Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Zanikajaca profesja palladyna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103481)

alkoOholik 07-01-2007 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dallas (Post 1181095)
Jeśli nie masz kumpli na servie, którzy pożyczą ci kasę to nie masz co zaczynac palladynem. Trenować można na trollach, ale jest to strasznie nuuudne. Wniosek: cipsoft bardzo utrudnił grę palladynom.

Mama Cie nie kocha? To czemu ja zaczynam paladynem na servach i daje rade bez niczyjej pomocy? Abuuu...

Poznanski Rycerz 07-01-2007 19:45

...

@Up
Bo jestes taki super i cie podziwiamy>

Okrutny 08-01-2007 00:05

Lamiace sie speary to bardzo dobra rzecz, bo wkoncu kamienie sa wielokrotnego uzytku, co ulatwia trening na mobach. Ot druga strona tego dawnego updatu.

Picasso 08-01-2007 00:07

A zbierales kiedys te kamienie? Zeby zebrac ich przynajmniej na 3 godziny treningu to trzeba siedziec 2 dni na goblinach ;f Praktycznie nikt ich nigdy nie sprzedaje.

Mjetas 08-01-2007 00:23

Co do palka się zgodzę... Ale z tym bagiem to niestety głupota! Równie dobrze by mogli usunąć capa...

Princes 08-01-2007 02:29

Palladynem sie spoko expi na dworcach :) Strzalki i dajesz :)

Chateau 08-01-2007 15:11

Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearów które z nich wypadaja:):lucznik:

Piterownik 08-01-2007 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Okrutny (Post 1182195)
Lamiace sie speary to bardzo dobra rzecz, bo wkoncu kamienie sa wielokrotnego uzytku, co ulatwia trening na mobach. Ot druga strona tego dawnego updatu.

Jesteś pewien? :D. Bo spearami za dużo już bije i dostaje gorączki jak co parę trolli musze kilkanaście zabić z mace aby wylootować kilka spearów X(. Tak to bym wylootował tyle kamieni, ile mogę unieść i poszedł skillować bez obawy że co chwile musze znaleźć nowe speary :cup:

Okrutny 09-01-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piterownik (Post 1182896)
Jesteś pewien? :D. Bo spearami za dużo już bije i dostaje gorączki jak co parę trolli musze kilkanaście zabić z mace aby wylootować kilka spearów X(. Tak to bym wylootował tyle kamieni, ile mogę unieść i poszedł skillować bez obawy że co chwile musze znaleźć nowe speary :cup:

100% pewien, ba, po ostatnim update wypada czesto po kilka kamieni naraz, wiec uzbieranie tych 100-200 kamieni, to juz nie takie straszne. Kamienie malo waza, malo ataku maja, sa wielokrotnego uzycia. Cud miodzio, za co mozna podziekowac ktoremus tam update-owi (speary wychodzily taniej, ale za duzo ataku mialy, dla mnie kamienie sa bardziej uzyteczne).

Ps. A propo paladyna, bo znajomy nie ma konta, gdzie moze bezpiecznie z malymi lagami poexpic na 20lv 60atk dobrym eq? Ja juz nie pamietam zbytnio expowisk, nie gram duzo w Tibie ;)

Edit: Pozwole sobie dodac, ze mi 200 kamieni starczylo na wbicie z 53 na 60 (Fibula Rotworm rox). Kamienie im wyzbieral niskolevelowiec, dalem mu w zamian okolo 1k. A skilowalem, bo mialem straszne lagi wtedy :P

Cytuj:

Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearuw kturew z nich wypadaja
Hyhy, tylko ze na rook-u nie ma sie profesji, wiec paladynem nie jestes. www.pwn.pl - polecam.

tomektrz 09-01-2007 09:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chateau (Post 1182818)
Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearuw kturew z nich wypadaja:):lucznik:

1. SŁOWNIK PLAX!
2. Po co trenować distance fighting na Rooku? Zostaw sobie strzały na Maina, tam przydadzą ci się do expienia do 13 lvla póki sam nie będziesz mógł ich robić.

Chateau 14-01-2007 19:38

Sory za ortografię szybko pisałem posta ale już poprawiłem.
a treniłem bo mi nie nudzilo mialem 10 spearów to poco mi to.
a strzał to mialem 15.
Jak cos to sorry.;(

xenek 17-01-2007 22:16

założyłem pala 10 stycznia i teraz mam juz 19 lvl i 55 dista !!!

ZdicH 17-01-2007 23:21

ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty i jest gites spokojnie chodze zdobywam szybko expa i jest lodzio miodzio ale gobliny na trening w duzych ilosciach sa za mocne a w malych zaslabe i niemam na czym trenic a zeby chodzic na cyce mam za slaby lvl prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!
@down

ja sie niebede chwialil teraz moja postacia bo staty poszly w dół przz icki imoja "ułańską fantazjię" a propo jezeli umuesz czytac to u mnie pisze ze gram na swiecie Calmera a ten swiat jest no pvp i niema mi kto postawic monka a poztaym ja na soldach juz nie expie siedze na Ghoulach z jednego hunta nawet do 2k moge wysciagnac liczac sie kosztem boltow a ja tyle kasy trzy razy dziennie wylapuje :) ale chyba to juz niewyjdzie bo dedalem i stracilem b robe, c legs a to bylo lekkie i mniej loota wezme i musze robic loot bagi ktorych niemoge doniesc a arrowy mi iestarcza bo o wiele lepiej wale z bolcow niz arrowow a jeszcze nieraz slyszalem ze wystarczy 50 dist aby zajebiscie strzelac z blocow i czytaj zanim cos napiszesz o trenieniu na PVP bo ja gram na non-PVP!!

PS. jakbys niezauwazyl to napisze o tym ze swiatem itp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tirel-Farolen
Profesja: Paladin
Świat: Calmera

Poziom: 15
Skille: 51/43
Poziom mag.: 5

Nietypowy 19-01-2007 21:01

Ja nie narzekam, że ostatnio mało palladynów jest ;) To lepiej dla mnie, ponieważ mogę skoczyć na deserta kolejny raz jeśli cały team da po roh'u heh ... I już 3k do przodu xP

Co do botów... Czy pallek też nie może stać na bocie ? Hmm ? I co z tego, że speary się łamią? Kładiesz kilka setek na siebie i jedziesz ;]

" ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty " Miałbyś o wiele więcej kasy na inne wydatki gdybyś expił arrowami a nie bolcami B) masz 14 lvl i 50 dist ! Arrowy starczą xP

Co do trenienia to do 40 dista można spokojnie jechać na trollach. Później jeśli ma się jakiegoś kumpla, który postawi monka, polecam trenić na monku. Zanim wbijecie ten 40 dist na trollach uzbieracie trochę kasy na spirki, którymi będziecie lać monka. No chyba, że wasz kumpel jest hojny i da wam kase na spirki wcześniej :). Jeśli nie macie kumpla, który postawi monka, myślę żę znajdzie się ktoś kto za pieniądze postawi wam monka, a sam będzie robił runki czy co tam chcę :)... Można też od 40-50 dista zacząć expić, wbić 20 lvl i zrobić deserta, 10k stracić na speary, wbic ładny dist na monku i expić dalej xP. Przez czas trenowania na monku warto robić arrowy, ponieważ później nie musimy tracić na nie pieniędzy i kasa z expienia jest na inne wydatki. Gdy skończą się soule polecieć na cycki, wbić je i trenić dalej do utraty spearów.

Pzdr xD

Cenarius 20-01-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nietypowy (Post 1208504)
Co do trenienia to do 40 dista można spokojnie jechać na trollach. Później jeśli ma się jakiegoś kumpla, który postawi monka, polecam trenić na monku. Zanim wbijecie ten 40 dist na trollach uzbieracie trochę kasy na spirki, którymi będziecie lać monka. No chyba, że wasz kumpel jest hojny i da wam kase na spirki wcześniej :). Jeśli nie macie kumpla, który postawi monka, myślę żę znajdzie się ktoś kto za pieniądze postawi wam monka, a sam będzie robił runki czy co tam chcę :)... Można też od 40-50 dista zacząć expić, wbić 20 lvl i zrobić deserta, 10k stracić na speary, wbic ładny dist na monku i expić dalej xP. Przez czas trenowania na monku warto robić arrowy, ponieważ później nie musimy tracić na nie pieniędzy i kasa z expienia jest na inne wydatki. Gdy skończą się soule polecieć na cycki, wbić je i trenić dalej do utraty spearów.

A nie lepiej dotrenić 40 dista na trollach i isc expic na rotach arrowsami i tak coraz dalej i dalej kumpel tak robił i ma 59 lvl i 76 dist to nieźle na tym wyszedł też mam taki zamiar zrobić [bo na drucie się PACC skończył a bez PACCanowskich zaklęć to ani rusz na takim lvluX( ]

goburu 20-01-2007 20:36

@ZdicH
Palem nie ma sensu kupować b-robe a tym bardziej nie ma sensu kupować drogich c-legsów.

Poznanski Rycerz 21-01-2007 01:47

...

