|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2004
|
![]() Mam 15 poziom (Knight). Aktualnie kręce się na 'ghost landzie' i zawsze gdy zejde zbyt nisko to jakis skorpion mnie zarazi trucizna przez co ginę. Czy jest jakiś bezpieczny sposób na walkę z nimi (nie chodzi mi o czary, ani antidotum tylko, żeby nie zarazaly)??
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
Lokacja: I co z tego że nie USA?
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Przedewszystkim nie walić w nie na Full Att,po drugie zaopatrzeć sięw dobreog shielda, po trzecie miec wyrobione skille.
Jeśli masz niski level i koniecznei chcesz na nie chodzićto lej je na Full Defence. Osobiście odradzam skorpiony. Zero lootai wogole Dużo lepsze są np. Rotwormy(bez pacca) i larwy(z paccem)
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Moria
|
![]() Na ghostlandzie dawno nie byłem i nie pamiętam jak wygląda to spotkanie...
Najlepiej to rezać je z hmm-ów (w przypadku palka to dysta) Przy czym uciekać. Trzeba mieć też dobrą obronę (zmniejsza się ryzyko że cię trafi i zarazi) Ale nie przejmuj się ja też kilka razy zostałem ofiarą ich trucizny!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() no jest taki czar "exana pox" ale nie wiem jaka masz profesje i mlvl jak mozesz go kupic to idz i go uzywaj na te scorpiony
![]()
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Skorpion zatruwa jeśli jego ataku nie uda ci się zblokować musisz nosić tarczę i mieć w miarę duży shielding. Jeśli już cię zatruje trzymaj to 30 many na wszelki wypadek i żucaj antidote . Możesz jeszcze brać pare runów HMM .Skorpion ma zaledwie 45 hp więc powinien zbinąć po 2 strzalach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2004
Lokacja: Wrocek (Thais)
Stan: Niegrający
Imię: Lezli
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Malkavians
Świat: Hiberna
Poziom: 63
Skille: 87/74
Poziom mag.: 18
|
![]() Jak dla mnie skorpion to szybkie 45 xp ale ja jestem pallym wiec nie mam z nimi problemu
A knight na tak niskim poziomie jak ty powinnien albo nosc przy sobie runy antidotum jesli ma 1 mlv ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2004
|
![]() Jaka tarcza by była najlebsza na te skorpiony?? Aktualnie mam Dwarven Shield(Arm:26) (uważałem ją za najlebszą do tej pory, bo lebszej nie miałem w posiadaniu)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
![]() Najlepsza tarcza na skorpiony to taka ktory ma najlepszy def.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() A poco ty sie pchasz na 15 lv KNIGHTEM na ghostland?
Wez lepiej idz na solidery, a najlepiej na roty i dwarfy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja na ghostlandzie byłem z jeszcze mniejszym lev niż on
![]() ![]() ![]()
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
|
![]() skorpiony to przekleństwo wszystkich nowicjuszy na mainie :/ bez exana pox, dobrego shieldingu i tarczy nie warto do nich podchodzić, a i tak lepiej trzymać się od nich z daleka - nic nie dają, poza exp, którego i tak nie jest tak wiele, jak można by się było spodziewać po tak silnej truciźnie jaką posiadają :/
chyba, że zabija je się z dystansu, bo nie są aż tak szybkie, żeby przy dobrym ataku na dystans dogonić, a obrony też najmocniejszej nie mają, wiec dla palladyna są całkiem proste [na otwartym terenie, w jaskiniach gorzej z niskimi skillami] |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 08 2004
|
![]() Jeśli już musisz chodzić na te skorpy to radze je bić na def/balance i nośic z 2 manafluidy (200 gp może uratować życie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() lol skorpiony bij normalnie i uzywaj exana pox i po sprawie i nie zastanawiaj sie nad sposeobem bicia skorpionow to nie sa demony
![]()