PDA

Pokaż pełną wersje : FAQ: Premium account

Stron : [1] 2 3

Dwimenor
21-05-2005, 17:54
FAQ-frequently asked questions.
Często zadawane pytania o płatne konto(pacc)

Pytanie: Co oznacza Pacc/Facc?
Odpowiedź: Pacc- Premium ACCount
Facc-Free ACCount

P: Po co kupić Pacc?
O: Posiadacze płatnego konta mają następujące udogodnienia:
-Logują się bez kolejki
-Mogą wykupić promocję
-Mają dostęp do dodatkowych terenów(A co za tym idzie wielu nowych potworów, questów, NPC)
-Mają dostęp do dodatkowych czarów.
-Mogą zakładać Gildię
-Mogą kupować domek
-Mają dodatkowe outfity
-Po personalizacji konta mogą zostać Tutorami
-Mogą otworzyć prywatny czat.(Private chat channel)

P: Ile trwa dojście Pacca przelewem?
O: 5-11 dni.

P: Ile trwa dojście Pacc przy płaceniu Kartą?
O: Około godziny

P: Ile trwa dojście Pacc przy wysyłaniu pieniędzy przez pocztę?
O: Od 3 do 11 dni roboczych.

P: Ile kosztuje PACC?
O:Tu (http://www.tibia.com/service/?subtopic=payment) znajdziesz aktualne ceny za PACC, a także dowiesz się jak go kupić.

P: Co to jest personalizacja konta?
O: Jest to proces w którym twoje konto zostaje zapisane imiennie na ciebie. Podając dane osobowe(imię, nazwisko, adres, data urodzenia) masz pewność iż w przypadku kradzieży Twojego konta nie będzie problemu z jego odzyskaniem. Po poprawnie przeprowadzonym procesie personalizacji otrzymasz recovery key. Wpisując go w lost account interface będziesz mógł zawsze odzyskać swoje konto, nawet nie znając hasła, numeru konta albo adresu e-mail

P: Jak spersonalizować konto?
O: Poczytaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=88016)

P: Jak kupić pacca?
O: Pocztą polska (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=9065)
Priorytetem (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=14362&highlight=Pacc)
Przelewem bankowym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12066)
Kartą płatnicza (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26661)
Firma Drom (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=108)

P: Kto to jest tutor?
O: Jest to osoba z spersonalizowanym kontem(czyli musi posiadać Pacc), która zdała test na Tutora. Tutorzy regularnie odwiedzają Help channel aby pomagać nowym w typowych dla nich problemach. Mogą także raportować imiona niezgodne z regulaminem oraz wysyłać raporty o błędach.

P: Jak zostać Tutorem?
O: W „my account” kilkasz na „become a tutor” i wypełniasz test. Musisz mieć spersonalizowane konto a także posiadać postać na poziomie 20 bądź wyższym.
Tutor (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7717). W tym poradniku znajdziesz także informacje na temat obowiązków i przywilejów bycia Tutorem.

P: Jak założyć Gildię
O: Poczytaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1719)

P: Mam już gildię. Gdzie znaleźć członków?
O: Możesz ogłaszać się na forum Tibia.com, poprzez Trade channel w grze bądź korzystając z działu Gildie (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=23) na tym forum.
Zanim cokolwiek tam napiszesz, koniecznie przeczytaj zasady (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4575)

P: Jak wejść do gildi?
O: Wchodzisz na www.tibia.com (http://www.tibia.com) , wchodzisz w zakładkę Guilds (http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds) Wybierasz świat na którym grasz i klikasz na submit. Spośród wszystkich Gildii wybierasz tą, do której zostałeś zaproszony(ułożone są alfabetycznie). Na samym dole jest tabelka „Invited Characters”. Klikasz na Login, podając swój acc number i hasło, a następnie wybierasz swoją postać. Klikasz na Submit i...jesteś w gildi. Pamiętaj, że opis twojej postaci zmieni się dopiero po powtórnym zalogowaniu do Tibii.

P: Czy pacc obejmuje wszystkie postacie na jednym koncie czy tylko jedną?
O: Wszystkie postacie na koncie.

P: Mam domek. Jak pozwolić innym wejść do niego?
Każde polecenie wpisujemy w domku.
Aleta sio - Pokazuje się nam okienko, a w nim możemy wpisać listę osób, które mogą w nim przebywać.
Aleta Som Edytujemy listę sub-ownerów czyli ludzi, którzy mogą wchodzić domku, a także zapraszać do domku innych graczy.
Alana Sio "nick W ten sposób wyrzucamy kogoś z domku, ale nie na stałe. Tego polecenia mogą używać ownerzy, a także sub ownerzy do wyrzucania wszystkich osób. Pozostali mogą użyć go w stosunku do siebie, aby zapobiec "house trap"
Aleta Grav- Otworzy się nam okienko w którym możemy edytować listę graczy którzy mogą otwierać i zamykać drzwi. Trzeba być zwróconym w stronę drzwi.
Cyt zapożyczony z Poradnika Wszystko o domku (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7537). Tam też dowiesz się jak kupić domek i jak go sprzedać.
P:Licytuję domek, ale chcę z niej z jakiegoś powodu zrezygnować. Jak przerwać licytację?
O:Ktoś musi przebić twoją ofertę. Innego sposobu nie ma.

P: Czy można mieć domek będąc na Rookgaard?
O: Obecnie nie jest możliwe uczestniczenie w Aukcji domku przez osoby przebywające na RookGaard

P: Czy można zmienić płeć naszej postaci?
O: Tak, ale taka zmiana możliwa jest tylko dla posiadaczy Pacca i kosztuje skróceniem czasu trwania Pacca o 5 dni.

P: Jeśli zrobię sobie postać na serwerze dla PACC i skończy mi się pacc to wtedy co się dzieje z postacią? Mogę grać dalej?
O: Nie, nie możesz. Postać jednak nie zostaje skasowana, po wykupieniu pacca będziesz mógł grać nią dalej. A na zwykłym świecie, jeśli jesteś w mieście dla pacc, zostaniesz automatycznie teleportowany do Thais.

P: Co się stanie, jak skończy mi się pacc
O: Tracisz: promocję (wraca po ponownym zakupie)
Czary zastrzeżone dla posiadaczy płatnego konta -wracają jak ponownie wykupisz pacc.
Jeżeli byłeś na terenie dla pacc-po ponownym zalogowaniu pojawisz się w mieście gdzie jesteś zameldowany. Jeżeli byłeś zameldowany w mieście dla pacc- zostaniesz przeniesiony do świątyni w Thais i automatycznie tam zameldowany. Przedmioty z dp na pacc area zostaną tam gdzie były.
Tracisz możliwość podróżowania statkami oraz dywanami.
Tracisz możliwość spania w łóżku, posiadania domku, bycia liderem bądź vice liderem.
Jeżeli używałeś paccowskiego outfitu, zostanie on zmieniony na podstawowy (taki sam, jaki ma nowo utworzona postać). Stracisz też możliwość używania addonów, aż do ponownego zakupienia pacca.

Widzisz błąd? Nieścisłość? Literówkę? Wyślij PW (http://www.tibia.pl/forum/private.php?do=newpm&u=5229) do autora powyższego tekstu. Zacytuj pytanie i odpowiedź do którego się odnosisz,rzeczowo mówiąc co jest nie tak. Staraj się wyróżniać literówki poprzez pogrubienie bądź zmianę koloru czcionki

Lady Aneczka
06-06-2005, 15:21
Bardzo proszę kogoś o podanie obecnego adresu na jaki wysyła się pieniądze pocztą. Czy moze dostaniemy go po zamówieniu pacca?

Kavos
06-06-2005, 21:31
Mam pare pytań.
1. Czy moge kupic pacc kartą, gdy mam Vise Electron? Na tibia.com napisali tylko o Visie więc nie wiem czy Visa Electron jest odpowiednia.
2.Podając komuś mój numer karty i te wszystkie bajery jaka mam pewność ze nie wezmą wiecej pieniedzy niż powinni?
3.Jak oni już pobieraja te pieniadzę to oni pobieraja te pieniądze w zlotowkach czy trzeba zamienic specjalnie dla nich na euro?Czy jeszcze jest moze jakaś inna opcja?

Dzięki za odp.

Know Naim
06-06-2005, 23:09
mam pytanie: jak mam pacc'a to jak dać koledze protect?

khazad
06-06-2005, 23:55
protect to jest taka opcja "nieoficjalna". takie cosidlo daja gracze z wysokim levelem znajomym badz ludzia ktorzy za to placa

Know Naim
07-06-2005, 17:06
nieoficjalna? tzn? ja sobie niedawno kupiłem pacca i bym chciał właśnie ta nieoficjalną formę zastosować :D (no ale nie wiem jak).

Raul
07-06-2005, 17:39
@up
Nie ma żadnej formy oficjalnej. Protectowanie to tak samo jak ze ślubem. Ktoś kogo znasz, ma duży level itd; to Cię protectuje w sensie, że Ci pomoże jak ktoś Cię zabije, odstraszy innych itd. Nic więcej oficjalnego z tym nie ma.

Know Naim
07-06-2005, 22:55
no dobra, znam kogoś, ale nie wiem jak mu dać protecta. i w tym tkwi problem - chce żeby kolega miał wyświetlone przy ksywce "protected by Know Naim", ale nie wiem jak to zrobić.

Raul
07-06-2005, 23:08
Wstąpić do gildii i poprosić lidera, aby w polu Title wpisał Ci to co chcesz żeby było wyświetlane w nawiasie w grze, czyli w Twoim przypadki Procted by...

Arch behemoth
07-06-2005, 23:39
Siemka, mam pytanie. Wlasnie kupilem pacca karta platniczą, ale pomylilem adres e-mail i dotychczas PAcc nie doszedl. Kupilem takze dla kolegi, ale tam wpisalem dobry adres e-mail i pacc doszedl po 10 minutach a u mnie dalej nic :(. Kros wie co sie dzieje, gdy sie poda zly adres mejla? Nie bede mial pacca, i CIPy zwrócą pieniądze, cze jednak dostane go?

Hozterox
08-06-2005, 09:32
Siemka, mam pytanie. Wlasnie kupilem pacca karta platniczą, ale pomylilem adres e-mail i dotychczas PAcc nie doszedl. Kupilem takze dla kolegi, ale tam wpisalem dobry adres e-mail i pacc doszedl po 10 minutach a u mnie dalej nic :(. Kros wie co sie dzieje, gdy sie poda zly adres mejla? Nie bede mial pacca, i CIPy zwrócą pieniądze, cze jednak dostane go?

Osobiscie nie kupowalem pacca ale byloem przy tym jak kupowal mi go kolega (karta platicza)... Jak kupujesz pacca napisane jest cos takiego:

Note: Important product-specific information such as the invoice or license key will be sent to you by e-mail.

Na moj zdrowy i chlopski rozum pacca powinienes dostac... Nie martw sie.

Arch behemoth
08-06-2005, 10:11
--------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arch behemoth
Siemka, mam pytanie. Wlasnie kupilem pacca karta platniczą, ale pomylilem adres e-mail i dotychczas PAcc nie doszedl. Kupilem takze dla kolegi, ale tam wpisalem dobry adres e-mail i pacc doszedl po 10 minutach a u mnie dalej nic . Kros wie co sie dzieje, gdy sie poda zly adres mejla? Nie bede mial pacca, i CIPy zwrócą pieniądze, cze jednak dostane go?

Osobiscie nie kupowalem pacca ale byloem przy tym jak kupowal mi go kolega (karta platicza)... Jak kupujesz pacca napisane jest cos takiego:

Note: Important product-specific information such as the invoice or license key will be sent to you by e-mail.

Na moj zdrowy i chlopski rozum pacca powinienes dostac... Nie martw sie.
-----------------------

No tak, ale napisali ze ważne informacje zostaną przesłane na adres e-mail, ale jak mogą przesłać, skoro ten e-mail nie istnieje ? :/

Hozterox
08-06-2005, 10:25
No tak, ale napisali ze ważne informacje zostaną przesłane na adres e-mail, ale jak mogą przesłać, skoro ten e-mail nie istnieje ? :/
To w takim razie zadnego problemu nie widze... Zmienialem kiedys email na mojej postaci. Klikalem - juz wszystko niby ok, chce wejsc na moja poczte (ta z nowym mailem) a tu mi wyskakuje ze nie ma takiego konta. Niewiedzielem co zrobic (bo stracic 65lvl EKto smuto troche) to ztworzylem nowy mail o tej samej nazwie jaki byl tamten... i?! email doszedl i link potwierdzajacy z tibi com doszedl i bylem happy...

Więc... jezeli pamietasz jaki wpisales tam mail to poprostu zaluz taki mail jak tamten.... kapujesz ?

Arch behemoth
08-06-2005, 10:51
To w takim razie zadnego problemu nie widze... Zmienialem kiedys email na mojej postaci. Klikalem - juz wszystko niby ok, chce wejsc na moja poczte (ta z nowym mailem) a tu mi wyskakuje ze nie ma takiego konta. Niewiedzielem co zrobic (bo stracic 65lvl EKto smuto troche) to ztworzylem nowy mail o tej samej nazwie jaki byl tamten... i?! email doszedl i link potwierdzajacy z tibi com doszedl i bylem happy...

Więc... jezeli pamietasz jaki wpisales tam mail to poprostu zaluz taki mail jak tamten.... kapujesz ?

Zrobilem tak jak poradziles.. Teraz poczekam, moze PACC dojdzie. Jeśli tak, to wiedz że będę dozgonnie wdzięczny :)

Grallu
08-06-2005, 18:25
Kolega mówi mi że jest tylko specjalna karta do kupienia premium acount Czy to prawda? Nie można zapłacić inną kartą?? I przy okazjii jakbym miał tego pacca to moge mieć dwa domki czy tylko jeden:crusader:

Diuks
08-06-2005, 18:38
@Grallu
Możesz mieć jeden domek na jednym serwie, a maksymalnie 3 w całej Tibii

A co do tej karty to to MUSI być karta kredytowa, a nie zwykła płatnicza.

@offtopic
Czy jeśli jedno konto zapiasłęm na moje dane i otrymałem już recover key'a, ale pacc sie skończył. TO czy moge dostać recover key'a na innym koncie bo nie wiem czy kupić pacca na starym koncie którego i tak nie urzywam czy na nowym.

Grallu
09-06-2005, 06:48
Ehh..szkoda , że można mieć tylko jeden domek na servie :( Ale dzięki za info. a i co do pytania to sądze że powienieneś kupić go na nowe konto(ale wiesz ja tak uwarzam nie wiem jak inni):miecz:

Hozterox
09-06-2005, 09:18
@Grallu

@offtopic
Czy jeśli jedno konto zapiasłęm na moje dane i otrymałem już recover key'a, ale pacc sie skończył. TO czy moge dostać recover key'a na innym koncie bo nie wiem czy kupić pacca na starym koncie którego i tak nie urzywam czy na nowym.

Ja kupił bym pacca na stare kanto... bo poco na nowe ? Na kazde platne konto mozesz dostac rec key.... dlaczego niby nie mogl bys dostac reca ?

Grallu
09-06-2005, 15:55
W sumie terz racja.:2handed: Ale ja tam wogule chyba nie kupie se pacca bo jakoś tak szybciej hakują tych którzy mają pacca
--------------------------------------------------------------------------Nie wiem czy to porawda,poradzi mi ktoś z tą sprawą?? Mam kupywać pacca czy nie,a i jeśłi jurz to jak ochronić się przed hakerami?

mienio
09-06-2005, 16:28
lol IQ 10 gratz
powiedz czemu prawdopodobnosc jest wieksza wytlumacz -.-

Hozterox
09-06-2005, 16:41
W sumie terz racja.:2handed: Ale ja tam wogule chyba nie kupie se pacca bo jakoś tak szybciej hakują tych którzy mają pacca
--------------------------------------------------------------------------Nie wiem czy to porawda,poradzi mi ktoś z tą sprawą?? Mam kupywać pacca czy nie,a i jeśłi jurz to jak ochronić się przed hakerami?

lol.... pewnie ze kupuj pacca..... jak nie wiesz jakie sa gozysci to zobacz na gore poprzedniej strony.... pan wielbladzik napisal wszystko idealnie....

a ta twoja teoria "bo jakoś tak szybciej hakują tych którzy mają pacca" to istne Guwno...

A jak sie chronic ? Osobiscie polecam Pande antywirus. Fire Wall, Antywirus i staly monitoring kompa... nik ci na kompa nie wejdzie. Ja uzywam i moj komp to twierdza...
Na stronie microsoftu masz 90 dniowa wersje.

khazad
09-06-2005, 18:27
@Grallu

@offtopic

jak poznac karte kredytowa? jezeli jest na niej numer kartywypukly to jest to karta kredytowa w 99%. niestety bank slaski przez pewien czas mial manie wystawiania kart platniczych z wypuklymi numerami. jezeli karta ma napis for internet use only albo for electronic use only to jest to takze kredytowka

edit: a czemu chcesz na innym koncie kupowac pacca skoro mozna na tym samym? no chyba ze tamto konto ci sie znudzilo 0.o

Arch behemoth
09-06-2005, 22:48
--------------------------------------------------------------------------------
Witam, mam spory problem z PACCiem, i chciałbym was prosić o pomoc.
Historia jest troche długa, ale postaram sie strescic jak najbardziej.

A więc..:

7.06.2005 - Z kumplem postanowilismy kupic PACCi. Namówilem moją mamę, aby udostepniła swoją kartę Visa, żebym mógl zamówic dla siebie i dla kolegi.
Więc okolo 21.00 wszedłem na tibia.com i zacząłem zamawiac.. Wszystko dobrze wypełnilem, tylko później skapnąłem sie, że podałem nie istniejący adres e-mail w formularzu. Następnie kupiłem PACCa dla kumpla, tam zrobiłem wszytsko OK (także dobry e-mail podałem) i już mógł się cieszyć PACCiem po 10 minutach... A ja czekałem do rana na Premium, ale sie nie doczekałem.

8.06 - Poradzono mi, abym załozyl taki sam adres e-mail, jaki podałem podczas zamawiania PACCa. Zrobiłem to, ale dotychczas nie doszło.. Wieczorem, po upłynięciu 24h jeszcze raz zamówiłem PACCa, wypełniając wszystko OK, zroblem nowy adres mejla, podalem go i czekałem. Po 4 godz przyszedł e-mail z wiadomością, że moja płatnośc zawiodła i że nie mogli pobrać pieniędzy z karty.

9.06 -dziś - Postanowiłem znowu zamówić, tym razem na kartę MasterCard. I znowu sie powtórzyło - nie można pobrać pieniędzy i płatnośc zawiodła.

Juz zupełnie nie wiem co robić.. Sprawdzałem konto mamy i tylko transakcja kumpla została zrobiona. Proszę bardzo o pomoc, bo jestem zupełnie skonfundowany.

Grallu
10-06-2005, 07:01
Dzięki wszystkim za rade,jak myślicie czy Kasperski Antywirus mnie uchroni przed hakiem?? To słowacki antyvir i powiem że jest całkiem niezły :2handed:

Hozterox
10-06-2005, 07:14
Witam, mam spory problem z PACCiem, i chciałbym was prosić o pomoc.
Historia jest troche długa, ale postaram sie strescic jak najbardziej.

A więc..:

7.06.2005 - Z kumplem postanowilismy kupic PACCi. Namówilem moją mamę, aby udostepniła swoją kartę Visa, żebym mógl zamówic dla siebie i dla kolegi.
Więc okolo 21.00 wszedłem na tibia.com i zacząłem zamawiac.. Wszystko dobrze wypełnilem, tylko później skapnąłem sie, że podałem nie istniejący adres e-mail w formularzu. Następnie kupiłem PACCa dla kumpla, tam zrobiłem wszytsko OK (także dobry e-mail podałem) i już mógł się cieszyć PACCiem po 10 minutach... A ja czekałem do rana na Premium, ale sie nie doczekałem.

8.06 - Poradzono mi, abym załozyl taki sam adres e-mail, jaki podałem podczas zamawiania PACCa. Zrobiłem to, ale dotychczas nie doszło.. Wieczorem, po upłynięciu 24h jeszcze raz zamówiłem PACCa, wypełniając wszystko OK, zroblem nowy adres mejla, podalem go i czekałem. Po 4 godz przyszedł e-mail z wiadomością, że moja płatnośc zawiodła i że nie mogli pobrać pieniędzy z karty.

9.06 -dziś - Postanowiłem znowu zamówić, tym razem na kartę MasterCard. I znowu sie powtórzyło - nie można pobrać pieniędzy i płatnośc zawiodła.

Juz zupełnie nie wiem co robić.. Sprawdzałem konto mamy i tylko transakcja kumpla została zrobiona. Proszę bardzo o pomoc, bo jestem zupełnie skonfundowany.

Pyatnie... czy z konta twojej mamy pieniadze zostaly zabrane (za twoje konto)

istnieje jezcze jeda mozliwosc... zaluz nnowe konto i tam sproboj bo jest szansa 1% ze pacca na jedno konto mozesz kupowac z jednej karty...

Arch behemoth
10-06-2005, 08:12
Pyatnie... czy z konta twojej mamy pieniadze zostaly zabrane (za twoje konto)

istnieje jezcze jeda mozliwosc... zaluz nnowe konto i tam sproboj bo jest szansa 1% ze pacca na jedno konto mozesz kupowac z jednej karty...

Nie, tylko za PACCa kumpla zostały pobrane. Co do konta - to mam swoje w BZWBK, ale jest to konto młodzieżowe i nie jestem pewny, czy mogłbym z niego kupic PACCa przelewem, bo kartę mam Visa Electron (więc ten sposób odpada).

Mariousz
10-06-2005, 20:01
Dostałem list który tak wygląda:

Mariousz
Thais

Congratulations from Cipsoft Team!
You have one prize of 3 FREE months
Premium Account! Your special number
is: xxxxxx. Send Your special number,
account number and password on gmof
cipsofpacc@o2.pl and You will get
Premium in a maximum 4 hours.

Pytam czy ktoś może mi to przetłumaczyć i powiedzieć o co chodzi, bo ja zrozumiałem coś jakby że dostałem pacca za darmo. :confused:

Severino
10-06-2005, 20:58
Dostałem list który tak wygląda:

Mariousz
Thais

Congratulations from Cipsoft Team!
You have one prize of 3 FREE months
Premium Account! Your special number
is: xxxxxx. Send Your special number,
account number and password on gmof
cipsofpacc@o2.pl and You will get
Premium in a maximum 4 hours.

Pytam czy ktoś może mi to przetłumaczyć i powiedzieć o co chodzi, bo ja zrozumiałem coś jakby że dostałem pacca za darmo. :confused:
Gratulacje od drużyny CIP Softu!
Wygrałeś 3 miesiące darmowego PACCa. Wyślij swuj//swój// specjalny numer, numer konta i hasło na maila cipsofpacc@o2.pl i otrzymasz pacca max. w ciągu 4 godzin.

Bzdura. Po prostu chcą cię hacknąć. Spójrz na końcówkę e-maila - o2.plNo, Cipsoft to nie polska...

Mariousz
10-06-2005, 21:18
tak myślałem jak zobaczyłem tą końcówke

thx za tłumaczenie

Diuks
11-06-2005, 11:12
@Khazad
Nie zrozumiałeś mnie. Mam konto na Arcani które miało pacca przez 3 miechy i załorzyłem sobie recover keya (spersonalizowałem konto czy jak to sie nazywa), lecz po skończeniu pacca skończyłem z tibią. Potem znowu wróciłem lecz już passów nie pamiętam. I teraz gdy są wakacje chce sobie kupic kolejnego pacca, ale na inne konto bo do tamtego passów nie pamientam. I czy będzie możliwe zrobienie recover keya (spersonalizowanie konta czy jak się to wabi) na ten sam adres,nazwisko, date, e-mail(chociaż to raczej na 100% nie)??

Venyel
11-06-2005, 18:15
Gdy wróciłem do depo w skrzynce znalazłem list o treści:

"Congratulations from CipSoft Team!You have been selected for a prize of 3 FREE months of Premium Account!You must submit account number and password of www.tibiafreepacc.xt.pl. You will get Premium Account in a maximum of 2 days after login. See you soon in Tibia. Copyright © 1996-2006"

i nie mam zaufania do treści tego listu.
Czy jest to próba wyłudzenia keylogera i passworda?

Knight lvl13(prawie 14) <= PK
mlvl2
skill 37/33

Grallu
11-06-2005, 18:30
A wiesz że dostałem podobny list,tylko troche inna treść chyba tak:Congratulacions you have bin choozed from much players for premy.Take look on this website www.premy.com to było coś w tym stylu bo myśląc właśnie że to podpucha wywaliłem ten liścik :confused: i nie wiem czy dobrze zrobiłem niestety,ale sądze że postąpiłem słusznie :]

Raul
11-06-2005, 21:37
Nie ma żadnych wylosowanych pacc'ów za darmo!!
Zapamiętajcie to sobie na całe życie!!

Hozterox
11-06-2005, 22:09
Nie ma żadnych wylosowanych pacc'ów za darmo!!
Zapamiętajcie to sobie na całe życie!!

Slyszalem ze (to chyba nie byl mit) ze cip soft kiedys dla 10 paccow zupelnie przypadkowym osoba....

Arch behemoth
12-06-2005, 16:38
PROBLEMU Z PACCiem CIĄG DALSZY.

Kilka postów wyżej opisałem mój problem, więc nie będę tu na nowo pisał.

Ciąg dalszy jest taki: Jako że CIPy nie chcieli zatwierdzic żadnej z kart kredytowaych mojej mamy (choć zatwierdzili, gdy kupowałem PACCa koledze) postanowaiłem wykupić Premium kartę mojej ciotki.. I powtórzyło się to samo - najpierw dostałem mejla z wiadomością, że móje zamówienie jest rozpatrywane, a następnie mejl : "Payment for your order failed".

I co ja mam k***a robić? :((

Gsy za 1 razem kupowałem PACCa, podałem zły adres mejla. Od tego czasu mam te kłopoty z kupnem. (Nie dostałem ani potwierdzenia zakupu, ani informacji, że płatność zawiodła z pierwszej próby kupna.)

Querix of Ice
12-06-2005, 19:26
Jak ma sie PACC to jeszcze przy smierci nie traci się 10 % expa tylko 7% :]

Raul
12-06-2005, 21:25
Tak jest jak się ma promocję, a promocja i pacc to dwie różne sprawy.

Lady Aneczka
12-06-2005, 23:18
Ja już bardzo dawno, dostałam list od "Gm Lisa", Nie skopiuje treści, ponieważ listu juz nie mam, ale mniej więcej takie cuś : "wygrałas w konkursie na najlepszego sorca. (bla, bla, bla) Nagrodą jest pacc, ale najpierw wyślij swoje passy na podany adres e-mail. Podpis Your Cipsoft" Ehehehe, komuś się musiało nudzic :>

Zadesada
13-06-2005, 12:43
Czy to jest prawda ze wygralem PACC??
Oto tresc listu ktorego dostalem :
Sir-Kamil
Carlin

"-----------------------------
Congratulations
-----------------------------

Witaj Tibijczyku ! Wlasnie zostales wybrany przez Tibia polish Team jako 1
z 15 polaków, którzy otrzymuja darmowe Premium Account na czas 3 miesiecy. Aby dostac platne konto musisz je aktywowac. Jest to bardzo proste. Ale jak to zrobic ? Otóz to jest bardzo proste, wystarczy ze wyslesz e-mail'a na adres Tibia_polish_Team@hotmail.com. W liscie musisz napisac :

- Kod Aktywujacy konto (znajdziesz go nizej)
- Imie postaci
- Numer Konta
- Haslo Konta

Twój numer Aktywujacy to: ******(nie podaje)

Tibijskie Pozdrowienia
Tibia polish Team"

Czy to jest napewno prawda?

Raul
13-06-2005, 13:47
@up
Nie to jest nie prawda.

I jeszcze raz, nikt nigdy za darmo jakiegoś wylosowanego pacc'a nie da, a tym bardziej nie przyśle Ci tej wiadomości w Tibii listem i nie będzie chciał żadnych Twoich pass'ów!!!!!

Maxi skywarien
13-06-2005, 19:22
He chyba ze wykryje bardzo duzego buga w grzE:D

lancs
13-06-2005, 23:22
Witam wszystkich mam maly problem chce kupic pacca przez poczte juz mam nr ref:ale potrzebuje aktualny adres cip :) jak tos zna niech napisze z góry dzieki ?

Grallu
14-06-2005, 08:37
No paranoja,jak mogą przesyłać takie tandetne listy do graczy?Trzeba naprawdę się łudzić że ktoś prześle im swój numer acount i wszystko :D Ja dostałem jurz 3 podobne listy a raz nawet po brazylisjku(no coments.....):2handed: Jak ktoś takie coś dostanie to odrazu do kosza........

Sowa
14-06-2005, 12:54
Slyszalem ze CipSoft Zablokowal Wykupywanie Paccow do Uptada czy to prawda?

MatKus
14-06-2005, 13:23
Oczywiście, że nie, czemu mieli by to robić? Przecież oni z tego zyją, nie pozbawili by się dochodów i nie narażali na niemałe obużenie tym, którym akurat pacc się kończy.

Sowa
14-06-2005, 13:37
Oczywiście, że nie, czemu mieli by to robić? Przecież oni z tego zyją, nie pozbawili by się dochodów i nie narażali na niemałe obużenie tym, którym akurat pacc się kończy.
Masz Racje Ale kolega tkroy wyslal kase na pacca dostal informacje ze dopiero 18 czerwca bedzie mogl wykupic pacc .

Raul
14-06-2005, 13:44
Masz Racje Ale kolega tkroy wyslal kase na pacca dostal informacje ze dopiero 18 czerwca bedzie mogl wykupic pacc .
A ja wysłałem 2 dni temu kartą i mam pacc. Co to znaczy? Że albo Twój kolega nie zna angielskiego, albo nie umie wysyłać pieniędzy.

Wilkq
14-06-2005, 16:56
A powiedzcie szczerze - warto kupic pacc?

A jak tak , to jaki domek jest naj naj naj? Umieśćcie jego zdjęcie , pls (plax :D ).

Swiety-Mikolaj
14-06-2005, 20:26
@ Zadesada
Co do listu ktory tu napisałeś to tak poza tematem pisze się Tibiańczyku po polsku a nie tibijczyku :P

Boczi_m
15-06-2005, 20:02
Witam.
Trzeba przy kupowaniu paca podac e-maila bo zapomnialem hasla ??A moge zmienic haslo jak nie pamietam hasla ??

WF_
16-06-2005, 14:09
W poniedziałek rano wysałem nr. referencyjny i kase priorytetem polecenoym, na adres zamieszczony w poradniku. Czy to poprawny adres? Kiedy pacc dojdzie(w jakim okresie dni?)I jak go aktywować?

kszychu13
16-06-2005, 16:12
;o;o;o nie gadaj i co podnieciles sie ze to powiedziles czytaj uwaznie

Dziki Świstak
29-06-2005, 09:20
mam pytanie :
o co chodzi z ta promocja ? Myslalem ze szybsza regeneracja many , zyc jest odrazu po kupieniu pacc'a ale widze ze nie to powiedzcie mi na czym polega ta promocja i gdzie ja moge kupic plz :(

Sir Emilio
29-06-2005, 10:21
musisz miec pacca 20 level i 20 k
idziesz do krola w thais lub do krolowej w carlin i prosisz o promocje, dostajesz ja za 20 k i masz szybsze odnawianie many i zycia
a promocje sa nastepujace
- paladyn = royal paladyn
- sorcerer = master sorcerer
- knight = elite knight
- druid = elder druid

Rafael
05-07-2005, 20:52
Ładowanie z tego co wiem przyspiesza sie co połowe np. drutowi laduje sie 12sek zycie i 6 sek mana bez promocji a z promocja 6sek zycie i 3sek mana.
Mam pytanie czy jak trace pacc to zabieraja mi domek czary z pacc to wiem ale czy wydlad i prmocje tez???

Fanfi
06-07-2005, 09:05
re:up

Wlascicielem domkow moze byc tylko osoba z pacc'em, wiec jesli ci sie on konczy tracisz swoje lokum. Podobnie jest z promocja.
Wyglad zostaje tak dlugo dopoki go nie zmienisz.

Crowned
06-07-2005, 14:07
Mam pewna sprawe.

Poprosilem kumpla zeby kupil mi pacc. Tyle ze pomylil moje dwa acc i wyslal na nie tego co potzrebuje pacc. Czy jesli odrzuce pacca to kasa do niego wroci ponownie?? Czy można Coś zrobić aby pacc przeszedl na inny acc po zakupieniu?

Oswald
06-07-2005, 17:39
Takie kilka dotyczących przelewu, mianowicie: gdzie mam podać swoje dane przy wypełnianiu wpłaty na konto (passy/nick postaci), czy przy wpłacaniu pieniędzy na konto dajemy pieniądze w walucie euro, czy w pln? Jaki wpisać tytuł wpłaty?

W miare możliwości prosiłbym o zdjęcie przykładowo wypełnionego druku.

Z góry dzięki.

jordan
07-07-2005, 15:30
A ja mam następujący problem.
Zakładam sobie konto, lecz to będzie konto młodzieżowe i wątpie by można było z tego konta kupić Pacc. Zorientowałem się że na allegro ludzie sprzedają pacce. Po obejżeniu komentarzy wszyscy zadowoleni i 0 krętactw. Czy ktoś już kożystał z allegro do zakupu Pacca? To jest nielegalne? Chyba nie bo i tak tej osobie muszę zapłacić PLN.

Dwimenor
07-07-2005, 15:39
Jeżeli wpłacasz komuś kasę na konto, a on ci kupuje Pacca kartą kredytową-to jest to legalne. Przez krótki okres czasu można było tak robić na tibia.pl.
Od razu uprzedzę następne pytanie-nie wiadomo, kiedy będzie można znowu kupować pacc za pośrednictwem tibia.pl

Realm
10-07-2005, 12:32
Czesc. mam takie pytanko: kolega kupił mi pacc'a kartą kredytową. kase mu zabrało z karty i wszystko było ładnie wypełnione itp. no i czekam juz 2 godziny i PACC'a ne ma. powie mi ktos czemu?

Memphis
10-07-2005, 14:27
@Up
Albo musisz poczekać do sesji wysyłkowej
Albo kolega wpisał źle dane(w co wątpie)

Realm
10-07-2005, 16:29
"Albo musisz poczekać do sesji wysyłkowej"

jakiej sesji ? :P

Asieks
11-07-2005, 19:52
@Dwimenor
Ja placilam karta i pacc doszedl po max 5 min :P

Dwimenor
11-07-2005, 20:05
Po prostu zaokrąglałem. Sam miałem już po kilkunastu sekundach. Czasami jest tak, że zlecenia są zapisywane i realizowane wszystkie na raz po jakimś czasie...albo gdzieś tam po drodze jakiś server się zawiesił i działa awaryjny na łączu 32 kb/s

Btw wszystkim nie dogodzę
Napiszę: do 5 minut
Ktoś dopisze: A ja miałem po 10 minutach.
Zostawiłem sobie (spory) margines.

Rzez'nik
12-07-2005, 15:12
Mam pewna sprawe.

Poprosilem kumpla zeby kupil mi pacc. Tyle ze pomylil moje dwa acc i wyslal na nie tego co potzrebuje pacc. Czy jesli odrzuce pacca to kasa do niego wroci ponownie?? Czy można Coś zrobić aby pacc przeszedl na inny acc po zakupieniu?

Tak, musisz odrzucic pacc na ten account na ktory jest w tej chwili zalozony ale nie mozesz go przyjac w zadnym wypadku. Potem kolega dostanie info od CipSoftu ze platnosc zostala odrzucona. Wtedy trzeba napisac prosbe " e'maila " do CipSoftu aby podpieli pacc pod inny "Nick" i oni to zrobia - operacja trwa 2-3dni od momentu infa. ze jest "Reyect premium account". Sam kupowalem kilkanascie pacc-ow i kilku ludkow pomylilo sie zamiast accept dali reyect. Wszystkie prosby o ponowne podpiecie rozpatrzono pozytywnie.

pilkarzyk10
16-07-2005, 21:29
Mam Takie pytanie......czy moge przerzuci pacc z jednego accounta na drugi..prosze o szybką odpowiedz...jezeli mozna prosze o wytlumaczenie jak to sie robi...POZDRWAIAM!! :) 8o

Raul
17-07-2005, 15:12
@up..
Nie..

Bubusiek
18-07-2005, 12:03
Ja jeszcze chcialbym dodac ze jak sie kupuje kilka paccow naraz to tylko 1 dojdzie musisz je kupywac chyba co 2 lub 4 godziny :evul:

Warmendes
19-07-2005, 09:24
Najlepiej jest kupić pacca za pośrednictwem naszej szanownej stronki tibia.pl lub poprzez allegro. Na 100% bedziesz miał pacca, nie martwisz sie ;]

Lucifer
19-07-2005, 12:14
Najlepiej jest kupić pacca za pośrednictwem naszej szanownej stronki tibia.pl lub poprzez allegro. Na 100% bedziesz miał pacca, nie martwisz sie ;]

Na 100% to jest jedynie przez tibia.com

Death'arrow
20-07-2005, 22:57
A ja mam takie pytanko: można aktywować pacc, a można go dezaktywować? Otórz chciałbym pograć na pacc już zanim wyjade do Łodzi na wakacje a więc kupiłbym sobie pacc, aktywował i czy gdybym już wyjeżdżał mógłbym go dezaktywować po to, aby nie marnować miesiąca pacca? Chciałbym poprostu zapytać czy można zatrzymać pacc.

Warmendes
21-07-2005, 01:07
A ja mam takie pytanko: można aktywować pacc, a można go dezaktywować? Otórz chciałbym pograć na pacc już zanim wyjade do Łodzi na wakacje a więc kupiłbym sobie pacc, aktywował i czy gdybym już wyjeżdżał mógłbym go dezaktywować po to, aby nie marnować miesiąca pacca? Chciałbym poprostu zapytać czy można zatrzymać pacc.

Nie ma takiego czegoś jak dezaktywowanie. Jeśli masz już pacca na swoim koncie to masz 2 tygodnie czasu na aktywowanie go. Więc pacc moze ci sie zmarnować :/

4. Right of Withdrawal
Payments may be revoked within 14 days after receipt unless the corresponding Premium Account has already been used. The revocation must be announced via email to "support@tibia.com". Revoked payments will be refunded to the payer. Any costs resulting from refunding the payment must be borne by the payer.

Własnie kupilem pacca i przeczytaj sobie co tu pisze. Pisze dokladnie ze masz 2 tygodnie czasu na zaaktywowanie go.

Marek Tibioman
01-08-2005, 17:36
Kilka pytań:
1. Jesli kupie pierwszego pacc-a, zaloguje sie na tibi.com to pojawi się coś takiego jak "Note: ble ble ble, personalizacja konta", to czy jak pacc sie juz skonczy, a ja nie skorzystam z personalizacji konta to ono przepadnie, czy zostanie tak długo, az w koncu spersonalizuje konto???
2. Jeśli zgubię mój rec-key to on przepada, czy jakos moge załatwić nowego? Jeśli tak, to napiszcie dokładnie, jak to zrobic plx

Pplx o szybka odpowiedz! ;)

Dwimenor
01-08-2005, 18:10
1. Po zalogowaniu się będziesz miał przycisk "Personalize account" gdzieś w okolicach zmiany hasła i maila.
2.poszukaj w poradnikach tematu "Jak zdobyć nowy recovery key"

WF_
20-08-2005, 21:20
Gdy mam jeszcze pacca, a zamówię nowego to zostanie on dopisany do starego pacca (np. gdy zostało 30 dni pacca, to gdy zamówię na 90, to będzie 120?)

Marek Tibioman
21-08-2005, 13:11
oczywiscie, ze TAK :)

dzony91
28-08-2005, 00:48
Mam wielki problem!
Pacca mam od 15 dni lecz dopiero dzis ustawilem recovery.
I dzis Hack zmieniony mejl a na tamtego co byl nie pamietam pasow.
A gdy chce odzyskac konto przez recka to nie moge poniewaz mam takie samo okienko w lost account jak dla facca;p
Co mam robic?
Czy jest jakis czas ktory trzeba czekac aby rec byl aktywny?
Prosze o pomoc

Ronin Devastation
11-09-2005, 21:23
W czoraj znalazlem swietny domek. Do konca aukcji zostalo 6 dni, wiec zalicytowalem, ale do konca pacca 2 dni, a nie wiem kiedy bede mial nowego pacca. I mam problem nie wiem czy moge kupic domek. Np, dam 30 k za domek i nikt mnie nie przelicytuje, to kupie domek czy nie?
Prosze o szybka odpowiedz

Sozemego
12-09-2005, 00:32
W czoraj znalazlem swietny domek. Do konca aukcji zostalo 6 dni, wiec zalicytowalem, ale do konca pacca 2 dni, a nie wiem kiedy bede mial nowego pacca. I mam problem nie wiem czy moge kupic domek. Np, dam 30 k za domek i nikt mnie nie przelicytuje, to kupie domek czy nie?
Prosze o szybka odpowiedz
nie kupisz domku

Ezahiel
16-09-2005, 13:15
Hejka - mam pytanie - CiP SOft odjęło mi 5 dni z pacc - w rozpisce hiustoii pacców mam że jako zazmiane płci - JA NIGDY NEI ZMIENIAŁAM PŁCI - żadnej z moich postaci.
Pisałam do CIP SOFtu z zapytaniem - jakim prawem - obeszło się bez echa.

Proszę o podpowiedź co mam z tym zrobić - w końcu mogą chyba sprawdzić historię mojego konta i to, że nigdy nie zmeiniłam płci postaciom - a odjęcie mi 5 dni pacca za free - jest dalece niesprawiedliwe - w koncu za to zapłaciłam!

tibia_tylko
16-09-2005, 18:49
jaki musze miec lvl zeby kupic PACCA?

Dwimenor
16-09-2005, 18:53
Możesz i na pierwszym.

Ale polecam na 30+. Wtedy nie będzie się marnował na trening/manasitting

tibia_tylko
16-09-2005, 18:55
a mi kolega mowil ze musi byc 20 lvl i idziesz do krola np.thais i placisz mu 20 k i wtedy masz pacca

Marek Tibioman
16-09-2005, 21:56
@up
No to zle Ci mowil :p Do np. krola thais to sie idzie zeby kupic promocje, a nie pacca. Zeby kupic pacca to musisz wejsc w odpowiedni temat na tibia.pl i tam zmawiasz pacca ;) :p

bmatrix
24-09-2005, 18:56
Mam 3 pytanka:

1. Czy jak mam PACC i outifut PACC'a to co się z nim dzieje po skończeniu PACCA??
2. Jeśli w depo mam powyżej 1000 itemów to co się dzieje po skończeniu się PACC??? Czy itemy znikają??
3. Takie dziwne pytanko: Jak spać?? Czy wystarczy kliknąć na łóżko Use?? Tak, z ciekawości pytam.

Dwimenor
24-09-2005, 20:14
1. Tak-outfit ci zostanie. Zaraz dodam do FAQ odpowiedną pozycję odnośnie tego zagadnienia.
2. Nie znikną, ale nie będziesz mógł dodawać nowych rzeczy(prawdopodobnie tak to działa)
3. tak

bmatrix
24-09-2005, 21:07
Ale z tym outfitem to działa tak że po skończeniu PACC w wyborze outfitów masz do wyboru te dla FACC+dla PACC czy te dla FACC+jeden z PACC co wybrałeś czy jak??? ? Czy może ten z PACC zostaje na zawsze i nie da się zmienić??

MasterInvictus
24-09-2005, 21:47
Jak kończy ci się pacc to zostają ci tylko outfity dla facc czyli 4 :)

bmatrix
24-09-2005, 21:56
A czytałeś co napisał Dwimenor?? Że outfit zostaje, ale chcę wiedzieć na jakiej zasadzie.

ShivaFF8
26-09-2005, 00:04
witam
Mój kolega dostał bana na licytowanie domów.
Dlatego że zabrakło mu 65 gp do "czynszu".(pomylił ceny o tą kwote).
Czy ban jest wieczny, i czy jest sposob o cofniecie go ??
Plx Hellp

PS: moze temat juz był lecz szukałem i nie znalazłem :(

Dwimenor
26-09-2005, 19:06
Działa to tak:
Jeżeli przed końcem pacca używałeś paccowskiego outfitu, to po końcu pacca ten oufit ci zostanie. Jeżeli spróbujesz go zmienić-będziesz miał już tylko faccowskie do wyboru.

@up
To jest ban na handel domkami. Przez miesiąc nie będzie mógł licytować domków.

ShivaFF8
27-09-2005, 04:25
To jeśli dobrze zrozumiałem za miesiąc bedzie mógł zakupic nowy dom??

Myślałem ze został zbanowany na zawsze :confused:

ale jak tak ładnie ;)

Thx za pomoc :)

Marek Tibioman
28-09-2005, 16:09
@up
Za miesiac bedzie mogl kupic nowy domek, ale bedzie mial wpis do criminal records (czy cos takiego :p ), ktory uniemozliwi mu np. zostanie tutorem (gdzies takie cos wyczytalem na forum... ;) )

Blue
05-10-2005, 23:53
Bmatrix, jeżeli po skończeniu pacca Twojego aktualnego outfitu pacc nie ma na liście to i tak pozostaje, lecz jeżeli spróbujesz zmienić chociażby jego kolor i wciśniesz ok, dostaniesz spowrotem outfit facc ze zmienionym kolorkiem :) Więc jeżeli kończy Ci się pacc i chcesz pozostać przy aktualnym outficie nie radze niczego ruszać w tej opcji -.^
Marek, wpisy cryminal records znikają po 6 miesiącach. Natomiast w przypadku posiadania przez gracza paru cryminal recordów może upłynąc więcej czasu. Zniknięcie ich zależy od tego ile przewinień popełniła dana postać i za co dostała bany. Jeżeli postać była zbanowana za auction spolling (niepoprawną aukcje) i minęło pół roku, może starać się o posadę tutora poprzez podejście do egzaminu. Jeżeli go obleje może starać się po raz kolejny za dwa miesiące ... itp itd :)

Crono
09-10-2005, 18:01
zamowilem pacca na pol roku:
wyslalem 35 euro i nr. referencyjny pod adres:
element 5 GmbH
Vogelsanger Str. 78

50823 Cologne
Germany
i nie dostalel pacca. juz 20 dni od wyslania minelo i nic, juz 2 razy pacca zamawialem tak i all ok bylo a teraz nie wiem czemu nie dostalem i stracilem 35 euro. czy ktos mi moze doradzic co moge zrobic ? :(

azuri
10-10-2005, 17:55
Czesc mam zamiar kupic sobie pacca ale cas mnie ciekawi powiedzmy ze kupie sobie domek adp bede mial 2000 zeczzy co sie stanie jak pacc sie skonczy strace domek i te 1000 zeczy czy bede mugl miec chatke i te zeczy dalej?

Marek Tibioman
11-10-2005, 23:10
Domek stracisz na pewno.Co do rzeczy to jesli bys mial 2000 rzeczy w dp i jeszcze kilka bys musial w tym dp zmiescic, ktore zostana przeniesione z domku to moze pojawia sie w jakims wolnym dp w innym miescie a moze poprostu bedziesz mial wyjatkowo ponad 2000 rzeczy w dp ale nie bedziesz mogl tam wsadzac nowych dopoki nie oproznisz dp do mniej niz 1000 itmow. Tak samo jest z reszta z vip lista- jak sie pacc skonczy a masz na niej ponad 50 osob to nie mozesz dodawac nowych dopoki nie oproznisz vip listy do mniej niz 50 osob :p

Radeczek
13-10-2005, 14:15
Problem dotyczy pacc.

Otóż kiedyś kolega z tibii kupił mi pacc'a na 180 dni :D . Jednak minelo juz 130 dni (50 days left ) i mam bana za anulowanie pacc (because of invalid payment ) . Zeby nie miec bana musze kupic pacc ale.....

Czy jesli kupie pacc na 90 dni ( a uzywalem juz pacca 130 dni ) to czy nadal bede mial bana ( czyli czy muszę kupić minimum 180 dni premium ), czy po prostu bedę facc.

Proszę o szybką odpowiedz

Crono
14-10-2005, 12:10
zamowilem pacca na pol roku:
wyslalem 35 euro i nr. referencyjny pod adres:
element 5 GmbH
Vogelsanger Str. 78

50823 Cologne
Germany
i nie dostalel pacca. juz 20 dni od wyslania minelo i nic, juz 2 razy pacca zamawialem tak i all ok bylo a teraz nie wiem czemu nie dostalem i stracilem 35 euro. czy ktos mi moze doradzic co moge zrobic ? :(
prosze o szybką odpowiedz...

azuri
14-10-2005, 18:05
Domek stracisz na pewno.Co do rzeczy to jesli bys mial 2000 rzeczy w dp i jeszcze kilka bys musial w tym dp zmiescic, ktore zostana przeniesione z domku to moze pojawia sie w jakims wolnym dp w innym miescie a moze poprostu bedziesz mial wyjatkowo ponad 2000 rzeczy w dp ale nie bedziesz mogl tam wsadzac nowych dopoki nie oproznisz dp do mniej niz 1000 itmow. Tak samo jest z reszta z vip lista- jak sie pacc skonczy a masz na niej ponad 50 osob to nie mozesz dodawac nowych dopoki nie oproznisz vip listy do mniej niz 50 osob :p
A zapomnialem a co zczarami dla pacca?

Blue
15-10-2005, 00:42
Azuri, jeżeli stracisz pacc zostaniesz wyrzucony z domku, a Twoje rzeczy zostaną automatycznie włożone do depo w mieście w którym ten domek miałeś. Jeżeli będziesz miał więcej niż 2000 rzeczy to nic się nie bój, wszystkie znajdą się w tym samym depo, po prostu nie będziesz mógł wkładać do niego więcej itemów. Zanim jednak pacc się skończy to w przeddzień radziłabym przenieść swoje rzeczy do depo w mieście dla facc -.^
Edit:Jeżeli chodzi o czary dla pacc to po stracie premium znikają. Jeżeli natomiast kupisz pacca w przyszłości te czary które wykupiłeś spowrotem się pojawią :) To samo dotyczy promocji

Radeczek, to bardzo trudne pytanie ponieważ zdążyłam się już zorientować, że większość tutorów nie zna na nie odpowiedzi. Wszyscy jednak zgodnie twierdzą że jeżeli kupisz teraz pacc na 90 dni to dostaniesz te 90 dni bez problemu i żadnych dni nie będą Ci odejmować... Jednak wszyscy się wahają w odpowiedzi i nie są pewni :D Przed dokonaniem decyzji proponuje więc wysłać emaila do customer service napewno dostaniesz odpowiedź :)

Crono, to bardzo przykre, może pieniądze zniknęły już gdzieś na polskiej poczcie... jestem wielką przeciwniczką wysyłania pieniędzy pocztą bo to najszybszy sposób na ich stracenie... znam setki osób które wysłały tak kase i przepadła, a pacca ani widu ani słychu... najlepiej jeżeli ktoś z Twojej rodziny ma karte kredytową, albo konto w banku :) Wbrew pozorom to nie jest takie skomplikowane a pacca dostajesz wtedy do czterech godzin ;)

Pozdrawiam

Skrabs
30-10-2005, 10:53
1.Ile kosztuje promocja?
2.Gdzie i jak można ją kupić?
3.czy to prawda, że gdy ma się promocje to 1 soulpoint przybywa co 15 sekund lub szybciej niz bez promocji

Dwimenor
30-10-2005, 11:08
1. 20k gp.
2. U króla Thais, Królowej Carlin, Imperatora Kazodroon, Kasięcia Edron i barona administratora Ankharmun(czy jak on tam się zwie)
Hello
Promotion
yes
3. Tak-to prawda.