@goburu
MA sens = wiekszy cap na bolty i mf'y koszt blue robe jest niewielki, ladnie wyglada, lekkie, lepszy pancerz.
Crown legi juz takie potrzebne nie sa :]

ZdicH 21-01-2007 21:13

no tak to co ja mialem z tym zrobic skoro skonczylem z sorcem bo sie wku... bo za duzo padlem wiec se przezucilem na palka i bylo super bo to bylo lekkie ale mialem pecha i niemam:D ale teraz nieruszam sie az wbije 55 dist i sie bujam nabic 20lvl z 55 jak na bije to sie bojam na cyce az do 60-65 dista i bede trenil i zaczne expic z kumplami ale bede trenil jak bedzie mi potrzeba 50% do nastepnego :) a b robe jest tanie i jest warte dla palka bo jak udzwigne bolty czy strzaly?! a noble armor ma tyle samo obrony i wazy o 102 cap wiecej! a to 100 boltow nawet i wiecej gdzyz 100 wazy 80 cap!!! tak wiec dla palka dobre jest b robe a crown legs tma tyle samo co knight legs a jest letsze o 5 oz:P no troche malo ale dla palka to duzo gdyz 80% pelnego udzwigu zajmuja bolty w co trza liczyc uzbrojenie ekwipunek (shovel rope itp.) runy. wiec dla palka jest jak najbardziej lekki ekwipunek wskazany!!!!
PS. sorki za bledy :P ale niechcialo mi sie przez worda pisac :)
PS2. i jak widac na zdjeciu to byl ekwipunek sorca i widac tam jeszcze demon shield a chelm to byl rh tylko ze zginolem i stracilem helm i tarcze wiec sie wkuzylem i przezucilem na palka a sprzedawac mi sie niechcialo i tymbardziej ze to byl lekki ekwipunek i stosunkowy dobry uzywany przez wiele osob wiec ja mialem z niego zrezygnowac? przemysl zanim cos napiszesz glupiego o b robe o dobrym i lekkim ekwipunku i fak c legs jest drogi tylko mialem sie wymienic? za knight legs ktory jest ciezszy?

myanato 21-01-2007 21:49

hmmm
stwierdze tak filozoficznie:
Paladynem trzeba miec od razu dobry skill (czyt. 60-70)
Osobiscie gram paladynem 42lvl, nie chcialo mi sie skillowac i teraz mam 72 skilla --> żal.pl
Zreszta teraz tez mi sie juz nie chce skillowac :)
Na poczatku warto isc do ab, kupic se 10 spearow i walic w trolle, zbierac kaske i speary i pozniej robic arrowy. W ten sposob paladynem mozna zaczac grac, gdy sie ma tyle kasy co z rooka.
Poza tym oplaca sie nosic b robke - to jest 100 bolcow more, a to jest kilka(nascie) % wiecej do lvl

goburu 21-01-2007 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz (Post 1211914)
@goburu
MA sens = wiekszy cap na bolty i mf'y koszt blue robe jest niewielki, ladnie wyglada, lekkie, lepszy pancerz.
Crown legi juz takie potrzebne nie sa :]

@koszt
Za cenę blue robe możesz kupić minimum 1,(6) bp boltów (na antice), a przeważnie 4,1(6) bp boltów (zakladając cenę blue robe równą 25k, a tak jest na większości średnio-starych światów) a to jest dokładnie 4,6296296 godzin czystego strzelania z boltów i zakładając expienie na rotach których ratio wynosi 0,6153846 i tracimy 2 bolty na zabicie (wartość raczej zaniżona nawet na skillach poniżej 50) wychodzi więc ratio 20 expa na strzał z bolta. 20 * 8333,(3) = 166666,(6) expa = 166,(6)k expa. 166,(6)k expa to jest 23 poziom począwszy od 8. (gadamy tutaj chyba o graczach początkujących?)
@cap
120 oz. - 22 oz. = 98 oz.
98 : 0,8 = 122,5 bolta więcej
122,5 * 2 = 245 sekund = 4 minuty 5 sekund huncenia dłużej
Różnica zaprawdę ogromna biorąc pod uwagę cenę obydwu przedmiotów...
@lepszy pancerz
A po co palowi? Ja jak umiem grac to mnie potwory nie hitają -.- Na lagu i tak padnę.

@ZdicH
5 oz. to tylko 6,25 bolta więcej a crown legsy kosztują o 15k więcej niż knight legsy. Nie ma sensu ich kupować.

@myanato
Palem skille wpadają same podczas expienia, nie ma sensu ich dodatkowo trenować powyżej 40 dista, gdyż expiąc skilluje się niewiele wolniej a zarabia dużo więcej kasy. 72 dista na 42 lvlu to są normalne skille. Żal.pl to raczej osoby które je krytykują. (zapewne mają ~10 lat)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:05.