Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-08-2004, 22:58   #1
Nocny koszmar of danubia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: CARLIN

Domyślny Palek i axe,sword,club??

Siema mam pytanie do palków z dużym levelem.Czy palek mający około dystansa 60 może poćwiczyć axe,cluba albo sworda.Czy to mu się przyda??
Moim zdaniem chyba tak?? A jakie jeste wasze zdanie ??A jak się przyda to kiedy to trenować i co trenować i do ilu gdzieś ?? Teraz podam przykład np.Paladinka biorę z niej przykład jest bardzo fajną osobą nie poznałem jej nigdy ale spodoało mi się jak kiedyś zrobiła zdjęcie albo nakręciła filmik z DEMONEM wzieła go na solo z FIRE AXE .To mi się w nim podobało Palek najpoterzniejszego potwora wzioł z AXE a nie z dystansa.Więc proszę do ODPOWIEDZ z góry dziękuję i jeszcze jedno ile on musiał mić axe ?? na demonka

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-08-2004, 15:41   #2
Grafficiarz
Guest

Żarówka O Matko

1. Palek moze poczwiczyc axe,sword,club,fist JESLI CHCE NABIC SHIELDING, A NIE POTO ZEBY BIC DANEJ BRONI Z DANEJ DZIEDZINY
2. To by bylo na tyle.
3. To tylko moje skromne zdanie.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 15:45   #3
Potforek
Użytkownik forum

Potforek's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Olecko

Domyślny

Zgadzam sie z powyzszym postem.
Potforek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 16:14   #4
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Po co? Mało ci hitów z broni dystansowej?

Nie widzę sensu, możesz sobie nieco skilla dać w np. axe'ach jeśli chcesz, ale raczej skillowanie do np. 50 w np. axe'ach mija się z celem...
stary 15-08-2004, 16:17   #5
rockman
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 03 2004

Domyślny

Pallek jest stworzony do tego aby walczyc na dystans więc po co marnowac czas na trening np. axe figthing jeśli możesz potrenić distance. Palladynom trening axe, club, sword poprostu sie nie opłaca
rockman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 16:40   #6
The_FaLLen
Użytkownik Forum

The_FaLLen's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
The_FaLLen ma numer GG 1972913
Domyślny

Ja czasem ćwicze sworda przy ćwiczeniu shieldingu(none Pvp) bo ze spirów potworki za szybko padają więc biore rapiera w łapę żeby im coś oddawać narazie mam 23 sworda<lol>.
The_FaLLen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 16:54   #7
Manorus
Użytkownik forum

Manorus's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Wałbrzych

Domyślny

Słyszałem pogłoski, że palek może trenować club trochę szybciej niż sword, czy axe. Poza tym na stronce Tibii są te nowe rysunki każdej profesji, a jeden z palków trzyma jakiś młot, więc coś w tym musi być...z drugiej strony to tylko plotki.
Manorus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 17:14   #8
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Ja przy 46 w discie mam 22 w swordzie i ZAWSZE chodze z kataną. Czesto zadza sie tak ze porozrzucam spear'y po calym ekranie i zeby nie tracic hp zbierajac je bije ze sworda.
Earl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 17:17   #9
Cainghorn
Guest

Domyślny

Nabicie palkiem dowolnego skillu melee do 60 zajmuje mniej wiecej tyle czasu co nabicie knightem tych skilli do okolo 110. Celowosc trenienia pozostawiam waszym rozwazaniom I, ekhem, kto ci takich bzdur naopowiadal, ze paladyn z fire axe zsolowal demona? Nawet knight z wysokimi skillami LEDWO trafia, o ile w ogole... I to nie z marnego fire axe. Knighci zazwyczaj uzywaja explo+exori
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 22:20   #10
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

Sluchaj, palek najszybsza postac w calej grze i dzieki tej umiejetnosci moze uciekac od potwora i walic z dystansa, czyli najbardziej przydatna umiejetnoscia dla palka jest distans i nie ma sensu cwiczyc axe czy cos w tym stylu...
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2004, 00:03   #11
Bombon
Guest

Oczko O to odpowiedz !!

Mam kumpla pala 48.
Nie zanam jego dista dokładnie ale wiem 1 ze ma sworda na 39 i zawsze nosi przy sobie jakiegoś spika lub serpenta żeby strzał nie marnowac na słabsze potworki hyaba że idzie na cyc'e to wtedy tylko speary i nie potrzebuje już niczego wiecej.
Czyli jak chcesz to podkiluj se jakiegos fightinga do okło 35+po to by jak bedziesz mial przy sobie tylko strzaly/bołty wsadzic se w lape jakąś alternatywe.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania