|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Pytanie jak w temacie.
Pytam, bo mój kolega twierdzi, że jeśli ok. 20 lvla nie kupię sobie PACCa to zostanę tylko UHmakerem, bo nie będę miał czarów takich jak Mass Healing i nie będę brany na hunty. Ja PACCa sobie nie kupię, bo uważam, że to strata pieniędzy, których z resztą nie mam ![]() A co wy o tym sądzicie? I czy ewentualnie bez PACCa bardziej opłaca się zrobić sorca? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Druid bez PACC jest uposledzony i to niezle, sorcerer rowniez. Mozna jednak grac bez PACC ale:
-brakuje miejsc do expienie -exori vis naprawde sie teraz przydaje -exura sio jest swietna, trudno sie obejsc bez niej (trzeba uzyc vity ze 2x tyle manny lub kilkrotnie exury gran) -Hunty z kims kto bendzie tylko run uzywal sa nieoplacalne, pozatym na co chcesz polowac na 20lvlu? -Mana odnawia sie wolniej przez co uzywanie life ringow jest mniej oplacalne -ostatni kijek dla druida jest slaby, przydatny gdy sie bije z evori vis, ale osobno naprawde kiepski z powodu malego zasiegu Co do kolegi ktory mowi ze bendziesz "tylko uhmakerem"-glupowty opowiada, dzisiaj malo kto wogole jeszcze runy robi,, chyba ze ma dome i 3-4 wyrka do odnawiania many. Wg mnie jedynie Knight bez PACC moze sie spokojnie obejsc-palkowi na nizszym lvlu brakuje miejscowek do expienia.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok
Stan: Na Emeryturze
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
|
![]() w sumie gram bez pacca i mam 40 lvl, można pograć, na hunty tak jak mówisz rzadko będziesz chodził w grupie
![]() ![]() @EDIT Pan nademną wspaniale Ci to wytłumaczył. ![]() Ostatnio edytowany przez wizu - 27-07-2006 o 15:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() A wedlug mnie to wlasnie knight traci zdecydowanie najwiecej na braku pacca bo nie moze uzywac podstawowego czaru ofensywnego exori (a knight bez exori jest niezle uposledzony i jedyne co moze robic to bic z broni = slabe hity i zadnego mocnego potwora / trudnego questa nie pokonamy)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() a gdzie masz jakieś bardzo trudne questy dla facc? Pozatym tylko exori, zobacz sobie co traci sorc...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() nie liczac wspolnych czarow to sorc traci tylko ue ( no i e bomb ale to chlam jak dla mnie)
Tak bardziej sie oplaca sorcem @ Diego jakies argumenty? -.-
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() A czy jeśli kupię PACCa, nakupuję czarów to gdy PACC się skończy mam je nadal?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() będziesz je miał, ale nie będziesz mógł z nich kożystać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() No cóż... dziękuję wszystkim za pomoc, chyba zostanę przy knighcie. Temat można zamknąć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Czary dla sorca-tylko ue? UE to najwieksze scierwo (zjada kupe many i dostepne od 60lvlu) Najgorszy jest brak exori vis, mort i energy beam.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() @up
Zalezy jak kto gra...... Ja wole samemu robic questy bo mi to sprawia przyjemnosc a nie z 3 lub 4 shooterami -.- Dlatego uwazam ze exori jest bardzo potrzebne |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
|
![]() jeżeli chesz wybrać między druidem a sorkiem to :
druid: -może robić ihy i uhy na malym levelu -traci ważne czary leczące -nie ma czarów ofensywnych sorc: -robi sdki dopiero na 40 levelu, ale może zastąpić to hmm lub gfb (tak samo jak druid) -posiada mało przydatne czary ofensywne dla pacc Podsumowanie: jezeli nie kupujesz pacca wybierz druida, ponieważ możesz zarabiac wczesnie kase a i tak nie bedziesz zbytnio chodzil na hunty ( tak samo jak sorc) po nie masz dobrych czarów ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nauczcie sie wreszcie, ze robienie run jest po zimowym update jest _bez sensu_. Nie trzeba spalac many - uzywamy glownie exori vis oraz wandow, dzieki ktorym mozna wbijac mlvl szybciej podacz expienia niz podczas stania i robienia run (bust from mana fluids).
Jedyny sensowny sposob wg mnie expienie z summonem (monk/ds) w mintwail i jednoczesnie robic runy. Gdzies byl poradnik ile zarabia sie na godzine na runach, i powiem wam, ze podczas expienie robie sie spokojnie 5x tyle.
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 28-07-2006 o 12:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() IMO druidem da się sensownie grać dość długo, aczkolwiek jest to bardzo mocno uciążliwe. Obecnie nie wyobrażam sobie właściwie gry druidem bez PACC'a, za bardzo przyzwyczaiłem się chociażby do exori vis, który ekstremalnie skraca czas expa, exura sio, którym mogę się tanio i szybko leczyć etc. etc. Maksimum druidem na FACCu to wg mnie 50-60 lvl.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: nom
Imię: cipek kiedyś
Świat: iridia
Poziom: duż
Skille: -100/-1
Poziom mag.: 57
|
![]() bardziej opłaca się grać z paccem więcej potworów więcej miejsc questów itp. jak nie kupisz pacca morzesz grać jak grałeś wcześniej pacca radze kupić na 40lvl+.a co do sorca, dla mnie to najlepsza profesja bo masz lepszą różdzke na 33lvl i masz ue
![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Niektorzy z was pisza ze UE to scierwo i rzadko sie tego uzywa ? Widze, ze ktos tutaj zapomnial o tej czesci gry w ktorej sie zabija biedna ludnosc ;]
W kazdym razie, cipsoft tak sobie ustawil cala gre, ze nikomu nie oplaca sie grac bez pacca...to chyba oczywiste ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ups double
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 29-07-2006 o 12:03. |
![]() |
![]() |