|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() (Ta porada dotyczy tylko użytkowników systemu Windows XP)
Ten mini-poradnik jest bardzo uniwersalny także może pomuc przy zupełnie innych problemach niż tu przedstwaione. Ta rada głównie pomaga, gdy wyskakiuje takie (lub podobne) okienko: ![]() A więc przejdźmy do rzeczy. Aby zlikwidowac ten problem nalerzy : 1. Klikamy Prawym Przyciskiem Myszy na pulpicie, wybieramy polecenie "Właściwości" ![]() 2. Następnie wybieramy zakładkę "Ustawienia" i klikamy "Zaawansowane" ![]() 3. Naszym oczom ukazuje się menu opcji w którym wybieramy zakładkę "Rozwiązywanie Problemów". Następnie mamy taki suwak (zaznaczony na czerwono) w domyślnych ustawieniach suwak ten, jest ustawiony na "Pełne" lecz my musimy go przestawić na "Brak". ![]() Gdy przyśpieszenie sprzętowe ustawimy na "Brak" to powinniśmy bez problemu odpalić Tibię. Gdy już uda Wam się to zrobic, możecie (powinniście) przestawić suwak znów na "Pełne", spowoduje to lepszą stabilizację systemu. Ale na tym nie koniec. Zrobiliście już wszystko, odpalacie grę, ale co to?! Okno z nasza postacią jest malutkie, ledwo co widać... ![]() Aby temu zaradzić nalerzy wykonać następujące (śmiesznie łatwe) czynności: 1. Wybieramy w głównym oknie klienta Tibii (można również podczas gry): "Opctions" a następnie w menu Opcji które nam się ukaże wybieramy "Graphics" ![]() 2.Następnie wybieramy "Advanced" ![]() 3. Gdy już to zrobiliśmy, musimy pozostawić opcję "Don't Stretch/Shrink Game Window" bez zaznaczenia (tak jak na obrazku). ![]() Teraz już nie powinniśmy mieć rzadnych problemów tego typu. Ktoś pewnie zapyta "Dlaczego tyle zdjęć?" wiem, że mogłem opisać to w kilku zdaniach ale ten mini poradnik jest przeznaczony dla bardzo początkujących także zdjęcia się przydadzą ![]() Mam nadzieję, że komuś to co napisałem się przyda i zlikwiduje to powstawające co jakiś czas tematy "Bład", "Nie mogem otpalić tibi11!". Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowany przez Lifter - 13-10-2006 o 21:05. Powód: Literówki, błedy interpunkcyjne i ort... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2005
![]() |
![]() U mnie to "brak" psuje bardzo obraz a gdy robie na pełne nic się nie poprawia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Above the Clouds
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
![]() |
![]() Mi ten sposób pomógł, jeszcze raz dziękuje (:
Polecam (: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() to g**no daje. Tylko psuje obraz... Hyba że jedynie działa przy kartach nvidia to jo.
|
![]() |
![]() |
#7 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Lifer:
Naucz sie jezyka polskiego. Nalezy, pomoc, Deox: chyba, sie pisze -.- |
![]() |