No co ?
Blog o mnie i o moim byciu tutaj na forum
Blog o mnie i o moim byciu tutaj na forum

Ateista i Katolik - kilka pytań i odpowiedzi.
Napisane 27-08-2008 12:24 przez Mystlich
Elo.
Dyskusję w sprawie wiary ze względu na spam w temacie przeniosłem tutaj.
Wstawiam wam wymyślony przeze mnie wywiad pomiędzy mną a przykładowym ateistą:
A - ateista, M - to ja
Mam nadzieję, ze kilka rzeczy zrozumiecie.
A: Witam.
M: Witam.
A: Boga nie ma
M: Bóg jest.
A: Pokaż dowody potwierdzające twoje zdanie!
M:Wiara nie jest związana z logiką , nie da sie tego zmierzyć, zobaczyć ani opisać.
Ateista myśli ze nie podlega "wierze" .
Jednak ateiści grają w totolotka---a można sobie policzyć że "znalezienie szczęścia" w tej grze jest bardziej cudowne niż całe życie Jezusa przez 100000 lat.
Zrób sobie sesje filmową : kilka horrorów i idź połóż sie w krypcie koło nieboszczyka --nic ci nie grozi -----to czemu odczuwasz niepokój ?
Nasz mózg nie obrabia tylko tego co widzimy i tego co istnieje---szukasz odpowiedzi u wierzących --błąd : oni nie wiedzą o co w tym chodzi--przeceniasz ich.
Strach i brak obiektywizmu blokuje wierzących --niczego sie nie dowiesz od nich.
A: Kopiujecie z innych wyznań które były przed wami.
M: Pokaż dowód że przed chrześcijaństwem były inne wierzenia. I nie mów mi o Egipcie gdyż Ci co wierzyli w Boga istnieli jeszcze przed Egipcjanami i innymi cywilizacjami.
A: Czemu nazwałeś ateistów głupkami?
M: Nie miałem racji gdyż żadnej wiary nie można ani potępiać ani zmieniać - przemyślałem to wczoraj przed snem.
A: Wizja nieskończonego życia wiecznego jest przerażająca i nierealna.
M: W Niebie czas jest inaczej pojmowany i wcale nudno nie będzie gdyż Bóg na pewno zapewni nam takie warunki jakich nasze rozumy nie umią zrozumieć
A: Jesteś fanatykiem katolickim.
M: Zrobiłem błąd i tyle.
A: Jesteście madralami
M: Pokaż na to dowody.
A: żegnaj
M: żegnaj. Będę sie za Ciebie modlić.
Zapraszam do komentowania.....
Mam nadzieję że choćby trochę zrozumieliście.
Dyskusję w sprawie wiary ze względu na spam w temacie przeniosłem tutaj.
Wstawiam wam wymyślony przeze mnie wywiad pomiędzy mną a przykładowym ateistą:
A - ateista, M - to ja
Mam nadzieję, ze kilka rzeczy zrozumiecie.
A: Witam.
M: Witam.
A: Boga nie ma
M: Bóg jest.
A: Pokaż dowody potwierdzające twoje zdanie!
M:Wiara nie jest związana z logiką , nie da sie tego zmierzyć, zobaczyć ani opisać.
Ateista myśli ze nie podlega "wierze" .
Jednak ateiści grają w totolotka---a można sobie policzyć że "znalezienie szczęścia" w tej grze jest bardziej cudowne niż całe życie Jezusa przez 100000 lat.
Zrób sobie sesje filmową : kilka horrorów i idź połóż sie w krypcie koło nieboszczyka --nic ci nie grozi -----to czemu odczuwasz niepokój ?
Nasz mózg nie obrabia tylko tego co widzimy i tego co istnieje---szukasz odpowiedzi u wierzących --błąd : oni nie wiedzą o co w tym chodzi--przeceniasz ich.
Strach i brak obiektywizmu blokuje wierzących --niczego sie nie dowiesz od nich.
A: Kopiujecie z innych wyznań które były przed wami.
M: Pokaż dowód że przed chrześcijaństwem były inne wierzenia. I nie mów mi o Egipcie gdyż Ci co wierzyli w Boga istnieli jeszcze przed Egipcjanami i innymi cywilizacjami.
A: Czemu nazwałeś ateistów głupkami?
M: Nie miałem racji gdyż żadnej wiary nie można ani potępiać ani zmieniać - przemyślałem to wczoraj przed snem.
A: Wizja nieskończonego życia wiecznego jest przerażająca i nierealna.
M: W Niebie czas jest inaczej pojmowany i wcale nudno nie będzie gdyż Bóg na pewno zapewni nam takie warunki jakich nasze rozumy nie umią zrozumieć
A: Jesteś fanatykiem katolickim.
M: Zrobiłem błąd i tyle.
A: Jesteście madralami
M: Pokaż na to dowody.
A: żegnaj
M: żegnaj. Będę sie za Ciebie modlić.
Zapraszam do komentowania.....
Mam nadzieję że choćby trochę zrozumieliście.
Komentarzy 67
Komentarze
![]() |
Nie przesadzam. Mógłbym dalej wymieniać.
|
Napisane 27-08-2008 18:46 przez Dragon-Fly
![]() |
![]() |
Nie mieszaj wyśmiania z dyskusją. Nie zauważyłam, by ktoś śmiał się z cudzych wierzeń...
|
Napisane 27-08-2008 18:49 przez Slythia
![]() |
![]() |
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...9&postcount=92
/\ten post zacząl ot wszystko ;p Wystarczyło powiedzieć: "Ok to twoja wiara. Ja wierzę w cos innego" Czy o aż tyle proszę ;|? |
Napisane 27-08-2008 18:53 przez Mystlich
![]() |
![]() |
Nie bierz wszystkiego dosłownie, dobrze? Nie ma to sensu... Twój post troszkę nie pasował w tamtym temacie ; ).Poza tym, apokalipsa jak i całę pismo jest także przenośnią - jako katolik powinieneś to wiedzieć.
|
Napisane 27-08-2008 18:56 przez Slythia
![]() Aktualizowano 27-08-2008 19:15 przez Slythia |
![]() |
Cytuj:
Wystarczyło powiedzieć: "Ok to twoja wiara. Ja wierzę w cos innego"
Czy o aż tyle proszę ;|? |
Napisane 27-08-2008 19:18 przez Yoh Asakura
![]() |
![]() |
@Slythia
Wiem o tym bardzo. Pozatym nie wiedziałem ze te osoby które są w temacie są niewierzącymi w Boga. Juz teraz będe wiedzieć. Więc Yoh i inni proszę mnei zrozumieć i tyle! |
Napisane 27-08-2008 19:58 przez Mystlich
![]() |
![]() |
Lecz Ty także spróbuj zrozumieć Yoha - w tamtym poście po prostu przedstawił swój sceptyczny stosunek do treści Twego posta....
|
Napisane 27-08-2008 20:16 przez Slythia
![]() |
![]() |
Dobra, nawróciłeś mnie. Teraz powiedz mi- jak chrześcijanin chrześcijaninowi- jaką powinienem odprawić pokutę za 15 lat niewierzenia? Bo ja chcę do nieba! : <
|
Napisane 27-08-2008 20:23 przez ErAgOg
![]() |
![]() |
No i się zepsuła dyskusja *<):^<
|
Napisane 27-08-2008 21:16 przez Tym
![]() |
![]() |
Mam nadzieję, że to nie moja wina? :'(
|
Napisane 27-08-2008 21:18 przez ErAgOg
![]() |
![]() |
Może pobiegł do pobliskiej plebani prośić o pomoc księdza?
|
Napisane 27-08-2008 21:23 przez .Ryuuzaki.
![]() |
![]() |
No, a co z moją pokutą? :'\
|
Napisane 27-08-2008 21:26 przez ErAgOg
![]() |
![]() |
Na pokutę odmów sobie litanię do najświętszej matki dziewicy i ojca dyrektora oraz Cipsofcie nasz i ewentualnie zdrowaś tibio.
|
Napisane 27-08-2008 21:58 przez Vasudanin
![]() |
![]() |
Proszę bez żartów! Ja tu mówię o mojej wierze. Chciałbym poznać zdanie Mystlicha... Albo innego wierzącego.
