|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Musisz spozyc jakis pokarm. Mana nie odnawia sie w depo,swiatyni itp.
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Opole
![]() ![]() |
![]() można też kupic sobie mana fluid czy jak to sie tam nazywa.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() Jak wspomniano wyżej, food i mana fluidy. Dodam jeszcze, że mana (i hp) odnawia się przy użyciu odpowiednich pierścieni, np. life ring/ring of healing.
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() Koles weź przeczytaj poradniki np. na tibi pl a nie odrazu pisz bez sensownego posta.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() Powiem ci tylko tyle, ze na mana fluidy raczej nie licz bo kosztuja 100gp a tobie beda regenerowac tylko jakies 35 -40 many, wiec kup sobie wedke( w sklepie 150gp) idz nad jakas wode i low rybki. Jak je bedziesz zjadal to ci sie bedzie regenerowac mana. Jak juz bedziesz mial te 20 many to uzyj swiatla i tak w kółko.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Gdzie dolina sie zaczyna :<
|
![]() Jezeli zaczynasz grac to pewnie jestes na wyspie nowych "rookgard"
tam mana sie nieregeneruje dopiero po wyjsci na "main" a jezeli jestes na main'ie zdobadz jakis pokarm i spozyj go. pozdrowionka ![]()
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() "Dodam jeszcze, że mana (i hp) odnawia się przy użyciu odpowiednich pierścieni, np. life ring"
A mi sie wydawalo, ze to tylko przyspiesza regeneracje many... uhum... I mi sie wydaje, ze mam racje ![]() Czyli pozostaje zarcie, mf i automatyczna regeneracja po smierci ![]() "Powiem ci tylko tyle, ze na mana fluidy raczej nie licz bo kosztuja 100gp a tobie beda regenerowac tylko jakies 35 -40 many" Nie jestem do konca pewien jaki jest maksymalny zakres ale mojemu druidkowi odradzaja od 20 do 70... Poza tym dostajesz mane zaraz po wypiciu fluida i nie musisz czekac, az sie odrodzi... Czasami warto przypakowac ![]() "ezeli zaczynasz grac to pewnie jestes na wyspie nowych "rookgard" tam mana sie nieregeneruje dopiero po wyjsci na "main" a jezeli jestes na main'ie zdobadz jakis pokarm i spozyj go. pozdrowionka " Z wlasnie, ze sie regeneruje tylko, ze ty jej nie potrafisz stracic ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Zami - 15-08-2004 o 11:30. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() Chce tylko przypomniec, ze mana fluid regeneruje od 30-100, wiec nie wiem jakim cudem twojemu druidowi regeneruje 20 -70. Moze regenerowac co najwyzej od 30-70. A jesli chodzi o to czy sie je oplaca kupowac to oplaca, ale jak sie ma duzo kasy, a watpie, ze jak sie wychodzi z rooka mozna zaszalec kasa na mana fluidy. Sa wazniejsze wydatki.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Obawiam sie, ze mi juz kilka razy MF zregenerowal ~20 MP... Napewno mniej niz 30. Co do maksimum to nie wiem. Nigdy nie dostalem wiecej niz 70, a jak juz to niewiele... Co do potrzebnych wydatkow. Dla roznych ludzi sa one inne...