Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   SoF Done! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113291)

Smailer 26-01-2007 14:52

A jeśli bedzie można wchodzić do tych roomów nawet po wykonaniu questu to bedzie nowe expowisko dla Rookstayerów B) ale pewno tylko PACC :(
@edit
Pytanie do Instynkt czy do wykonania questu potrzeba 35 lvl ? i czy pacc ?

Luke Firemaster 26-01-2007 15:03

Na razie nie ma dowodów, są tylko poszlaki. Mimo to ludzie w to wierzą, bo chcą, żeby to była prawda [ludzie wierzą w to, co do czego chcieliby, by było prawdą, lub boją się, że jest prawdą].

A co do tego screena - to jest fragment goblin hell do którego bodajże nie można było się dostać, widać że odświeżyli i wrzucili nowe poupdate`owe drzwiczki.

xaonek 26-01-2007 15:03

eeee może spróbuje wam troche podpowiedzieć gadałem z jednym z rookstayerów na askarze zakumplowalismy się bo mu bloczyłem rootworny powiedział mi że quest jest długi, a zdobycia SOF-a tego na skałach jest początkiem potem coś trzeba zrobić w cave gdzie katana i na końcu pogadać z którymś npc wydaje mi się że to ten npc co stoi na mostku pomiedzy city a okolicami(chyba dalheim się nazywał) gdy go zapytałem o to jaką ma broń powiedział że spike sword

Milan ognia 26-01-2007 15:05

Co do zniknięcia:
Jest 4ta możliwość - de'Bove byłaby tak męczona, że minęła się z prawdą. o0
Może on nie znikł?
Do tego, co niby szybka zmiana decyzji: Nie musi wierzyć, że zdobyła, ale niech wierzy, że nikt się nie wyłamie.

Smailer 26-01-2007 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xaonek (Post 1223699)
eeee może spróbuje wam troche podpowiedzieć gadałem z jednym z rookstayerów na askarze zakumplowalismy się bo mu bloczyłem rootworny powiedział mi że quest jest długi, a zdobycia SOF-a tego na skałach jest początkiem potem coś trzeba zrobić w cave gdzie katana i na końcu pogadać z którymś npc wydaje mi się że to ten npc co stoi na mostku pomiedzy city a okolicami(chyba dalheim się nazywał) gdy go zapytałem o to jaką ma broń powiedział że spike sword

Ten NPC mówi ,że Siaka Spike Swordem Cyclopy na kawałki
@EDIT
A może Rookguardian De'Bove chciała pokazać że wykonała questa ale bała sie hacka wiec napisała że quest ukończyła ale znikl SoF

bont 26-01-2007 15:16

Hehe, jeśli Rookguardian boi się hacka, to na pewno nie od momentu zdobycia SoF'a....bo sam 90lvl to już wystarczający pretekst ;)

Myst Rydan 26-01-2007 15:40

Jak dla mnie to poprostu ludzie ci znalezli jakis sposob na 'usuniecie' spike sworda i ognia, albo tez dzieje sie to od czasu do czasu automatycznie, a oni poprostu dowiedzieli sie kiedy. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to quest ale kto wie...

-Per- 26-01-2007 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myst Rydan (Post 1223801)
Jak dla mnie to poprostu ludzie ci znalezli jakis sposob na 'usuniecie' spike sworda i ognia, albo tez dzieje sie to od czasu do czasu automatycznie, a oni poprostu dowiedzieli sie kiedy. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to quest ale kto wie...

Całkiem ci odwaliło...

Tom The Tanner 26-01-2007 15:46

Do wszystkich tych którzy są z tą sprawą choć odrobinę związani!

Nie podawajcie solucji! Małe wskazówki, owszem ale przynajmniej próbujcie bronić tego sekretu jak długo się da. Jeśli nie wierzą - ich sprawa! Na SS zasługuje tylko ten, który zagadkę rozwiąże, a nie przeczyta opis i będzie się fluidował... Rookstayer, a przynajmniej większość wyróżnia się klimatycznym spojrzeniem. Powinien znać się na Rookgaardzie i nie chodzi mi tu o rzeczy takie jak "Lily sprzedaje Antidote Rune". Coś jeszcze, coś najważniejszego. Prawdziwy Rookstayer powinien być... skromny. Nie według netykiety internetowej, nie według Tibia Rules, nie według statusu albo systemu. Powinien być skromny bo (...)misja(...) tego wymaga.

Jeśli rozwiązanie zagadki z którą męczymy się my, przed nami nasi poprzednicy, a przed nimi jeszcze inni ma się w sekundzie ujawnić to nie chcę mieć Spike. Pomyśl teraz - czujesz się dobrze mając w ręku legendarny miecz tylko, powtarzam TYLKO dlatego że przeczytałeś kilka zdań na jakiejś stronie? Nie chodzi tu tylko o psucie zabawy tym którzy chcą się pobawić z tą zagadką. To ktoś inny rozwiązał zagadkę... ale co ja sobie język strzępie. I tak po tygodniu ktoś ujawni sczegółową solucję, jeśli nie tu to na tibi.org.

Czy tak ma się to wszystko skończyć?

A może... czasami lepiej nie znać prawdy?

Luke Firemaster 26-01-2007 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Per- (Post 1223805)
Całkiem ci odwaliło...

Nie całkiem. Póki nie ma jednoznacznych dowodów, trwać będą dyskusje pokroju "a morze tszeba się zesr*ć na łuszko Amber i ftedy Dalheim powie ze SS moszesz sobie fsadzic w dópe" i nikt tego nie powstrzyma.

Pozostaje tylko czekać, bo w końcu ktoś napisze artykuł na tibia.erig.net i cały klimat questa diabli wezmą :P

Myst Rydan 26-01-2007 15:52

Ok, wiec musze was zawiesc... to nie jest quest i zadna z tych osob nie miala tego sworda. Wystarczy wejsc na erigowska tibiawiki:
cytuje:
Sometimes the sword will disappear from the island for one or a few days and the fires on the surrounding rocks will die down. This is triggered through a quest that can be done without noticing it(Which explains why people thought it was random), whether or not this is a part of aquiring the Sword of Fury still remains a mystery.

Eclo on rook, a player from Antica, figured out how to make the sword of fury disappear from its place. He does not have the sword however, and if he did, he would "never stop bragging about it." He proved he knows how to make it disappear doing that on 20th of January in 3 worlds, Harmonia, Luminera and finally Antica.

Czyli poprostu Instynkt znalazla ten sposob i chciala popularnosci. A szkoda, myslalem ze stac ja na wiecej.
pathetic

bont 26-01-2007 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1223813)
...Jeśli rozwiązanie zagadki z którą męczymy się my, przed nami nasi poprzednicy, a przed nimi jeszcze inni ma się w sekundzie ujawnić to nie chcę mieć Spike...

Ciekawe...gdyby teraz, Spike leżał na ziemi (na rooku) nie wziąłbyś? Bo sam go nie zdobyłeś, nie rozwikłałeś zagadki? Nie wierzę...Wyniosłe słowa, ale plan raczej niemożliwy, bo jeśli to okaże się prawdą, to myślę, że w końcu ktoś pęknie...ja, jak już mówiłem od razu bym powiedział, udowodnił pokazując na trade...taki mam charakter...I miałbym z tego dużo większą satysfakcję, bo nie gratulowała by mi tego garstka osób, lecz większość Tibijczyków...

Coray 26-01-2007 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myst Rydan (Post 1223825)
Ok, wiec musze was zawiesc... to nie jest quest i zadna z tych osob nie miala tego sworda. Wystarczy wejsc na erigowska tibiawiki:
cytuje:
Sometimes the sword will disappear from the island for one or a few days and the fires on the surrounding rocks will die down. This is triggered through a quest that can be done without noticing it(Which explains why people thought it was random), whether or not this is a part of aquiring the Sword of Fury still remains a mystery.

