|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam!
Mam kilka pytań. Jako 35 Master Sorcer z 42 Mlvl'em, eq Bohy, p-set, WoI, Crown Shield. 1) Proszę o 2-3 miejscówki gdzie moge bić jak najwięcej kasy (exp wystarczy 15-20k expa/h byle kasiorka leciała) 2) ile moge tam wyciągać kasy.expa na h? 3) w jakie runy sie zaopatrzyć? 4) słyszałem od kolegi ze dobre są dvorci, lecz nic o nich nie wiem: jak tam dojść, jakaą metodą je bić jakie runy potrzebuje etc. Pozdrawiam ![]() 5) jak co to który tomb i która dziura z dworkami? jak można prosić to mapkę lub trasę... Ostatnio edytowany przez Mozo - 27-07-2006 o 11:05. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Jesli nie zalezy ci na dobrym stosunku exp/czas to dworki sa w sam raz ;P
Ja zazwyczaj robie tak, ze wchodze do dworkow, robie szybko 2 monki, a monki robia juz reszte ![]() Co do run to biore plecak hmm zeby strzelac w voodoomastery, plecak gfb bo fajnie sie wpada w gniazdko dvorcow, jedno BUM i jest z 500 expa zanim sumony zdaza podejsc ;P Capa i tak ci braknie na noszenie gotowki wiec przygotuj sie na robienie loot baga. Mozna tez bez summonow ale wtedy caly czas utamo vita, bieganie jak cholera a co gorsza z rozgi nie zalatwisz dworka jednym strzalem wiec straszne marnowanie many ;P Mapka dvorkow jest tutaj: http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=763816 Dziur jest cale mnostwo. Zejdz na poludnie od port hope, powieksz na maksa mapke i szukaj szarych punktow ;P. Wez ze soba mace albo cokolwiek czym mozesz rozwalic plotek (wpada sie przewaznie w ogrodzone miejsce). |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Acha a żeby nie robić nowego tematu jeszce mam 2 pytanka
1) jak przeglądałem tibia.pl/monsters to z dworców leci mało kasy, i loot słaby więc jakie itemy niby tam sie da sprzedać? z dworócw leci do 10 gp z jendego ;/ 2)zgubiłem list potrzebny do postman questa. czy aby dokończyc postaman musze zroibic sobie nowa postać? czy musi byc na ona na koncie facc czy pacc? Acha a poza dworcami to co polecacie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
2. chyba tak 3.żeby expić na dworkach wystarczy w hammer i jakieś hmm na voodoo~ i gfb jakby za duża grupa cię dopadła. nie trzeba żdnego utamo.
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Było nie kupować postaci na allegro -.-'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
2: A kupił? Po prostu list zgubił, zdarza się. Ja Ci radzę spytać tego NPC co daje list o drugi? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D
Imię: Tukan pogromca sebka
Profesja: Knight
Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() @up
No wlasnie ale to trzeba byc dobrym a nie kazdym jest taki mistrzunio jak ty ze bierze power bolty i zasuwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
|
![]() 1. Guardy
2 Guardy 3 Guardy 4 Guardy Na każde pytanie o dobry exp dla 33+ sorca z kasą będzie guardy. Najprościej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2006
|
![]() Tak jak powiedzial kolega wyrzej:
1.Guardy. 2.Guardy. 3.Guardy. Stawiasz se 2 Monki i klepiesz, exp calkiem niezly a kasa leci bosko jak robisz lotbagi to idziesz na duzy plus.
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D
Stan: Na Emeryturze
Imię: sorcerer 4ever
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Askara
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
|
![]() Ja swoim 27 sorciem polecił bym beho hunt.... Na guardach próbowałem, ale looty nie sprzyjały
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska
Profesja: Paladin
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
tak. to że teraz są różdżki to nei znaczy że trzeba ich używać -.-" wystarczy dwuręczna broń i dasz rade a z many robisz runy. proste ?
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() Zycze powodzenia w marnowaniu kasy na hmmy i gfb...
To nie lepiej juz uzywac tej rozdzki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
btw. i mówi to ten co paladynowi z 10 skila chce kupić bolty i expić -.-
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Samitis Slayer
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 8
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 7
|
![]() ja powiem tyle ze kolega dal mi na tydzien sorca z woi, p legami, scalakiem, legion helmetem, butami i cooper shieldem (35 lvl, 46 mlvl). Kolega byl po hacku i poprosil mnie zebym troche pogral jego charem. W tydzien chodzenia TYLKO na minosy kolo kazo ma 40 lvl, eq= p ammy, b robe, vamp shield, k legi, crown helm(wg mnie nie trzeba leprzego a ten jest lekki). Aha i dodam ze ta postac ma hunta za imie (nazywa sie Wizardia La'Elder, ci ktorzy kiedys grali wiedza czemu ma hunta u 50% hlvli...), wiec musialem za hunty placic ponad 20k kolesiom i jeszcze zarobilem na takie eq i nawet troche poexpilem... Wiec jesli masz male problemy z kaska to idz na mino - satysfakcja gwarantowana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Acha , a czy na tych minosach w kazz jest skrzynka ? Bo musze zrobić postmana i wtedy może bym tam poexpił.
Ile idziem tam aksy i expa na 1h huntu ? Acha a może mapka jak tam dojść? PZDR |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
jesli tak to nie masz racji - jest to najbardziej oplacalny item ktory z nich wypada wazy 3,5oz i w sklepie w ph mrzesz go sprzedac za 750gp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2006
Lokacja: -*-
Profesja: Elder Druid
Gildia: Illusion
Świat: Morgana
![]() |
![]() 1)*Tar Tomb(koło smoły/ropy) 25k+ dla sorca z wand of inferno kasa za manasy się zwraca w 100% z nadwyżką
*Dwarf Guard caves: według mnie wszystkie kopalnie od 3(tej pomiędzy mostkami) są opłacalne (dwie pierwsze od góry waste czasu) exp 25kk++ loot bardzo dobry (ale moim zdaniem tar tomb lepszy) *Dragon lair: na prawo od dziury przez którą się schodzi jest zejscie po schodkach tam stawiasz 2 dsy i z hmm'ami bijesz.. czasami opłacalne czasami nie... to zależy xp dobry ale nie wiem ile coś koło 15k~ (może więcej) *Scaraby (w ostateczności) osobiście nie przepadam 25k+ 2)*Patrz pkt. 1 3)*w sumie runy Ci są nie potrzebne, wystarczą jedynie manaski, dla bezpieczeństwa możesdz wziąść: ->bag uh(pk) ->4 Sd(pk) ->kilka gFb(na wypadek większego respu/trapu przez potwory[staśki]) ->hmm'y(głównie dragi/ możesz wziąść kilka na dobijanie) 3)*Dla sorca Dworce są kiepskim miejscem ->expiłem tam raz na 30 lvlu z monkiem(byłem po deco nie po exp) hunciłem około godziny loot: 2 trib~mask 1 hunting spear około 1,5k+w kasie exp około 7k więc jak chcesz-.- ja nie polecam, lepiej lizardy z monkami 4)Wszystkie dziury to jedna jaskinia(dworce) napewno trafisz idź na południe od miasta! Mam nadzieje że pomogłem Pzdro-.^ |
![]() |
![]() |