![]() |
Cytuj:
|
@up
taK! Saddam wymówił "costam cos tam i nie ma boga nad mahometa" jakoś tak :D |
Cytuj:
Czyli co, uważasz, że powieszenie, ogólnie śmierć nie była karą dla Saddama?... Chłopie! Jeśli chciał byś się nad nim znęcać stał byś się dokładnie takim Saddamem... Co ty myślisz, że on mordował tylko praworządnych, dobrych, nieskazitelnych mnichów czy coś?! też zabijał złych, niczym byś więc wtedy od niego nie różnił... Cytuj:
Cytuj:
|
Drogi pan Saddam o umieraniu z godnością nawet nie myślał, a miał szanse by zginąć z takową. Czy gdybyś był Irakijczykiem któremu Saddam wybił cala rodzinę, spali wioskę ogólnie zrujnował życie, jakiej śmierci byś mu życzył?
Znęcać? Co by to dało… śmierć jest wybawieniem jak i dla zabitych „humanitarnie” jak i nie. Dla choćby, krajanego na żywca rozgrzanym nożem jest wybawieniem od bólu, a kulka w łeb końcem strachu przed strzałem. Oczekiwanie na strzał też może być znęcaniem się nad skazanym, taka najdłuższa chwila jego życia. Osoba stojąca w obliczu śmierci chce końca jak najszybciej, a jeżeli nie i dalej chce żyć i łapie się tych resztek życia… to zachowuje się jak zwyczajny człowiek, czyli jak zwierze. Twoja myśl że uważam iż Saddam zabijał tylko dobrych wywołał na mojej twarzy mały uśmiech, tyle o tym. Śmierć jest kara ostateczna, chociaż możliwe że kiedyś plutonem egzekucyjnym będą psychologowie doprowadzających skazanego do samobójstwa. Przy użyciu choćby trucizny, humanitarne? Nie. Nie ma śmierci humanitarnej, jest tylko mniej i bardziej bolesna. Aha, przy zadawaniu mu bólu własnoręcznie choćby poprze to krajanie, różniłbym się od niego tym że miałbym odwagę robić to samemu, patrząc mu w oczy i nie wyslugujac się innymi ludźmi. |
Cytuj:
Zastanawiam się tylko, jak w świetle historii odbije się ta egzekucja, a może zaraz wszyscy zapomną? |
Cytuj:
|
Cytuj:
a, btw, na http://www.saddam.com/ jest full movie z egzekucji, od momentu wprowadzenia Saddama do kilku chwil po zwolnieniu zapadni. Jak ktos ma mocne nerwy to moze obejrzec - ja obejrzalem, ale rece mi sie jeszcze troche trzesa, i pikawa przyspieszyla. Egzekucja nie jest przyjemnym widokiem, dlatego raczej under-17 nie polecam. |
Egzekucja nie powinna być sadyzmem. Powinna wyeliminować człowieka ze społeczeństwa. Ona nie ma na celu ukarać jego, tylko dać przykład innym, bo może zastanowią się zanim zrobią coś złego.
Zgadzam się z Wieszokiem, że śmierć ma jedno oblicze, tylko jak w nie wstąpisz zależy wyłącznie od Ciebie. Czy umrzesz jak Jan Paweł II, z milionami wiernych opłakujących Jego śmierć, czy zostaniesz schańbiony egzekucją zależy od tego jakie życie będziesz wiódł. Paradoksalnie jestem przeciwny egzekucji i znęcaniu się nad nim przez resztę jego dni, jestem jakby po środku. |
Cytuj:
|
@do autora tematu: Jeśli naprade chcesz pisać nazwy tematów po angielsku, rób to przynajmniej bez błędów. W tym przypadku temat powinien się nazywać: "Saddam Hussain's death" (srry jeśli się pomyliłem przy nazwisku).
|
@up,
Obie wersje są poprawne. |
Cytuj:
|
Drzamich zalecial angielszczyzna i cos nie pojszlo :D
Moim zdaniem zrobili najgorsze co mogli zrobic wieszajac go. Teraz ludzie w Iraku beda sie buntowac, demonstracje nie demonstracje itd. Juz wczoraj w tv pokazywali, mowili ze bedzie zemsta tymbardziej ze ktos nagral amatorskie nagranie na komorce jak go wieszali i kiedy to straznicy amerykanscy rzucali w jego strone obrazliwe slowa. @down jakis prokurator czy ktos tam z Iraku oskarzyli straznikow, postawili im zarzuty czy cos ;p |
to nie straznicy amerykanscy sie czepiali saddama... to irakijczycy byli... kolejny, nah... jak cos mowisz to staraj sie najpierw pomyslec --"
|
Po co? Przecież myślenie zabija ;-)
|
Zawsze Araby i Taliby krzyczały, że zgładzą zachód. Dosłownie zawsze odkąd powdtał Islam. To, że buntują się jacyś ludzie krzycząc, że nas powybijają nie powinno nas przestraszać, bo i tak zawsze kończy się na gadaniu. O wiele gorzej by było, gdybyśmy im ulegli i pokazali, że traktujemy ich poważnie.
Pamiętacie, że u nich jest inna kultura. Zupełnie inaczej rozwiązują problemy i mają inne prawo. Ponadto traktują wszystko jako hańbę i chcą zemsty. Jest to i tak nieliczny odstetek obywateli np. Iraku. |
Cytuj:
|
Widzieliscie ten film jak go wieszja z komy? Dla mnie jest to troche przygnebiajace... Śmierc za śmierc... Jak ktos nie widział a bardzo chce zobaczyc to na pq. Nie wiem czy juz tu był.
|
@up, up,
Z nimi zawsze się tak pertraktowało, że ktoś ginął. Zawsze ludzie cierpieli i powstrzymanie ich jest gwarantem tego, że nie będą ginąć niewinni ludzie w metrze. |
Saddam Husajn[*][*]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |