Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Testy gimnazjalne. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125907)

Ghard Lage 24-04-2007 12:44

Pytania zamknięte łatwizna nie mal wszystkie odpowiedzi były w tekstach. Gorzej z otwartymi gdzie wszystkie pytania dotyczyły interpretacji wiersza (dobrze piszę?), z czym mam wielki problem zawsze :/ no i po raz kolejny rozprawka była :P

PS: Teraz możecie walić kopy na szczęście na część matematyczno-przyrodniczą :D

Gandalf of Gray 24-04-2007 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez litt (Post 1385570)
Imo chodzilo o wrazenie niedokonczonej mysli, by pobudzic wyobraznie czytelnika.

- to moze mi uznają :D

Xzonixek 24-04-2007 12:46

Powiedzcie mi lepiej ile miało być jebanych argumentów w rozprawce? Bo z tego co przeczytałem chyba jeden z arkusza (z tekstów źródłowych?) oraz jeden z literatury/sztuki:P Sam już nie wiem.

Test Banalny wszytko oprocz rozprawki napewo mam powyżej 30 pkt, wyszedłem 10 minut przed końcem.

A tam baśniowe to smoki i w fantastycznym też smoki miały byc? Bo już nie wiem:D

Pramus 24-04-2007 12:46

Qwa chcialem tak napisac z tym wielokropkiem, ale napisal jedonak, ze stanowi "pauze"... Cholera... Mam nadzieje, ze 40+ bedzie. Z probnego bylo 39

Kajulec 24-04-2007 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez litt (Post 1385570)
Imo chodzilo o wrazenie niedokonczonej mysli, by pobudzic wyobraznie czytelnika.

Napisalem tak jak inni, ze sklania do refleksji.. ale szczerze mowiac to cholera wie co tam mialo byc. Jak dla mnie zbyt ogolne pytanie. ;P

Gandalf of Gray 24-04-2007 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1385576)
Powiedzcie mi lepiej ile miało być jebanych argumentów w rozprawce? Bo z tego co przeczytałem chyba jeden z arkusza (z tekstów źródłowych?) oraz jeden z literatury/sztuki:P Sam już nie wiem.

Test Banalny wszytko oprocz rozprawki napewo mam powyżej 30 pkt, wyszedłem 10 minut przed końcem.

A tam baśniowe to smoki i w fantastycznym też smoki miały byc? Bo już nie wiem:D

ta smoki tak
ale wyjsc nie mozna jak juz 15 min ostatnie zostalo to chyba trzeba siedzieć,
co do rozprawki mi babka zawsze mówiła, że 3 argumenty zawsze ;]

Mazur199 24-04-2007 12:49

Mialem problem z pytaniem "Za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu". Napisałem że za starymi czasami.A wy?xd

Gandalf of Gray 24-04-2007 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 1385586)
Mialem problem z pytaniem "Za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu". Napisałem że za starymi czasami.A wy?xd

ja po 3x czytalem wiersz i stwierdzilem ze za łonem natury - łąkami, polanami...

Gorn Valorian 24-04-2007 12:56

No test ogólnie light (healing). Sęk w tym, że mi się długopisy rozpisały 8o . To wtedy zaczęła się jazda. Straciłem chyba z 10 min, ale naszczęście jeden zmartwychwstał. Rozprawkę zrobiłem oczywiście w stylu kolegi pt. "Lanie wody" (mam nadzieje że moje argumenty są choć trochę sensowne :P). No i kur... ten wielokropek. Chciałem dać że zdanie jest urwane, ale nie byłem do końca pewny.

Khazid 24-04-2007 12:58

Wielokropek skłania do refleksji, przemyśleń. Imo dobrze będzie :)

A autorka tęskni za nieodkrytą przyrodą, spokojem :)

Kiedy będa wyniki?

Liado 24-04-2007 12:59

Wykopyrtnąłem się na wielokropku ale reszta poszła w miare łatwo.

@Gandalf
Dobrze napisałeś.
W wierszu wyraźnie pisało że tęskni za łąkami i ogrodami.

Gandalf of Gray 24-04-2007 13:04

@up: dzieki bonie bylem pewien czy dobrze ^^

Lasooch 24-04-2007 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piatu (Post 1385536)
Test byl latwy. Jak napisaliscie z tym wielkokropkiem? ja wiedzialem o co chodzi tylko jakos dziwnie to napisalem ;c

Tego za cholerę nie wiedziałem ;s

Cytuj:

Na pewno więcej niż 1 bo liczba mnoga była ^^ Ja dałem trzy i ledwo je zmieściłem.

Cytuj:

Nam nie pozwolili wyjść wcześniej więc się wynudziłem : (

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 1385586)

Ja napisałem że za nieskalana przyroda i fantastycznym światem (smoki) ; p

Ogólnie - test łatwiejszy niż drugi próbny, z którego miałem 40 (z części humanistycznej, w sumie 85 wyciągnąłem). Powinno być >40, ale głowy nie dam. Na pewno w rozprawce strace punkt za estetyke bo mi brudnopisu nie starczyło i co i rusz zmieniałem wersję przy zakończeniu (które właśnie się w brudnopisie nie zmieściło), więc 50 nie będzie ; d

Pisałem na sali gim. i się zdziwiłem, że tylko 6 nauczycieli było.

Jutro mat-przyr - jak nastroje? ^^

Piatu 24-04-2007 13:06

Fakin duo post ;/ (missclick)

Piatu 24-04-2007 13:07

Moze pierwszy raz w zyciu bedzie te 40+ ;p
Jutro jest hardcore ;c
Ze scislych jestem durniem ;/
mam 2 z matmy, 3/4 z fizyki no i 3/4 chemii ;/
wiecie moze kiedy beda te testy juz sprawdzone?

http://wiadomosci.onet.pl/1524672,11,item.html

@down
Tak, bo w koncu to tez z basni.

@2down
Juz nie pamietam jak tam bylo napisane ale mozna by bylo sie klocic jak interpretujemy tego smoka ;p

Khazid 24-04-2007 13:09

Ja napisałem że za nieskalana przyroda i fantastycznym światem (smoki) ; p

Tęskni się za czymś, co się już poznało. Także raczej te fantastyczne smoki tak średnio :) IMO oczywiście :)

Btw. co do nwiązania do baśni - może być, że jest Jednoróg?

Gandalf of Gray 24-04-2007 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazid (Post 1385634)

ja napiaslem ze motyw smoka, a potem ze smok

edit: tam było jakie elementy pejzażu - zastanawiam sie czy smok byl elementem

Khalak 24-04-2007 13:25

To ja chyba najlepiej wypadłem ;] Napisałem, że tęskni za swoim własnym rajem <LoL2>. Jeszcze coorvah zaspałem i wstałem o 8:01 (a na 8:15 w szkole miałem być :confused: ), ale w sumie nie było źle - rok temu mieli gorzej...

Piatu 24-04-2007 13:27

@up

Hrhrhrhr bede mogl sobie taki opis zrobic? plax? ;c

Lasooch 24-04-2007 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazid (Post 1385634)

Chyba może. I jeszcze zanimizowany Wicher ;>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03.