|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Mam pytanie odnosnie aukcji domku. Zalicytowalem na domek duza(jak dla mnie) sume 50k. Aukcja trwa juz kilka dni i jak narazie jest ciagle 0,jest wiec szansa ze nie bede musial duzo placic.Czy jesli aukcja ostatecznie skonczy sie na przyklad na 10k to czy musze miec w depo 50k czy wystarczy ze bede mial te 10k+czynsz?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() 10k + czynsz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() A czemu bylo na licytacji 0? I czemu chcerz kupic domeq? Bo jakis glupek/niewiedzacy (nie wiem czy wiesz, ze czytaj dol) zawsze sie znajdzie ;p.
1:To niezgodne z zasadami tibi i mozesz za to dostac bana. 2:Nigdy sie niekupuje domq bo koles, ktory twierdzi, ze to jest oficjalne/nie gra jest tego odwrotnoscia. Powiem krotko zabierze ci eq w domq i bye bye... poniewaz on cie tylko zaprosi i kiedy bedzie duzo eq w hacce wtedy cie wyprosi i bye bye itemki. 3:Mozesz sprzedac gp na alegro i dopiero kupic pacc, a potem kupisz sobie domeq. Mowie odrazu, ze to tez jest niezgodne z prawem i lepiej tak niewarto robic, ale robi sie co chce XD. @fast post Niezgodne z prawem tibi i na dodatek oszustwo wielkie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
Wybacz, może mi się coś myli, ale... Co ty pier*olisz? -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
|
![]() @2x Up
Ekhm? Br? @topic Płacisz tyle ile wynosi maksymalny bid na domek w chwili końca aukcji + czynsz. Kwota jaką ustalasz na początku jest Twoim limitem. Jeżeli nikt go nie przekroczy, automatycznie jego oferta będzie przebijana przez Twoją o 1 gp (chyba), aż do momentu przebicia Twojego limitu lub do końca licytacji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
aleososihozi? @topic jeżeli zalicytowałeś 50k to zapłacisz jednorazowo 50k +czynsz, ta kasa musi być w twoim depo w mieście do którego przypisany jest domek. Czy może myle się i jest tak jak napisał kolega wyżej? Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 05-09-2006 o 22:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
janek@ <- olej, chłopak pomylił tematy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() @ up
Sorry za wprowadzanie użytkowników w błąd. Sam nigdy nie byłem tego pewnien bo zawsze odkupowałem domek od kogoś. Źle zinterpretowałem działanie systemu licystacji. Anyway thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Stan: Tutor
Imię: Dagothar
Profesja: Paladin
Gildia: Nie twój zasmarkany interes
Poziom: 7
|
![]() Lepiej jednak mieć w depo te 50k + czynsz. Ludzie często licytują dopiero pod koniec aukcji, nawet jeśli nie wygrają to np. podbiją twoją ofertę do 49k i żegnaj domku, witaj banie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
|
![]() Nie no, aż tak krwiożerczy Cip Soft nie jest. Nie możesz jedynie licytować domków przez okres 1-2 miesięcy, nie pamiętam już dokładnie.
|
![]() |
![]() |