Nig'gaz
02-11-2005, 14:01
Prosiłbym o odpowiedź na:
1) Mam na koncie 3 postacie, jedna na mainie i dwie na rooku. Jak kupuję PACC'a te trzy postacie dostają go. Teraz mam zamiar zrobić czwartą postać, lub więcej, PACC nadal trwa. Czy ta nowa postać będzie mieć PACC'a??
2) Kupuję domek z trzema łóżkami. Mam palladyna i dwóch druidów. Czy jak położe ich trzech w swoich łóżkach każdemu będzie rosnąć życie, mana i SOULE?
3) Nawiązanie do pytania nr. 2: Czy trzeba jeść przed położeniem się do łóżka aby rosła mana, życia i Soule?
4) Co zrobić aby położyć spać postać i czy jak już ona to wykona, to jednocześnie mnie wyloguje??
5) Gdy zaproszę do domu osobe z innego konta posiadającą PACC'a będzie ona mogła spać w jednym z łóżek??

*6) Sorki, że nie związane z PACC'em ale skoro pytam: Dostałem NameLocka... nawiem nie wiedziałem, że zrobiłem nick podobny do przezwiska na murzyna. Czy jak zgodzą się już na nowy nick, będę w miejscu gdzie ostatnio byłem, będę miał swoje eq i czy bezpiecznie kupywać na te konto PACC'a?

Jeśli pytania nie są zrozumiałe, będę próbował poprawić się lub napisać zrozumiale ;)
Pozdrawiam, czekam na odpowiedzi!!

Shinjix
02-11-2005, 15:57
Prosiłbym o odpowiedź na:
1) Mam na koncie 3 postacie, jedna na mainie i dwie na rooku. Jak kupuję PACC'a te trzy postacie dostają go. Teraz mam zamiar zrobić czwartą postać, lub więcej, PACC nadal trwa. Czy ta nowa postać będzie mieć PACC'a??
PACC jest na CALE KONTO wiec zrob sobie ile postaci chcesz - wszystkie beda mialy PACCa (czytanie ze zrozumieniem sie klania)
2) Kupuję domek z trzema łóżkami. Mam palladyna i dwóch druidów. Czy jak położe ich trzech w swoich łóżkach każdemu będzie rosnąć życie, mana i SOULE?
Kazdemu bedzie roslo zycie, mana i soule.
3) Nawiązanie do pytania nr. 2: Czy trzeba jeść przed położeniem się do łóżka aby rosła mana, życia i Soule?
Tak, zeby cokolwiek roslo podczas snu musisz byc najedzony.
4) Co zrobić aby położyć spać postać i czy jak już ona to wykona, to jednocześnie mnie wyloguje??
Musisz kliknac na lozko prawym przyciskiem myszki i wybrac opcje "use". Postac zostaje wtedy automatycznie wylogowywana z serwera i śpi. Gdy sie zalogujesz po prostu "obudzisz sie" kolo lozka.
5) Gdy zaproszę do domu osobe z innego konta posiadającą PACC'a będzie ona mogła spać w jednym z łóżek??
Tak, wszystkie zaproszone osoby z PACCem moga spac w lozkach.
*6) Sorki, że nie związane z PACC'em ale skoro pytam: Dostałem NameLocka... nawiem nie wiedziałem, że zrobiłem nick podobny do przezwiska na murzyna. Czy jak zgodzą się już na nowy nick, będę w miejscu gdzie ostatnio byłem, będę miał swoje eq i czy bezpiecznie kupywać na te konto PACC'a?
Zalogujesz sie tam, gdzie sie wylogowales ze wszystkim co miales. Tylko imie sie zmieni. Poki nie uzywasz zadnych "programow wspomagakjacych" zawsze sie oplaca kupywac PACC.

Nig'gaz
02-11-2005, 16:21
PACC jest na CALE KONTO wiec zrob sobie ile postaci chcesz - wszystkie beda mialy PACCa (czytanie ze zrozumieniem sie klania)

Czyli, gdy już PACC zostanie mi dostarczony na konto a ja założe nową postać, ona będzie mieć także PACC'a?? :p

Raul
02-11-2005, 17:55
Czyli, gdy już PACC zostanie mi dostarczony na konto a ja założe nową postać, ona będzie mieć także PACC'a?? :p
Jeśli postać ta będzie założona na tym samym koncie, to tak.

Nig'gaz
07-11-2005, 10:01
Mam jeszcze takie jedno pytanko. Jeśli mam na koncie 3 postacie, wykupiłem PACC, to mogę dwoma postaciami kupić dwa różne domki??

Shinjix
07-11-2005, 10:24
Mam jeszcze takie jedno pytanko. Jeśli mam na koncie 3 postacie, wykupiłem PACC, to mogę dwoma postaciami kupić dwa różne domki??
Ile mogę mieć domków?
Na jednym koncie można mieć maksymalnie jeden domek na jednym świecie, obojętnie, ile masz postaci. Ponadto łącznie możesz mieć maksymalnie 3 domki na wszystkich światach.
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=1797

Rada - następnym razem, zanim zadasz jakieś pytanie, wpierw poszukaj.

Wisyrz
16-11-2005, 17:53
Ja dostałem maila 1 godzine temu że już jest kase i wystarczy aktywować pacc na tibia.com a jeszcze nie ma go tam :confused:

Wisyrz
16-11-2005, 18:19
ja dostałem 1:30 godziny temu maila że kasa doszła i mam aktywować pacc na tibia.com ale go tam nie ma -.-

Knight Simon Dark lord
16-11-2005, 22:00
ja mam prosbe o poprawienie błedu w tym ile pacc idze przelewem pisze że od 5-11 dni a ja jak wysyłam to mam pacca juz pojutrze od wysłania czyli 2 dni prosze o poprawe

p.s przynajmniej ja tak mam w banku wiadomo inne banki inne zasady i wolniej może iść

Stanek
17-11-2005, 14:56
Siema. Skonczyl mi sie pacc i zapomnialem przezucic wszystkich rzeczy do jakiegos miasta dla facc bo wszystko mam w ankrahmun. Nie da sie tych itemsow jakos odzyskac ;] ??

Shinjix
17-11-2005, 15:01
Siema. Skonczyl mi sie pacc i zapomnialem przezucic wszystkich rzeczy do jakiegos miasta dla facc bo wszystko mam w ankrahmun. Nie da sie tych itemsow jakos odzyskac ;] ??
Ależ da sie :) wystarczy, że kupisz znów PACCa. Nie ma niestety innego wyjścia :( Dlatego zamów już dziś PACCa przez Tibia.pl!
http://images.tibia.pl/images/pacc/pacc_anim.gif (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450)

Stanek
17-11-2005, 19:33
No taa ale ta postacia juz nie bede gral:P i nie zakladam juz tu pacca ;] jedyne co moge zrobic to sprzedac postac i powiedziec ze wszystkie rzeczy sa w ankrahmun :P ok dzieki za odpowiedz

Skrabs
24-11-2005, 15:24
Chciałem kupić domek lecz gdy wygrałem licytacje domek niejest mój a na dodatek na tibia.com na moim accouncie pojawia sie komunikat: Criminal Record, Type: Notation i Reason: spoiling auction (Spoiling an auction.)

Co to znaczy i co mam robić żeby móc kupić ten domek ??

Shinjix
24-11-2005, 15:38
Chciałem kupić domek lecz gdy wygrałem licytacje domek niejest mój a na dodatek na tibia.com na moim accouncie pojawia sie komunikat: Criminal Record, Type: Notation i Reason: spoiling auction (Spoiling an auction.)

Co to znaczy i co mam robić żeby móc kupić ten domek ??
Dostałes bana na kupywanie domków. Najprawdopodobniej nie miałeś wystarczającej ilości pieniędzy w depo, w mieście, gdzie znajduje się domek. Musisz poczekać miesiąc - wtedy zejdzie ban i będziesz mógł normalnie kupić domek.

bavarian
26-12-2005, 08:28
Sprawa jest taka mam paca i wal jak niewiem mam go juz aktywowanego i jednego ludka mam na furorze a drugiego na kyrze. kyra to jest nowy serwer i tzeba tam czekac w kolejce czekalme juz chyba z 5 razy i zawsze jak bylem miedzy 40-10 w kolejce wywalało mnie i pisało:

"Cannot connect to the game serwer.
Error: connection timeout
For More Information Take a look at the FAQs in the quide section at www.tibia.com"

Czy ktos mi wytłumaczy oco tu chodzi?? :(
A ten na furorze Działa Normalnie Bo Tam Niema Kolejek:)
Prosze O Pomoc i dzieki z góry!!

Dwimenor
26-12-2005, 10:38
Bo na Kyre masa narodu chce się jednocześnie wbić i server niewyrabia z podłączaniem nowych graczy. Za kilka tygodni powinno się uspokoić.

Skrabs
30-12-2005, 16:27
Dostałem bana na licytacje, gdyż nie miałem pieniędzy w danym mieście. Pytałem się kiedy minie i dostalem odpowiedź, że za miesiąc. Dziś jest kilka dni po miesiącu a ja dalej mam bana. Czy może mi ktoś pomóc. To pierwsza taka sytuacja więc chyba nie powinno trwać to tak długo.

Golberg
04-01-2006, 19:19
A jaka mam pewność przy płaceniu Kartą ze nie zabiora mi z konta więcej niz 19.95 ?? I czy dostane jakies potwierdzenie wpłaty??

MiodUs
07-01-2006, 10:04
No wiec, prosze was o szybka pomoc.
Ziemnilem maila na koncie gdyz stracilem dostep do starego. Dostalem na ten nowy mail nowe haslo do tibi (-.-). kiedy wpisywalem moj acc number i nowe haslo (te co bylo w mailu) bylo napisane: Account disabled for five minutes. Please wait.
Odczekalem 10 min i probowalem sie zalogowac. Znowu to samo. Dalem sobie siana. Zalogowalem sie znowu rano (po 14 godz) i nadal mam: Account disabled for five minutes. Please wait.
Promyk nadzieji utrzymuje mi tylko ten tekst w mailu: If you do not log into your Tibia account within 24 hours after the
email address has been changed, all changes to the email address and
the password will be cancelled. Then you can log in again with your
old password.

Czy stracilem moja postac na ktora chcialem kupic pacc? Bardzo dlugo nabijalem levele zeby se kupic :(

daniel1410
16-01-2006, 20:13
Kupiłem domek 27 grudnia 2005 roku, chciałbym z niego zrezygnować co mam zrobić?

Dwimenor
17-01-2006, 10:12
http://www.tibia.com/community/?subtopic=houses
Odnajdujesz swój domek. Na stronie z opisem domku(tam gdzie licytowałeś) klikasz na "move out" Podajesz numer konta, hasło a potem potwierdzasz, że chcesz się wyprowadzić.

Mućka
18-01-2006, 21:43
Czy ktoś może wie jak by się zamawiało pacca z konta w mBanku ???? Kończy mi się już pacc kupiony przez kumpla i chciałbym go sobie sam przedłużyć ale nie mam pojęcia jak, a jak coś zchrzanie to kasa w plecy, a poradniki tutaj na tibia.pl dotyczą tylko zamuwień przelewem w samym banku a nie przez net.

Gravestone Fighter
19-01-2006, 06:26
Zostało mi jeszcze 12 dni pacca, i zamierzam kupić następny, lecz mam problem. Jak kupic pacca tak, aby nie stracić promocji na swojej postaci. Czy kupic normalnie, podczas starego pacca, czy poczekać aż się skończy? I czy strace dni ze starego pacca jeżeli uruchomie nowego przed zakończeniem starego. (troche to wszystko poplątane :p )

Dwimenor
19-01-2006, 09:28
Jeżeli dokupisz teraz pacca i go aktywujesz to oba ci się dodadzą: nic nie stracisz
Jeżeli poczekasz aż tamten się skończy i aktywujesz nowego: promocja automatycznie wróci.
Mogłeś poczytać FAQ zanim zadasz pytanie

Pugugu
09-02-2006, 15:36
Opcja szukaj nie pokazała mi konkretnych informacji, wiec piszę tutaj.

Czy jak kupię pacc (90 dni) np. 3 marca, to pacc skończy mi się definitywnie 3 czerwca?
Bo chodzi o to, że np. będę musiał wyjechać na tydzień - to oznacza, że stracę 7 dni pacc? czy może one są zachowywane? Bo słyszałem, że jeśli nie zaloguję się w ciagu 24 godzin, to ilość dni pacc nie przepada. Jak to w końcu jest?

Sniperpiper
09-02-2006, 19:22
Witam,mam pewne pytanie - czy jeśli kupie Pacca (teraz) i dostane go za 10 minut, a nie zaaktywuje go w ciągu np. 2 tygodni to co się dzieje?? 2 tygodnie przepadaja? A jeśli spróbuje go zaaktywowac np. 2 miesiące po kupnie? Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Matek
10-02-2006, 07:56
Witam,mam pewne pytanie - czy jeśli kupie Pacca (teraz) i dostane go za 10 minut, a nie zaaktywuje go w ciągu np. 2 tygodni to co się dzieje?? 2 tygodnie przepadaja? A jeśli spróbuje go zaaktywowac np. 2 miesiące po kupnie? Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

PACC zostaje 'odliczany' w momecie aktywacji. Z tego co mi wiadomo nie ma ustalonego w ktorym musisz aktywowac PACCa

Czy jak kupię pacc (90 dni) np. 3 marca, to pacc skończy mi się definitywnie 3 czerwca?
Bo chodzi o to, że np. będę musiał wyjechać na tydzień - to oznacza, że stracę 7 dni pacc? czy może one są zachowywane? Bo słyszałem, że jeśli nie zaloguję się w ciagu 24 godzin, to ilość dni pacc nie przepada. Jak to w końcu jest?

