Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe elementy gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103526)

L. W. 27-11-2006 22:01

@up: tam chyba nie ma napisane (przynajmniej na tibia.pl) że jest tylko dla PACC

Saviour 27-11-2006 23:44

Ktośtam up@
Na bank przy dzienniku questów nie będzie "you have found..." bo wersja "you have found a BAG" powtarzałąby się ze 100 razy...

FellanK 28-11-2006 00:07

no caly czas o tym banku na rooku i git ze ten trade channel bedzie inny bo czasami low lvl'e spamoja na trade...no i podobno maja powstac nowe spoty na rooku??

Devil666 28-11-2006 00:57

A mi sie te zmiany nawet podobają B)
Mam tylko pytanie czy zmienia sie grafiki (Oprucz AB :P)
I czy dojada jakies nowe potworki?? :>
Juz sobie wyobrazam zamieszanie z otsami 8o 8o

hapnik 28-11-2006 07:16

Ogólnie fajny Update, ale najbardziej mnie cieszy Bank na Rooku B) Oby tylko był dla FACC :cup:

Gallar 28-11-2006 09:37

Hmm, ciekaw jestem pewnej rzeczy.. bo skoro jak damy pieniądze do banku, to będzie je można w dowolnej innej filii tegoż banku odebrać.
Czyli mam rozumieć że jeśli wyjdę na Maina, z innej postaci wezmę ileś tam kasy, wsadzę ją do banku i się zrookuje - będę mieć do niej dostęp na rooku?
Jeśli tak, idiotyzm.
Ceny na Rooku praktycznie wszystkiego ostro spadną, bo pewnie z połowa, jak nie więcej rookstayerów sobie z Maina kasę weźmie. Każdy, będzie mieć na wszystko. ;- )

Matekneo 28-11-2006 12:04

Ehhh... :> Ten update zachca mnie do powrotu do gry... jednak mam nadzieje, ze to dopiero przedsmak tego, co bedzie ;]

Co do domkow: Nie mam pacc, ale domek mam, wiec jestem rownie zadowolony (jesli mozna to tak nazwac) co z innych zmian ;)

kaniak16 28-11-2006 12:17

Co do banku:

Jesli moglby mi ktos powiedziec to jasno, poniewaz dreczy mnie to pytanie odkad uslyszalem o Banku:

Skoro, wplacona kasa bedzie dostepna w kazdym miescie, to jezeli haker za zhakowanej postaci, pojdzie do banku, to bedzie mogl wybrac wszystkie pieniadze i przelac na swoje "Oryginalne" konto? Jezeli tak, to mowie bye bye Bank

:)

Winicius_Selena 28-11-2006 12:18

To dobra informacja dla wszystkich (nareszcie konto bankowe).
Na rookgaard tak samo > nareszcie nie trzeba będzie chować kasy w depo charach.
_____
Ale nie czarujmy się, co to za problem zrobić w dosie jakąś rzecz i jarać się nią co piątek.

Knight Patryk 28-11-2006 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paruvkovic07 (Post 1101467)
Hehe pewnie bank na Rooku będzie dla PACC. Ach ta Tibia...

... Jakbys czytal to Tibia facc to jakby wersja demo i rzadko ktora gra jest w pelni darmowa bo musza sie z czegos utrzymywac i wasze narzekanie ze tylko dla pacc jest zalosne i to swiadczy o tym ze was nie stac...
@Bank
Bank mnie nie obchodzi kase mozna rowniez trzymac w dp no chyba ze jakis % bedzie:D
@Dziennik
faaajne;]
@ogolnie
Tylko zalety wad nie ma chyba ze jakies klasy zmienia(najgorzej z palkiem...)

Pawelan 28-11-2006 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar (Post 1102168)
Hmm, ciekaw jestem pewnej rzeczy.. bo skoro jak damy pieniądze do banku, to będzie je można w dowolnej innej filii tegoż banku odebrać.
Czyli mam rozumieć że jeśli wyjdę na Maina, z innej postaci wezmę ileś tam kasy, wsadzę ją do banku i się zrookuje - będę mieć do niej dostęp na rooku?
Jeśli tak, idiotyzm.
Ceny na Rooku praktycznie wszystkiego ostro spadną, bo pewnie z połowa, jak nie więcej rookstayerów sobie z Maina kasę weźmie. Każdy, będzie mieć na wszystko. ;- )

