|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Wr0cław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Warhammerlord
Profesja: Paladin
Gildia: Pretoria
Świat: Harmonia
Poziom: 51
Skille: 77
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Witam. Mam wielki problem z podzieleniem neo (256) na 2 kompy za pomocą kart sieciowych (bez routera itd.)
Mam zakupione karty sieciowe, kabel, wszystko jest OK. Pliki między kompami mogę wymieniać, grać w gry na lanie... Problem zaczyna się z netem. Połączenie z neo udostępniłem, na drugim kompie nawet widzę połączenie z netem ("neostrada tp na Komp1"), pisze że połączono ale nie mogę NIC robić na necie. IP, maski podsieci etc. skonfigurowałem jak trzeba i nic. Proszę o pomoc bo zwariuję =/ PS. komp host to Win XP pro. sp 2 komp klient to Win XP pro. (bez dodatków)
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
|
![]() Może spróbuj sp2 doinstalować.
Kiedyś hostowałem przez xp-ka ale dla me :/ I najlepiej nie łącz się przez klienta tpski, tylko tradycyjny windowsowski ![]() (tzn z plyty neo tylko sterowniki do modemu)
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Topic@ Konfiguruj siec ? W Moje miejsca sieciowe |
|
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Wr0cław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Warhammerlord
Profesja: Paladin
Gildia: Pretoria
Świat: Harmonia
Poziom: 51
Skille: 77
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() @up: Próbowałem =/ Połączenie na 2 kompie wkykrywa ale nie mogę przeglądać neta. Przejrzałem już 10 poradników (po których każdemu działa) ale mi nadal nie chce =/
Czy muszę mieć w kompie hoście 2 karty sieciowe? Bo też gdzieś tak wyczytałem @mah: Przez to gówno z tp nigdy się nie łączę ![]()
~ReLoAdEd~ ~Harmonia 4Ever~ Ostatnio edytowany przez BolczyK - 07-08-2006 o 12:23. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Mimo wszystko sugeruje zasięgnąć rady na forach o tematyce komputery/Internet. Otrzymasz pomoc szybko i - przede wszystkim - fachowo.
|
![]() |