![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
Lokacja: Rypin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Borkos Pall
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam ...
Świat: Astera
Poziom: 22
Skille: 75/60+
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Mam pytanie z czym lepiej chodzic? :
War Hammer (45/10) 2 reczna Czy Skull Staff badz Dragon Hammer z np. Guardian Shield ? Czekam na odpowiedzi... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
Lokacja: Rypin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Borkos Pall
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam ...
Świat: Astera
Poziom: 22
Skille: 75/60+
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Np. Na Draga :
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jezeli na draga to z 2 handed bronia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Zielonki
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Azazel
Profesja: Knight
Gildia: Armia Szatana
Świat: Candia
Poziom: 20
Skille: 49/47
Poziom mag.: 3
|
![]() bronie jednoręczne z tarczą używaj na spokojne hunciki, a dwuręczne na teksańską masakrę ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Tarcze ność przedewszystkim na potwory walące z dystansu
A to czy masz nosić war hammera zależy jedynie od twoich skilli - im większy club fighting tym bardziej opłacalne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2006
|
![]() 1. Co ci da na dragu tarcza? Obrone przed jego ogniowym ślinotokiem? Nie sądze, War Hammer i walisz; jak najszybciej starasz sie go ubić bo wiadomo szkoda UH na długie zabawy z dragami. Jaki morał? Ano taki, że na potworki walące, np. ogniem (np.Fire Elemental czy Dragon lub choćby Fire Devil) bądź z magi (Necromancer, Beholder, Elf Arcanist) jedziesz z bronia 2-reczna które je jak najszybciej uwali
![]() 2. Idziesz na dłuższy huncik? Dwarf Mine, Mintwalin, Orc Fortres lub coś podobnego to bierzesz shielda bo na takich huntach spotkasz słabsze potworki i szkoda na nich tracić HP a wiadomo, że obojetnie czy weźmiesz Skull Staff'a czy War Hammer'a to i tak sobie z nimi poradzisz (oczywiście skille!!) a poza tym one często atakują w grupie (i tu shield gra kluczową rolę) i bez dobrej defki 2 powiedzmy zerki i leżysz i kwiczysz ![]() Tak więc jak chcesz raz na jakiś czas skoczyć na jakiegoś Draga to War Hammer a jak na huncik to np. Skull Staff i Crown Shield Ostatnio edytowany przez Shavu - 24-08-2006 o 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Świat: RL
|
![]() Jeżeli nie masz o czymś pojęcia, to o tym nie pisz, bo tylko mącisz newbiemu w glowie. Potworki atakujące z dystansu za pomocą strzał/boltów bijemy najlepiej za pomocą broni dwuręcznej. Czemu? Strzały/bolty, tj. ich obrażenia trafiają tylko w nasz pancerz, czyli im lepszy armor, tym lepiej. Np. róznica między golden armorem a dsm-em na elf scoutach i jest znacząca i widoczna. Podobnie na archerach. Tarcza w potworkach atakujących na dystans jest ci kompletnie niepotrzebna, gdyż jest ona pomijana przy atakach dystansowych. Żegnam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
A próbowałeś kiedyś bić huntera z gs-em w miejscu w którym trudno go złapać, mądralo? -.- Zanim sie obejrzysz to masz red hp, a takto uwalisz huntera na full defie a on cie nawet nie tknie. I nie wiem skąd wziołeś tą swoją idiotyczną teorie że bolce/strzały idą tylko i wyłącznie na arma a na shielda nie. Ze mnie robisz idiote, robiąc z siebie idiote. Jak nie wieżysz to moge ci tu dać ss'a jak blokuje huntera na chmurke, ale ty pewnie i tak uważasz, że chmurke nie powoduje shield tylko armor -.- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
1. solujac znaczy bijac samemu 2. dragi -liczba mnoga czyli zabijajac kilkanascie mialem porownanie 3. robilem t ocos kolo 40 lvla dla jednych malo dla drugich duzo to jest rzecz wzgledna dla mnei byl niski i to akurat nei zalezy od lvl tylko skilli ktorych nei mialem najlepszych 4. naucz sie czytac ze zrozumieniem chlopcze
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() @2up
Widac, ze swoje teorie bierzesz z opowiesci ludowych. Swoje teorie biore z doswiadczenia i z wiedzy kilku uzytkowników z tego forum, ktorzy maja z pewnoscia wieksze pojecie o tym, co mówią, niż ty. Exp na Elf Fortress, maly przyklad: na poczatku expienie z jednoreczna bronia + shield ( demon ). Nie dosc, ze wolno wszystko wybijalem, to jeszcze obrazenia od luczników byly w granicach 45 max. Przeczytalem pare tematów: d lance w rękę, nie dosc, ze potworki padaly znacznie szybciej, to nie zauwazylem zadnej róznicy w otrzymywanych obrazeniach, a nawet bylo ich mniej, gdyz potworki ginęły szybciej. Maly eksperyment: zalozylem plate armor +d lance. Obrazenia dochodzily nawet do 60 ( moje skile: 86/86). Po zalozeniu dsma wszystko wrocilo do normalnych obrazen. Dalej sam wywnioskuj, ze sie mylisz. A skoro hunter zjezdza cie do red w ,,kilka sekund", to popraw skille i kup cos lepszego niz k arm. Baj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
|
![]() @Up.