Co najwyzej platynka to nie bedzie juz rare. Sory ale nie jest trudno zarobic na itemki niezbedne do przejscia rooka. Zwlaszcza jesli to 2 czy ktorastam postac.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaniak16 (Post 1102250)
Co do banku:

Jesli moglby mi ktos powiedziec to jasno, poniewaz dreczy mnie to pytanie odkad uslyszalem o Banku:

Skoro, wplacona kasa bedzie dostepna w kazdym miescie, to jezeli haker za zhakowanej postaci, pojdzie do banku, to bedzie mogl wybrac wszystkie pieniadze i przelac na swoje "Oryginalne" konto? Jezeli tak, to mowie bye bye Bank

Pomysl. Moge sie zalozyc ze trzymasz forse w depo miasta w ktorym wlasnie jestes, o ile nie jestes wlasnie na jakims hucie/musiales sie nagl wylogowac/cos zalatwiales w innym miescie (to normalne raczej). Pozatym myslisz ze jak ktos cie shakuje i nie znajdzie nic w dp to nie pojdzie do nastepnego miasta? Choc masz troche racji - to troche ulatwi czyszczenie konta z kasy to teraz i tak nie jest to wielki problem.

SerisZ 28-11-2006 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaniak16 (Post 1102250)
Co do banku:

teraz bediesz mógł sobie odłożyć kase jeszcze w dp w jakimś mieście, a jak cię haknie ktoś to może sobie odpuścić po oczyszczeniu banku chyba że bedzie mu się chciało all miasta przeglągać.

filczyk 28-11-2006 17:50

Hasło do konta bankowego rozwiąże sprawę :D
po haku z zgromadzonych pieniędzy będzie można wstać na nogi

Ksen 28-11-2006 18:19

@Knight Patryk.
nie tylko pallek ma najgorzej bo najt tez sie zalicza do nich.
Przydala by sie jakas akcja Vocation balacne czy cus bo lipa jest:baby:
Mam tu pewnien link z tibi.com na temat Underpowering Knights
http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1280141

skomentujcie to :)

Matekneo 28-11-2006 18:19

Tia haselko albo sms informacyjny bedzie przychodzic i czy sie zgadzasz :p Ogolnie to macie racje, troche to ulatwi prace hackerom, ale zawsze na wszelki wypadek mozna troche w innym miescie zostawic (hacker zobaczy ze kasa w baku to gdzie indziej nie bedzie szukac :P )... tak to chociaz czas byl zeby zmienic haslo zanim pojdzie do innego miasta :p

Ksen 28-11-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filczyk (Post 1102589)
Hasło do konta bankowego rozwiąże sprawę :D
po haku z zgromadzonych pieniędzy będzie można wstać na nogi

ehh jak masz logera to proste ze bedziesz mial hakniete tez konto bankowe :/

paruvkovic07 28-11-2006 19:04

@Knight Patryk:
Nieoplaca mnie sie kupowac pacca bo i tak juz w niegram to 1.
A 2. mamy 2006 rok a grafa w Tibii tylko oczy moze wypalic:evul: . Po co mam w bloto wywalic 90zł jak i tak jeszcze trzeba bedzie okulary kupic :evul:

Edit: Sa w Tibii konie? Nie? Isnieja gry BEZPLATNE w ktorych sa. Grajcie w Tibie jak chcecie. Ja wyrazam tylko swoja opinie.

Pawelan 28-11-2006 20:56

Mysle ze w tym banku moze byc haslo. Ostatnio w kazdy updacie jest jakis anty sharer czy anty boter. Moze teraz zrobia tez haslo na konto bankowe (anty hacker?)

Ze na key loggera to nie pomoze? Jak nie uzywasz botow cz czegos takiego to juz prawie nie masz szans na zlapanie keylogga. Potem mozesz jeszcze miec problem jak bedziesz sie logowac na innym kompie ale po prostu loguj sie tylko u siebie/u zaufanych kumpli
Nie mowiac juz o czys takim jak klawiatura kalkulatora (klikasz numery a nie wpisujesz klawiatura).

Rennix 29-11-2006 15:43

I będzie Git:p
Wreszcie będe mieć konto jak w PKO xD!
Pozdro...

Barcio Punisher 29-11-2006 20:56

Jak to czytałem myślałem że to będzie konto w bandku xD...
Ale fajnie będzie :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:29.