap. Mała waga broni = więcej miescja na runy/ loot. Ale ja polecam topory ewentualnie miecze. Bright Sword jest porównywalny z Fire Sword tylko, że Bright ma więcej def i jest dostępny tylko z questa. Ale oba te miecze mają większy def od Fire Axe za to ten ma o 2/3 ataku więcej od tych dwóch mieczy. Jeśli w przyszłości chcesz używać broni dwuręcznej to radzę używać toporów bo dorwiesz w swoje ręce np. Dragon Lance lub Guardian Helberd, które są lżejsze od Giant Sworda, a różni je tylko 2/3 defa. A jesli wiesz jak dorwać Warlord Sword lub Magic Longsword (co jest cięzkie do znalezienia jeśli zaczynasz grę) to wal mieczami. Bo ogólnie rzecz biorąc to miecze są najpoteżniejszą bronią. Takie jest moje zdanie. ![]()
![]() |