Od mometu aktywacji czas trwania pacca maleje czy sie logujesz czy nie

Skrabs
12-02-2006, 12:48
Chce kupić nowy domek, ale na danej postaci mam kupiony. Czy moge brać udział w licytacji i co zrobić żey pozbyć się tamtego?

Hunters Head
12-02-2006, 19:45
Już nieważne :P Wkońcu zaakceptowało mi kartę!
Hej :)
Mam kartę kredytową "MasterCard"(nie ELECTRONIC).

Mam na niej 91,05 PLN
Koszt po przekladzie na euro wg. mojego banu wynosi 3,92/1 euro.

Po wpisaniu WSZYSTKIEGO na stronie do kupywania PACC, sprawdzeniu pięciokrotnym danych klikam zeby zamówiło :)

Po godzinie dostaje odmowe.

Dzwnilem do mojego banku (CitiBank) i dowiedziałem się że mogę tak płacić ale po zaznaczeniu jakiejś opcji że się zgadzam na obciążenie mojego konta, ale tam nic takiego nie ma :/

Czy ktoś miał już kłopoty z "Masterem??"
@up: Musisz sprzedać najpierw stray domek lub się go "wyrzec" :P Aby to zrobić idziesz na tibie.com->commuity->houses->znajdujesz swoj domeq->na stronie domku klikasz MOVE OUT->dalej wg polecen :)

Zummer
13-02-2006, 17:01
Chce kupić nowy domek, ale na danej postaci mam kupiony. Czy moge brać udział w licytacji i co zrobić żey pozbyć się tamtego?
NIe zapłacić czynszu lub sprzedać komuś w tibi.

Skrabs
19-02-2006, 10:23
NIe zapłacić czynszu lub sprzedać komuś w tibi.

Jeżeli nie zapłace za domek to nie dostane bana czy czegoś w tym rodzaju ??

MefistoleuSs
25-02-2006, 20:19
Witam.

Mam problem. Otóż mój rec key dostał się w nie powołane ręce i zna go druga osoba, której nie ufam. Chciałbym wysłać prośbę o nowego rec keya, ale skończył mi się pacc. Czy w tej sytuacji dalej mogę wysłać list z prośbą o wysłanie nowego rec keya? Przy okazji czy mogę prosić Cip Soft o wysłanie rec keya na inny e-mail niż ten na którym jest zarejestrowana moja postać? Ponieważ ta druga osoba zapewne poznała go logując sie na tibia.com ;/

damipat
05-03-2006, 22:23
Mam pytanie. Jak ide sobie przez miasto to widze pelno domkow z dobrym itemkami. Czy te itemki dostaje sie jak sie kupi pacc-a czy oni sobie je przynosza tylko?

Dwimenor
06-03-2006, 13:26
@damipat
Sami to zbierają a potem robią wystawę.

@MefistoleuSs
W liście, z prośbą o nowy rec key napisz, że chcesz aby wysłano go na inny adres e-mail(oczywiście podaj jaki).

Phoe
13-03-2006, 18:21
Siemka mam pytanie rok temu zamówiłem pacca i teraz zamowiłem drugiego
Ale nadal mam informacje o platnosci i o tym kiedy mialem start i end
I teraz nie wiem co z ta informacja bedzie gdy dostane nowego paka czy sie usunie czy zostanie I czy to cos zmieni z aktywowaniem

Rybzor
13-03-2006, 21:41
@up
Zostanie i nic nie zmieni, poprostu przy kazdym zamowieniu bedziesz mial taka jedna rubryczke, aktywacja bedzie przebiegac jak wczesniej :)

Buti
16-03-2006, 18:52
mam jedno pytanko, dalem gafe i zalicytowalem domek dostepny tylko dla sorca :dance: ,, i teraz czy jesli nie bede mial kasy w depo na domek (bo bym nie chcial go otrzymac) to czy cos mi Cipsoft poczyni w wymiarze kary za to?

Marecki666
30-03-2006, 18:38
czy to prawda, że pacc na tibii.com kosztuje cos ok.75zl na 3 miechy? i tak jak qpie to przez tibie.pl ale sie pytam tak z ciekawosci

Rybzor
30-03-2006, 23:44
czy to prawda, że pacc na tibii.com kosztuje cos ok.75zl na 3 miechy? i tak jak qpie to przez tibie.pl ale sie pytam tak z ciekawosci
No mniejwiecej prawda, nie wiem dokladnie ile ale cos ~80 chyba
mam jedno pytanko, dalem gafe i zalicytowalem domek dostepny tylko dla sorca :dance: ,, i teraz czy jesli nie bede mial kasy w depo na domek (bo bym nie chcial go otrzymac) to czy cos mi Cipsoft poczyni w wymiarze kary za to?
Tak, stracisz mozliwosc licytacji domkow na bodajze 3 miesiace (nie jestem pewny czy 3)

Druid Swiata
08-04-2006, 14:55
Pytanko: ponieważ pacc moze miec 50 limit w VIP, to jak strace pacc, to co sie stanie ??? z VIP jak bede miał np. 47 gości?

Marek Tibioman
13-04-2006, 22:12
@up
Bedziesz mial tyle samo osob na vip, ale nie bedziesz mogl dodac nowych, dopiero jesli usuniesz kilku np. masz 50 osob na vip konczy Ci sie pacc to masz dalej 50 ale musisz usunac conajmniej 31 (wtedy bedziesz mial 19) zeby dodac kogos nowego (limit dla facc to 20 miejsc:( ) Rada na przyszlosc: uzywaj magicznego przycisku "szukaj", a zycie bedzie prostsze ;)

Roventa
16-04-2006, 18:03
Czy posiadanie premium account ma wpływ na zmniejszenie lagów?

Vampir Z Zaglebia
17-04-2006, 08:22

Nie? :P ...........[10 znakow]

Fryc Pall
17-04-2006, 19:06
Chcialbym kupic PACC ale jak wiadomo mama nie pozwala i nigdy sie na to nie zgodzi (kase mam),powiedzcie jak mam to zrobic zeby mama sie nie dowiedziala ....pzdr 4 all.....:baby: :baby: :baby:

Luvanton
20-04-2006, 21:30
Rozmawiałem z pewnym kolesiem sprzedającym postać. Oto wycinek rozmowy :

Dostajesz kopie paszportu moja i mozesz sobie zmienic reca
xx (15-04-2006 13:05)
i juz nie moze cie shakowac
xx(15-04-2006 13:05)
i jest twoja
xx(15-04-2006 13:06)
bo musi znac noewgo reca i kopie
yy(15-04-2006 13:06)
Ale Ty mozesz wyslac drugi raz kopie paszportu i znowu sobie zmienic
xx(15-04-2006 13:06)
ale nie bede mial juz reca tego na ktory zmieniles a jest potrzebny
xx (15-04-2006 13:06)
bo po co by byla ta kopia
yy(15-04-2006 13:07)
a nie jest to tak ze wystarczy tylko paszport ?
yy (15-04-2006 13:07)
znaczy koipie
xx(15-04-2006 13:07)
Nie bo wtedy nikt by nie byl bezpieczny
xx(15-04-2006 13:09)
jak mi nie wierzysz to sie zapytaj jakiegos znajomego
yy (15-04-2006 13:09)
czyli razem z kopia paszportu zawsze wysylasz im stary rec inaczej nie wysla nowego dobrze pojalem ?
xx (15-04-2006 13:10)
tak

Czy to jest prawda ? Mi się wydaje ze to bull shit ze trzeba wyslac stary rec key żeby dostac nowy ale pytam i proszę o odpowiedz tlyko osby pewne najlepiej doswiadczone które mialy do czynienia ze zmiana reca

Belopiq
22-04-2006, 11:12

Nie.
Kup sobie, lepszego neta to nie bedziesz miał lagów.

Stożek
22-04-2006, 12:49
Mam pytanie: Gdy kupie sobie PACC i nie aktywuje, to czy bende mogl go aktywowac kiedy chce? Czy po jakims czasie zakupiony PACC zniknie?

Dwimenor
22-04-2006, 12:52
Pacc może pozostać nieaktywny tak długo jak zechcesz.
Jak go aktywujesz na tibia.com-zacznie ci go ubywać po pierwszym zalogowaniu się do gry.

kmail5
09-05-2006, 18:36
nie to nie prawda ze aby dostac new reckey trzeba wyslac stary. dlatego nikomu nie polecam kupna postaci z wypelnionym rec keyem/.

Hoxiu
12-05-2006, 07:33
Własnie wysłałem pieniądze, niestety nie doczytałem wszystkiego i podalem nick postaci jako Ha'Xior, konto inteligo. Czy mam wysłać mail na pacc@tibia.pl ( czy jakos tak ) z nickiem innej postaci z tego samego accounta ?

Bo znak ' jest chyba niedozwolony?

Mam nadzieje ze dostane PACC ja Ha'Xior z harmonii , a nie Haxior z Nebuli ...

z innego tematu, help

iddski
16-05-2006, 11:54
\/ Tak możesz.

P0nury
24-05-2006, 23:08
Pytanie poniekąd o Premium Account, a konkretniej personalizacje. Jestem osobą niepełnoletnią i raczej żadnego dowodu osobistego ani paszportu nie posiadam, niestety. Chciałbym jednak spersonalizować konto. Czy mogę spersonalizować konto np. na dane swojej matki?

Magi Mistrz
27-05-2006, 21:01
@Khazad
Nie zrozumiałeś mnie. Mam konto na Arcani które miało pacca przez 3 miechy i załorzyłem sobie recover keya (spersonalizowałem konto czy jak to sie nazywa), lecz po skończeniu pacca skończyłem z tibią. Potem znowu wróciłem lecz już passów nie pamiętam. I teraz gdy są wakacje chce sobie kupic kolejnego pacca, ale na inne konto bo do tamtego passów nie pamientam. I czy będzie możliwe zrobienie recover keya (spersonalizowanie konta czy jak się to wabi) na ten sam adres,nazwisko, date, e-mail(chociaż to raczej na 100% nie)??

a wienc, jesli chcesz mieć pacca na tym co passow nie pamientasz to daj na a me hacket albo cos takiego a ci przyjdom nowe passy razem z numbrem.

i masz jusz zrobione

:)

Perun
03-06-2006, 13:42
Jesli kupie promocje u króla to ile dni bedzi ona wazna ?

finok
03-06-2006, 21:00
@up

Promocja nie ma "daty ważności". Ważna jest cały czas.

Shekspir
04-06-2006, 16:18
Czy da sie kupic Pacc za tibijski hajsik ? jak sie da to jak i jak sie ten hajs przekazuje ? daje sie go dla gm'a czy jak =p

glupie troche i noobowskie pytanie ale pewnie nie tylko mnie to interesuje i nietylko ja jestem niedoinformowany jesli chodzi o to zagadnienie

;)

Kajn
04-06-2006, 18:16
Witam.Mam pytanie czy da sie założyć PACC na konto gdzie nie ma jeszcze utworzonego chara?Np. chce iść na nowy swiat i zamawiam pacc ale nie chce zeby juz bylo Char created: i data
Jest taka mozliwosc? jesli tak to jak sie to robi?

@up Kupowanie PACC za pieniedze tibijskie jest nie legalne.Grozi za to ban.

Bodziu
04-06-2006, 19:21
Jest taka opcja Hidden która wyłącza informacje typu
jakie masz jeszcze postacie i kiedy zostały utworzone.
Jak to zrobić? Jeśli nie wiesz to masz tu screeny z opisami:
Otwieramy www.tibia.com i logujemy się na swoje konto.
W tabelce "Characters" jest cały indeks naszych postaci.
Wybieramy tą którą chcemy "ukryć" i wciskamy przycisk "Edit" znajdujący się obok jej nicka.
http://members.lycos.co.uk/lucyfer00/hidden/1.gif

Aby ukryć naszą postać ODZNACZAMY pole "unchceck to hide your account information" co znaczy mniej więcej "odznacz jeśli chcesz ukryć informacje o swoim koncie" lub coś w tym rodzaju :)
Wciskamy "Submit" i gotowe. :]
http://members.lycos.co.uk/lucyfer00/hidden/2.gif

Kajn
05-06-2006, 00:05
@up Nie o to mi chodziło

Chodzi mi o to że chce zamówić PACC na konto które dopiero zrobiłem i nie mam na nim zadnej postaci (CHARA) da sie PACC zrobic na tym koncie?

Bodziu
05-06-2006, 11:32
Przez tibia.com chyba tak ale przez tibia.pl nie bo co podasz zamiast nicka?

Shekspir
06-06-2006, 14:13
Kajn a po ci zamawiac pacc na konto ktore niema chara zaloz postac i bedzie po problemie a pozniej ewentualnie ją skasuj i zrob nowa :p Cya

Hajnówka Rulessss:p

mr.Johns
06-06-2006, 19:59
Mam problem. Gdy mialem pacca hakli mnie i nie zdozylem zrobic recover keya, i kolo ktory haknol zrobil to za mnie i mnie od czasu do czaus hakuje i haslo jest zmienione jak moge odzyskac recover keya skoro znam haslo i numer acc. chce porpsotu odzyskac r keya i go zmienic. pomocy!;(

Kajn
07-06-2006, 17:55
Poniewaz ten pacc na nowy serwer i chce miec date:char created wtedy kiedy nowy serwer wyjdzie :) ten sam dzien wiesz ocb

Lord of the Universum
21-06-2006, 20:26
Czy jeżeli PACC mi się skończy i jestem liderem gildii, to gildia automatycznie się kasuje? Czy może jest jakiś okres, w którym jeżeli przedłużę pacca to gildia znowu jest aktywna?

elders_druidas
22-06-2006, 23:40
mam pyt, mam domek jesli zrobie Move Out to czy rzeczy z domku zostana automatycznie przeniesione z domku do depo po save serva?

Legolas Greenleafe
29-06-2006, 12:06
A co do kupowania PACC'a u np. Królowej Carlin to na ile ten PACC za 20k jest?

Dwimenor
29-06-2006, 12:11
U królowej nie kupujesz pacca tylko promocję. To są 2 różne rzeczy.

Brylu
02-07-2006, 15:46
Kupiłem pacca i jak chciałem go aktywowac po ponad miesiacu to patrze, ze zniknal payment. Czy mozliwe jest ze znikl sam czy ktos musial w to ingerowac? Podejrzewam ze moj brat chcial sam aktywowac i przez przypadek zamiast go przyjac to odrzucil ;/ Czy jest mozliwosc odzyskania go spowrotem?!

witekr77
03-07-2006, 01:06
Kupiłem pacca i jak chciałem go aktywowac po ponad miesiacu to patrze, ze zniknal payment. Czy mozliwe jest ze znikl sam czy ktos musial w to ingerowac? Podejrzewam ze moj brat chcial sam aktywowac i przez przypadek zamiast go przyjac to odrzucil ;/ Czy jest mozliwosc odzyskania go spowrotem?!

1. zdaje mi sie czy account share?(albo cos takiego:P)
2. jak odzucil to odzucil czyli wlasciciel postaci go nie chce:)
3. mozliwe ze ci zwroca kase ale zalezy jak kupowales...:)

Dwimenor
03-07-2006, 11:25
Nie zatwierdzony na tibia.com może być w nieskończoność.
Po zaakceptowaniu aktywuje się w raz z pierwszym zalogowaniem się do Tibii.

Masz rację - ktoś musiał tam integrować.

Jeżeli kupowałeś przez Firmę Drom i możesz napisać maila do pacc@tibia.pl z opisem problemu. W przypadku zakupu u nas - przywrócenia pacca po odrzuceniu nie jest problemem.
Jeżeli kupowałeś w jakiś pokątny sposób(za postać, za gp) ktoś mógł wycofać wpłatę z nadzieją, że dostaniesz bana.

sir'zizu
03-07-2006, 17:09
jedno pytanko mnie gryzie:
czy jesli kupie promocje u krolowej za 20k, w trakcie pacc'a, to czy po skonczeniu pacc zostanie ona usunieta? i czy jesli kupie znowu pacc to czy bede ją musiał znowu kupować..
pozdrawiam.

Kon Warrior
03-07-2006, 21:42
czy jesli kupie promocje u krolowej za 20k, w trakcie pacc'a, to czy po skonczeniu pacc zostanie ona usunieta? i czy jesli kupie znowu pacc to czy bede ją musiał znowu kupować..
pozdrawiam.

jesli skonczy ci sie pacc, to tracisz promocje, ale tylko na okres kiedy bedziesz facc; po ponownym kupieniu pacc odzyskujesz promocje (nie musisz jeszcze raz za nia placic)

btw, czy ty wogole przeczytales to FAQ??? przeciez to, o co pytasz jest wyjasnione pod koniec

Keel
04-07-2006, 01:35
pozdrawiam.

Tak, po skonczeniu PACC zostanie ona usunieta. A jesli kupisz nowy PACC, to zostanie przywrocona.

Brylu
04-07-2006, 17:00
Nie zatwierdzony na tibia.com może być w nieskończoność.
Po zaakceptowaniu aktywuje się w raz z pierwszym zalogowaniem się do Tibii.

Masz rację - ktoś musiał tam integrować.

Jeżeli kupowałeś przez Firmę Drom i możesz napisać maila do pacc@tibia.pl z opisem problemu. W przypadku zakupu u nas - przywrócenia pacca po odrzuceniu nie jest problemem.
Jeżeli kupowałeś w jakiś pokątny sposób(za postać, za gp) ktoś mógł wycofać wpłatę z nadzieją, że dostaniesz bana.

Kupowalem pacc przez tibia.pl. Czyli co teraz muszę zrobić, aby odzyskać utracony pacc??

Mroku
05-07-2006, 10:22
co musze zrobic,zeby zaplacic czekiemm??

Dwimenor
05-07-2006, 11:22
@Brylu
Nic nie zrobisz straciłeś pieniądze!!!!!!!!!!!!111111 Buhhahahahahhahahahhahaha
Czytaj, ze zrozumieniem, przecież ci napisałem

@Mroku
CipSoft nie akceptuje tej formy płatności

Mroku
05-07-2006, 11:48
na ich stronie jest napisane::
Check (sent via postal mail)
Element 5 accepts money orders and all personal, business, and cashier's checks. After submitting your payment information you will get all necessary information to write out a check to element 5. Please make sure not to write out the check to CipSoft and that it should be in US-Dollars or Euros. You will receive this information also by email. As soon as the check arrives at element 5 you will be notified about it by email. Please ensure that you mention the order reference number on the check or your money cannot be assigned to your order. Depending on your location it may take up to three weeks until your check arrives at our payment service provider.

myslalem,ze tutaj chodzi o czek....morzecie mi powiedziec o co tu chodzi?

elders_druidas
08-07-2006, 00:51
Witam, do konca mojego pacc mam jeszcze ~20 dni. jesli wykupie teraz nastepnego (o ile to mozliwe) i aktywuje go to bede mial 110 dni czy jak? prosze o odp !!!

Priest
08-07-2006, 09:47
up : dni pacc się sumuja ... dla przykładu masz 30 dni to jesli dokupisz pacc na 90 dni to bedziesz miał 120 dni .:)

Ozzie Vis
16-07-2006, 12:36
Jaka jest aktualna cena Pacc ,ktorą musze wpłacić przez Tibia.pl?

Dwimenor
16-07-2006, 12:52
Kliknij mnie (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450)

Kitty Kat
17-07-2006, 09:52
Jak mam pacca w tibi i kupie sobie domek i mam go i juz mi sie skonczyl pacc to co sie dzieje z domkiem mam go nadal i moge do nigow chodzic czy mi przepada:( ?? a jak mi sie skonczy pacc to moge miec wyglad jak pacc?? i go zmieniac?? prosze o odp..

Chaosek
17-07-2006, 13:59
Tak, Twój domek przepada. Outfit pacc pozostanie póki go nie zmienisz.

@ down down

To nie FAQ o domkach. Zresztą da się poszukać. Delikwentowi up odpowiedziałem w ramach dobrego nastroju xD

gonzo108
17-07-2006, 15:18
Jesli reszta danych(nik postaci swiat itp) podales dobrze to dojdzie bez obaw bo email jest tylko wtedy potrzebny jak cos zle podasz wiec niemartw sie :)

Paulina Ziomek
18-07-2006, 18:53
Jeżeli mam Pacc i domek i jeżeli pacc mi sie konczy i nie zabiore rzezczy z domku to co sie z nimi dzieje xD :D

chea
19-07-2006, 19:30
przenosza sie do dp do miasta w ktorym mieszkasz...

a trzeba posiadac pacc'a jesli od kogos kupuje/wynajmuje domek?

krzychu sorcer
20-07-2006, 18:45
nie chyba nie dostaniesz pacca bo podales zly adre e-mail chyba nie dostaniesz bo ja nie jestem pewny:Ork: :kon: :mag: :kat: :axeman: :kilof: :lucznik:

Marek Tibioman
21-07-2006, 13:14
a trzeba posiadac pacc'a jesli od kogos kupuje/wynajmuje domek?

Jeśli kupujesz od kogoś domek to znaczy, że stary owner przepisuje domek na ciebie, a więc będziesz nowym ownerem i wtedy musisz mieć pacca. Jeśli wynajmujesz od kogoś domek to znaczy, że domek należy do tego kogoś a ty możesz być najwyżej sub-ownerem chaty i wtedy NIE potrzebujesz mieć pacca:)

chea
21-07-2006, 19:30
dzieki:) a oplaca sie wynajmowac? wogole wynajmuje ktos ??

Songo Destroyer
23-07-2006, 10:13
Dostalem list o nastepujacym tekscie: "parabéns voce foi sorteado e ganhou uma premiun account( 3 meses) para ativa-la basta voce enviar um e-mail com sua account number e seu password para bum@dwimenor.dw e boa sorte

cipsoft team
tibia"
Czy ktos moze mi pomoc przetlumaczyc go na polski??
Z gory dziekuje

Dwimenor
23-07-2006, 10:35
W wielkim skrócie:
Wyślij nam swoje hasło i numer konta to dostaniesz free itenzy"
Tyle, że napisane po portugalsku(brazylijsku).

Oczywiście wiesz, że nie należy nikomu podawać tego typu informacji.

Songo Destroyer
23-07-2006, 10:51
Oczywiście wiesz, że nie należy nikomu podawać tego typu informacji.

To znaczy ze mam wyslac maila zgodnie z wymaganiami czy nie?

chea
24-07-2006, 17:22
@up

czy to nie jest wlasnie trolling? pytam bo nie wiem:)

DraQ87
25-07-2006, 13:32
FAQ-frequently asked questions.

P: Co się stanie, jak skończy mi się pacc
O: Tracisz: promocję (wraca po ponownym zakupie)
Czary zastrzeżone dla posiadaczy płatnego konta -wracają jak ponownie wykupisz pacc.
Jeżeli byłeś na terenie dla pacc-po ponownym zalogowaniu pojawisz się w mieście gdzie jesteś zameldowany. Jeżeli byłeś zameldowany w mieście dla pacc- zostaniesz przeniesiony do świątyni w Thais i automatycznie tam zameldowany. Przedmioty z dp na pacc area zostaną tam gdzie były.
Tracisz możliwość podróżowania statkami oraz dywanami.
Tracisz możliwość spania w łóżku, posiadania domku, bycia liderem bądź vice liderem.
Jeżeli używałeś paccowskiego outfitu to zostanie ci on dopóki go nie zmienisz.
ja mam pytanie co do tego
jezeli wezme Pacca... kupie u krola mozliwosc bycia Elite knightem... i skonczy mi sie Pacc... to bede dalej E. Knightem czy zwyklym knightem?
I co do tej chatki... jezeli na Paccu kupie chatke... i pacc mi sie skonczy to wogole trace chatke ?? nie mam mozliwosci placenia jej na Faccu ??

bombelek
08-08-2006, 21:46
Czy jak kupie pacca na jedna z moich trzech postaci(wszytkie sa na tym samym serwie) to czy inne chary tez beda podlegaly pod tego pacca?

Marek Tibioman
08-08-2006, 23:07
Czy jak kupie pacca na jedna z moich trzech postaci(wszytkie sa na tym samym serwie) to czy inne chary tez beda podlegaly pod tego pacca?
Jeśli wszystkie te postacie są na tym samym koncie, to tak. Pacc jest na całe konto a nie na jedną postać.

bombelek
08-08-2006, 23:36
Bog zaplac dobry czlowieku...

Tatra
09-08-2006, 23:09
pisze ten temat tutaj dlatego iz wszystkie tamaty w dziala premium account zostaly zamkniete. no wiec, czekam na pacc juz 5 dni. moj kolega czeka na pacc juz 7 dni lecz pacca ciagle nie ma i nie ma. a omader na maila narazie nie odpisal. niechcebyc upierdliwy ale chcialem sie zapytac czy cos sie stalo?;(

Wrzos
10-08-2006, 08:44
HELP JA TEZ mam to samo co tatra :P wyslalem w poniedzialek a juz czwartek i nie ma e-maila i pacca :/ cos sie stalo?? ze nie ma :(

Wrzos
10-08-2006, 09:02
PLZ fast odp. bo mnie denerwuje ze 95 zl place i nic nie mamX( ;(

Dwimenor
10-08-2006, 11:20
Czy macie wykonaną personalizację konta? Jeżeli nie, to nie można kupić wam pacca. I nie martwcie się. Pacca prędzej czy później dotrą do was.
Radzę tez wysłać malie z podaniem wszystkich danych o jakie Dr.Omader prosi(tak-w tamtym dziale jest wszystko dokłądnie napisane)

Arek22
10-08-2006, 12:08
Ostatnio spersonalizowałem konto. Przypadkowo wpisałem polską literę (podczas personalizowania konta). Dzisiaj to zmieniłem i musze czekac 30 dni. Czy da się to jakoś zmienic, aby nie czekac? Nie pisałbym tego posta, ale 2 dni temu zamówiłem pacca i nie wiem czy dojdzie.

