![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2004
Lokacja: Tam i siamXD
![]() |
![]() Jaki jest wasz ulubiony system-R.P.G.i dlaczego...Interesuja mnie opinie oraz wypowiedzi...
Moim ulubionym sytemem jest W.O.D w calosci ach te slodkie crossovery ...dlaczego ? Bo nigdzie indziej nie czuje sie lepiej prowadzac i wymyslajac kampanie...ot po prostu dla tego.Gracze nie nazekaja a od 3 lat mam prawie stala trupe,obecnie prowadze 2. ![]() Ostatnio edytowany przez n3m3s!s - 24-08-2004 o 10:25. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() 1: Warhammer - klimat, świat, mechanika gry.
2: Cyberpunk - zdecydowanie klimat, zdecydowanie świat. Ciągła ropierducha, kręci ![]() A teraz system, w który nie miałem okazji zagrać, ale wiem że naprawdę warto. Neuroshima. Postnuklearny świat, może wciągnąć każdego RPGowca. Shiva: W.O.D = ?
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() ![]() |
![]() Moim ulubionym systemem RPG jest Zew Cthulhu- Poprostu jest spox dobze wytlumaczone zasady świetny klimat no i oczywiscie czasu współczesne a całość oparta jest na dziełach Howarda P. Lovecrafta.
Godnym uwagi jest także Shadowrun swietny klimat gdyż są tam wiekszosc ras typowych dla fantasy a czas gry to rok 2050. A co do worha to mam jadno ale zamało rozbudowana mechanika gry ale jest świetnym systemem dla początkujących i ostatnia wada to to że wydaje go games workshop a ten chce za swoje systemy duzo $. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jest to skrot od World of darkness ogolnie pojety swiat mroku zawierajacy maga,wilkolaka,wampira,wraitha i kilka innych podsystemow
![]() Polecam doswiadczonym graczom. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Oki to nie jest system autorski Chyba ze white wolfa..
A pod wod hmmm zajrzyj na stronke http://www.white-wolf.com/:) Polecam znajdziesz troche info o wod. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Stare,dobre Dungeon and Dragons.Po prostu lubie Heroic Fantasy i dokonywanie wielkich czynów(nie koniecznie ratowanie księżniczek z łap paskudnych smoków
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
![]() Cyberpunk nie jest dla wszystkich, to fakt. Swiat moze calkowiecie nie pasowac wielu rpgowcom.
![]() |
#9 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() AD&D 2 edycja. Może dlatego żę spędziłem 3 lata grająć nonstop w BAldury, ice wind Dale itp.
![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() ...wiedźmin gra wyobrażni dosyc prosta ale fajna czekam na 2 ed
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Wampirek ^^ Bo najlatwiej go modyfikowac... Mozna rozgrywac sesje w Wampirka (zreszta, w calym WOD) zarowno w klimacie cyber-punk, jak i fantasy, wystarczy lekko nagiac reguly =]
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Na emeryturze
|
![]() Zdecydowane Warhammer. To byla moja pierwsza gra i jakos inne mi nie pasuja. Reguly mozna baaaaaaardzo nagianc i gra sie spox.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Polecam również Systemy-Gasnące słońca(za klimat i niespotykane pomysły.
Seventh Seals (za humor i to że każdy jest bohaterem: ![]() oraz Cthulu (hastur hastur hastur)... ![]() Pozdrowienia z polconu ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() DnD 3 edycja, ze względu na bardzo prostą mechanikę, którą bez większych modyfikacji można dostosować do praktycznie każdej sytuacji.
Niestety, nie jestem w stanie porównać z wieloma systemami, ale z tych, które grałem, to zdecydowanie DND 3ed. To pewnie moja ostatnia wypowiedź w tym dziale przed wyjazdem na PolCon, ale widzę, że z kilkoma osobami z tego forum się tam spotkam ![]()
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2004
Lokacja: szszszszsz.....
![]() |
![]() Warhammer za procentowe wartości cech;p
Podręczniki można ściągnąc z netu, jeśli ktoś nie chce kupowac "książki" |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Dziwnówek
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() Ja zdecydowanie lubie:
-Warhammer: system wedlug mnie nieco niedopracowany, ale po wprowadzeniu poprawek jest elegancki ![]() -WoD, a konkretnie: Wampir(maskarada) i Mag, do wilkolaka dopiero sie przymierzam ![]() -Neuroshima: ahh te klimaty Fallouta 1 i 2 ![]() EDIT: Cytuj:
![]() ![]() Jednak podobno powstaje czesc 2 ktora poczatkowo miala byc oparta na systemie d20 (d to jak u nas k = k20, czyli kosci 20 scienne ![]() ![]()
Rust in pieces. Ostatnio edytowany przez Chomikvader - 23-08-2004 o 17:30. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Wiedźmin:Gra Wybraźni. Proste zasady, ciekawy świat. A po za tym uwielbiam wręcz proze Sapkowskiego, więc..
![]()
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim ulubionym systemem jest system, jaki wraz z sasiadem wymyslilismy jadac w czasie wakacji rok, albo 2 lata temu do pragi. Być moze dlatego ze wlozylismy w niego tyle wysilku. 50 stworkow + 60 broni + swiat wielki ze hohoho xD
A zasady np. dmga wzielismy z d&d, przy czym dokonalismy plagiatu ^.- i bradzo nam szkoda naszego postepowania. ahahihihia ;] |
![]() |