|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() witam. jestem nowy w Tibii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nick: Darefly (8lvl) serwer: Inferna |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Popierwsze, niezostawaj na rooku, poprostu se zje***sz postac.
Po drugie: Najlepiej wyjdz na main w carlin i odrazu zapi******j do Ab, tam wedlug mnie najbezpieczniej (niezapomnij sie zameldowac w ab) Po trzecie na poczontek scale arm (potem p-set bo tanio) brass legsy, dwarven shield, soldier helmet (nawet za free dostaniesz) scimritar (albo inna bron).
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() to moze powoli...
![]() ![]() o co chodzi z tym zarejestrowaniem sie? znowu pytanie.. jak? i gdzie moge kupic ten sprzet (pomijajac graczy)? ![]() sory ze tyle pytam ale chcialbym wiedziec zanim porwe sie na main ![]() i jeszcze jedno. jaka profesje najlepiej wybrac na pierwszy raz? ktora sie w miare latwo gra? ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Darefly - 14-08-2004 o 16:23. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ab to jest skrut od Ab'Dendriel, czyli miasta elfów. Znajduje się ono na wschud od Carlin i poznasz po ładnej bramie i potym, że budynki są z drzew.
By się zarejestrować (zostać obywatelem Ab) musisz mieć machete (od plasyera lub u kowala/kolesia z eq za 38gp) i dostac sie do srodka labiryntu (poa zachodniej stronie Ab) i wejsc w teleport. W ab na -1 poziomie jest kuznia, tam morzesz kupic eq ale ten sprzent na starszych serverach dostaniesz nawet za free A jeśli chodzi o profesje to niewiem ![]() Mam nadzieje, że chociaż troszeczke ci pomogłem ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja uważam że najbezpieczniej jest w Venore.
Jak pujdziesz do Thais to po wyjściu z miasta bedziesz miał deda. Żeby dotrzeć do Ab z Thais bedziesz musiał przejść przez cyklopy. Jak chceez tak bardzo iść do Ab to z Carin jest bliżej ( nie wiem czy bezpie cznie ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Olsztyn
![]() |
![]() Przyznajem rację że najlepiej na początku jest w venore. Według mnie na poczatek możesz założyc sobie knighta i expic na swampach (Troll swamp). Eq takie jak scale armor, brass legs, legion helmet zazwyczaj ludzie dają za darmo a jak nie to sprzedaja bardzo tanio. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
![]() Oj, widze w sygnaturze ze grasz na Infernie... Fatalnie wybrales. Proponuje ci isc do Carlin i pozenij do Ab'dendriel (zobacz mape Tibii , abys zorientowal sie mniej wiecej jak dojsc). Nie wiem ile masz zlota, nie wiem jaka profesja, wiec nie dordze ci z doborem ekwipunku. Na 100% musisz zakupic jakis czas, abys mogl juz od poczatku spalac mane, co pozwoli co awansowac w Magic levelu.
Przygotuj tez 50gp , w Ab sa sporej wielkosci podziemia z trollami, lecz klucz kosztuje wlasnie 50gp, ale szybko ci sie zwroci i jeszcze na tym zarobisz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg
![]() ![]() |
![]() Grasz na Infernie? Oj to nieważne w jakim będziesz mieście i tak cię utłuką
![]()
Somewhere... Ostatnio edytowany przez Yavalion - 15-08-2004 o 01:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() Dobrze by było gdybyś zostawił Infernę, dlatego, że to świat z wymuszoną walką między graczami i ludzie na pewno będą Cię zabijać. Jako początkujący gracz pójdź np. na Securę, Calmerę, Harmonię gdyż są to światy, gdzie gracze nie mogą Cię zabić a więc będziesz mógł spokojnie zapoznać się z grą.
A jeśli nie chce Ci się siedzieć na "nudnych" światach to wybierz jeden z tych "normalnych" np. Eternia, Lunara, Antica itp. Są to stare światy a więc łatwo będzie Ci kupić ekwipunek za grosze. A co do porad jakie miasto itp. Idź do Carlin stamtąd cały czas na wschód, do samego końca i zobaczysz Ab. Tam powiedz przed depo, że kupisz jakiś ekwipunek odpowiedni do swojego poziomu i może jakiś gracz da Ci rzeczy typu soldier helmet, scale armor, dwarven shield itp. A co do profesji to weź sobie knighta, bo ma najwięcej punktów życia i największy udźwig, nie musi aż tak bardzo obawiać się laga, ogólnie jest najłatwiejszą postacią. Jako knight nie trenuj clubów gdyż jest bardzo mało broni z tej kategorii. Proponuję axe, fajne bronie, nie za wysokie ceny. Jeśli zdecydujesz się na grę na Eterni to napisz, na pewno Ci pomogę.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Źle zrobiłeś że założyłeś pierwszą postać na świecie Pvp-enf ludzie mogą cię zabijać a nawet będą dla expa. Ale jak chcesz wyjść z rooka to idź do carlin a potem grzej do Ab'dendriel lub Kazo tam jest dużo polaków i ktoś ci napewno pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Na emeryturze
|
![]() Przejdz sie na jakies trole czy bugi (nie wiem co jest kolo thais ), zdabac 10 gp i kup sobie dwarven shield. To powinoo starczyc na trolki. Tam uzbieraj kolejne 100 gp na scale armor. No i pozniej musisz chodzic na trole az bedziesz mial 600 gp i 3 mlvl. Wtedy kupujesz hmm i zarabiasz na nich.
ps, nuacz sie zakladac oddzielne tematy |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() dzienks za odpowiedz z pewnościa skorzystam a niechcialem zakladac nowego tematu bo jeszcze taki jest i co?
![]() |
![]() |