|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Podczas grania w Tibie muzyka mi sie strasznie tnie ... nie da sie sluchac muzyki po prostu
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
Imię: Nup Mage
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Elysia
|
![]() Prawdopodobnie kwestia obciążenia procesora. Jeżeli używasz Windows Media Playera, iTunes przerzuć się na Winampa [mniejsze zużycie], a w opcjach klienta zmieniejsz klatki na 30-40 i powinno być lepiej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() slaby komp? xd no na winampa sie przerzuc ja tam nigdy niemam takich problemow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() uzywam winampa, a Framerate limit mam na 20 i wciaz sie tnie :/
kompa mam dosyc dobrego (2.41 gHz , 512 Ram) wczesniej nie bylo takich problemow :/ wczoraj odpalilem pierwszy raz od dluzszego czasu Tibie i tu taki zonk Ostatnio edytowany przez jarekins - 08-10-2006 o 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Może masz cholernie obciążonego procka i pamięć? Sprawdź w autorunie co ci się odpala i wywal co zbędne. Moja kuzynka też tak miała (tylko nie z Tibią).No i jak chcesz słuchać i muzy, i grać, to polecam odpalić wpierw muzę, potem klienta (bo Tibia zeżre ci wszystko co ci zostanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() mam podobny problem, ale wtedy ustawiam priorytet programu muzycznego na "powyżej normalnego" i przestaje tnąć
![]() Ostatnio edytowany przez Filthy - 08-10-2006 o 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
![]() |
![]() Zmniejsz fps'y, przerzuć się na foobara, pozamykaj zbędne strony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() www.sheepfriends.com , program billy. Bardzo mały, bez zbędnych gadżetów, wodotrysków itp.
Polecam również EasyCleanera. Oczyścisz autostart itd. A jeśli to nie wystarcza to zmnien kartę graficzną z ATi na jakąś inna ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Plus sprawdz czy czasem specjalnie lub przez nieuwage zainstalowales google desktop. Jesli go masz - odinstaluj.
"W zeszłym roku o tej porze padał deszcz." Ostatnio edytowany przez malkolm - 11-10-2006 o 10:12. Powód: litrowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
-Tibie -Winampa -Gg -Opere |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() No faktycznie, sorki, źle sprecyzowałem: nietyle co się tnie, ale procek jest uzywany w ok. 90% przy samej Tibii... Jak włącze przeglądarkę, komunikator i odtwarzacz to podchodzi do 100%, ale właściwie sie nie tnie... gorzej jak zechcę jeszcze coś włączyć... nie trwa to szybko.