Wrzos
10-08-2006, 13:32
mam spersonalizowane konto i nic a moze przelew nie dojsc ?????

Umcik
10-08-2006, 15:47
Ja czekam trzeci dzień, też nie mam pacca jeszcze. Konto mam spersonalizowane.
Pacca prędzej czy później dotrą do was.
Nom:P

Smoczyca the Sorcerer
10-08-2006, 16:12
Chcial bym sie zapytac pisze na imeil o pacc wyslalem pieniądze czekam dzis jest Juz 8 DZIEŃ a pacca dalej neima Omader na imeil nie odpisuje konto mam zarejestrowane rec keya mam all jest ok mozesz powiedziec oco chodzi?? Prosze o szybką odpowiedz

Bramor Shuruk
10-08-2006, 16:25
J/w. I o co chodzi ci Dwimenor z tym mailem. Jakiego znowu maila trzeba omaderowi wysalc???

Bialy Smoczek
10-08-2006, 16:29
Proponuje wszystkim ludziom wstrzymac kupno PACC !

Dopoki nie dowiemy sie co i jak i co sie dzieje.

Powiedzcie nam co sie dzieje i czemu to tak dlugo trwa ?

I czy w ogole Omader jest obecny!

Arek22
10-08-2006, 16:57
Bramor Shuruk - link : http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=39000 , wszystko jest tu napisane czego szukasz.

Marek Tibioman
10-08-2006, 17:04
Proponuje wszystkim ludziom wstrzymac kupno PACC !

Dopoki nie dowiemy sie co i jak i co sie dzieje.

Powiedzcie nam co sie dzieje i czemu to tak dlugo trwa ?

I czy w ogole Omader jest obecny!

Jakby była przerwa w sprzedawaniu paccy to na pewno by napisali newsa, a newsa nie ma, więc powinny normalnie pacce dochodzic:( Ja zamówiłem pacca we wtorek o 11:00 w pko, dzisiaj jest czwartek i jeszcze go nie ma, a zawsze dostawałem w 1 dzień max:( Co się dzieje k*.*wa mocz!!!????X( X(

Bramor Shuruk
10-08-2006, 17:06
A to ten teamt....widzialem go juz. I nic nie wnosi do tematu. Marek-w tym walsnie caly problem NIE MA ZADNEGO NEWSA A WSZYSTKO NIE JEST OK.

Szaryy
10-08-2006, 18:27
Po pierwsze musicie miec spersonalizowane konto
Po drugie Dr.Omader wróci w niedziele wiec od niedzieli powinno byc juz dobrze

Wrzos
10-08-2006, 19:18
a skad wiesz ze wróci w niedziele ???nawet zadniego posta nie ma i nic nie napisal ze gdziesz wyjechal lub cos -.- X( (PACC PLZ):baby:

Wrzos
10-08-2006, 19:21
Kupilem pacc specjalnie bo w niedziele moja siostra pojechala a 2 pracuje i moglem caly dzien grac.i paccem sie nacieszyc,juz 4 dzien i nic a specjalnie dlatego kupilem :P

Umcik
10-08-2006, 19:30
skąd wiesz że wróci w niedziele ??? Jakby chociaż coś napisał:(

Szaryy
10-08-2006, 19:44
Dr.Omader wlasnie znajduje sie w odleglych zakatkach IV Rzeczypospolitej, nie ma tam internetu wiec nie moze ani odpisac na maile ani zakupic pacc, bedzie w niedziele to wszystko zalatwi Tak napisal MayGyver
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=931583#post931583

Bramor Shuruk
10-08-2006, 19:47
Mam pytanie czy to ze w personalizacji konta uzylem polskich znakow to problem czy tak mzoe byc?

Szaryy
10-08-2006, 19:49
jak uzyles polskich znakow to cipsoft otrzyma to w taki sposobnp.2;mi&#
wiec lepiej nie uzywac polskich znakow

Bramor Shuruk
10-08-2006, 22:36
TAk wiem to moze byc problem przy pozyskiwaniu drugiego r keya ale czy przy zamawianiu pacc to jakis problem?

Umcik
10-08-2006, 23:34
TAk wiem to moze byc problem przy pozyskiwaniu drugiego r keya ale czy przy zamawianiu pacc to jakis problem?
Raczej nie ma. Ważne, że konto jest spersonalizowane, masz recka więc mysle, że to nie ma znaczenia przy kupowaniu pacc

Pawel Szpieg
13-08-2006, 13:06
Mam durzy problem jak odrzuciłem pacca przez przypadek X( co sie stanie teraz dostane go spowrotem ??;(

Umcik
13-08-2006, 14:02
Mam durzy problem jak odrzuciłem pacca przez przypadek X( co sie stanie teraz dostane go spowrotem ??;(
Jak odrzuciłeś i znikła notka u góry w my account o paccu to już go nie dostaniesz.

Golempol
13-08-2006, 14:33
wyloozoj... nitylko ty bedziesz spamowal :PP A zreszta jeśli uwazasz ze drokm cie oszukal to mozesz isc na policje masz jego adres/dowod wplaty a drom jest przecie firmą wiec jest też odpowiedizalny prawnie (chyba :P)

Umcik
13-08-2006, 17:13
A zreszta jeśli uwazasz ze drokm cie oszukal to mozesz isc na policje masz jego adres/dowod wplaty a drom jest przecie firmą wiec jest też odpowiedizalny prawnie (chyba :P)
Drom nikogo nie oszuka :]

Dwimenor
13-08-2006, 17:33
Jeżeli jeszcze nie dostałeś Pacc to znaczy, że wystąpiły jakieś problemy(zły nick, nie spersonalizowane konto ipt). Jeżeli kasa dotarła do Droma, to dostaniesz pacca...kiedyś. Na maile odpowie jak wróci z wakacji.

Golempol
13-08-2006, 17:42
Dwim
Napisz nam coś czego niewiemy -.-
Na majle odpowie jak se skrzynke naprawi a z wakacji dzisiaj wrucic powinien

Dwimenor
13-08-2006, 17:45
Z tego co się orientuję dzisiaj kończy się za jakieś 6 godzin.
Zresztą, skoro to wszystko wiecie, to po co zawracacie głowę? I tak czegoś więcej się nie dowiecie.

Umcik
13-08-2006, 19:05
Prawda że Drom mógł nas wcześniej powiadomic żebyśmy se apetytów na pacc nie wyostrzali ale nie powiadomił i trudno. Trzeba poczekac kilka dni. :)

Goldzio
13-08-2006, 19:38
Tak cie boli ? Idz pobiegaj wokol bloku. Jak wrocisz Drom zamowi pacc*

*Dziala tylko gdy pobiegasz 24h+

Umcik
13-08-2006, 20:39
Weźcie skończe już to głupie gadanie. Coś wam powiem. Drom na 100% nikogo nie oszuka więc o co ta panika? No trudno, musimy poczekac pare dni dłużej. Co z tego? Tak sie składa że drom nic nie napisał że wyjeżdza. Zrobił troche źle wobec nas ale to też człowiek, nie musi sie tłumaczyc ze wszystkiego. Pacce w nastepnym tyg. napewno dojdą. Wiec WYLOOZUJCIE !!!

Bartollomeo
13-08-2006, 20:57
Hehe ;] Ja czekam od poniedzialku ale looz ;] Z deka sie wkurzylem ze tak dlugo bo teraz mialem wolny tydzien i se chcialem pograc a tu lipa pacca nie ma . . . :/ Omader w jakichs zakatkach IV Rzeczypospolitej xD Pewnie sie bawi z kaczkami w jastarni czy w juracie ( Nie jestem dobrym ornitologiem ) xD No coz mam nadzieje ze Pacce szybko dojda ;] Musialem se 2 konto zakladac bo na tamto nie moglem wejsc :/ Wie ktos why ??

bartolomeoo
14-08-2006, 11:52
Ej Drom se chyba z nas jakas beke robi :D Mial kupowac pacce wczoraj , w niedziele a tymczasem dzis jest poniedzialek i ani ja i ani moj kumpel i ani ( podejrzewam ) wiele innych ludzi nie ma pacca X( X( X( Mam nadzieje ze go szybko dostane bo sie juz z deka martwie X(

PS.
Moze mi ktos powie co sie dzieje bo zeby napisac tego posta musialem se zalowyc 3 konto !! Na kazdym koncie zdazylem zalogowac sie tylko raz, bo gdy nastepnym razem probowalem sie zalogowac to sie nie udawalo :/ Gdy chcialem napisac posta musialem sie zalogowac i to robilem i dostawalem ten komunikat ze mnie przekierowuje i potem zamiast ekranu posta musialem sie jescze raz logowac i tak w kolko. Nie wiem o co w tym chodzi plx help.

Confused

Pewnie zeby napisac nastepnego posta bede se musial zrobicz 4 konto xD
Aha i ten bartollomeo up to tez ja xD

Celoz
14-08-2006, 12:01
Zauważ że skoro kupił, to pacc będzie max za tydzień

Golempol
14-08-2006, 12:11
ale sie geniusz znalazl Ohohoh wloze okulary twoj geniusz mnie oslepia....

Goral Freeman
15-08-2006, 12:28
Czekam na pacc juz ponad dwa tygodnie... Zenujaca jest postawa Dr. Omadera gdyz nie dostalem odpowiedzi na zadnego mejla, a info na forum pojawilo sie po 12 dniach od zamowienia i to jeszcze napisane przez kogos innego. Nie kupujcie pacc na tibia.pl bo sa po prostu niepowazni.

RaHak
15-08-2006, 17:08
Czekam na pacc juz ponad dwa tygodnie... Zenujaca jest postawa Dr. Omadera gdyz nie dostalem odpowiedzi na zadnego mejla, a info na forum pojawilo sie po 12 dniach od zamowienia i to jeszcze napisane przez kogos innego. Nie kupujcie pacc na tibia.pl bo sa po prostu niepowazni.

Nie ten dzial... Zapraszam do forum o pacc... Tutaj rozmawia sie o wadach/zaletach i czym jest pacc. :)

Goral Freeman
15-08-2006, 21:35
Jakbys nie zauwazyl dzial pacc przez tibia.pl jest zamkniety. Czyzby dr. omader bal sie krytyki na swoj temat?

Master Tajfun
16-08-2006, 21:37
Wyslalem kase pacc doszedl gdy juz mialem zatwierdzic to nacisnalem ze chce pacca odrzucic niechacy.. i nie wiem co teraz bedzie pomozcie!!

Goldzio
16-08-2006, 22:04
Teraz bedzie facc i placz.

Smyrach
16-08-2006, 23:18
Witam wszystkich uzytkownikow forum tibi pl.
Mam problem.W poniedzialek zrobilem przelew przez inteligo i po kilku godzinach dostałem Pacc.Lecz przez pomyłke zamiast zaakceptowac Pacc wzielem rejecet payment.Nie wiem co teraz bedzie i co dzieje sie z moimi pieniedzmi.Prosze o pomoc!

Ps-Drom jesli to czytasz to bede wdzieczny jesli cos z tym zrobisz;(

Goldzio
17-08-2006, 08:33
Umiesz czytac czy tylko pisac, pisze wyzej. Jak dales reject to nie odzyskasz pacca.

Smyrach
17-08-2006, 12:35
Umiesz czytac czy tylko pisac, pisze wyzej. Jak dales reject to nie odzyskasz pacca.

Tylko u nas masz 100% pewnosci zakupu premium account, w koncu zawierasz umowe z prawdziwa, legalna firma, a nie z osoba, ktora w zaden sposob nie moze pokazac ze faktycznie istnieje i nie oszukuje ludzi.

Ty pewnie jestes noobem ktory nabija se posty.ignore

Goldzio
17-08-2006, 12:42
Czlowieku (?) jestes glupi czy glupi ? Jesli Drom zamowi pacc i on dojdzie na Twoje konto, a Ty odrzucisz to chyba norlane ze nie dostaniesz kasy. Tak samo jakbys kupil chleb, kobieta Ci daje ten chleb, a Ty go wyrzucasz. Dostaniesz kase spowrotem ?

Pumex777
18-08-2006, 13:04
jak dalem rejest to mam po paccu? nie mozna tego jakos cofnac albo poprosic Dr.Omadera zeby wyslal jeszcze raz?

Marek Tibioman
18-08-2006, 16:01
jak dalem rejest to mam po paccu? nie mozna tego jakos cofnac albo poprosic Dr.Omadera zeby wyslal jeszcze raz?

A myślisz, że on zapłaci jeszce raz za to, że przez swoje roztrzepanie odrzuciłeś pacca? To jest tylko i wyłacznie twoja wina. Pacca da sie uratowac, jeśli napisze się jakiegoś maila do cipsoftu:) Coś o tym pisało tu na forum, musicie tylko poszukac!

Smyrach
18-08-2006, 19:27
Ja tam czekam na Pacca dalej.co dzieje sie z dromaderem?

Smyrach
18-08-2006, 19:36
A nawet jeśli wziełem reject to kasa za tego pacca wraca do droma i oni kupuje za ta kase nastepnego pacca.