@edit Wierzący- łączcie się! |
Napisane 27-08-2008 21:59 przez ErAgOg
![]() Aktualizowano 27-08-2008 22:06 przez ErAgOg |
![]() |
Cytuj:
Proszę bez żartów! Ja tu mówię o mojej wierze. Chciałbym poznać zdanie Mystlicha... Albo innego wierzącego.
@edit Wierzący- łączcie się! Apokalipsa! |
Napisane 27-08-2008 22:25 przez Tym
![]() |
![]() |
Cytuj:
@Slythia
Wiem o tym bardzo. Pozatym nie wiedziałem ze te osoby które są w temacie są niewierzącymi w Boga. Juz teraz będe wiedzieć. Więc Yoh i inni proszę mnei zrozumieć i tyle! |
Napisane 27-08-2008 23:07 przez Yoh Asakura
![]() |
![]() |
On jest po prostu miłosierny i przebaczył Wam Wasze winy tak jak i Wy powinniście przebaczyć Waszym winowajcom.
|
Napisane 27-08-2008 23:39 przez ErAgOg
![]() |
![]() |
ErAgOg, idź ty do specjalisty może?
|
Napisane 27-08-2008 23:43 przez Vasudanin
![]() |
![]() |
Bóg mi powiedział, że to szatan Cię zmusił do tej wypowiedzi, ale nie przejmuj się! Jestem miłosierny jak mój miszczlich i Ci wybaczam.
|
Napisane 27-08-2008 23:47 przez ErAgOg
![]() |
![]() |
Och dziękuję, nawróciłem się dzięki tobie, idę do kościoła.
btw. coś od michossa Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Naczos on gg
23:58:47 Naczos
"Drogi mystlichu, czy założyłeś już swoje podwórkowe kółko róznańcowe?" 23:58:53 Naczos różańcowe* 23:59:17 Naczos "Pozdrów Madzię buczek" |
Napisane 28-08-2008 00:01 przez Vasudanin
![]() Aktualizowano 28-08-2008 00:06 przez Vasudanin |
![]() |
Ktoś ma tu rozdwojenie jaźni i na pewno nie jestem to ja!
|
Napisane 28-08-2008 06:38 przez Rybzor
![]() |
![]() |
To bóg jest zboczony, bo właśnie zakończyłem samozaspokajanie. A to perwersyjny koleś :/
|
Napisane 28-08-2008 13:10 przez Yoh Asakura
![]() |
![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chcesz nawracać ateistów, nie znając nawet takich podstawowych informacji? Cytuj:
Proszę Cię, zanim cokolwiek napiszesz, zastanów się trzy razy. |
Napisane 28-08-2008 14:19 przez Martka
![]() |
![]() |
Mystlich weź znów napisz coś głupiego bo jakoś tak nudno.
|
Napisane 28-08-2008 15:15 przez .Ryuuzaki.
![]() |
![]() |
Kurde, jednak wiele komentarzy tutaj jest prymitywnych i w dolnych granicach dobrego smaku, podobnie jak ich autorzy.
Well, that's a pity. |
Napisane 01-09-2008 15:53 przez Shanhaevel
![]() |
![]() |
"Sprawiedliwość Boża jest dla ludzi jedna wielką niewiadomą. A pozatym ludzie sami zasłużyli na opetanie kierując sierzeczami które są za nie odpowiedzialne(różnego ordzaju wróżki,horoskopy,czary itp.) i to swoim cierpieniem muszą odpłacić za to ze sprzedali duszę szatanowi." Skoro wola i sprawiedliwość Boga jest jedną wielką niewiadomą, to skąd wiesz że jest niezadowolony jak rzucam czary?
|
Napisane 02-09-2008 16:32 przez sphinx123
![]() |
![]() |
skąd ty kurwa jego mać wiesz jak będzie w niebie ? Opanuj się, robisz z siebie Boga?
|
Napisane 13-09-2008 19:38 przez neopostman
![]() |
Ostatnie wpisy bloga Mystlich
- Ultimatum. (28-08-2008)
- Ateista i Katolik - kilka pytań i odpowiedzi. (27-08-2008)
- "Czarna elita" na liście Ignored. (24-08-2008)
- Już nic.... (19-07-2008)