Nic dziwnego że na ef dostawałeś takie same obrażenia z tarcza i bez, BO BIŁY CIE WIĘCEJ NIZ 2 ELFY NARAZ. Jak wbije skila ( w tym momencie brakuje jeszcze 3%) to zrobie ss'a z hunterem i go tu wkleje. Edit: A myślisz że czemu knighci zabijają huntera bez problemów już na 15 lvl a palladyni na 20lv ledwo daja rade Ostatnio edytowany przez Xeradus - 25-08-2006 o 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() Być może w przypadku ataku potwora jest inna sytuacja, być może jest tak jak mówi pan XIII tyle że odwrotnie, bo człowiek napewno może blokować atak dystansowy potwora. Został jeden 1% do skilla, zaraz zrobie ss'a
Edit: Albo poprostu palladyn zaczoł atakować jako 3 Edit2: ![]() Chmurka - Frajerski atak huntera zostal zablokowany przez TARCZE I kto mial racje? huh, -.^ Ostatnio edytowany przez Xeradus - 25-08-2006 o 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() Nie ma znaczenia ile elf scoutów atakuje mnie w danej chwili, skoro all leci na armor. Po raz kolejny atakujesz mnie dyrdymałami z hunterem, sugerując że twoja głupia teoria ma jakiś sens.... Pisałeś, że knight pokonuje na 20lv huntera- jeżeli go dogoni to jest już 90% sukcesu- on ma FATALNĄ obronę w walce wręcz, więc nic dziwnego że szybko pada.
Aha jak gadasz na ss'ie głupie rzeczy mając basy z qmplem, to zadbaj o to, aby kolega miał się z czego śmiać, bo wyszło że oboje jesteście idiotami. @up Wreszcie ktoś mądry coś tu napisał. Ale jak wytłumaczyś komuś, kto nie am pojęcia o niczym, że nie ma racjii? Ja expiłem na fortecy kilkanaście lvli, robiłem sobie experymenty, bo na początku sam nie wierzyłem w teorie strzały na armor. Dopiero opinia Vila na tym forum dała mi do myślenia, sprawdziłem ją i zrozumiałem że jest prawidłowa. Tak więc mam nadzieję, że nasz hunterolog wreszcie poznał prawdę ![]() Ostatnio edytowany przez XIII - 25-08-2006 o 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2006
|
![]() No tu sie zgodze jak sie bije huntera to ja mailem knajta na 15 lvl i na zamku jak nie ma gdzie uciec to bardzo łatwo go zawalić ale tylko na balanced. Bo jak sie weźmie na offensive to przy 15 lvl co najmnije 80 hp na strzał na balanced przy dobrych skillach traci sie tylko kilka hp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() Nie wiem czy to wyłącznie Twoja postać Xeradus, ale myśle że jeszcze wielu rzeczy nie wiesz...
Oczywiście że shield podczas ataku z bełtów/strzał nie ma żadnego zastosowania. Czemu? Zrób sobie taki experyment koleszko - poproś jakiegoś 10 pala z nawet 30 distancem żeby Cie zaczął bić z bełtów. Zdejmij EQ i zostaw swojego Demon Shielda. I co ? Taki mierny Pall jeżeli trafi w Ciebie zada Ci sporawe hity. Potem załóż EQ i zdejmij shielda - ZOBACZYSZ RÓŻNICE. A czemu tak? Ponieważ Crossbow ponoć ma 35 czy tam 30 ataku. Gdyby shield bronił przed atakiem z dystansu palek na 100 lvl'u przeciwko 100 knightowi byłby bez szans. ps. grałem knightem (59 lvl) ale niestety wole Sorcerera :} |
![]() |
![]() |