Eclo on rook, a player from Antica, figured out how to make the sword of fury disappear from its place. He does not have the sword however, and if he did, he would "never stop bragging about it." He proved he knows how to make it disappear doing that on 20th of January in 3 worlds, Harmonia, Luminera and finally Antica.

Czyli poprostu Instynkt znalazla ten sposob i chciala popularnosci. A szkoda, myslalem ze stac ja na wiecej.
pathetic

UWAGA TO PRAWDA !!!

Żadna, powtarzam ŻADNA Z TYCH OSÓB NIE MA SS !!!

Po 1 - brak dowodów !
Po 2 - To co napisał Myst to prawda
Po 3 - Wszyscy zostali nabrani na tą "zagadkę"
Po 4 - To było żałosne

Apropos : Tom bardziej zbłaźnić się nie mogłeś ... Chyba za dużo grasz w Tibię.

SS ZNIKA PRZEZ ZROBIENIE PEWNEJ CZYNNOŚCI A ONI TĘ CZYNNOŚĆ ZNALEŹLI I TERAZ PRÓBUJĄ WAM WKRĘCIĆ WAŁKA !!!!

Michoss 26-01-2007 16:09

Jestem dobry z anglika, ale nie umiem tego przetłumaczyć, powiesz jaka o czynność ;P?

Gobii 26-01-2007 16:10

2x@UP
Też tak myślę.

Smailer 26-01-2007 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1223854)

UWAGA TO PRAWDA !!!

Żadna, powtarzam ŻADNA Z TYCH OSÓB NIE MA SS !!!

Po 1 - brak dowodów !
Po 2 - To co napisał Myst to prawda
Po 3 - Wszyscy zostali nabrani na tą "zagadkę"
Po 4 - To było żałosne

SS ZNIKA PRZEZ ZROBIENIE PEWNEJ CZYNNOŚCI A ONI TĘ CZYNNOŚĆ ZNALEŹLI I TERAZ PRÓBUJĄ WAM WKRĘCIĆ WAŁKA !!!!

Co to za zagadka? może to tak jak z tym co przechodzą przez most od 2 lvl i sie zuci pod nich item to ich teleportuje ?

Milan ognia 26-01-2007 16:12

Cytuj:

Spoko. Najlepiej dostać solucję i grać jak roślinka. Klik tu, klik tam. Tadam! Jeżeli chcesz coś takiego - stwórz swoją właśną grę dla bezmózgich zombie. Zbije furorę! A z Tibii odejdą tacy ludzie, bo będzie na zbyt wysokim poziomie.

Hitchock 26-01-2007 16:14

@up

Jeśli to prawda... To chyba się załamie! Moja Idolka kłamcą?!

Coray 26-01-2007 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smailer (Post 1223873)
Co to za zagadka? może to tak jak z tym co przechodzą przez most od 2 lvl i sie zuci pod nich item to ich teleportuje ?

CHODZI O TO, ŻE ONI ZNALEŹLI CZYNNOŚĆ(np. rzut gdzieś monetą), DZIĘKI KTÓREJ ZNIKA SS.

Pan Klocek 26-01-2007 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myst Rydan (Post 1223825)
Ok, wiec musze was zawiesc... to nie jest quest i zadna z tych osob nie miala tego sworda.

pathetic

Moze zanim zaczniesz ja oskarzac, zastanowisz sie? Czy na tibiawiki jest napisane "Rookguardian de'bove dont have SoF"? Ja nie wiem jak na podstawie tekstu a szanownym panie Eclo wnioskujesz ze Rookguardian nie ma sworda, ta nei sa nawet te same swiaty!

LUDZIE zachowujecie sie jak nasi politycy.....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:48.